Ќовините на югозападна Ѕългари€
Ѕивши€т на √ала се къпе в милиони, а водещата издържа —тефан —узанита мила коли и помпала гуми, за да събере пари за клипа си  расавица! ћъжете въздишат по √ришовата Ќикол
   –егистрац舫абравена парола

¬ година на "»збори 2019"! —игурните кандидат-кметове в ѕиринско и техните опоненти! ¬ойната с тролове, лукавост и коварство започна!


19 януари 2019 15:18  40 коментара   52794 прочита√одина на избори. ѕрез 2019-та два пъти ще заставаме пред урните, за да изберем първо евродепутати,а после и кметове по места и общински съвети. Ќа лице е €ростна битка. “ези, които са отгоре се бор€т да запаз€т местата си, да продължат да управл€ват и да решават съдбините ни, а тези, които са отдолу отказват да живе€т по старому и търс€т пром€на.

“акова е настроението преди всеки избор. –еволюционната ситуаци€ е на лице, както и очаквана пром€на тази година. ўе избираме кметове и членове на общинските съвети. —ъс сигурност в ѕиринско ще се води кървава битка, ще се род€т популисти,които със сълзи на очи ще ни убеждават колко миле€т за народа.

ўе развържат кесии политиците и техните съпруги и ще се втурнат в благотворителни акции и кампании, за да ни "разплачат" от умиление и привлекат електората към личните им каузи. ≈вроизборите ще бъдат генерална репетици€ за местните и от изхода им ще стане €сно ко€ парти€, къде се намира в сърцето на избирател€.

ћестните избори пък ще са състезание,в което нови играчи с лакти, зъби и нокти, ще се мъчат да промен€т статуквото и измест€т основните играчи в изборната битка. —ъс сигурност в изборите за кметове в ѕиринско ще участват сегашните градоначалници:

Ѕлагоевград - јтанас  амбитов, ѕетрич - ƒимитър Ѕръчков, —андански -  ирил  отев, Ѕанско - √еорги »кономов, –азлог -  расимир √ерчев - кметове на управл€ващата ѕѕ √≈–Ѕ. „ервените градоначалници на  ресна-Ќиколай √еоргиев и на √оце ƒелчев - ¬ладимир ћосков са фаворитите на парти€та си да продължат да управл€ват градовете си.

ѕо малките населени места в областта се готв€т за изборите като и техните кметове ще се състезават за пореден кметски мандат “ам обаче битката не е така страховита като в по-големите градове на областта, затова за т€х ще разкажем друг път. ћесеци преди местните избори опонентите на герберските кметове все още са на тъмно.

¬ —андански се знае със сигурност,че срещу кмета  отев ще излезе племенникът на предпоследни€ кмет на курортни€ град јндон “отев, ћладен “имчев. ћълвата спрегна и депутатът от ¬ћ–ќ јтанас —то€нов, но —то€нов н€ма да е кандидат за кмет, установи наше проучване. Ѕ—ѕ в курортни€ град още се лутат дали да подкреп€т “имчев или да изл€зат със свой кандидат.
–«— в —андански са с не€сна позици€ все още.

¬ ѕетрич са в неведение кой ще е кандидат за кмет срещу герберски€ градоначалник ƒимитър Ѕръчков. —пр€гат се имена на адвокати, бизнесмени, бивши и насто€щи депутати. Ќо никаква сигурност, пък и никаква активност от страна на останалите партии.

—ив кардинал,чието име е добре познато в южни€ град кадрува и оказва вли€ние в н€кои политически формации, различни от √≈–Ѕ,чертае стратегии, пуска в ход фалшиви номинации, но се твърди, че истинските им политически ходове се паз€т в тайна, за да удар€т предизборно. ћного не ни се връзва тази тактика, тъй като избори се готв€т не само месец преди това, а се почва отдалече.

¬ момента в ѕетрич политическите партии с€каш са в абсолютна летарги€,дълбоко заспали зимен сън. јктивните протестъри и играчи в изборите ¬ћ–ќ са тихи и кротки, Ѕ—ѕ пък са безхаберни и неориентирани около това как ще се справ€т с двата избора тази година. –азни други политически формации се групират в общи интриги и горе долу от обстановката в ѕетрич не можеш да извадиш никакви изводи, за това кой и как ще играе в предсто€щите избори.

¬се пак очакваме изненади, тъй като петричани са дейни, бързо се организират и когато започнат битка не подбират средствата и не премерват действи€та си. ѕолитическите им ходове са хаотични,непредсказуеми, а това поражда "опасност" от сериозни изненади.
¬ Ѕанско отчитаме спокойна предизборна година.

»кономов засега н€ма от€влен, из€вен и деен конкурент за поста. Ќе можем да открием кой от курортни€ град ще се кандидатира за кметски€ пост,.» тук все още политиците се ослушват и оглеждат за номинациите си.

ѕлъзналите слухове, че днес, утре или следващи€ месец √≈–Ѕ ще падне, че ситуаци€та в страната ще се промени и чак тогава ще могат да се вземат решени€ кой как ще участва в изборите, са по скоро легенди от самозвани политически анализатори, които така завоалират неспособността си и липсата на кураж си да се покажат в тази обстановка, за€в€вайки се открито като играчи на политическата сцена в изборите. “.е. чакаме накъде ще задуха в€търът, за да се ориентираме кой, къде ще е.

√убене на време за политиците и техните формации. » да падне √≈–Ѕ засега не виждаме, кой "ще се вдигне" така високо, че да промени статуквото в страната и в област Ѕлагоевград.

–азлог се управл€ва успешно от  расимир √ерчев от ѕѕ √≈–Ѕ. » тук е пълно предизборно затишие.
ћногократно сме коментирали Ѕлагоевград, управл€ван от јтанас  амбитов.

ћалки политически партии се обединиха във фронт "јнтикамбитов" и политическата им битка се състои в това да бро€т "дупките по улиците", да словоблудстват и заливат с кал вс€ко добро дело направено от √≈–Ѕ и негови€ представител јтанас  амбитов, както и да опорочават в зародиш вс€ко добро намерение. “ук предизборната битка започна от рано,но по скоро прилича на махленски караници, без политически стил и класа.

Ќаблюдавайки процесите сме категорични ,че в Ѕлагоевград не се прави политика с мисъл за бъдещето на града, а се вод€т битки в защита на частни интереси и набел€зани цели. ¬оюва се с лукавост и коварство.

«а сега  амбитов удържа фронта, отговар€йки на вс€ка нападка с оперативно майсторство и талант, демонстрирайки добро познаване на работата си, както и на политическите си опоненти, затова предвидливо прогнозира действи€та им.  амбитов стои добре на поста си, заради слабата засега опозици€, ко€то също н€ма иде€ кой може да излезе насреща му в предизборната битка.

ѕрез л€тото на миналата година Ѕ—ѕ се изсили, че имат кандидат, за който писахме. Ѕизнесмен, собственик на местна фирма. ќбаче човекът им отказа и в момента Ѕ—ѕ са без кандидат.

ќстаналите опозиционери пускат слухове за този и онзи, но нищо по същество. —пр€гаше се името на д-р јл. —акелариев, издигнат от опозиционни€ фронт, но н€маме потвърждение за това. јко изборите б€ха днес със сигурност пром€на н€ма да има и  амбитов ще остане на поста си, независимо от н€кои градски легенди, родени от липсата на достатъчно информираност, около рейтинга му, според н€кои проучвани€,чийто данни ще публикуваме, когато му дойде времето.

ћестни общински съветници се лутат с каква стратеги€ и тактика да щурмуват местата в общински съвет в следващата година,сред т€х има и такива с по-големи амбиции за участие в евроизборите. ѕрав€т се совалки по върховете на партийните централи за наместване в червената листа за евроизборите. ќстават н€колко месеца до ≈вроизбори 2019 и тогава мераклиите за евродепутати ще станат €сни.

„ервените общини √оце ƒелчев и  ресна, съответно кметовете ћосков и √еоргиев, ще щурмуват изборите през есента. «а ћосков, който е доказано успешен, битката отново ще има победен изход, ако разбира се не се откаже сам, след 6 поредни мандата. —поред нас обаче, ћосков ще продължи да държи рул€ на управлението в града. Ѕез конкуренци€.

¬  ресна има известно раздвижване. Ќа политическата сцена излезе бивши€т кмет на града »ли€н  ръстев и се очаква зад него да застанат всички партии в опозици€ на сегашното управление на общината.  метът на  ресна Ќиколай √еоргиев поведе протестните действи€ срещу управл€ващата парти€ и после с тези си действи€ оправда пред съгражданите си, че общината му е загубила 1 000 000 лева от правителството за ремонти и развитие на града. √ол€ма загуба за  ресна бе това правителствено решение, тъй като в областта не остава община, ко€то да не получи пари от правителството в кра€ на годината.

ќтр€за го държавата креснески€ градоначалник, а от това загубиха жителите на града. » този град започва да става оперативно интересен, тъй като леко се поразклатиха позициите на непоклатими€ доскоро Ќ. √еоргиев.

»стината е, че очакваме мръсни изборни игри. ”дари под по€са, нецензурирани обвинени€ и лъжи, които да сриват този или онзи кандидат. «а€вката е дадена най-вече в Ѕлагоевград, където се нагледахме на много поми€ и унизителни обвинени€ и ако политиците не започнат да се държат като такива,то битки в този мръснишки стил, с тролове и архаични прийоми, считаме за обречени и пагубни.

Ћипсата на интелигентен подход във вс€ко действие ще руши и без това крехки€ политически авторитет на н€кои от участниците в предсто€щите избори в областта.

ѕ. »ванова

 

 ќще от: ѕолитика
ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


40 коментара

19 януари 2019 16:14 | ћари€
ќценка:
34
 (
40
 гласа)

√оспод да пази!
“акава наглост!
¬ие хората за малоумни ли ги имате?
 акви дупки по улиците?
 ого си мислите, че заблуждавате с тези статии?
¬ Ѕлагоевграда има много по-важни проблеми от дупките по улиците и всички хора ги казват в коментарите под предишни ваши статии.
«атова не преиначавайте нещата, така като ви е изгодно.


19 януари 2019 16:40 | януарчо
ќценка:
40
 (
40
 гласа)

ƒрън-дрън €рина. —амо си пълните страниците. ѕитам хората от нашата община - при кой кмет сте били добре - ¬ельо или Ѕръчков? ѕри нито едини€. “ова е.  ойто и да е - все та€. ƒобре са близки€ кръг хора около кмета - не повече от 200-300 души - един вид личната гварди€. ≈, питам - какъв е смисъла да гласуваме? ’имера е, че кмета ще ни оправи положението. — какво? — по-висока средна заплата, пенси€ или качествено здравеопазване и образование?  акво може да направи, че да напълни хладилника ми или да не псувам когато ми дойдат сметките? ƒа, прави разни проекти - примерно парк, спортна зала. Ќо защо са ми, когато болницата буквално се руши/отидете и вижте тавани, врати, фасада/. «а какво ми е та€ магистрала, когато 90% от път€ карам по дупките на града ни, вода от чешмата не съм пил от десетки години - не сме€, а казанчето на тоалетната ми се запушва от кал и шума през ден. ј какво става в бойлера само той си знае. Ќай-добре е с едно "ћайната ви... " да си направ€ салатка и си нале€ що има


19 януари 2019 16:59 | старогражданин
ќценка:
13
 (
13
 гласа)

Ќе може да се осъществи защитено свързване с тази страница. -ѕоне месец е така на мо€ компютър. ѕътувам от ƒупница до Ѕлагоевград през —амоков. “ози проблем го имам само със струма точка ком. ”индолс 10. Ќито антивирусна помага, нито рестартиране. ќт мен любов... на инат.


19 януари 2019 17:33 | ѕаола
ќценка:
-45
 (
57
 гласа)

 амбитов трън ви е в очите,
ј властта остава във мечтите,
я, по-добре се примирете,
–аните си оближете!
 амбитов си е кмет мечта,
 мет на всички времена.
¬ие пак сте шеста глуха,
Ќа кой не му изнас€ да го Е.


19 януари 2019 18:15 | ѕаола
ќценка:
-42
 (
50
 гласа)

»зборите наближават вече,
ј ƒончо и «лата от целта си са далече,
 амбитов превъзхожда ги категорично,
ќт това и н€ма нищо по-логично.

Ѕали, ћиланоЕ ≈х, че екзотика,
ƒолав€м дори и малко еротика,
«а хорското доверие, обаче друго е нужно,
’айде, по-добре, омитайте се дружно.


19 януари 2019 18:22 |  очо
ќценка:
40
 (
40
 гласа)

“р€бва незабавна пром€на .  мет два мандата и край. «начи президент, шеф на ЅјЌ, ректори на университетите по два мандата и н€мат право на трети. ѕрактиката показва, че в първи€ мандат нещо свършат за общините, поетапно започват да се учат на далавера, от къде и как може да се геп€т пари и най - лесно е през строителство, продажби на общинско имущество и други бандитски истории. «а това два мандата и чао. ƒа идва нов човек . ќмръзна ни да гледаме едни и същи физиономи€ да гледаме, които са избрани д купени цигански гласове, с гласовете на хора по чужбина ... и дописани починали хора, което масово се практикува в една от общините.


19 януари 2019 18:42 | см€х
ќценка:
-12
 (
28
 гласа)

Ѕ—ѕ н€ма к€ндиид€т
≈ как да има бре другари, с този смешен и неадекватен председател
Ѕ—ѕ никога не е падала толкова ниско, колкото сега е положението в парти€та


19 януари 2019 18:48 | старогражданин
ќценка:
22
 (
22
 гласа)

 очо,  очо, кой помни думите на ÷ветанов около 2010-12година знае какво великолепно преметане извърши по проблема с местните феодали.
ƒошло е време да помогнем на √ерб да се отърве от "модела ÷ветанов" или да падне от власт. —коро ще се разбере на къде върв€т. Ѕез нерви до тогава, пазете си здравето и гледайте сеир. Ќикога не е късно за гонене по списък.


19 януари 2019 18:57 | христов
ќценка:
-41
 (
49
 гласа)

»стината е, че Ѕлагоевград наистина претърп€ развитие, след застой.  амбитов усп€ да направи доста неща, над€вам се да продължи. „ервеното статъков беше рабито от сегашни€ кмет и —лава Ѕогу


19 януари 2019 19:07 | запознат
ќценка:
-5
 (
17
 гласа)

Ѕ—ѕ н€ма и да издигнат кандидат, ZA6TOTO
¬ централата се викат разни местни представители-съветници и зад гърба на ц€лата парти€ и нейни€т актив се прав€т задкулисни договорки


19 януари 2019 19:21 | старогражданин
ќценка:
10
 (
18
 гласа)

’ристов, н€ма начин да изб€гаш от списъка.  амбитов се обедини с червената буржоази€ от там Ѕ—ѕ-то е в чудо. Ќо и градът е в чудо. ƒруга истина н€ма.


19 януари 2019 20:34 | Ѕиси
ќценка:
30
 (
34
 гласа)

ћного калпави са общинските служители назначени от  амбитов. —рам


19 януари 2019 21:21 |  очо
ќценка:
21
 (
25
 гласа)

“р€бва ни хора с достойнство, морал, професионалисти, да обичат града и хората. Ќе тр€бва да се робува на партии. Ќ€ма ама грам разлика между комунисти и гербаджии, даже вторите са повече комунисти. “ова се вижда и на национално и местно ниво. Ќ€кой имаха портрети на ∆ивков, на други родители партийни секретари, свекъри любими писатели на ∆ивков....


19 януари 2019 21:34 | гражданин
ќценка:
1
 (
15
 гласа)

¬се си мисл€, че онзи ƒончо - Ѕалито ще е кандидат на Ѕ—ѕ !!
ј нали и е рода със —танишев !!!
Ѕалито, не се прави на ощипана мома, признай си, че си с Ѕ—ѕ !!!
»наче какъв смешник си не е истина !!


19 януари 2019 23:02 | $$$
ќценка:
24
 (
28
 гласа)

ѕо измислена стати€ не б€х чел. —илви€ не може да си заслужи 300-та лева, които е взела за този месец. Ќед€лко да и спре парите. Ќ€ма ефект и без това н€ма да е следващи€т кмет на Ѕлагоевград.


19 януари 2019 23:05 | ......
ќценка:
35
 (
35
 гласа)

ѕоследни по размер на заплати, никакви инвестиции, никакви работни места. “ози прекрасен град умира. Ќапускам страната, не мога да причин€т на детето си живот в Ѕългари€, в Ѕлагоевград


19 януари 2019 23:28 | ’ь
ќценка:
38
 (
40
 гласа)

«ј“¬ј–я 1500 –јЅќ“Ќ» ћ≈—“ј ѕ”— ј Ћ≈ƒ≈Ќј ѕЏ–«јЋ ј.
Ќј— ќ  јћЅ»“ќ¬


19 януари 2019 23:44 | ѕаола
ќценка:
-19
 (
29
 гласа)

ју, че драма, дупка има,
≈кстра за съветниците трима.
ƒончо, јнева и «лата,
—€ ще черп€т до заплата


20 януари 2019 08:25 | ∆алко
ќценка:
32
 (
32
 гласа)

√оворех си вчера с един таксиметров шофьор.  азва, че градът опуст€ва застрашително. Ќ€ма кого да воз€т нощно време, за работа, по предпри€ти€ или до заводи. 200 последни мъченика от цигарената отиват на борсата. ќще 300 след седмица от завода за волани-на борсата. ÷ехът за прелетни камини се премести в —имитли, щото тука му искали много рушвет, за зар€. √радът оцел€ва, защото идват пари от чужбина, гастербайтери и далавера и дрога. ”ниверситетът е намал€л до 5000. ¬ечер половината от апартаментите не свет€т-н€ма хора.


20 януари 2019 08:59 | —пас
ќценка:
26
 (
26
 гласа)

—трума. ком много плитко!  ак н€ма да е плитко като и ваши€ гуро ви е оценил най-евтино. 7 бинки! ј други по 15-20 са взели. Ќеграмотни прав€т джурналистика, да джурналистика. ”мр€ журналистката в Ѕлагоевград.


20 януари 2019 09:09 | 2019
ќценка:
20
 (
20
 гласа)

ALC прекрат€ва производството на автомобилни тапицерии в Ѕлагоевград

ёжноафриканската Automotive Leather Company (ALC) прекрат€ва изц€ло производството на кожени автомобилни тапицерии в Ѕългари€. „рез местното си дружество "јЋ— Ѕългари€" компани€ има общо три завода в страната с около 1400 души персонал. –ешението за закриване на бизнеса е взето от собственика на ALC Ц канадската Exco Technologies, а работниците са били уведомени в петък, научи " апитал" от управител€ на българската компани€ Ўон Ѕош ..


20 януари 2019 09:13 | 777
ќценка:
18
 (
24
 гласа)

котев н€ма да спечели в —андански, √ерб с него ще срещне дъното.


20 януари 2019 09:33 | „итател
ќценка:
-21
 (
29
 гласа)

Ќ€ма работна ръка в Ѕлагоевград затова затвар€ завода . ћа четете като д€вола евангелието .ѕретенциозни некадърници работ€т, искат пари без работа е така не става затова ще б€гат инвеститори ще се затвар€т фабрики . лесно е да седиш да къцкаш коментари да се водиш в бюрото по труда и по цел ден да пиеш кафе, безделници


20 януари 2019 10:03 | така
ќценка:
26
 (
28
 гласа)

 ак да има работна ръка, като дългогодишното управление на √≈–Ѕ € прогони от града и страната бе философ? » как точно очакваш да ти работ€т с немска производителност при африкански заплати? «а 500 лв чисто иди ти да работиш.


20 януари 2019 11:24 | &&
ќценка:
24
 (
26
 гласа)

ƒокато герба е на власт и съветниците в Ѕлагоевград са едни и същи толкова години, като само смен€т различни партии, това ще е в общината. «лата, ”рдевци, ћиладиновци, јлбини, “асковци, ћама кажа и други като т€х, от години се подвизават в различни листи, само и само да продължават да са в общински€т съвет. » каква файда за общината - Ќ» ј ¬ј!


20 януари 2019 11:35 |  остадин ѕ.
ќценка:
-15
 (
17
 гласа)

 ой да им в€рва на червените подлоги, малко ли пъти изиграха хората. ћалко ли пъти напълниха банковите сметки вместо тези пари дј ЅЏƒј“ ¬Ћќ∆≈Ќ» в обекти.  амбитов не прави никак малко за този град


20 януари 2019 11:48 | √алин
ќценка:
6
 (
10
 гласа)

— такъв областен председател, като —арандев бсп са равни на нула, като сами€т него.


20 януари 2019 13:31 | √алин 1
ќценка:
8
 (
12
 гласа)

с такъв общински председател, като милиционеро, бсп в благоевград се равни на нула, като сами€т него, даже и под нулата


20 януари 2019 13:34 | старогражданин
ќценка:
0
 (
4
 гласа)

»звинение-пробвам допълнителни защити.


20 януари 2019 13:39 | старогражданин
ќценка:
7
 (
9
 гласа)

ѕричината не е била в струма точка ком. —еверното си€ние.


20 януари 2019 15:21 | √ражданин
ќценка:
19
 (
23
 гласа)

¬ —андански ше подкрепим всеки друг, но не и  отев. Ќека господин Ѕорисов провери как се облагодетелствува кметът по време на мандата си, какво направи за собствени€ си хотел, как не спази правилата по саниране и направи услуга на приближените си.
—тига толкова! Ќе искаме само приказки, а резултати за хората. Ќадут щад в администраци€та - по двама души на един компютър и много по- лошо обслужване.


20 януари 2019 16:59 | ƒќ √ражданин
ќценка:
20
 (
24
 гласа)

—ъщото се отнас€ и за бръчков в петрич-с него герб удари дъното и скоро ще го разберат. Ќека борисов провери личното му състо€ние откакто кметува+ мезонет в депутатската коопераци€+2 апартамента в лебедовото кварталче до парка+250 бона от спортната зала в поделението+ 100 бона от снегопочистването +други и други от санирани€ на гимнази€та на блоковете и подобни. ј същевременно в общината некадърно отношение и арогантно поведение от кмет и администраци€. ј и не на последно м€сто злоупотреб€ва с служебното си положение и за сексуални похождени€-служителки от болницата, от администраци€та, учителки и други.


20 януари 2019 17:09 | старогражданин
ќценка:
16
 (
16
 гласа)

¬ шантавите времена на старата десница половината от моето семейство гласуваше за —ƒ—, а другата половина за ƒ—Ѕ. ѕоне за евроизборите ще си спомниме тази практика, защото √ерб н€ма сили да се отърве от ÷ветанов. “р€бва да им се помогне да го изхвърл€т с възможно по-малко жертви за делото. Ћично мнение.


20 януари 2019 17:29 | иопе
ќценка:
-1
 (
7
 гласа)

ƒќ √ражданин
Ќе говорете така, човека може да си има сериозна при€телка.


20 януари 2019 22:04 | старогражданин
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

—поред рекламната фури€ от с.  улата за 10години Ѕългари€ е удвоила стокообмена с ћакедони€. —поред «оран «аев за една година ћакедони€ е удвоила стокообмена с √ърци€, а стокообмена с Ѕългари€ с 12%. Ќещо да сте разбрали от ти€ грандиозни успехи?


20 януари 2019 22:13 | старогражданин
ќценка:
8
 (
12
 гласа)

¬одни€т експерт “одор √икенски от —андански вече доста време е директор на ¬и -ƒобрич. «а това време е свалил там загубите по водопроводите от 85% на 81, 5%.
≈то какви челници от района са в светлините на прожекторите. Ћека нощ и при€тна седмица.


21 януари 2019 11:05 | ƒо ѕаола
ќценка:
13
 (
13
 гласа)

ћол€ те преди да започнеш да лижеш н€кои неща на парти€ √–ќЅ, бъди сигурна че си изпила нужните ти хапчета за нормално комуникаци€ с хората.


21 януари 2019 13:37 | 0000e
ќценка:
6
 (
8
 гласа)

 метчето Ѕръчков, когато разбере с кой ще се бори на изборите ще изпада в още по- дълбоки нервни кризи. ≈дин съвет, увеличи си успокоителните, славата ти беше за кратко


21 януари 2019 19:08 | ƒано
ќценка:
4
 (
4
 гласа)

— комплимент за г-н Ѕръчков- една –оза с червена панделка!


8 февруари 2019 15:24 | Ѕуби
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

ќмръзва да четем едно и също. явно —трума и общинарите живе€т в друга планета.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.