Уволниха редовия полицай К. Кузманов, вместо да накажат началника на РУ на МВР Р. Сираков

22 май 2010 00:20   9 коментара   22246 прочита

След публикация на в. "Струма"

Директорът на ОД на МВР - Кюстендил комисар Георги Джоглев освободи от длъжност полицая Кузман Кузманов от Бобов дол след сигнала на бизнесмените от миньорския град Емил Рангелов, Орлин Делибалтов, Евгени Станков и част от общинските съветници, между които Сашо Александров, които заявиха вчера пред в. “Струма”, че протестират срещу шефа на местното РПУ Румен Сираков. Те внесоха сигнал до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, че Кузман Кузманов продължава да е на работа в РПУ - Бобов дол и вероятно има достъп до класифицирана информация, при положение че изтърпява присъда за нанесена телесна повреда чрез побой над сапаревобански бизнесмен.

От Министерство на вътрешните работи са назначили проверка и сигналът е потвърден. Кузман Кузманов е бил осъден, като наказанието му е трансформирано в административно, което е достатъчно основание за освобождаването му от системата на МВР, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Кюстендил.

Бизнесмените от Бобов дол водят битка не срещу редови полицаи, а срещу шефа на РУ на МВР Румен Сираков. Във войната “изгоря” обаче Кузман Кузманов. Причината за напрежението в Бобов дол, както съобщихме, е фактът, че Румен Сираков отнел оръжието на над 30 бизнесмени от града с мотив, че не могат да докажат необходимостта от носенето на пистолети.

Бащата на съветника-фолкпевец Борис Дали, който е сред потърпевшите - Орлин Делибалтов, в сигнал до министър Цветан Цветанов попита как Кузман Кузманов може да носи и лично, и служебно оръжие, и да работи като инспектор, при положение че е осъден още през 2001 година за умишлено престъпление от общ характер и присъдата е влязла в сила.

9 коментара
22 Май 2010 11:04 | Някой
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Тези тримата смешници да вземат да се скрият. И тримата са криминално проявени, Орлин Делибалтов при всичките пари дето има си беше уредил да е социално слаб и да взима помощи!!!


22 Май 2010 11:37 | всякой
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

хе хе хе ............какви пари е имал па тоя , само се прави на паралия , иначе и дим в ........ няма


22 Май 2010 11:56 | 111
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

два боклука и една подлога - дамаро, това представляват тези прословути бизнесмени.


22 Май 2010 20:04 | ПАГАНЕ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

"Крадеца вика - "дръжте крадеца"!!! Цялата работа е точно такава! Репонката- човек, станал богат буквално за една нощ, явно перейки чужди пари си мисли, че целия град трябва да играе по неговата свирка и в негов личен интерес. И явно се опитва да прикрие собствените си далавери , а шефа на полицията му пречи.


23 Май 2010 18:22 | кюстендилец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много странно е,че Джоглев е освободил Кузманов от длъжност, при положение, че няма такива права. Той по-коро трябва да отговори на въпроса защо си е премълчавал за тези обстоятелства докато беше началник на "Човешки ресурси" и вече година и половина е директор на полицията в Кюстендил.


24 Май 2010 18:10 | запознат
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ха ха ха репонката като се е заел за уволнява полицаи що не уволни и този дето му сложи такива големи рога преди време и заради това май не спонсорира полицията вече ха ха ха или го е страх резила му да не излезе наяве


26 Май 2010 11:19 | до запознат
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

браво,точно така е,сега и тези дето не знаеха и те знаят вече.тоя няма да може да се качи в мерцедеса-главата трябва да му е отвънка


26 Май 2010 22:50 | върташевец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Г-н Джоглев умело се е скрил зад едно уволнение(на Кузманов), прикривайки действията на приятеля си Сираков...Дано му е чиста СЪВЕСТТА!! Само не става ясно как така бързо успя самият той да отстрани от длъжност офицер, назначен от Министъра на Вътрешните работи. Какви ли ще бъдат следващите действия на "справедливост" спрямо редовите полицаи, които стриктно изпълняват разпорежданията на преките си началници, но заради това си послушание стават неудобни и в следващият момент уволнявани. И както от хиляди години по-умните от нас са го казали: "Гарван на гарван око не вади!"


19 Юни 2010 00:41 | онзи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Репоняко има пари и ще си купи "кабрио" за големите си рога,ха хах ха.
А този дебелия е голям подлизурко, и се нагажда откъде има изгода, с една дума е голяма свирка




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар