В конфликт на интереси, заради 250 000 лв. и 1 автобус, с 8:7 гласа закриха Климатичното училище в Белица

27 май 2010 00:20   47 коментара   31213 прочита
Апетитната сграда на Климатичното училище
Апетитната сграда на Климатичното училище


Апетитната сграда на Климатичното училище

Местни депутати отказват момичета мюсюлманки от опитите им да се образоват

Съветниците от община Белица закриха местното Климатично училище, на сесията завчера с 8 на 7 гласа те пратиха в историята най-старата гимназия, която държавата им прехвърли преди 3 г. за общинска издръжка и за да събере под един покрив децата със здравословни проблеми.

“Против” гласуваха съветниците от ГЕРБ, 2-ма от сдружение “За Белица” и 1 независим. След персонален инструктаж преди сесията от страна на кмета Ибрахим Палев съветниците от ДПС се явиха на сесията до един и гласовете им взеха превес.

В залата присъстваха педагозите от Климатичното училище без директора Мичурин Мадолев, който е работещ пенсионер, бивши ученици, сред които авторитетният д-р Вакльов. Въпреки протестите им училището бе ликвидирано.

Според беличани главната причина за закриването е конфликт на интереси. Директорът на училището в с. Бабяк Атия Мусов е и председател на Комисията по образование в ОбС, който сериозно печели от ликвидацията - в школото му ще дойдат децата от Черешово, Златарево и от другите високопланински села, и дори ще се наложи да назначава учители. Заинтересован от ликвидацията е и кметът Палев. На сесията той открито призна, че печалбата му ще е 250 000 лв. и 1 автобус. Това е сумата, която Министерството на образованието отпуска за ликвидация на българско училище.

Без отговор останаха въпросите защо не се пристъпи към закриване на училищата в с. Палатик, Дагоново и др., които са под чадъра на ДПС, където учат по 5-6 деца, колкото е и персоналът им. Висящо остана и питането каква ще е съдбата на базата на Климатичното училище, в която само преди няколко години бе сменена паровата инсталация и котлите. Триетажната сграда с физкултурен салон и обширен двор е в центъра на Белица и е доста апетитна хапка. Местните са убедени, че ликвидацията е точно заради сградата, за да може да я вземе подставено лице.

С гласуването съветниците пратиха на борсата 30 души, които тази есен ще се влеят в огромната армия на безработните в района. Децата, които заедно с тазгодишните дванадесетокласници бяха 93, ще трябва да се преместят в СОУ-то. Според педагози от Климатичното училище това ще доведе до нов проблем - голяма част от момичетата в общината ще се откажат да продължат образованието си, защото досегашното им училище се възприемаше от родителите им като сигурно място, където щерките им бяха защитени и здравно обгрижвани. Мюсюлманската традиция не е особено склонна да дава шанс на жените да учат и смяната на учебното заведение ще бъде мотив за доста от бащите да откажат дъщерите си от по-нататъшно образование, притесняват се учителите.

Факт е, че Климатичното училище няма достатъчно ученици, за да продължи съществуването си, разказа притеснено по телефона педагожката Ваня Разсолкова, която от вчера също е безработна. Причината е, че от тази година има изискване в учебните заведения с оздравителен характер децата да се записват само с документ от ТЕЛК поради високата издръжка на един болен ученик - около 3000 лв. на година. Затова още през 2009 г. колегите настояли да започне процедура по претрансформирането на Климатичното училище в общообразователно, за да се запази. Имахме идея да се направят паралелки с усилено изучаване на джудо и самбо, на български език и история, на английски и френски език. Никой обаче не обърна внимание на предложенията ни, обясни Разсолкова.


Още за: ОбС   училище   закриване   Още от: Политика

Принтирай статия
47 коментара
27 Май 2010 08:49 | една образована Мюсюлманк
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Това каква е мюсюлманската традиция си няма нищо общо със образованието на МОМИЧЕТАТА ОТ МЮСЮЛМАНСКИ ПРОИЗХОД, те ще се образоват въпреки съществуването или не на Оздравителното училище, във всички училища в град Белица 90% от учениците са мюсюлмански произход, Къде са вашите деца уважеми граждани на Белица????? Добре че са "мишоците" от селата, които да подсигуряват вашият хлаб, и хляба на вашите педагози Беличани.


27 Май 2010 09:38 | :)
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Мюсюлманките нямало да учат,ако не е това училище! :)))) Абе вие слушата ли се и мислите ли,когато пишете?


27 Май 2010 09:41 | обр. безр. християнка
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Разбира се че мишоците подсигуряват хляба.Като от 20 години прогонвате сичко читаво от Белица и населвате мишоци с краден материал от гората. Само че, няма сирене, уважаема образована. Е ти сигурно ще се уредиш на работица някъде по общинската власт, щом си млада и вярна на традициите.Аз също съм образована, но никога няма да си намера работо в моя роден град- Белица. Тука работа има само за вас. Искам да не питам обаче, дали ще стопанисвате и гимназията , както хотела на центъра. Какво направихте докато сте на власт? Само грабите и рушите, закривате, а пък сте все образовани. С дипломи на килогарам.
Не съм съгласна, че са мишоци. Това, което управлява моя роден град в момента е колорадски бръмбар или " комбева буболечка" и след него нищо не остава. А пък за да стане ясно с кого си имате работа, ще ви кажа, че тези дето закриха климатичното, всичките в него са се учили, това има е благодарността Сега ще изчакат малко да го разграбят и оплоскат, като хотела на центъра. Лешояди !


27 Май 2010 10:20 | Б.М.
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Лошо, поредно нещо се затваре в Белица. Ама и тия от климатичното си мислеха, че нема да ги затворат, защото децата от селата учаа там, спят и ядат безплатно. Едно болно дете немаше там. И така нищо не си направиха, държе еден шеф пенсионер, нищо не го интересува. И сега ще е, реве им се. ДПСТ- то им бия щут, а па са учили сичките там. Яли са и са спали без пари. Жалко е за климатичното, ама то в белица, нищо нема да остане, скоро и другото училище, че се закрие. Ич да не си вараа вода ония учителе. Заминали са.Чух че са отишли да гледаа сеир.Скоро и на них че им гледаа сеире.
За тава, има ле митинг. сички да излезаа, а не да се крият зад дърветата!


27 Май 2010 11:46 | беличанин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

лошото е че белица става краище,акраище общинскицентър


27 Май 2010 13:35 | небеличанин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Белица жали за славните партизански времена... е-е-е-х!


27 Май 2010 14:46 | бсп
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Ми като жали за славните партизански времена,защо БСП не отстоява за запазване на училището пред кмета,нали това зам.кметче е избано от нас или вече забрави от коя политическа партия е.Но дотук бяхме догодина Гошко нека да гласуват за теб съветниците от ДПС щом и козируваш толкова много.На сесията те беше страх да ни погледнеш,но както е казал народа"няма ненаказано добро" от името на всички които оставаме на улицата ти изказваме чрез форума едно голямо БЛАГОДАРЯ скоро да ти се връща и на теб,а истински благодарности за хората които гласуваха против затваряне на училището и най вече на д-р Вакльов


27 Май 2010 15:16 | куче влачи дира нема
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

А бе Гошкооо във фесбука си все на xубави маси......скоро ще ти останат само спомените и умразата на1/3 от Беличани. А палевите миндзи да дуxат супата. щели да вземат 250,000 и един автобус Е Д Н О К Р А Т Н О , кмете , кмете ( български игрален филм)
А ПОСЛЕ ,БЕЗРАБОТИЦА 80% .
Жалко много жалко....много може да се изпише , но отсрешната страна са слепи и глуxи лумпени


27 Май 2010 15:56 | манолов
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Че се закри училището е грозен и безспорен факт само че не ми е ясно защо трябва да се обвинява г-н Манолов.И без да ви го казвам знаете че една птичка пролет не прави, а за това кой за кого ще гласува обобщение не може да се прави.Всеки е свободен да направи своя избор и всеки гласува по съвест , както се получи на сесията на 26.05 2010 г.


27 Май 2010 16:00 | чарлз дарвин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

РАЗЛИКАТА МЕЖДУ КАМИЛИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ Е,ЧЕ КАМИЛИТЕ МОГАТ ДА РАБОТЯТ ЕДНА СЕДМИЦА БЕЗ ДА ПИЯТ,А ПОЛИТИЦИТЕ ЕДНА СЕДМИЦА ДА ПИЯТ БЕЗ ДА РАБОТЯТ!!!!


27 Май 2010 16:11 | бсп
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Ти г-н Манолов защо не стана да ни подкрепиш,та можеше съвестта на съветниците от ДПС да помъдрее,виж какво направи д-р Вакльов.Не се обяснявай,че една птичка пролет неправи,но понякога прави.Поне да беше опитал,а ти и това нестори,едно говорим,друго вършиш, по добре спри,че ставаш смешен.
А що се касае за гласуване да губиш много доста повече от колкото предполагаш.Залагахме много на теб,но ти изгуби доверие на повечето хора.До тук беше вече в миналото за нас 30 човека остави без работа


27 Май 2010 16:20 | беличанин
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Не разбахте ли,че Гошко /хубавеца/ е една марионетка и толкова.
Какво направи това момченце за беличани,кажете само едно нещо,че аз не сещам.
Само поздрави поднася


27 Май 2010 16:37 | ддд
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Забелжка към коментара от 27 май 15:56
Съобщението оставено на стената не е от Манолов


27 Май 2010 16:38 | ддддддд
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Моля Ви четете по внимателно преди да коментирате


27 Май 2010 16:44 | БЕЛИЦА
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Този зам.кмет Гошо Манолов трябва да го е срам за това което се случи на 25.05.2010,а не на 26.05.2010 година.Той вече и непомни на коя дата е било БРАВО.Вижте му акъла


27 Май 2010 17:10 | до съветниците
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Хотелът го няма,училището го няма!Следва другото училище и детската градина!То вече не остана друго за затваряне,или поне не се сещам.Е,да-общината....,но къде нашите общинари ще ни показват костюмите и тоалетите си?Тях за друго не ги бива,освен да ни показват новите модни тенденций!Как можахте с лека ръка да изтъргувате съдбата на толкова много хора?Каква е цената-250 000 лв.и един автобус ли?Това което направихте е чудовищно..!Ей хора,как заспивате вечер?Не ви ли гризе поне малко съвестта?


27 Май 2010 17:48 | бивша възпитани4ка на кл.
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Болно ми е за това,което се случва с училището!Срам ме е,че като учителка(в друго училище)аз и мойте колеги не сме успели да изградим у учениците си качества,като чест, морал, доблест, себеуважение, съвест,ако щете! Ако бяхме успели да направим всичко това,управляващите ни(все наши възпитаници),нямаше да оценят за един автобус и 250 000лв,труда на поколения наред, нямаше да поставят цена на това,което за нормалните хора е безценно,а именно Образованието на децата ни!!!!


27 Май 2010 18:20 | пумата
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

каква савест тове за тях е непозната дума а бели4ани не си мислете 4е вси4ки хора от селата са сре6то вас не е така ако обединим осилията си заедно 6те сма4каМЕ ТЕЗИ БРАМБАРИ ,ТЕЗИ ГНИДИ. само ви6те кои ви управлява ОХЛОВИ ,КАТО МАНОЛ КЕНЗУРАТА. 4АВДАРИН, И ПАЛЕВ; тези хора са обре4ени. А У4ИТЕЛИТЕ КОИТО, ГЛАСУВАХА, ЗА, СА КРЕТЕНИ. ОРЦЕВ, ДУНГОВ-БУ6, И, БИРМИДОНО, БАДЕТЕ ПРОКЛЕТИ.


27 Май 2010 19:25 | 1111
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

ЗАЩО ПЪРВО НЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКВА Е ИСТИНАТА А ПОСЛЕ ДА КОМЕНТИРАТЕ.АЗ СЪЩО СЕВЪЗМОТИХ ОТ ЗАТВАРЯНЕТО НА УЧИЛИЩЕТО,ЗАТОВАПОТЪРСИХ ИНФОРМАЦИЯ. СЕГА ЩЕ ВИКАЖА И НА ВАС УЧЕНИЦИТЕ В ТОВАУЧИЛИЩЕ СА 92-5- КЛАС-НЯМА,
6 КЛАС 11 УЧ. 7 КЛАС 10УЧ. 8 КЛАС12УЧ.9КЛАС17 УЧ.10КЛАСНЯМА.11 КЛАС27 УЧ.12 КЛАС 15 УЧ.АКО НЕЗНАЕТЕ ВСЕКИКЛАС ТРЯБВАДА ИМА18 УЧЕНИКА АКО СА17 УЧЕНИКА ПАРАЛЕЛКАТА СЕ ЗАКРИВА.ИНФОРМАЦИЯТА ЗА БРОЯ Е ВЗЕТА ОТ УЧИЛИЩЕТО.КАТО НЯМА ДЕЦА КАК ДА СТАНЕ.А АКО ВЪВЕДАТ ДАУЧАТ САМОДЕЦА СРЕШЕНИЕ НА ТЕЛК ТОВА ЗНАЧИ ДА НЯМАНИТО ЕДИН УЧЕНИК,ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА ЗДРАВИ.КАКВО ДА НАПРАВЯТ СЪВЕТНИЦИТЕ.А ОТНОСНО ЗАЩИТАТА НА Д-Р ВАКЛЬОВ ТОЙ СЕ ГОТВИ ДА МИНЕ КЪМ ГЕРБ И ЗАТОВА ГО ПРАВИ А НЕ ОТ СЪВЕСТ ПОГОЛЯМА МАЙМУНА ОТ НЕГО НЯМА.


27 Май 2010 19:28 | АНИ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ДО ПУМАТА
ДОСТА СИ НЕГРАМОТЕН. ПЪРЛВО СЕ НАУЧИ ДА ПИШЕШ ТОГАВА КОМЕНТИРАЙ.


27 Май 2010 20:26 | БАБЕ4ЕНИН
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

ТЕЗИ """КАДЪРНИ" БЕЛИ4АНИ КАТО СА ТОЛКОВА "КАДЪРНИ ДА СИ ПРАВЯТ ДЕЦА И ТРИ У4ИЛИЩА ЩЕ ИМА.И ДА СА БЛАГОДАРНИ НА НАРЕ4ЕНИТЕ БАБЕ4ЕНЕ 4Е АКО НЕ СА ТЕ ДА ПОДДЪРЖАТ ПАРТИЗАНСКА БЕЛИЦА МАЙ И ГРАДА БЕЛИЦА НЯМА ДА ГО ИМА.ЗА ТОВА ТРЯБВА ОСТАНАЛИТЕ МАЛКО БЕЛИ4АНИ ДА СА ДОВОЛНИ 4Е "БАБЕ4ЕНЕТО" ВСЕ ОЩЕ ИМ ДЪРЖАТ ГРАДА "ЖИВ " ИНА4Е И ТОЙ КАТО У4ИЛИЩЕТО НЯМА ДА ГО ИМА.А ПАРТИЗАНИТЕ -ТЕ СЕ ИЗПЛАШИХА И ТЕ СЕ СКРИХА КАТО МИШОЦИ-ДЕДИТЕ ИМ ЕДНО ВРЕМЕ И 4АКАТ БРАТУШКИ ДА ДОЙДАТ ДА ОПРАВЯТ БЕЛИЦА АЛА И ТЯХ ГИ НЯМА.ЗАТОВА"БЕЛИ4АНИ БАДЕТЕ БЛАГОДАРНИ НА "БАБЕ4ЕНЕТО"-4Е ВИ СЪХРАНЯВАТ КАТО "ЗАЩИТЕН ВИД"-??????


27 Май 2010 20:52 | До Бабе4енин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Г-н Вие изглежда въобще не сте ходили на училище?
Много си неграмотен първо се научи да пишеш правилно след това коментираите в форума.
Мои съвет запишете се в първи клас поне да се научите кога се пише "а" и кога "ъ"


27 Май 2010 21:50 | гражданка
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

иСООУ"Н.Вапцаров"е на 60 години.За учителите там е ясно,че то няма да се развива като оздравително.С уважение към всички свои колеги от общината те поискаха шанс да се преобразуват на първо време в общообразователно,профилирано училище и в следващите две години в техникум ,който да подготвя кадри за развитието на Белица.Това е основното,което добре представи Андреева на сесията на общината,като програма.Първото средно училище в Белица,чиито възпитаници са по-голяма част от образованите хора на общината искаше подкрепа не просто да оцелее,а да продължи добрите традиции.Гордост за училището са всички интилигентни и образовани хора от с.Бябяк. Там няма семество от което поне две поколения да не са учили в училището. Това се отнася за хората от горния район на Якоруда.В живота на хората има по-ценно нещо от храна и безплатен пансион-има морал,има уважение ,има гордос!Не са нужни пошли нападки.Училището винаги е служило за обединение на хората.


27 Май 2010 22:02 | учителка
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Не е важно кой какво не е направил за преобразуване на училището .Важно е кой каквао ще направи в момента.Когато се работи за училище се пристъпва с чисти помисли и душа.Всякакви сметки и пресмятания са на заден план.Защото училището е храм на знанието,какта църквата и джамията са храм на вярата.Кажете ми друго място,което се нарича на български език храм!?Без духовна сила и знания няма да мръдне нито Белица,нито България и педа напред.


27 Май 2010 23:24 | Бивша визпитаничка
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Много ми е болно, че закриват училището, аз там съм учила цели 8 години, сестрите ми също са завършили там, баща ми беше учител там дълги години... много хубави спомени имам от там. Жалко е, че то отива в историята защото подготовката на учениците там е много добра. Това училище ми е дало много...Срамно е ако найстина са го закрили заради някакъва сума пари и автобус.


28 Май 2010 08:34 | Учителка
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Не е нужно да се драматизират нещата с "Оздравителнот-УГОИТЕЛНО"Училище толккова многолДошло им е времетолКато са толкоа "КАДЪРНИ" СПОРЕД докторчето вакльов-къде са им децатарпри толкова голяма издръжка.ГОЛЯМОТО ЛАПАНЕ СВЪРШИ КОЛЕГИ!!!Съветниците взеха трудно,но правилно решение-Спряха НАВРЕМЕ РАЗДОРА в образованието в Белица.Помислете какво щеше да става.ако бяха оставили две Общински училища-Бой за деца и наесен Климатичното пак го нямалНе съжалявайте и не Обвинявайте никого КОЛЕГИ!Вината е една-ДЕЦА НЯМА-това е проблема!!!!


28 Май 2010 13:34 | до учителката
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Жалко,ако наистина Вие сте учителка,първо научете правописа след това пишете,защото сте много неграмотна и едно сложно изречение не можете да напишете смислово.УЖАС


28 Май 2010 14:19 | Ю
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕЛИЧАНИ.ЗАЩО ЗА ВСИЧКО ВИ Е ВИНОВЕН КМЕТА. НИМА МИСЛЕХТЕ ЗА БЕЛИЦА,КОГАТО ИЗЛЯЗОХТЕ ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯТ ДОМ, ДА НЕ СЕ ПРОДАВА.ИЗМИСЛЯХТЕ НАЙ-РАЗЛИЧНИ ЛЪЖИ, А СЕГА ГОВОРИТЕ ЗА БЕЗРАБОТИЦА ,ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНОСТ- ПАК ВИЕ ВИНОВЕН КМЕТА. ВРЕМЕНАТА СА ТРУДНИ, ГОВОРИ СЕ ЗА СВЕТОВНА ФИНАНСОВА КРИЗА, А ВИЕ БЕЛИЧАНИ НИКОГА НЕ СТЕ БИЛИ ДОБРИ СТОПАНИ, И НЕ ТЪРСЕТЕ ВИНАТА , ВИНАГИ В КМЕТА-инж.ИБРАХИМ ПАЛЕВ.ТОВА ВАШЕТО Е БЕЗОЧИЕ!ТОЙ Е ИЗБРАН ОТ ТОЛКОВА МНОГО ХОРА, А ВИЕ ПОСТОЯННО СЕ ОПИТВАТЕ ДА ГОВОРИТЕ И ЗЛОСЛОВИТЕ. КОЛКО БИВШИ БЕЛИЧКИ ВЕЛИЧИЯ НИЩО НЕ НАПРАВИХЕ ТА СЕГА ИСКАТЕ ОТ ВОЛ ТЕЛЕ. СРАМОТА Е!


28 Май 2010 15:38 | До Ю
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Уважаеми г- н Ю.
Считаме че хотелела е разграбен с благословията на кмета. Той му е стопанин и е назначил 5 или 6 пазача. Същият този кмет и тези като тебе са го посъветвали да закрие и училището. Сигурно вече е седнал да пише в рапорта до централата на ДПС;
- Хотела, бастисан, училището ликвидирано, още малко и ще довърща Белица.
Господин Ю и все пак, нищо не се знае. Да не вземе някой пък да затвори училището в Краище? Дали ще плямпаи за светонвната финансова криза?Ми това е българия все още.
Ние беличани, като сме управлявали, не се е крало така. От както вие управлявате се краде, не ами чак се мародерства. С позволението на кмета разбира се или даже под негово ръководство. И с подкрепата на БСП- тата Банков и Манолов.


28 Май 2010 15:45 | До Ю
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тези"белички величия"са дали много за Белица,а този инж.,който се пише само,че е кмет,какво направи и какво ще остави след себе си - една разрушена Белица.Всички се срамуваме от него той унищожи града ни.Разбрахме,че не може да запази това,което е наследил даром от "беличките величия".Не искаме такъв стопанин на нашия град.Вземете си го заедно с инж. титлата и го върнете в Палево дере от където е дошъл.Ако толкова много го искате Вие определени дами от общинска администрация идете и Вие с него там.


28 Май 2010 16:42 | твои другар
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Не плачи Ибраимчо, не тъжи, че нема да си вече кмет. Както се казва човек и добре да живее идва момент, когато трябва да смени костюма с раиран такъв. Да се надяваме, че "тлъстинките" които си натрупал през годините ще ти стигнат за следващите няколко живота. Освен това имаш добри "приятели" и пртньори , които ако не те последват, ще ти помогнат при управлението на активите, докато си възпрепятстван. Само не знаем г-жата как ще те прежали!?


28 Май 2010 17:05 | БЕЛИЧАНКА
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

ДО Г-Н МАНОЛОВ
ГОШЕ,ВЪОБЩЕ НЕ ОБРЪЩАИ ВНИМАНИЕ НА ДУМИТЕ ПО ТВОИ АДРЕС.НА БЕЛИЧАНИ ВСЕ И СЕ ИСКА ДРУГ ДА Е ВИНОВЕН,ДРУГ ДА И СВЪРШИ РАБОТАТА.ВДИГНИ ГОРЕ ГЛАВАТА,И ЗНАИ ЧЕ КОЛКОТО СИ ПО-ДОБЪР С ХОРАТА-ТОЛКОВА ПО ЛОША ЩЕ БЪДЕ ОЦЕНКАТА ЗА ТЕБ.ВСИЧКИ РАБОТЕЩИ УЧИТЕЛИ ДО СЕГА НЕ ИМ ПРАВЕШЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЗА НЕРЕДНОСТИТЕ В УЧИЛИЩЕТО,А СЕГА ГОШКО НЕ НЕ ЗАЩИТИ.ЗАД ТЕБ СТОЯТ МНОГО ХОРА ДА ЗНАЕШ,УЧИТЕЛИТЕ СИ ПАЗЕХА ХЛЯБА И ПРАВЕХА МИЛИ ОЧИ,А ОТ ТЕБЕ ИСКАТ ДА СЕ ОПЪЛЧИШ СРЕЩУ ВСИЧКО,ДА АМА НЕ.


28 Май 2010 17:24 | канадка
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Така е Гоше. Ти не си виновен. Виновни са тия, които те избраха. Целувай ръка на бай Лазо, гледай да го найдеш трезвен. Да не ти пука, ти си на работа. Много важно че 30 белички семейства нема да имат препитание.Ти не си независим, но от тебе нищо не зависи, и нема да зависи.
Дали си чул нещо за тоа поп дето е предал Левски. Добре че сега нема Левски, та да не го предадеш.И да знееш Гоше, то и депесето не те обича. И тия не обичат подмазвачи, макар че се подмазнат. Давай Гоше има още едно училище за затваряне- нищо че си учител.


28 Май 2010 23:14 | до Кмета на Белица
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Господин Кмете, толкова пари минаха през ръцете ти...сега до тези ли 250 000 лева беше опряло зор на общината ? Не се ли накраде вече ? Що за мотиви на един политик са това-да закрием училището и ще получим еди-какво си... Жалко за такъв политик !!!
Ако имаше малко акъл това изобщо да не се споменаваше.Малко ли други училища в България се закриха поради намаляване броя на учениците? Тебе и ДПС само пари и облаги ли ви интересува? Май Бойко Борисов ви спря кранчето, започнахте да крадете на дребно...Жалко за хубавата гимназия, ще остане завинаги в сърцето ми.Там изживях прекрасните си ученически години. Учителите бяха прекрасни, ще ги обичам до като съм жива...Дадоха ми отлично образование, подготвиха ме за живота, завърших висше, реализирах се...Жалко, г-н Палев, най-лесно е да закриеш и да разрушиш! Не направихте опити да съхраните и да развиете една свята ценност! Ако имаш съвест парите трябва да ти горчат, но нямаш !
Поздрави от една мюсюлманка


29 Май 2010 05:24 | Борис Андреев
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Имам един въпрос към УПРАВЛЯВАшТИТЕ......КАКВА Е СЪДБАТА НА шОФЬОРСКОТО, ТРАКТОРНОТО И ЛЕСО-ХИМИЯТА В РАЗЛОГ? ПРИ ТОВА В НАИ-ТЕЖКИТЕ ГОДИНИ ЗА ОБщИНА РАЗЛОГ.......КАВО ЛИ РЕшЕНИЕ СА ВЗЕЛИ ? НЕ ,чЕ НЕ ЗНАМ НО ТАМ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ ОТГОВОР НА ВАшАТА ЗАДАчКА С ЕДНО ( СЪЗДАДЕНО ОТ ВАС ) НЕИЗВЕСТНО


29 Май 2010 13:40 | тегличо
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Абе, защо директора го няма никакъв. Подкрепял да се затвори климатака. Сигурно го е шубе да не се напее ревизия и да цъфне колко е крал. Ама то си се знее той бие сички по кражби.


29 Май 2010 15:50 | До Ю
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Ти г-н Ю ли си или Юсуф, кажи ми ти през последните 10-15 години какви кметове управляват Белица- все от ДПС. И какво направиха те за Белица? Време е някой да плати за всичките им мародерства и злини, които причиниха тези НЕКАДЪРНИЦИ . До сега заблуждавахте с празни обещания хората с мюсолманска религия, но сега и те ви сърбат попарата.А такива като теб г-н Ю , са заслепени и задоволени от тези ваши измислени кметове, затова ги защитаваш.Ей това сте вие МИШОЦИТЕ.Изчезнете завинаги.


29 Май 2010 16:42 | Доброжелател на Белица
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Здравейте, скъпи беличани! Аз не съм от Белица, нито пък от общината. Искам да попитам: Защо сте толкова зли и завистливи? Подли и егоисти? Ако не бяхте такива, може би животът в Белица щеше да е друг. Поговорката "Нито го яде, ни на кучето го дава" важи в пълна сила за беличани. Всички сте странични наблюдатели на това, което се случва в Белица. И когато ножа опре до кокала, тогава си показвате рогата и започвате да търсите виновни. Естествено, намирате си жертва и като лешояди я разкъсвате. В случая управляващите. И най-вече, защото са от селата и не са християни. Забравяте, че всички на този свят/включително и в Белица/ са хора и всички са равнопоставени. Но в Белица всеки се е скрил в черупката си и ако пострада неговата черупка, тогава става страшно. Иначе чака се наготово всичко: някой да мисли за Белица, някой да почисти в двора и пред двора, някой да направи нещо хубаво за Белица, а беличани да се възползват от благата и да рушат това, което е направено. Е, така не става!


29 Май 2010 16:58 | Доброжелател на Белица
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Вземете се в ръце и стига сте чакали всичко да ви се сервира наготово. Размърдайте се, огледайте се, обединете се и започнете да работите за общото благо и не си завиждайте! Уважавайте се, уважавайте и друговерците, и инакомислещите! Не злорадствайте! Ако можете, правете добро и то ще се върне при вас с утроена сила! Бъдете истински християни, а не на думи!
А за закритото училище - то е било отписано от държавата още преди три години, което означава, че щом държавате не може да се справи с финансирането му, то логично една малка община ще е още по-безсилна да направи невъзможното. Може ли управляващите да измислят или да нарисуват деца, та да съществува училището? Най-малко пък зам.-кметът Г. Манолов е отговорен за случващото се. Желая в най-близко бъдеще нещата в Община Белица да се променят към по-добро и хората да не се нападат и мразят, а да се уважават и да се стремят да запазят добрия тон.


30 Май 2010 09:45 | 100% беличанин
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

На мене и на всички кореняци от гр. Белица,ни омръзна /ама много/, да ни учат на толерантност разни доброжелатели. Ние, които живеем в Белица (християни и мюсюлмани) сме докозали че сме толерантни едни към други.Живели сме стотици години заедно и пак ще живеем. И това което се случва няма нищо общо с толерантността, а със злонамерени некъдърни хора, които не знаят какво правят. Прочети горе и ще видиш че има и християни и мюсюлмани.
Училището не е отписано. Отписани са тия, които го закриха. Училището може да се преобразува в нещо ново и да съществува, като спортен интернат или нещо друго.
Г-н кмете, знам че ти докладват за всичко, намери смелост, напъни се малко и кажи;- За два вандата кметуване какво създаде? Не се оправдавай с кризи, и за твоите събратя в Якоруда, Разлог и Банско имаше криза. Едно нещо поне да беше направил, та да имаш право да закриваш. Че на тебе племенника ти е депутат, кой друг е като тебе.
Знаеш, че хората в Белица те мразят нали? Но знаеш ли колко много?


30 Май 2010 20:43 | още един 100% беличанин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

На мене и на всички кореняци от гр. Белица,ни омръзна /ама много/, да ни учат на толерантност разни доброжелатели. Ние, които живеем в Белица (християни и мюсюлмани) сме докозали че сме толерантни едни към други.Живели сме стотици години заедно и пак ще живеем. И това което се случва няма нищо общо с толерантността, а със злонамерени некъдърни хора, които не знаят какво правят. Прочети горе и ще видиш че има и християни и мюсюлмани.
Училището не е отписано. Отписани са тия, които го закриха. Училището може да се преобразува в нещо ново и да съществува, като спортен интернат или нещо друго.
Г-н кмете, знам че ти докладват за всичко, намери смелост, напъни се малко и кажи;- За два мандата кметуване какво създаде? Не се оправдавай с кризи, и за твоите събратя в Якоруда, Разлог и Банско имаше криза. Едно нещо поне да беше направил, та да имаш право да закриваш. Че на тебе племенника ти е депутат, кой друг е като тебе.
Знаеш, че хората в Белица те мразят нали? Но знаеш ли колко много?


31 Май 2010 09:51 | до беличани-истината за
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

климатичното училище.То е създадено да събира деца от цяла западна България,деца с проблеми на белите дробове,но в последните 25 години в него учат здрави и богати деца,родителите на които нямат време за тях,но имат пари да дават рушвети на докторите в Разлог.Не знам защо гербаджиите плачат за това училище,та нали Бойко Борисов иска да спре корупцията,да се спре разхищението на държавни пари.В климатичното училище в паралелките имат по 9-10 деца,а заплатите на учителите са над 500 лева,та нали това са наши пари на данъкоплатците. Приветствам съветниците,които са гласували по съвест и са решили да закрият това пошло място наречено климатично училище.Там учениците спят до 16 часа,после два часа на занималня и след това по заведенията на Белица,а пък сутрин са в Гецовото и съседното му заведение-въобще за учене не остава време.


31 Май 2010 17:35 | учителка
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

до беличани-истината за
точно така,прав сте господине,вие сте един от малкото ,които казват истината във този форум , в които само се плюе и се опитват да изкарат виновни за проблемите си управляващите,а пороблема заради който се затваря училището е повече от ясен--ДЕЦА НЯМА--разберете го,това е истината и управляващите няма как да ви ги намерят:(


03 Юни 2010 11:36 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ОЩЕ ЛИ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ЧЕ ЗА ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЪЩЕСТВУВА ТОВА УЧИЛИЩЕ ТРЯБВА ВЕДНАГА И НА ВСЯКА ЦЕНА ДА СЕ ИЗГОНИ ДИРЕКТОРА НА УЧИЛИЩЕТО МИЧУРИН МАДОЛЕВ. ТОЯ БОКЛУК ПЕНСИОНЕР ОЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ЛАПА И ДА СЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВА ОТ ТОВА УЧИЛИЩЕ.И КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ОСТАВИ СЛУЖЕБНАТА КОЛА ДА Я ПОЛЗВА ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ


03 Юни 2010 11:39 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

ЧУДА СЕ И НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е ИЗПРАТЕНА ПРОВЕРКА ДА ВИДЯТ КАКВО ВЪРШИ ТОЯ. ОТКРАДЕ ВСИЧКО КОЕТО МОЖЕШЕ ДА СЕ ИЗНЕСЕ ОТ ТАМ И СЕГА ЩЕ МИ РЕВЕ ПО СЪВЕТИ ЧЕ НЕ Е БИЛ ВИНОВЕН....ТОЙ Е ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК УЧИЛИЩЕТО ДА СТИГНЕ ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ!!! КАЖЕТЕ МИ И ОЩЕ НЕЩО - СЛЕД КАТО ВЕЧЕ Е ПЕНСИОНЕР КАКВО ПРАВИ ОЩЕ ТАМ...??? ПРОДЪЛЖАВА ДА ЛАПА ДА КРАДЕ И ДА РУШИ УЧИЛИЩЕТО - ТОВА Е !!!
Вижте повече


03 Юни 2010 11:42 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

И КАК ТАКА ОЩЕ ГО ТЪРПЯТ ТИЯ УЧИТЕЛИ, НЕЗНАМ. НАПРАВО ГИ СЪЖАЛЯВАМ ЧЕ ТОЙ ПРОДЪЛЖАВА ДА ВЪРШИ ВСИЧКО ТОВА А ТЕ СИ МЪЛЧАТ... ИСТИНАТА Е ЧЕ ТОЯ ДИРЕКТОР МАДОЛЕВ ТРЯБВА ДА ГО ИЗГОНЯТ НАЙ-ПОЗОРНО ИНАЧЕ ЩЕ ЗАВЛЕЧЕ УЧИЛИЩЕТО ДО ДЪНОТО!!! И ДА НЕ ВИКА "СЛЕД МЕН И ПОТОП" ЗАЩОТО РАНО ИЛИ КЪСНО ВСИЧКО ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НАЯВЕ. ДАЖЕ СЕГА ...СЕ ЗАЕМАМ ДА НАПИША ЕДНО СЕРИОЗНО ПИСМО ДО МОМН ЗА НЯКОЙ НЕЩИЦА.........




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар