В. Чиликов нареди на данъчните в Струмяни да работят без обедна почивка

08 март 2010 00:20   2 коментара   13468 прочита
В. Чиликов
В. Чиликов


В. Чиликов

За удобство на населението и фирмите кметът на община Струмяни Валентин Чиликов въведе работно време без прекъсване на данъчните служби от 8 до 17 часа за плащанията на местните данъци и такси. Кампанията вече стартира, а бонус от 5-процентно намаление има за тези, които платят до 31 март. Процентите и промилите на местните данъци и такси бяха определени с решение на Общинския съвет. Данъкът върху недвижимите жилищни имоти на гражданите и фирмите е стопиран на 1,3 промила върху балансовата им стойност, а на нежилищните имоти на фирмите - на 2 промила.

Данъкът за наследство по линия на братя и сестри и техни деца е по половин процент за наследствен дял над 250 000 лева, а за лица извън посочените - по 3,5 процента. Имущество може да се придобива по дарителски път, за него данъкът е 0,5 процента върху стойността за близките роднини, а за други лица процентът е 3,5. При възмездно придобиване на имущество ще се плащат по 2,1 процента.

Плащат се вече и данъците върху транспортните средства. За тракторите, според мощностите им, собствениците ще броят от 15 до 30 лева, а за камионите - според броя на осите и тонажите им - от 90 до 800 лева.


Още за: В. Чиликов   НАП   работа   Още от: Политика

Принтирай статия
2 коментара
08 Март 2010 03:22 | В. Симеонова
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Супер симпатяга е този кмет, искам да се преселя в Струмяни да му се радвам. Мммм сладурко ще те схрускат от Струма.


08 Март 2010 17:52 | НЯМА фаКти АК
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

този кмет е голям демагог пуполист мародер и нагъл апаш вси4ко лошо за него му приляга не мога да се на4удя защо го избират хората защото си купува изборите с пари но от къде ли му са парите та тои беша гладна въшка но при кметуването се ояде и накраде през колко партии мина то беше бзнс то царете то бсп то герб а сега е от тези които са на власт евала бе полити4еско джудже пази се господ гледа от горе и ще те накаже ако не е господ ще е някои друг прзс




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар