В. Илиев влиза в НИС на СДС, стига му и 1 глас на изборите, д-р Т. Даскалов изненадващо оттегли кандидатурата си

27 ноември 2009 00:18   14 коментара   9135 прочита
В. Илиев
В. Илиев


В. Илиев

Обрат и “сгрешени” бюлетини на вътрешнопартийния син вот

Кметът на Петрич Вельо Илиев е сигурният нов член на Националния изпълнителен съвет на СДС, стана ясно вчера, 3 дни преди вътрешните избори за лидер и ръководство на партията, след като вторият претендент от Пиринско за място в НИС д-р Тони Даскалов неочаквано обяви, че се оттегля. Това означава, че дори и само с 1 глас в неделя В. Илиев влиза в изпълнителния съвет като зам. председател за Югозападния район.

Оттеглям се, защото в СДС има достатъчно разделителни линии и не е нужно аз самият да прокарвам нови, мотивира вчера пред “Струма” решението си д-р Т. Даскалов, който миналата година стана зам. председател на НИС след първите вътрешнопартийни избори, на които се явиха 5-има кандидати от региона. Партията ни е болна от “Мартински грип”, имунната й система е напълно срината и всичко върви към летален изход, даде той лекарска диагноза.

Решението на д-р Т. Даскалов да се оттегли от изборите броени дни преди провеждането им ще доведе до неприятен технически проблем, защото бюлетините вече са подготвени и всеки момент ще пристигнат в Благоевград. На едната са изписани имената на 4-мата претенденти за председателския пост на НИС - настоящият лидер Мартин Димитров, Любен Петров, Иво Цанев и Любен Христов, на другата са 2-те имена на кандидатите за заместник-председатели, едно от които е и д-р Тони Даскалов. Ако комисиите по провеждане на избора в общините от Благоевградска, Кюстендилска, Пернишка и Софийска област /без София-град, който е самостоятелен район/ решат да зачеркнат името му от бюлетината, Централната избирателна комисия може да сметне изборите за недействителни и Югозападът да остане без свой представител в НИС. Другият вариант е всеки гласуващ устно да бъде предупреждаван да не отбелязва името на д-р Даскалов. Никой от членовете на партията обаче не е длъжен да се съобразява и може да се окаже, че въпреки отказа му да участва в избора д-р Даскалов може да събере достатъчно гласове, за да влезе в челната седмица и да получи нов мандат в ръководството на СДС.

Най-голямата община в Пиринско - Благоевградска, очаква по 300 бюлетини за двата избора в неделя, колкото приблизително са членовете по ведомост. Миналата година гласуваха 130 души. Почти сигурно е, че следващата неделя - на 6 декември, ще има балотаж за председател на СДС, защото едва ли на I тур някой от 4-мата претенденти ще може да събере 50 плюс 1 гласа, за да оглави партията от раз. Почти сигурно е, че в Благоевград най-много гласове ще получи Любен Петров, а най-малко - настоящият лидер Мартин Димитров. Политиката му, особено след парламентарните избори, сините в областта приемат доста негативно.

217 ще са изборните секции в цялата страна.


Още за: В. Илиев   СДС   НИС   Още от: Политика

Принтирай статия
14 коментара
27 Ноември 2009 07:58 | maketo
Оценка:
-4
 (
24
 гласа)

ако това стане тогава туфчо е със сигурност секретар ако няма такава длъжност ще се измисли


27 Ноември 2009 10:58 | джони рон
Оценка:
8
 (
22
 гласа)

НО НЯМА ДА ИМА СДС.МАЙ ТОВА ИМ Е ЦЕЛТА НА ТЕЗИ МЕРЗАВЦИ.ОТИДЕ СИ СИНЯТА ИДЕЯ ОТ ТАКИВА КАТО ТЯХ-ЛАПАЧИ.


27 Ноември 2009 16:17 | СДС
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

НЯМА ВЕЧЕ МАЙКА НЕЗАВИСИМ.СЕГА ДА ТЕ ВИДИМ.


27 Ноември 2009 16:25 | ГЕРБЕР
Оценка:
-25
 (
31
 гласа)

И ТАЗИ Е СЕДЕСАР КОЛКОТО БИВШИЯ КМЕТ НА РАЗЛОГ.НАЛИ ЩЕШЕ ДА СТАВА МИНИСТЪР В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ПЪК ПОСЛЕ ЗАМ.МИНИСТЪР.ПОСТОЯННО СЕ ХВАЛЕШЕ С БЛИЗКИ ОТНОШЕНИЯ С Б.БОРИСОВ,АМА МАЙ ИЗЛЕЗЕ,ЧЕ БИЛО СЪН В ЛЯТНА НОЩ.ЗА НЕГО ПАРТИЯТА Е СРЕДСТВО ЗА ОБЛАГИ.


27 Ноември 2009 16:33 | СЕДЕСЕР
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СЛОЖАТ В НИС СТОЯН НИКОЛОВ И ТОЙ ДА ОПРАВИ ПАРТИЯТА.ЩОМ СТАНА ОБ.ПРЕДСЕДАТЕЛ МОЖЕ И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДС ДА СТАНЕ.ЛЕЛЕ МАЛЕ!


27 Ноември 2009 17:26 | КОМШИЯ
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ СВЪРШАТ МАХЛЕНСКИТЕ ГУЛЯЙ.КМЕТА НЕ СЕ Е ПОКАЗАЛ В ГРАДА СИГУРНО ЦЯЛ МАНДАТ И С ПРАВО ГО НАРИЧАТ СЕЛСКИЯ КМЕТ.ТА НА НЕГО И СЪЩНОСТА МУ Е СЕЛСКА И ПИАРА МУ Е ТАКЪВ.


27 Ноември 2009 17:32 | СОТИР
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

ТИ ТУФЧО НЕ ГО МИСЛИ,ТОЙ Е ОПРАВЕН.МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ВСЯКА СИТУАЦИЯ.АКО НЕ Е ТОЙ ЦЯЛОТО КМЕТСТВО ОТИВА НА ВЯТЪРА.ТОЙ САМО МОЖЕ ДА ТИ СВЪРШИ РАБОТА ,ДА ТЕ ПОСРЕЩНЕ С УСМИВКА И ДА ТЕ ИЗПРАТИ.ЗЛАТНО МОМЧЕ.ЗАЩО НЕ ВЗЕМАТ ПОУКА ОТ НЕГО.ТАКИВА ТРЯБВА ДА СА ВСИЧКИ ТАМ.ОТ НЕГО ТРЯБВА ДА СЕ УЧИ И КМЕТА


27 Ноември 2009 17:34 | ДО СОТИР
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

ПОЗДРАВЙВАМ ТЕ.ТИ СИ НАЙ-ТОЧЕН,ТОВА МОМЧЕ ЗАСЛУЖАВА ПОКЛОН.АЛАЛ МУ ВЕРА.


27 Ноември 2009 17:43 | ДО СОТИР
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

ТИ ДА НЕ СИ БРАТ НА ТУФФЧО,ТА ГО ВЕЛИЧАЕШ.ОТ УТРЕ КМЕТА ЩЕ МУ ПОКАЖЕ


27 Ноември 2009 18:04 | Баровецо
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Туфата е готин пич и Велю сашто.Ама оти не праат ништо за градо не ги знам тиа дечурлига.Ги знам от маленки деца кога марсолите им течаа и ритаха топка с здрацаните платненки.Нека да се варнат назад па да напраат нешто за градо.Оти си е наш.Аиде Сполаи ти Господи.


27 Ноември 2009 23:20 | ПЕТРИЧ
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

ВЕЛКО,ИДИ СИ САМ ,ДОКАТО ОЩЕ ИМАШ ВРЕМЕ.ВЗЕМИ СИ И ОНЯ ,СЪС СКЪСАНИТЕ ГАЩИ И САМОЧУВСТВИЕТО БЕЗ ПОКРИТИЕ ИЦО, ЗАМ.КМЕТА ПО ТСУ.


28 Ноември 2009 08:43 | Петричанин
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Сотире, и женаму на Туфчо е оправна.Се е скиснала като зеле у бъчва на припек.А иначе Туфчо си е баш лицето на целото кметсво,т.е.някакси като нещо изходно от задните части на ,..кравата.А Вельо,много песни знае,койли ще е следващия му клип?


28 Ноември 2009 09:20 | седесар
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Стига сте споменавали този д-рДаскалов.Този далавераджия съсипаСДС в Бл-д.Където се е появил-пълен провал.Този балон Даскалов е болен ,с мания за величие,без покритие,нито като доктор ,нито като седесар.Пълен ИНФАНТИЛ.Като биете шута на такива като него,може и да има "Синя идея".


28 Ноември 2009 10:13 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Да живее Туфчо-Пуфчо - гладниот секлетар на Община Петрич. Този пич може да вкара инж. Азис и в Политбюро на КПСС...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар