Уволниха официално съветника-митничар Р. Срадков и шефовете на митниците Кулата и Златарево

29 декември 2009 00:16   24 коментара   57848 прочита
В. Танов
В. Танов


В. Танов

Шефът Н. Шушков лично връчи заповедите на съкратените

Шефът на Митница Югозападна Николай Шушков връчи вчера заповедта за съкращаване на бившия си заместник на началническия пост на бившето Териториално митническо управление - Кулата Павел Геренски. След като Шушков зае поста началник на Регионална митническа дирекция - София, Геренски оглави като временно изпълняващ длъжността до определянето на конкурс митница Кулата, но вчера бе съкратен. Заповед за съкращаване получи и Васил Смилков, началник на митнически пункт Златарево.

Началникът на Югозападната мегамитница Шушков връчи заповедите за съкращаване и на началник-отдел Георги Стойков и началник-отдел Венцислав Попстоянов. Заповедите са подписани от директора на Агенция “Митници” генерал Ваньо Танов. Такава заповед заедно с други служители от митница Кулата получи вчера и митничарят Росен Срадков.

Росен Срадков е от петричкото село Първомай. Общински съветник е от “Ред, законност и справедливост” в местния петрички парламент. През пролетта на тази година името му влезе в справка на парламентарната комисия за борба с корупцията, в която се прави отчет за извършените данъчни ревизии на 59 митничари за периода 2000-2005 година. Според справката Срадков като служител на митница Кулата през 2001 година е взимал средна месечна заплата от 290 лева, а е харчил 1600 лева, които си осигурил чрез банков кредит от 7000 лева и чрез 16 624 лева заем от приятел.

24 коментара
29 Декември 2009 10:15 | БИВШ МИТНИЧАР
Оценка:
9
 (
29
 гласа)

АМИ ЗЛАТКОВ,ТОЧКОВА,ШИВАЧЕВ,ГЛ.СЧЕТОВОДИТЕЛ-ПОПОВ,КИТАНОВ,ЧОРБАДЖИЙСКИ.....помним служевното им минало.И"Струма" го помни.


29 Декември 2009 10:24 | Точното
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Явно става въпрос за Васил Попстоянов от с.Марикостиново,защото Венци попстоянов беше съкратен през 2007 година и не е бил нач.отдел."Струма".Пишете повече,по-точно,като се върнете в архива си.Темите за тези митници се очакват от Вашите читатели.


29 Декември 2009 13:39 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Митница Кулата първо трябва да бъде изчистена от всички митничари, които имат хотели и фирми в Сандански и на др. места в района. Като се започне от отдел "Внос"... Другите са мишоци.


29 Декември 2009 13:55 | АЗ
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Вазмойно ли е......този ШУШКОВ ли4но ме е рекетирал като 6еф на митница К УЛАТА.Мога да го докажа ама никои няма да се заинтересува.Е ЕЕ ГЕРБ луди ли сте правете справки кого назна4авате.Кои беже 6еф на митница в БЛАГОЕВГРАД по време на ембаргото сре6ту Сарбия.На кого се от4итаха контрабандистите за да не ги зака4ат.Ами из4езналите ТИРОВЕ с цигари.. от каде трагваха ........багажници с пари......лапа6е Шушков за да те допусне в играта...и товали не знаете..или сте в играта и вие на ГЕРБ ли се пла6та.Разпитаите бизнесмените в Благоевград кои е Шушков ама не тези сварзани с БСП...толкоз ли е сложно...


29 Декември 2009 16:43 | руен
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

До АЗ, е па турете началник от ГЕРБ та и бизнесмените свързани с ГЕРБ да напълнат некой багажник с $.


29 Декември 2009 16:47 | Не се вълнувайте
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

На бас с всички, че съда ще върне уволнените на работа!


30 Декември 2009 21:43 | свидетел
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

До кога ще търпите този Шушков ,ние спедиторите и собственици на фирми сме зад всички съкратени служители защото знаем че той премахна хората които бяха мислещи и му пречат за далаверите - попитайте го за фирма Проинвест и Сензо мода каква е била лептата за работа но той е от тези който прочистват и фирми и хора на които е разчитал


30 Декември 2009 22:52 | 007
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Другарю Шушков като четеш тези форуми мисля че е въпрос на чест и ДОСТОИНСТВО ДА НАПУСНЕШ ТОЗИ ПОСТ И ДА СЕ ПОКРИЕШ ,


30 Декември 2009 23:00 | служител
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Г-н Шушков с проведената от Вас оперативка на м-ца Кулата Вие в очите на всички едва ли не ни казахте че сме некадърници ,наложило се да съкратитеТОП МИТНИЧАРИ а в продържение на години самия вие лансирахте тези хора ,а тези които останахме винаги ни тъпкахте-бяхме какви ли не алкохолици,контрабандисти и т.н.


30 Декември 2009 23:04 | служител
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Сори правилата са за ВСИЧКИ,НО КОГА ЛИ И ВИЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ГИ СПАЗВАТЕ,КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА УВАЖАВАТЕ НАС ВАШИТЕ ПОДЧИНЕНИ


31 Декември 2009 11:15 | Митничаря
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Шушков е ПРЕДАТЕЛ.Да видим кого ще покрие този път.През 2007 година покри доста корумпирани митничари,а изгони служители с качества,на които не им позволяваше да работят там където трябваше в полза на Държавата.Защо не публикувате нещо за негови имоти,посещения,връзки,далавери.Да видим колко е професионалист и почтен.Защо се страхувате г-жи и г-да митничари и бизнесмени.Нещо да кажете за вноса на стари употребявани авточасти с фирмата на жена му,през митница кулата?Петрички получатели разказват "приказки".


31 Декември 2009 13:25 | Копие
Оценка:
1
 (
7
 гласа)


Дата: 27-08-2009 22:30
Читатели : 4693
На Митница Кулата ситуацията е същата - в мобилни групи работят най- верните служители на Шушков, Геренски и Вальо Паркинга и уж контролират потока от акцизни стоки като в повечето случай те изчезват, а приходите от добре свършена работа, вие кажете къде отиват.
Afera.bg получи сигнал във връзка с оплетените като черва митници на родината ни. Публикуваме ги дословно:
„Нали постоянно се говори за контрабанда в държавата? Г-н Шушков, сега началник РМД София получи този пост като вярно куче на властта като началник Митница Кулата. Направи началник Кулата Павел Геренски и зам. Василка Точкова – хората, които от години осигуряваха безпрепятственото движение на алкохол, който се получаваше от фирмата на съпругата му.
Началник МП Златарево Васил Смилков също е върнат в системата от Шушков, въпреки че и последна инстанция на българския съд не го върна на работа, но той го дари с място Началник МП Златарево....ПРОДЪЛЖАВА


31 Декември 2009 21:23 | служител
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Шушков не те ли е срам всички знаят за фирмата ти под прикритие ТРАНС ДИНАСТИ вместо да седиш по цял ден в кабинета си и да наблюдаваш камионите си до коя точка са достигнали помисли за подчинените ти служители ,защото положинието е без контролно прави им разяснения относно митн.материя защото един камион го държат по пет часа и не могат да задействат един транзит и така ще бъде като остави само лизачи и пианици но и ние искаме бизнеса да ни върви а с тези селяци на Златарево не знам как ще стане


01 Януари 2010 00:30 | Митничаря
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА -2010 на всички хора.Дано бъде по-добра от миналата.Живи и здрави.


01 Януари 2010 15:29 | копие
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

мимиОценка: 42 (182 гласа)

това е много корумпиран човек, за него се носят легенди, а това, че е подлога за всяка власт говори само затова, че е нагаждач. КОГА ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ПОДОБНИ ХОРА КАТО ШУШКОВ? КОГА СВЕСТНИТЕ И КОМПЕТЕНТНИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМАТ ШАНС ДА СЕ РАЗВИВАТ?



01 Януари 2010 19:22 | Копие
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

http://www.vsekiden.com/?p=56757”Дълго време не са правени проверки в определени митници, за да се осигури комфорт на определени контрабандни канали, продължи темата днес новият директор на Агенция “Митници” ген. Ваньо Танов пред бТВ. Според него каналите са били свързани с хора по високите етажи на властта, но той не пожела да посочи нито едно име. Всяка партия си е имала касиер, а както беше тройна коалиция, то си е цяла схема, коментира той. Не е имало никакви мобилни групи за проверка и когато попиташ защо, ти отговарят, че им е било наредено, добави генералът.””В една област, включително и особено в митниците, са малко знаещите и честните. Моят опит от работата с митниците показва, че много от корумпираните се стараят да компрометират свестните, заяви генералът.....”


02 Януари 2010 13:53 | свидетел
Оценка:
-17
 (
21
 гласа)

Вие хора имате ли съвест Всички энаем на какво нагло иэнудване бяха поставени търговците на эеленчуци и обикновенните бабички с кашкавала колко пари взимахте на всеки от тях по 50 марки на човек и по питка кашкавал от баба Ама всички без изключение го правехте А эа големите камиони кой ще каже тарифите или хората ги е страх


02 Януари 2010 15:58 | гражданин-А
Оценка:
64
 (
68
 гласа)

до свидетел-я / то и едни работи са само свидетел на ....чукането - демек свидел си е направо ташак /
какви 50 марки на баба бе смотльо , тя баба къде е видяла и носила стока за 50 марки
Пак си чул нещо от инфомционната агенция ЕЖК / една жена каза /


04 Януари 2010 14:29 | Митничаря
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Кои са тия/имената/които са взимали пити кашкавал на "бабите" преминаващи през М-ца Златарево?И за стекове цигари се знае,за чували с чурвени чушки също,за фиктивните износи в недалечното минало на кафе и късо боро/блъгоевградско/ и т.н.Айде какво се страхувате.....Някои са съкратени,но някои си стоят.Например с инициал на жени,например З.Н........


04 Януари 2010 14:45 | Митничаря
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

На някои техни хора,действително умишленно издават заповеди за съкащения и уволнения в противовест на Кодекса на труда,за да може при обжалване Съда да ги възстанови на работа.А на други,ги изпипват със свидетели при отказ и точно по КТ.В Митниците има правен отдел с който се съгласуват такива заповеди,затова няма нищо сручайно.Началниците им казват на кои митничари как да съставят заповедите.


04 Януари 2010 14:59 | Митничаря
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Секретното досие на митническия шеф Н. Шушков пратено анонимно в “Струма”, той: Това е сигнал, че ще ме сменят

24 август 2009 8 коментара 2431 прочит
...Документите в досието на Шушков са свързани с влизането му в системата на митниците през далечната 1990 г. Дотогава в биографията му са включени само членство в БСП от 1986 г. и серия партийни постове, сред които инструктор в ОК на ДКМС, партиен организатор в ОбС на БСП в Благоевград, кандидат-член в бюрото на ОбК на БКП в Благоевград, политически сътрудник в Софийския областен комитет на БКП /до април 1990 г./ и завеждащ предизборния клуб на БСП в Благоевград /май 1990 г./ Първата молба на Шушков за работа, различна от партийната, е от 24 юни 1990 г. и тя е директно с искането да бъде назначен за началник на митница Станке Лисичково. Към нея е прикрепено сведение от организатора в БСП - Благоевград Димитър Тилев...


19 Януари 2010 07:03 | Редовен читател
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ДО ЖУРНАЛИСТИТЕ НА ВЕСТНИКА:КАКВО ЗНАЕТЕ ЗА: уволнението/съкращението/на митничарите от Златарево-Велева,Смелков,Пъхнев и др-цяла смяна,които са били пропуснали тир с пиратки незаконно.На вас е дадена информация,че са съкратени,но има престъпление.Инф.е от бивш митничар,запознат с този случай.


27 Януари 2010 21:03 | ЮСЕИН
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

чесно казано ако някои ми кажи кога конкунрса за митни4ар или как да сдана защото сам завършел юридическо образвание и сам безработен моля као някои знае да ми помогне


27 Юни 2011 20:03 | Наблюдаващ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Съкратеният митничар Йосив Адвокатов от М-ца Кулата, е върнат на работа от един месец. Кой, как и защо, това е въпроса към. Премиера и ген. Танов. Нали щатовете бяха съкратени и не можело да започнат работа, варнати дори от съда съкратени митничари. това е изказване на Шушков пред СТРУМА, а е и така по КТ. Един от най-корумпираните митничари, които си направиха фирми на сем. им шивашки цехове и работеха докато са митничари денонощтно с пломбажи в ръка, без проверки на МПС пълни с ишлеме, които рекетираха гърците работодатели, Йоско който пускаше контейнери на групировки без проверки през нощтта от ТЕРМИНАЛА, задържани за проверки, човека на Манолев и Шивачев, пак е на работа и ГЕРБ отново го назначавада прави същите далавери. Това ли е справедливостта за която гласувахме и Ви докарахме на власт? Какво обещавахте, какво стана. Със съда ли ще се оправдавате постоянно? Бандитите ли са по-ценни от честните митничари, работили за Държавата. Този хамелеон, който е зависим от далаверите ли? Б




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар