В Кресна решиха: Кучета без намордник само у дома, а деца без придружители - само извън баровете

13 юли 2012 00:05   6 коментара   14256 прочита
Ил. Кръстев
Ил. Кръстев


Ил. Кръстев

Задължителна регистрация на всички, независимо от какъв вид са - домашни и ловни кучета, разпореди със заповед кметът на Кресна инж. Илиян Кръстев. Всички собственици на четириноги любимци ще трябва да внесат в общината декларация за притежанието, придружено с 5 лева годишна такса. Освен това в чертите на селищата може да се разхожда куче, но само ако е с намордник и другия край на въжето е в ръцете на собственика му. Всички свободно движещи се кучета се определят като безстопанствени и те ще бъдат прибрани. Ако се яви собственик, ще си го получи, но срещу глоба, както е и по общинската Наредба №1.

С друга заповед кметът Кръстев наложи забрана и на свободното скитане на малолетни и непълнолетни граждани на общината из барове, ресторанти и други увеселителни заведения след 21 часа. Оставена е една малка вратичка, която допуска пребиваване в посочени заведения, но само при случаи, когато малолетните и непълнолетните са придружени от родител или настойник.

Общинският съвет задължи кмета Илиян Кръстев в еднодневен срок да предоставя поискана от съветници информация. Това стана по предложение на председателя Георги Георгиев, който се аргументира с необходимостта да се вземат бързи и срочни решения.

6 коментара
13 Юли 2012 09:37 | яна
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Браво, кмете... Дано и благоевградския кмет се поучи от вас... Тук кучета на всяка крачка и със стопани но пуснати свобода около тях да не смееш да минеш наблизо. Има и безстопанствени и от тях по -далече. но на кой ли му пука,


13 Юли 2012 09:58 | $$
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Дано във всички градове да направят така кметовете!


13 Юли 2012 12:18 | чушкин боб
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ей, Гергана и Емилия Божинова пак правят четки на кмета PR-и, затова им се плаща. И сега задавам въпросите относно тези много строги решения:-Кой, ще прибира бездомните кучета? Като се издава такава заповед, трябва да пишете и кой ще я изпълнява? В големите градове си има специални фирми и приюти, които се грижат за безстопанствените кучета, но тук няма. Но спокойно, аз съм го измислил кой да прибира кучетата и с какъв превоз. Гошо Щерев и Фодуло, ще прибират безстопанствените кучета. Старата катафалка ще я направим кучкарка и с нея ще бръмчат по Кресна. Но внимавайте, някоя вечер да не обаркате кучето от ВиК с истинско куче. И знам какво ще стане най-много да приберат миничката на баба Вуна от Моравска. Приклиучихме с кучетата. Вторият най-болезнен въпрос за решаване е малолетните деца да не скитат по заведенията вечер.


13 Юли 2012 12:25 | чушкин боб
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

До сега в Кресна никога не е налаган вечерен час, а. Каква велика идея само? Как се сетихте, ве? Как неможа да ми хрумне и на мене? Открихме топлата вода, браво. И кой ще следи след вечерния час, децата да са си по леглата? Полицейският участък вечер не работи, кой ще следи? Сетих се, панчев тихата стъпка е най-подходящ. Ми да, взима тефтера с квитанцийте и почва да обикаля по заведенията, кое дете е навънка глоба на родителите вади тефтера и смята, и пише. А ако детето е употребило и алкохол, до 5 ракии +500 лева глоба, после нагоре. И по този начин ще напълним общинската хазна


13 Юли 2012 13:04 | да го ива
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

друга работа немате ли си та с тва ни занимавате! Мер общината е цъфнала та връзала за кучета бере грижа.... Дека ги такива бездомни кучета? Като гледам в общинския съвет само заплатаджии са се натегнали, одиш там сичко дреме и си разправат кой дека одил. Нема ли некой да изрине таа паплач ама да ми докарва друга измет!


13 Юли 2012 14:12 | до 876
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

оффф на този кога ще му смените снимката струмааааа охилен е като.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар