Уволниха ексюриста на “Мини Пирин” Кр. Косатев от поста зам. председател на Държавната агенция за бежанците

17 февруари 2010 00:10   7 коментара   48146 прочита
Красимир Косатев
Красимир Косатев


Красимир Косатев

Синът на тв журналистката Богомила Косатева - протеже на евродепутата Станимир Илчев и съпругата му Светла Петрова, изхвърлен заради скандала с разхищения на еврофондове

Бившият юрисконсулт на “Мини Пирин” Красимир Косатев, който направи светкавична кариера с протекциите на настоящия евродепутат Станимир Илчев, чиято съпруга-репортер в bTV Светла Петрова, бе лична приятелка на майка му Богомила Косатева, също журналистка, бе уволнен от премиера Бойко Борисов като заместник-председател на Държавната агенция за бежанците към Министерския съвет.

Какво стана с нашето момче Краси Косатев, с когото си пийвахме заедно, беше народно момче, попитаха в редакцията на в. “Струма” вчера бивши негови приятели от “Мини Пирин” - Симитли. Те настояха да разкажем какво става с Краси, както го наричат. С добро сърце е, майка му е много амбициозна и все го буташе. Какво става? Ето какво съобщиха агенциите за доброто момче:

Той завършва специалност “Право” в Югозападния университет “Неофит Рилски” през 1998 г., работейки в одиторска фирма “ВСИ-КО-КОНСУЛТ” и в областната администрация в Благоевград (1995-1999 г.), докато учи. През 1999-2001 г. става юрисконсулт на “Мини Пирин”. Изстрелян е в София при вземането на властта от НДСВ-ДПС и скача в Националния фонд за опазване на околната среда към Министерство на околната среда и водите (2001 г.).

На 23 януари 2002 г. е назначен за заместник-председател на Агенцията за бежанците при Министерския съвет.

Премиерът Бойко Борисов обяви, че след уволнението на двамата зам. директори на Държавната агенция за бежанците Красимир Косатев и Димитър Владимиров на заседанието на правителството днес ще бъде освободен и директорът на агенцията Светослав Мичев.

Отстраняването на Мичев се очакваше вчера, след като още в петък премиерът се закани да вземе мерки срещу шеф на държавна агенция, допуснал закононарушения, и не изключи той да бъде арестуван.

Борисов посочи, че след проверка, извършена в почивните дни от МВР и инспектората към правителството, са установени изключително тежки нарушения за източване на стотици хиляди левове, и изрази надежда до няколко дни да бъдат повдигнати обвинения, защото, по думите му, нарушенията са безспорни.

Междувременно Светослав Мичев, който е назначен за шеф на агенцията през 2006 г. от бившия премиер Сергей Станишев, се оплака от доноси на заместника си Косатев. Мичев каза, че ще даде информация за всички обвинения, когато му я поискат.По думите на бившия ръководител на инспектората към Агенцията за бежанците Бойчо Тошков в транзитния център Пъстрогор към Агенцията за бежанците имало хора, които не работели, а взимали заплати. Според него транзитният център бил по това време в строеж и не функционирал.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение срещу председателя на Агенцията за бежанците Светослав Мичев за умишлена безстопанственост.

Разследването срещу него е за злоупотреби с пари на агенцията в особено големи размери. Прокуратурата е образувала дознание срещу Мичев още преди три месеца - през ноември. Други обвиняеми по това дознание до момента няма. Светослав Мичев ще бъде освободен от поста си на правителственото заседание в сряда.

Поредният “златен ремонт” на ведомството по времето на предишната власт е в Агенцията за бежанците, която пръснала крупни суми за реновация на сградата на агенцията в Баня. Премиерът Бойко Борисов заяви още, че с тази далавера са били откраднати поне 500 000 лева.

7 коментара
17 Февруари 2010 09:40 | гражданка
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

Некадърното отроче на другарката Косатева къде ще бъде турено сега на работа?
Трябва да хваща дружки измежду партийките на Герб.


17 Февруари 2010 09:58 | питагор
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

този Косатев е изключително некомпетентен човек, цял живот с вразките на майка му се оправя, а сега и краде от парите на народа, за прокурор е


17 Февруари 2010 14:02 | Ana
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Да не забравяме още, че единствената по времето на социализма журналистка, подлога на всички властвуващи-Бог.Косатева, освен че си закупи набързо огромен апартамент в новострояща се сграда в София / подарък от Сандански строителен предприемач!/, още и беше "Пи ар" не на кой да е, а на др.ПРИЧКАПОВ в последната му неуспешна кампания за кмет.


17 Февруари 2010 16:35 | бай Лазар
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Боги Косатева е моята любима "пи арка" , и язък за момчето което едвам уредих в държавната агенция ! Боги бързай при ББ докато не е късно и ставай пи ар на Костадинчо хаджигаев- то между нас двамата приятели разлика няма - да знаеш !


17 Февруари 2010 18:40 | Митко БГ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Хей Краси,
имаш да ми връщаш 2 касетки на Куийн още от едно време. Концерт на Куийн.
Каде са ми касетките с музика? Сети ли се кой съм?


19 Февруари 2010 23:12 | Иванов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Много злоба изливате, без да сте наясно със ситуацията! Крадецът е друг- главният секретар Стойчо Петров и всички тръпнат в очакване той да си получи заслуженото, а не само да го освободят. С неговите манипулации оплете в мрежите си и председателя на Агенцията за бежанците Мичев. А Косатев, освен добър и честен човек, е безспорен професионалист в сферата на бежанците и е жалко, че агенцията губи този професионалист с едно необмислено вкупом освобождаване на ръковството й. Жалко е, че българите сме толкова зли, завистливи, елементарни!


01 Септември 2010 13:15 | бонка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Малкият Красимирчо беше едно некадърно и мързеливо ученици и само ходатайствата и кавгите го избутаха отличник. Пак майка му го вкара с връзки да учи право. Пак тя го набута на всички тези сладки длъжности. Но за разлика от пърхащата де от къде може да грабне парички майчица Краси го мързи да работи,та затова е на тия неискащи знания и труд длъжности. Само краденето на пари е наследил от "работливото " си маме-а тя скубеше откъде намери-то телевизия,то университета, продавачи, колеги-сума ти хора завлече и фирми.А де що кандидат за кмет или общински съветник чакаше да спечели с нейните "мъдри" ПР -услуги,не стана-всичките се потрошипа на изборите. Само в Разлог гербаджийския кмет спечели с парите на ГЕРБ и въпреки нейните усилия.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар