В година на политически страсти: Депутатът от ГЕРБ Г. Андонов сред обсъжданите кандидатури за кмет на Гоце Делчев, герберите в Сандански и Петрич не са набелязали никого все още

11 април 2015 17:49   32 коментара   31458 прочита


Благоевград, Банско, Разлог-старите градоначалници, са новите кандидат-кметове

Депутатът Георги Андонов ще е най-вероятният кандидат - кмет на ГЕРБ в Гоце Делчев, това се говори под сурдинка в структурите на партията в града. Младият политик все още не е започнал активна кампания, но името му е сред спряганите за поста -градоначалник.

Не е ясно дали досегашният червен кмет Владимир Москов ще се кандидатира за пореден 6-ти мандат. Според някой, обаче Москов нямало да участва в кметската надпревара освен, ако партията му не разпореди, той отново да е техният кандидат, мотивирайки се с "поемане на политическа отговорност".

Други пък твърдят, че БСП и тази година ще заложи на него. Засега активността на Андонов не е на завидно ниво в предизборната година, ако ще се кандидатира за кмет отдавна трябваше да се е показал с дела, така както в момента правят сигурните кметове на ГЕРБ благоевградският Атанас Камбитов, Георги Икономов на Банско и Красимир Герчев в Разлог. Неочаквано в тази предизборна година партия ГЕРБ не е много активна в налагане на техните кметове,създава се впечатлението, че не партията определя политиката и действията на кметовете, а самите кандидати водят индивидуална кампания, борейки се за имиджа на партията.

Забелязва се известно съперничество между депутати и кметове ,което може да изиграе лоша шега на ГЕРБ, чиято пиар политика нещо куца напоследък. Разбира се ,все още е рано, но и един месец няма да стигне ,за да се убеди електоратът, че издигнатият кандидат е най-подходящ. В Гоце Делчев се говори, че Андонов няма нужния политически опит да се изправи срещу Москов и да застане начело на район със смесено население. Трябва да се признае, че Москов години наред успяваше да осигури нужния ред за мирно, съвместно съществуване на мюсюлмани и християни в община Гоце Делчев и не направи малко за града,оцелявайки в 5 кметски избора.

В момента Гоце Делчев се отъждествява с името на Москов, тъй като друг кмет не е управлявал толкова дълго. В града се говори, че е време за промяна, но дали ще се случи, можем само да гадаем. Трудно е да се определи и кои са евентуалните кандидати на ГЕРБ за Петрич и Сандански . Отново депутат се спряга за кандидат-кмет на Петрич и това е Д. Танев. Танев, обаче май не е много съгласен да се включи в предизборната битка и нищо чудно ГЕРБ и в Петрич да се затрудни в избора на кандидат- кмет. Предизборна година е тази.

Интересно е какви кандидатури ще извадят управляващите и основната им опозиция- БСП. И червените се лутат засега, при тях проблемът с избора и кадрите е много сериозен. Не са на ясно кой, къде и как ще бъде поставен да се опълчи на кандидатите на управляващата партия ГЕРБ. Със сигурност, решение е взето само за благоевградския кмет Ат. Камбитов и кметовете на Разлог и Банско. Tук не се очакват изненади, тъй като и тримата кандидат-кметове вече работят много активно в градовете си, за да довършат поетите си предизборни ангажименти, преди да излязат в едномесечен отпуск в разгара на предизборната кампания.

П. Петрова


Още за: ГЕРБ   кметове   Пиринско   Още от: Политика

Принтирай статия
32 коментара
11 Април 2015 17:53 | ПИСОВ
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

АЗ ЩЕ КАЖА КОЙ ДА Е!!! НЕ СЕ БУТАЙТЕ ИЗЛИШНО!!!


11 Април 2015 17:55 | калинката
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

писов, а така шефе. покажи им кой си и кой командва


11 Април 2015 18:09 | Иван
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

А бе момче теб в селото не те искат а ти се навираш в поповата градина.


11 Април 2015 18:18 | kantono
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Само в симитли не се баркайте ние си имаме веке и кмет лилето-циганката она си ни е ного арна от наща кръв е


11 Април 2015 18:24 | тъщата
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

тоя с тъщата с фирмите с измамите- у х ааааа


11 Април 2015 18:31 | ДОКТОРА
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

ТЕЗИ, ВСИЧКИ СА ЗА ЗАТВОРА, ТЕ ЗНАЯТ ЗАЩО ?!?!?!


11 Април 2015 20:48 | Ужас
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Георги Андонов от село Ловча вече веднъж беше кандидат за кмет на ГРАДА и изгуби изборите, нужно е ново лице на някой по - опитен и с не толкова опорочено име! Някой, който не го свързват с разни игрички и с тъща му! На Георги Андонов и ГЕРБЕРИТЕ НЕ МУ ВЯРВЯМЕ!!!


11 Април 2015 20:52 | ...
Оценка:
-22
 (
44
 гласа)

УСПЕХ НА ГОСПОДИН КАМБИТОВ!!!
УСПЕХ НА ГОСПОДИН ИКОНОМОВ!!!
УСПЕХ НА ГОСПОДИН ГЕРЧЕВ!!!
ВИЕ ГО ЗАСЛУЖАВАТЕ!!!


11 Април 2015 21:26 | защо???
Оценка:
-13
 (
31
 гласа)

Камбитов и Герчев - ДА! Показаха, че са добри управленци. Но третият от тях кого убеди, освен посредствеността около себе си/, че притежава качества и общоприет морал на градоначалник7? На премиера трябва да му се каже, че този нарцис е огромна грешка.


11 Април 2015 22:48 | тунчев
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

г-н гошо ако този път паднеш, ставане за теб нема.


12 Април 2015 03:37 | V
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

В Петрич ще спечели още от сега Вельо Илиев. То и без това не е от опозиционна партия на ГЕРБ, а от РБ. А и мафията, която работи за ГЕРБ на парламентарни избори в Петрич си е от Вельо, дали той или някой кандидат от ГЕРБ разлика няма. Най-много да се включи в спорта.


12 Април 2015 08:28 | CHICAGO
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

когато Аз стана кмет на Чикаго, тогава и ловчанлиичето ще стане кмет на Неврокоп.


12 Април 2015 11:06 | От щаба
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Всички вий мнооооого да не знаете. Зад моята кандидатура са Ламбрев Чурков Розова Тунчев все отбор юнаци! Ако е необходимо "отзад "ще ме подкрепи и Салих Буковян с ДПС.


12 Април 2015 18:52 | троен
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Георги Андонов от село Ловча вече веднъж беше кандидат за кмет на ГРАДА и изгуби изборите, нужно е ново лице на някой по - опитен и с не толкова опорочено име! Някой, който не го свързват с разни игрички и с тъща му! На Георги Андонов и ГЕРБЕРИТЕ НЕ МУ ВЯРВЯМЕ!!!
троен неграмотник - измами само


12 Април 2015 20:03 | огън
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Фенера с Благодатния огън за България, спуснат от Божията енергия и воля, се счупи. Какъв по –категоричен знак за грешния път, по който си мислим, че пътуваме?!
Родната църква, бъкаща от „брокери“ в раса, народ, взрян единствено в лоясалия си пъп и келепира, управници, вонящи от корупция, алчност и мерзко лицемерие. Безнаказаност, простащина, безверие, гноясала бездуховност.
Фенера на България с Благодатния огън се счупи.


12 Април 2015 21:09 | една
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Ако ГЕРБ иска да спечели на 100%, трябва да предложи друга кандидатура за Гоце Делчев. Иначе ще бъде роредната победа за БСП.


12 Април 2015 22:27 | Подкрепям казаното от едн
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Напълно подкрепям казаното от "една"!
Георги Андонов е много слаба кандидатура!!! Това момченце вече ни показа какво може и че нищо не знае!!! Какъв кмет, какви 5 лева?
Кандидата за кмет на ГЕРБ за Гоце Делчев най - малко, трябва да е кандидат с не толкова опорочено име, битие и житие! Георги, колкото и да се заблуждава, че става за всичко, това си е негова лична заблуда и ние не желаем да участваме в нея! Града ни е малък и всичко се знае! То наистина за БСП е най - добре Г. Андонов да се яви, защото с лекота ще го бият с много голям процент победа.


12 Април 2015 23:14 | Пипи
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Местните гербери към момента живеят в една заблуда и най - жестокото е, че осъзнават, че е заблуда! Заблуждава ги едно същество, което не желая да наричам човек, тъй като всичко човешко у това същество изчезна в момента в който стана депутат.
Летвата е наистина висока и се надявам, че тези над гоцеделчевските гербери го виждат и осъзнават това.
Знаенето и моженето е нещо, което се учи и гради с години, когато имаш желание за това, но в момента в който си повярваш си загубен в собствената си самозаблуда!


13 Април 2015 00:14 | Dan
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Бях чул преди, че някои хора се регистрирали по адрес в Мелник целта е Чомбе да стане кмет, много му се иска на човека и за малко градче като Мелник не е проблем да си осигури мнозинство.


13 Април 2015 02:00 | за старогражданин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Т-95 - ще дойдат !! руснаците ще ги пуснат


13 Април 2015 13:36 | Петричанин
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Генерал Борисов, ако и този път не закопчеете Вельо Илиев, Гюпката, Туфчо, Батев и Пильоков, да знаете, че окончателно ще затвърдите у нас мнението, че са си платили колкото трябва. Какво още трябва да извършат, та да им щракнете белезниците на тези доказани престъпници?


13 Април 2015 13:55 | ЕХХХХХ ПОРЪЧКИИИИ
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

"Забелязва се известно съперничество между депутати и кметове, което може да изиграе лоша шега на ГЕРБ, чиято пиар политика нещо куца напоследък..... " - И ТУК ПРОЛИЧАВА ПОРЪЧКОВАТА СТАТИЯ, ОБИКНОВЕНАТА НЕ БИ СИ ПОЗВОЛИЛА ИЗЛАГАНЕ НА СУБЕКТИВНО МНЕНИЕ..... ВИЕ ИЗУЧАВАЛИ ЛИ СТЕ ЖУРНАЛИСТИКА ИЗОБЩО


13 Април 2015 14:00 | Недоволен санданчанин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

А санданчани ще дадат БАНКЕТ на тоя дето ги отърве от Тотев. Този комунист е превзел властта и няма оправия в града. Всичко той команди и разпределя само за неговите си 5-6 човека в цялата околия. Срамота в 21 век. Издигнете Кирчо Котев - на него всички му вярват и ще го подрепят 100000%. Аман от комунисти и ДС!


13 Април 2015 16:50 | до ех поръчки
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

да да забелязва се и те си знаят какво правят кой къде се ръга Явно ти си много зле щом осъждаш субективното мнение на журналиста, времената се промениха време е за мнения анализи, ако разбира се вие динозаврите можете да си го позволите и направите . Тук поръчки не се изпълняват, явно това е твоят начин на работа. И ако си нечии пиар и посредствен писач замисли се, че утре по- конкретни ще бъдем !!!!!


13 Април 2015 16:58 | прав си
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

не им изнася супер си е статията къде па я видехте тая поръчка та нали се знае коя какви ги върши и как се гласи за кметско кресло ама и пресекоха мераците давайте вие от сайта нека си плюят вие си знаете апа и ние знаеме


13 Април 2015 17:13 | ДОКТОРА
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

КАКЪВ, ГЕНЕРАЛ Е МУТРАТА ??? ВСЕ ЕДНА, НА ВОЛСКАТА КАРУЦА, ДА КАЗВАТЕ, ЧЕ Е РАКЕТА!!! СРЕТАН ЙОСИЧ И БАЙ МИЛЕ, КУПИХА ОТ КРАДЛИВИЯ КОБУРГ ПАГОНИТЕ НА МУТРАТА, НО ТОВА НЕ ГО ПРАВИ ГЕНЕРАЛ !!! ГОСПОД НАКАЗА ЗА ТОВА КОБУРГА С НАЙ МИЛОТО, СЕГА НА БОЖИ ГРОБ СЪС СВЕЩЕНИЯ ОГЪН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, НАРОДЕ ОСЪЗНАЙ СЕ !!! СКОРО НАРОДА ЩЕ ЛИКУВА, А МУТРАТА ЩЕ ГО ВОЗЯТ НА .....,БОГ ПРОЩАВА, НО НЕ ЗАБРАВЯ !!!! СКОРО БОГ ЩЕ ВЪЗНАГРАДИ НАРОДА БЪЛГАРСКИ С ВСЕНАРОДНИ ТЪРЖЕСТВА, А СЪТРАПА, КРЪВОПИЕЦ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛУЖЕНОТО И ОТ БОГ И ОТ НАРОДНАТА ЛЮБОВ!!! НАРОДЕ, БОГ ПОКАЗА, ЧЕ Е С НАС И БОЖИЯТА СПРАВЕДЛИВОСТ ЩЕ ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА !!!!


13 Април 2015 19:55 | до старогражданин
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Г-н Никола Москов, нали знаеш гласуваш за Кирил Котев -получаваш Г. Баханов и Емо липита.
хахахх


13 Април 2015 21:25 | Петрич
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Който и да е кандидат за кмет изхода е ясен- Вельо и компания. Не че са толкова добри, другите са токова бездарни.
Танев ли- нема шанс, никой в града не го иска. Високомерен и нарцистичен тип, няма шанс...


15 Април 2015 09:51 | Банскалия
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тия от Герб са за затвора доживот - разкопали банско, нема отдека да минеш. 90 милиона украдоа и остия Банско на пръс - и по турско не е било така.... това не са престъпници, това са убиици и на хората и на туризма и на сичко!
И Владо Колчегов, и Гошо, и Раовия престъпник, и Сашо Рупчин сиште лагая, лагая хората ама и украдоя за цел живот. Окажа се, че и Краваров и Дине Дурчов са по-читави.... Ужас е в Банско...
И синя зона ... то не останаа туристи да дойдааа....


15 Април 2015 10:10 | десен избирател
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

До всички дайте да издигнем нова непартийна фигура.
виде се че тия от герб са с тотев. да му заведоха некое дело за нарушенията които има тотев не .
тотев издига кандидатурата на котев от герб дал му е пара да се откаже от депутатството и е обещал на дончо котев заместник кметско место.
целта е да си остане тотев на власт и да се разбият герб в сандански .
котгев като кандидат за кмет е слаба кандидатура тва не му е късмета от предишните избори там спечели зарад партията им.
честито на дончо тотев пореден четвърти мандат
тоя младия да не мисли че тва дек фърка се сърка


16 Април 2015 19:40 | МИТКО
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

СКАЧАЙТЕ, РЕВЕТЕ, ТОТЕВ, ПАК ЩЕ Е КМЕТ НА САНДАНСКИ ! САМО ТОТЕВ, ВЕЛИКИЯ КМЕТ НА СВЕТИ ВРАЧ ! ГОСПОДИН ТОТЕВ, НАЙ ДОБРИЯ КМЕТ НА САНДАНСКИ, ОТ ДРЕВНОСТТА, ДО ДНЕС


28 Април 2015 10:57 | От раз
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В Сандански кмета е ясен!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар