Уволненият прокурор В. Михов в битка с 4-ма кандидати за шеф на “Социално подпомагане” - Благоевград

27 май 2010 00:16   5 коментара   36642 прочита
Валентин Михов
Валентин Михов


Валентин Михов

Нов мерак за държавна служба на бивш магистрат

Дисциплинарно уволненият от Висшия съдебен съвет скандален разложки прокурор Валентин Иванов Михов вчера се яви на конкурс за директор на Областна служба “Социално подпомагане” в Благоевград. Мястото се оваканти преди 2 месеца, когато бе пенсиониран шефът Никола Малаков.

Това е пореден опит на експрокурор Михов да си намери работа. След като в края на миналата година висшите държавни магистрати го отстраниха от прокуратурата заради безпрецедентно поведение в съдебна зала и забавени преписки, а тази година Върховен административен съд потвърди уволнението и отказа да го върне на работа, Михов се яви на конкурс в ЮЗУ, но не успя да го издържи.

Към шефското място в “Социално подпомагане” бившият държавен обвинител обаче пристъпва с доста по-голям хъс, отколкото към мястото в ЮЗУ. Напоследък той беше доста активен в Евангелистката църква в Разлог, една от дейностите на която е да подпомага социално слаби семейства, главно цигани.

Заедно с В. Михов вчера в София за областното социално кресло мериха сили, знания и опит още 4-ма кандидати. Първата е Румяна Петкова, която е с най-голям стаж в системата, доскоро работеше в социалните служби в Кресна, а след махането на Малаков бе изтеглена в Благоевград със статут вр.и.д. директор на “Социално подпомагане”.

В конкурса участваха още Блага Христова, която е подала документи и за началник на “Социални грижи” в Сандански, съпругата на известния благоевградски хирург д-р Съби Хаджиев - Маргарита, която работи в програма “Красива България”, и бившата служителка в пощата Надя Бойчева.

Според източници на “Струма” от социалната сфера в Благоевград техният избраник е Р. Петкова, с която са работили години наред и се познават отлично. Със славата на най-голяма връзкарка в социалното министерство се води Н. Бойчева.

5 коментара
27 Май 2010 06:34 | благоевград
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

румянка ще бъде няма начин бива си я


28 Май 2010 07:54 | една истина
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

с подлост и инсцинирана бременност преди няколко месеца същата Румянка се спаси от съкращение и наистина си я "бива", но само в интригите


28 Май 2010 10:05 | анонимен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ типично по български! Какво й е на Румяна, да не би другите парашутисти които се конкурират с нея са с по-добър имидж! Тя поне е работила в системата....и престанете да плювате. Тя ще бъде!


30 Май 2010 23:22 | анонимен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

тази Румянка май лъже, че има толкова стаж ама като кава защо не я попитате и кой от Кресна я подкрепя г-н Георгиев - зам кмета!!! И я попитайте какви са и връзките в сиситемата


10 Юни 2010 18:06 | запознат
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Струма, стига сте раздували уволнението на В.Михов, сякаш той единствен е уволнен от ВСС. Ако се поразровите малко в истината ще разберете, че уволнението му беше политическо понеже засегна интереси на хора с политически чадър. А и да не си мислите, че е единствения от системата, който не е завършвал навреме преписките си. За поведението няма да коментирам, понеже в БГ някой като види млад, кадърен и амбициозен кадър гледа да го компроментира и да го дискредитира, да не би да се издигне повече. Ако знаете на мене какви неща ми се случиха в съда в Бл-град, съдията ми подменил показанията и на базата на тях взел решение. После всички инстанции ми отрязват правата. Викат ми слаб ми бил адвоката, а не търсят истината. Като поисках жалба да дам срещу съдията ми викат на тебе само Господ може да ти помогне. Това да не е съд и правосъдие. Михов е честен и почтен и се бореше за справедливост, затова го махнаха. Дано си намери хубава работа където ще го оценят както подобава. Успех Михов!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар