Уволненият горски директор В. Сотиров: Отстраниха ме по политически причини

19 август 2011 00:10   69 коментара   33877 прочита
В. Сотиров
В. Сотиров


В. Сотиров

Отговорен е координаторът на ГЕРБ Д. Танев, ще го попитам скоро като кандидат-кмет за имената на хората, които искаха да секат незаконно

Отстраняването ми от поста директор на Държавно горско стопанство - Петрич е политическо, обяви вчера инж. Велик Сотиров.

Той първоначално нямаше желание да говори по темата, като обяви, че ще каже всичко на по-късен етап, но пред репортер на “Струма” разказа любопитни подробности около отстраняването му, което вчера бе най-дискутираната тема в Петричка община. Уволнението е изненадващо заради факта, че Велик Сотиров бе назначен за директор от ГЕРБ преди 1 година. Ето какво каза за уволнението си инж. Сотиров:

Има политическо решение за моето отстраняване, взето от структурата на ГЕРБ в Петрич преди няколко месеца. Аз знаех за това, в основата е координаторът и кандидат за кмет на община Петрич Димитър Танев. Няколко заседания на управителния съвет на ГЕРБ са започвали с мен. Коментирали са моето име и са търсели начини и варианта за отстраняването ми. Когато завчера дойде в Петрич директорът на Югозападно предприятие - Благоевград Александър Йолев да ми връчи заповедта, в прав текст му казах, че той няма никаква вина за уволнението ми, такива са обстоятелствата, просто трябва да изпълни взето политическо решение.

Отговорно заявявам, че докато бях начело на Горското в Петрич, нямаше никаква незаконна сеч, въпреки че анонимни доброжелатели периодично тиражираха подобни твърдения. Разбрах, че има и доноси до ГЕРБ и структурата в Благоевград, но също от анонимни лица, представящи се за туристи, които наблюдавали райони, където се извършва незаконна сеч, предимно в Беласица, а такова нещо няма. Това е доказано от проверките, сечта е санитарна.

Истинската причина за отстраняването ми е, че не изпълнявах прищевки на хора, близки до ГЕРБ. Искаха да си затварям очите, когато извършват сеч, дори ми поискаха да им предоставя сечище за добив на дърва, да им предоставя и печатите сами да си маркират. Отказах и не го направих. На този етап ще спестя имената на хората, но след няколко дни, когато започне официално предизборната кампания, на събрание на ГЕРБ публично ще попитам пред цялата общественост Димитър Танев да ми отговори на няколко въпроса, които няма да бъдат никак лицеприятни за него.

Не мога да обжалвам заповедта ми за уволнение, защото в договора има клауза, която казва, че до една година от назначаването може да бъде прекратен по решение на ръководството. Такива клаузи имаха и другите колеги, които бяха отстранени. Когато подписах договора, видях това условие, но въпреки това го подписах, тъй като не се притеснявах. Вършех си съвестно работата, но след като има подобна клауза и доброволно съм подписал договор за назначение в този му вид, не мога да обжалвам, заключи Велик Сотиров.

Сотиров бе назначен преди една година на мястото на инж. Георги Янкулов. Сега на мястото на Сотиров в шефския стол седна заместникът му Христо Митов.

69 коментара
19 Август 2011 07:19 | 5555
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

ВЕРЕН НА СВОЯ СТИЛ ЗАПОЧВАШ ДА ЗАПЛИТАШ ИНТРИГИТЕ. АМА КОЙ ЩЕ ТИ ПОВЯРВА?! ТАНЕВ РЕШЕНИЕТО ТИ Е ПРАВИЛНО. САМ ВИЖДАШ


19 Август 2011 07:32 | василчо
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

значи тополнишкия солташак - вече ташак, е крадел сам ..


19 Август 2011 08:14 | Катерина
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Г-н Сотиров, вчера лидера на Герб в Петрич заяви, че няма нищо общо с отстраняването Ви от поста директор, а днес Вие го обвинявате, че той е виновен. Какви игрички ги играете? Хората не са слепи и всичко разбират. Така избори не се печелят партио"Герб".


19 Август 2011 08:32 | 369
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

СРАМ НЯМАТЕ ЛИ ГОСПОДИНЕ? ПУБЛИКУВАТЕ СТАТИЯ ВЪВ В-К СТРУМА ДА СЕ ЗАЩИТИТЕ И ИМАТЕ НАГЛОСТА ДА ПЛЮВАТЕ СРЕЩУ Г-Н ТАНЕВ. АКО НАИСТИНА ТОЙ ВИ Е НАЗНАЧИЛ И ВИЕ ЗАСТАВАТЕ СРЕЩУ ТАНЕВ - ВИЕ СТЕ НАГЪЛ ТИП. СИГУРНО НЕ ВИ Е ПОЗНАВАЛ ДОБРЕ, ЗА ДА ДОПУСНЕ ТАКАВА ГРЕШКА ИЛИ СТЕ ГО ПОДВЕЛИ .ЗА ДА ВИ ОСВОБОДЯТ СПОРЕД МЕН НЕ Е ОТ АНОНИМНИТЕ ДОНОСИ, А ИМА ГОЛЕМИ ЗЛОУПОТРЕБИ. ОНОВА ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА И НА НЕСМЕНЯЕМИТЕ ДИРЕТОРИ ДО ПЕНСИЯ ОТМИНА. НАЛИ ГОВОРИМ ЗА ПРОМЯНА Е ТОВА Е ПРОМЯНАТА. ЧЕСТ ПРАВИ НА ТАНЕВ ЗА ПОСТЪПКАТА . ПОЖЕЛАВАМ МУ УСПЕХ НА ИЗБОРИТЕ.


19 Август 2011 08:41 | ..............
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Абе тоя крадльо даже се жалва. АПАШ С АПАШИТЕ. Българите е умориха от такива като тоя.


19 Август 2011 08:47 | симпатизант
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

Г-н Сотиров! ВИЕ бяхте назначен от ГЕРБ за да спрете незконния добив на дърва в общината. А вие го засилихте. Крадете като за последно. Защо не разказахте пред в0к Стума, колко пъти сте назначаван и колко пъти сте уволняван. Явно причината не е в Танев или ГЕРБ. Вие сте си просто фурнаджииска лопата. ЕВАЛА НА ГЕРБ ЗА ОТСТРАНЕНИЕТО ВИ! Стига се жалете и спрете да плачете. ВИЕ НЕ СТАВАТЕ ЗА ДИРЕКТОР. ДАЖЕ В ЗАТВОРА ТРЯБВА ДА ВИ ВКАРАТ!


19 Август 2011 08:49 | в
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

ГЕРБ ДОКАЗАХА ЧЕ ВСЕКИ, КОЙТО ЛЪЖЕ И КРАДЕ СРАМ ЩЕ ГО ЯДЕ!!!!! БРАВО ГЕРБ. САМО ТАКА.


19 Август 2011 09:04 | Катерина
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Какви ги пишете петричани? Та Сотиров не е еуволнен от Герб, а от дирекцията им в Благоевград. Толкова сте заблудени, че нямам думи какви ги пишете, че Герб го е уволнил.


19 Август 2011 09:07 | градски
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Успех Танев! ДА ИГРАЕ СЕКИРАТА!


19 Август 2011 09:18 | ДО КАТЕРИНА
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

ГЕРБ Е ПАРТИЯ, А НЕ ДИРЕКЦИЯ.


19 Август 2011 09:51 | авм
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

КАК ГЕРБ ГО Е УВОЛНИЛ НА ТОЯ, НАЛИ БЕШЕ ОТ БСП, ДАЖЕ СИ ВЗЕ ПАРТИЙНА КНИЖКА, ПРЕДИ ДА СТАНЕ ДИРЕКТОР НА ПЪРВОМАЙ.


19 Август 2011 09:52 | ДО ДЪРВАРА
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

АБЕ ДЪРВАР, ТОВА БЕШЕ ВРЕМЕ НА ДЕМОКРАЦИЯ И ПРИВАТИЗАЦИЯ, АКО ТИ Е СЛАБА ПАМЕТТА. ТОВА, ЧЕ ТАНЕВ Е КУПИЛ ДА СИ КУПИЛ ТИ ДА СЪМ КУПИЛ И АЗ. БАНКИТЕ ДАВАХА КРЕДИТИ. НО КАТО НИЕ СТРАХ ОТ МЕЧКИТЕ ДА НЕ ХОДИМ В ГОРАТА. ДА ТИ ИЗБРОЯВАМ ЛИ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ ПЕТРИЧКИ БИЗНЕСМЕНИ И ПОЛИТИЦИ КОИТО КУПИХА ПРИВАТИЗИРАНИ ОБЕКТИ? А ВИЕ ТАНЕВ ТА ТАНЕВ!


19 Август 2011 09:54 | Горски
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

едно-две таневски мекерета пишат десетки коментари представяйки се за различни хора.. истината е че мазника Танев е искал да прави далавера отново. Няма да станеш кмет Митьо Танев, хората не са слепи и те въждат какъв си.


19 Август 2011 10:14 | до злобарите
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Всички си пишете само глупости, защото злобете срещу герб и танев. Защото знаете че танев ще е следващият кмет. А що се отнася до Сотиров той е един жалък и подъл крадец и нищо повече. Идете над кв. Дълбошница и вижте за каква уж санитарна сеч става въпрос. Там всичко е опустошено. И ще пише сотиров глупости по вестниците. Гледайте малко по реално на нещата. А що се отнася до завода на танев ако той ви е трън в очите, тогава за вельо илиев бесилото трябва да подготвим, че окраде цялата община!


19 Август 2011 10:16 | смях
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

наистина голям смех в залата, то като са навурзани като свински 4ерва е не му се отворила далаверката на танев, след като този 4овек е бил комунист за6то танев го е назна4ил и се го уволнява логи4но нему е играл по свирката а де герп с такива кадри сте последен валс .....


19 Август 2011 10:21 | ДО ДЪРВАРА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БЪРКАШ, БЪРКАШ НЕ СЪМ ИЗГОРЕНКОТО.


19 Август 2011 10:22 | ЗАПОЗНАТ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ДО ЗЛОБАРИ НЕ ВСИ4КО Е ОТ ЗЛОБА ПРОСТИ4КО Е МНОГО ЗА6ТО ТАНЕВ НИКОГА НЕ ИЗЛЕЗНА И КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА ВЕЛИО КОИ УЖ ОТКРАДНАЛ ОБ6ТИНАТА МАИ И ТОИ Е МЕКЕРЕ НА СТАРИЯ НОВ КМЕТ ДА ВИ Е 4ЕСТИТ ВЕЛИО ИЛИЕВ


19 Август 2011 10:26 | градски
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е НЕМА ЛОШО ВЕЛЬО ДА Е КМЕТ. 12 ГОД. НИ БЕШЕ ДОБРЕ. НА НЕКОЙ, АКО НЕМУ ХАРЕСВА Я ЧУЖБИНА.


19 Август 2011 10:30 | учудена
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Брей тоя начальник се прави на много велик, ама семо името му е Велик /в случая не отговаря на вида на човека, който го носи. По добре би било Дебел/. Все го отстрянявали по политически причини, бреййй! Ега ти политика, ега ти човека ! и запек да получи, пак го обяснява политически.
Сега и жена му - Кума лисана като ги закаканиже едни сложни взаимоотношения, та нере ти Путин, нерети международното положение, кризата .....ауу.... нерети враговете колеги по бюро.....


19 Август 2011 10:50 | ГОРСКАТА ВАНЯ
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

СОТИРОВ СРАМ НЕМАШ! ЛЪЖИТЕ ТИ НЕ МИНАВАТ ВЕЧЕ! ПОДПРАВЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ ОЩЕ СА В ГОРСКОТО В СТРУМЯНИ! ИЗСЕЧЕ ЧАСТНИТЕ ГОРИ НА ХОРАТА! НЕ СЕ ПРАВИ НА МЪЧЕНИК! МНОГО ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ СА ВЗЕЛИ ЗА ТВОЯТА СМЯНА


19 Август 2011 10:51 | ГОРСКИ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

БРАВО ТАНЕВ!!! ОТЪРВА ГОРСКОТО ОТ ЕДИН ИНТРИГАНТ И ПОДЛИЗУРКО!!!


19 Август 2011 10:52 | василчо
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Г-Н СОТИРОВ. ПРИ ТВОЕТО НАЗНАЧЕНИЕ ПРЕДИ ГОДИНА ВСИЧКИ ЗНАЕХА ЧЕ ТО Е ПОЛИТИЧЕСКО .НО ТОГАВА ТИ НЕ РЕАГИРА И НЕ ВИКНА С ПЪЛЕН ГЛАС - НЕДЕИТЕ УВОЛНЯВАИТЕ ЯНКУЛОВ А СЕ НАМЕСТИ ПО ТЪРЛИЦИ НА НЕГОВОТО МЕСТО. Я МИ КАЖИ СКАКЪВ АРШИН МЕРИШ ТОГАВА .ЯНКУЛОВ ПОНЕ ИЗЛЕЗНА МЪЖ И ГО ПРИЕ С ДОСТОИНСТВО А ТИ ПИЩИШ КАТО ОЩИПАНА МОМА. ЕДИНСТВЕНИЯ КОИТО ИМА ВИНА ЗА ТОВА ДЕИСТВИЕ СИ ТИ И ТВОЯТА ЛАКОМИЯ. ТЯ ТИ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА. АКО СИ СЕДЕШЕ В ПЪРВОМАЙ МОЖЕШЕ И ДА СЕ ПЕНСИОНИРАШ. НО ТИ- НЕЕЕЕ - В ГРАДА ДА СИ . ОТ БЕЛАСИЦА ДА ЯДЕШ .ДОБРЕ СА ТЕ СМЕНИЛИ. НО АКО ПИТАТ МЕН ВЪОБЩЕ НЕ ТРЯБВА ДА ТЕ ДОПУСНАТ ПОВЕЧЕ В СИСТЕМИТЕ НА ГОРИТЕ. ТАМ НА БОРСАТА, ОТВЪН, ЗА ДА ВИДИШ КАК СМЕ НИЕ И ЗА КАПАК КУПУВАМЕ ДЪРВАТА СКЪПО ОТ ФИРМИТЕ НА КОИТО СИ ДАЛ БЛАГОСЛОВИЯ ДА КРАДАТ.


19 Август 2011 11:00 | ДО ТАНЕВ
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

САМО ТАКА ТАНЕВ. ИСКАМЕ ПРОМЯНА. НЕ МОЖЕ ТАКИВА "КАДРИ" КАТО СОТИРОВ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ! С ТОПОЛНИШКИЯ МУ АВЕР СИ МИСЛЕХА ЧЕ ГОРАТА Е ТЯХНА


19 Август 2011 11:02 | YK
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Храни куче да те лае.
Абе Сотиров земи се закопай некаде да не те гледат хората. Вместо да си благодарен, че ГЕРБ и Танев са ти дали шанс да се развиваш и се докажеш като ръководител, ти плюеш. И защо плюеш щото си пълен некадърник и не можеш да се задържиш на мястото си. До кога си мислеше, че ГЕРБ и петричани ще ти търпят простотиите. Хора като теб които петнят името на партията и пречат на постигане на по-голям контрол в горския сектор нямат място на такива служби. Замълчи си и си иди поне с достойнство, нито Танев, нито ГЕРБ са ти виновни за злоупотребите и пропуските в управлението ти.


19 Август 2011 11:05 | ПЕТРИЧАНИН
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ЕЙ, СОТИРОВ, ИМАЙ СРАМ И СПРИ ДА СПЛЕТНИЧИШ. ДО СЕГА ВСИЧКИТЕ ТИ НАЗНАЧЕНИЯ СА БИЛИ ПОЛИТИЧЕСТКИ, ГИДИ СТАРА ГЮВЕНДИО.


19 Август 2011 11:07 | Читател
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Погледнете му само снимката и сами преценете дали този човек, става за шеф. Не сам от града, не сам го виждал, но само като вида снимката ми става ясно защо е уволнен. Това пиянде и за редови горски дали става, камоли за началник. Рибата мирише от към главата са казали хората и са прави. Представсям си какви са му и подчинените и как да бъдат читави при такъв началник.


19 Август 2011 11:10 | горски 76
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ЗА НИКОЙ В СИСТЕМАТА НЕ Е ТАЙНА ЧЕ ОТ ЧИСТАЧКАТА ДО ДИРЕКТОРА ВСИЧКО СЕ НАЗНАЧАВА И УВОЛНЯВА ОТ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ СТРУКТУРИ НА ГЕРБ.
УМИШЛЕНО СЕ ПРАВИТЕ НА ГЛАМАВИ И ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ.


19 Август 2011 11:13 | ДО ВАСИЛЧО
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

МНОГО СИ ПРАВ ИНТРИГАНТА ПОКАЗА ИСТИНСКОТО СИ ЛИЦЕ ИНТЕРЕСУВА ГО САМО ТОЙ ДА Е ДОБРЕ И ДЖОБА МУ ДА Е ПЪЛЕН ЕЕЕ ВЕЧЕ НЕ СТАВА ТАКА КАКТО Е СВИКНАЛ ИНТЕРЕСНО КЪМ КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ ОТИДЕ СЕГА


19 Август 2011 11:14 | петрички
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Поредно добро решение на ГЕРБ. Хубаво са се насочили с такива клаузи в договорите, които позволят да се отстраняват служители, които не си изпълняват съвестно задълженията и то без да оставят и грам правна възможност на такива наглеци като тоя кютук на снимката да могат да се жалват. Адмирации за петричкия ГЕРБ. Не е срамно да сгрешиш като назначиш някой, но пък е доблестно да си поправиш грешката, когато видиш че някой не се справя.


19 Август 2011 11:17 | ГОРСКАТА ВАНЯ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

СОТИРОВ АМА И ХОРАТА НА КОИТО ИЗРЯЗА ЧАСТНАТА ГОРА В СТРУМЯНИ И ТЕ МОГАТ ДА ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ! ТИ ТОГАВА БЕШЕ ЗАМЕСТНИК ДИРЕКТОР ТАМ И ТИ ПОДПИСВАШЕ ДОКУМЕНТИТЕ ЗА ТАЗИ СЕЧ. АКО СИ ЗАБРАВИЛ ЩЕ ТИ ПРИПОМНИМ


19 Август 2011 11:20 | ПОМ. ЛЕСНИЧЕЙ
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЧОВЕК. ВСИЧКО КОЕТО КАЗВА СА СЛУЧВА В МОМЕНТА В МНОГО ГОРСКИ СТОПАНСТВА В РАЙОНА.
КОГАТО ГЕРБ СИ ОТИДЕ СТРУМАТА ТРЯБВА ДА ОТКРИЯТ НОВА РУБРИКА НА ЦЯЛА СТРАНИЦА ЗА "ВЕЛИКИТЕ" ДЕЛА НА ГЕРБАДЖИИТЕ В ГОРСКАТА СФЕРА И МЕСЕЦИ НАРЕД ДА ИНФОРМИРА НАРОДА КАКВИ СА ГИ ВЪРШИЛИ "БОРЦИТЕ" СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА ОТ ГЕРБ


19 Август 2011 11:22 | гражданка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ама за какви адмирации на Герб бе петричани. Уволнението не е решение на партия"Герб"
а на регионалната дирекция по горите Благоевград. Защо прехвърляте излишно заслугата на Герб. Като не ги разбирате нещата/или пък не искате да ги разберете /не ги коментирайте.


19 Август 2011 11:23 | ---------
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

'ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ПРИТЕЖАВА МОРАЛ. СТАНАЛОТО, СТАНАЛО. ИЗЛЕЗ БЕЗ МНОГО ШУМ ОТ ГОРСКОТО И ВСЯКО ЧУДО ЗА 3 ДНИ. НО ТАКОВА АРОГАНТНО ПОВЕДЕНИЕ ОТ СТРАНА НА В. СОТИРОВ Е ЖАЛКО. МЕЖДУ ДРУГОТО ЧУХ, ВЧЕРА СА ПРАЗНУВАЛИ В ГОРКОТО ЗАРАДВАНИ ОТ НОВИНАТА.


19 Август 2011 11:28 | до горски 76
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

е според теб инж. Велик Сотиров към коя политическа партия да го броим ? Лесен въпрос нали? Винаги е стези, които са на власт, за да е винаги на директорски пост. Защото е свикнал като директор нищо да не прави пък и да му плащат за това. Аман от такива "велики" директори. В акъла му е само авантата, защото тя си е чиста печалба, а пък заплатата на влог.


19 Август 2011 11:33 | до горски 76
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

ей, горски 76, ти какво искаш бе, да няма никакав контрол и да си правите каквото си искате в гората. Да ама не. Напълнихте се с пари от ваште далавери. Тая гора да не би вие да сте я садили, та да мародерствате. Да не ви напправи НАП проверка, та некои от вас ще има бая да се обясняват. Давайте ГЕРБ един горски не оставайте. Всички вън. Назначете нови хора, дето да имат страх и да си гледат работата. Некои горски си мислят чè са незаменими, айде всвички клиенти на бюрото по труда да станете, та ще ве вида каде ще идете да бачкате.
Браво Танев изчисти ги всички наред.


19 Август 2011 11:36 | Василка аптекарката
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А бе Сотиров Защо лъжеш че си много честен заедно с горския Манол ошушкахте и продадохте гората в участъка на Манол а след това си делехте парите по кръчмите където всеки ден пирувахте. За съд сте


19 Август 2011 11:44 | ДО ПОМ.ЛЕСНИЧЕЙ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ДА ЗНАЕШ, ЧЕ САМО ТИ МУ ВЕРВАШ КОЛЕГА. А НА СОТИРОВ ПОДДЪРЖАНЕТО НА РУБРИКА В "СТРУМА" МУ Е ХОБИ. АКО ПОПИТАШ КОЛЕГИТЕ ЗА СОТИРОВ ПЪРВОТО КОЕТО ЩЕ ТИ КАЖАТ Е ИНТРИГАНТ И ДАЛАВЕРАДЖИЯ. БРАВО ГЕРБ! ПРАВИЛНО РЕШЕНИЕ


19 Август 2011 11:47 | ДО ГРАЖДАНКАТА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

АМИ ВИЕ ГРАЖДАНКО МНОГО ГИ РАЗБИРАТЕ НЕЩАТА. СЛУЧАЙНО ДА ЗНАЕТЕ, ЧЕ РЕГИОНАЛНАТА ДИРЕКЦИЯ ПО ГОРИТЕ - БЛАГОЕВГРАД СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ГЕРБ? И НЕ ПИШЕТЕ, ЧЕ НЕ ГИ РАЗБИРАМЕ НЕЩАТА И ДА НЕ ГИ КОМЕНТИРАМЕ, ЗАЩОТО МАЙ ВИЕ НЕЩО НЕ СТЕ В ЧАС. АДМИРАЦИИ ЗА ГЕРБ!


19 Август 2011 11:56 | 222222
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ВРЕМЕННО ЗАЕМАЩ ТАЗИ ДЛЪЖНОСТ Е ХРИСТО МИТОВ. ПОЖЕЛАВАМ МУ УСПЕХ И ДА СИ ВЗЕМЕ ПОУКА ОТ СЛУЧИЛОТО СЕ.


19 Август 2011 11:56 | КАКАТА
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Сотиров като си много честен от къде ги взехте тези пари та с Манолчо си напазарувахте на бързо Ти апартамент в София сумати декари земя а Той скъп и луксозен джип


19 Август 2011 11:58 | до предния
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Абе то и гражданка не ги разбира ама и ти многоооо ги разбираш. А да знаеш случайно, че Регионална дирекция по горите - Благоевград си няма нищо общо с уволнението както на Сотиров така и на всички други директори на стопанствата, които ги махнаха. Случайно да сет чули за новосъздаденото Югозападно дърводобивно предприятие ръководено от на никой непознатия в югозападна Българияа - Александър Йолев? Просто си пишете иначе..... Чул, ведочул, разбрал, недоразбрал..... Изразявате си "компетентното" мнение.


19 Август 2011 12:04 | БОЯДЖИЯ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Д. Капитанов: Новият директор на Горското в Първомай Велик Сотиров е назначен без решение на БСП пленума
21 Юли 2008
Струма ИВО ДИМОВ
##lookuparr (0458|9001. 1|Общество |link[9001. 1]| |)
BL
Общество
Пореден скандал ескалира в БСП - Петрич относно назначението на Велик Сотиров за директор на Държавно горско стопанство - Първомай. “За назначението на Велик Сотиров за директор няма решение на пленума на БСП в Петрич, председателят Димитър Атанасов еднолично се опитва да провежда кадрова политика”, каза членът на червеното бюро Димитър Капитанов. Той бе категоричен, че относно качествата на Сотиров няма никакви претенции. Аз уважавам Велик Сотиров, работил съм с него, той е много добър специалист, но не приемам начина, по който е назначен. Не знам той да е член на БСП. Кадровата политика се определя с решение на пленума на партията, каза Капитанов.


19 Август 2011 12:06 | БОЯДЖИЯ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Опонентите на Димитър Атанасов в БСП припомнят, че Велик Сотиров дълги години бе дясна ръка на Петър Бръчков в БЗНС - Народен съюз. Сега изведнъж той става кандидатура на Димитър Атанасов. Назначението му се свърза с протежирането от страна на областния лидер на социалистите и заместник-председател на парламента проф. д-р Любен Корнезов. Целта е чрез назначението на Велик Сотиров да се бетонира позицията на Димитър Атанасов, който е в отлични отношения с Корнезов, коментираха опонентите на червения петрички лидер.


19 Август 2011 12:06 | В.Р.
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

АМИ ГЛЕДАЛИ СА ТЮТЮН, НО ПРЕЗ БИНОКЪЛ.


19 Август 2011 12:13 | Покойник сече гори
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Покойник сече гори в СтрумяниПрез 2009 г. Държавната агенция по горите прави две проверка по случая. Комисията установява, че наистина има издадени документи на умрял, че гората е рязана неправомерно. Но в заключението й се казва, че служителите не носят отговорност за фалшиви документи, защото те нямат подготовка да ги различават, за пропуските са наказани, а вината за самата сеч била междуроднински въпрос. Наказанията на служителите са мъмрене и предупреждение за уволнение, а Велик Сотиров, бивш заместник-директор на ДГС - Струмяни, е преместен за шеф на горското в Петрич.


19 Август 2011 12:14 | 222
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

жалко много жалко, един много добър КОРУМПИРАН ръководител си отива. от това губим всички ние - няма да има незаконна сеч, няма да купуваме дърва по седемдесет лева, няма да се молим на мазни и нечистоплътни горски, няма да им виждаме и джипчетата и гуляичетата.


19 Август 2011 12:20 | 111
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

като чета форума този сотиров е човека партия - така се е оплел в различни централи че яно е забравил къде и какво да говори. българия си има човека - глас а петрич си има човека - партия .вместо сотиров ще му викаме - партииния


19 Август 2011 12:30 | 000
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

АРОГАНТНОСТ, ПРОСТАЩИНА, ВИСОКО САМОЧУСТВИЕ, АЛЧНОСТ, ----- сетихти ли се за кой говоря. .....да . точно така . за ВЕЛИК СОТИРОВ. друго и да кажа ще е излишно. не си струва да му отделяш внимание. но за изпроводяк - толкова.


19 Август 2011 12:33 | градски
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ЧЕТАХ В СТРУМА, ЧЕ ШЕФЧЕТО НА ХИ СА ОСВОБОДИЛИ ОТ РАБОТА. Е ВРЕМЕ БЕШЕ - ОЯДЕСЕ.


19 Август 2011 12:35 | петричанка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво Танев, във Вас ни е надеждата да изчистите града от корумпираните мишоци- управници. Надяваме се вече да е дошъл реда и на най- мърлявия и некадърен директор Живко Тулевски. Освободете най-голямото у-ще в общината от този малоумник и ще усетите одобрението на всички петричани на изборите . Пожелаваме Ви успех...


19 Август 2011 12:45 | К.И.
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Браво и за шефа на ХЕИ! Трябваше отдавна да бъде отстранен!!!


19 Август 2011 12:52 | привърженик на ГЕРБ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Хубава чистка прави те. Успех на ГЕРБ, успех на ТАНЕВ!


19 Август 2011 13:02 | симпатизант на ГЕРБ
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Започва сериала "Сотиров плач". Арогантен и безморален човек, който чрез вестиците само оплюва. Браво на ГЕРБ и успех на изборите.


19 Август 2011 13:11 | горски
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

трябва всички със сотиров вън от ДЛ-Петрич


19 Август 2011 13:27 | Покойник сече гори
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Пак според архива на ДГС излиза, че възкръсналият дядо е бил придружаван от лесничеи в района и лично им е показал къде е гората му за сечене.
Така с поредица от фалшиви документи за две години боровите гори на деветте наследници на Петруш са изсечени до дупка.
Заявлението е подписано от лесничей Йордан Станишев и от тогавашния заместник-директор на лесничейството Велик Сотиров.
Полицията е установила, че всъщност в заявленията няма нито един истински подпис на заявител, истински са само на лесничеите.
А сега възникват и съмнения, че с документите за сеч на наследствени парцели е била атакувана и държавна гора. Екип на “Труд” откри, че лесничейството в Струмяни е правило търг за сеч в местностите Расватец и Ковачки лаки под предлог, че се е появил корояд по дърветата и трябва огромни петна да се унищожат. Още не е изяснено колко държавна гора е изсечена с това обяснение.


19 Август 2011 13:47 | 333
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

КАКВОТО ПОВИКАЛО - ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО


19 Август 2011 14:05 | гражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

чудя се как да се обърна към вас сотиров много помия се изля по вас ама знам ли може ида е вярно може и да не е всичко което се изписа за вас ама че минаваш през всички партий е вярно и как всена вас ви се случва това дали е от кадарност и има ли друг лесовъд толкова пъти гонен позорно и как винаги намираш някои да ти повярва и да те върне .Слушаи сега ефенди, другарю, господине, остави хората на мира и да работят, че за нищо маи не ставаш .В този форум освен вие и вашата съпруга маи друг хубаво не казва .НЕ СТАВАШ ЗА РЪКОВОДИТЕЛ не можеш да организираш, да сплотяваш хората мислиш само за хапване и пиене абе зле си не искам да те обиждам. И НАК си зле да знаеш ако беше поне човек и хората нямаше да пишат за теб толко долни работи сещам се баев като те уволни пак беше една дандания по пресата абе петрич е отвартен от теб, клюкар, мискин, мекере, интригант, водкар...


19 Август 2011 14:39 | ПРОМЯНА
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ТАНЕВ ПОСОКАТА Е ПРАВИЛНА. КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ВЯТЪРЪТ НА ПРОМЯНАТА ДА ОТВЕЕ ТАКИВА ВЕЧНИ ДИРЕКТОРИ НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИ.


19 Август 2011 14:40 | ПЕТРИЧАНЕЦ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

УПРАВЛЕНИЕТО В БЛАГОЕВГРАД ДА СЕ САМОСЕЗИРА И НАПРАВИ РЕВИЗИЯ НА ЦЯЛАТА ДЕИНОСТ НА СОТИРОВ ЗА ТОЗИ ЕДНА ГОДИНА . ДА СЕ САМОСЕЗИРАТ И АГЕНЦИЯТА ПО ПРИХОДИТЕ ЗА ДА УСТАНОВЯТ КАК С ЕДНА ДИРЕКТОРСКА ЗАПЛАТА ЗА ЕДНА ГОДИНА СЕ КУПУВА АПАРТАМЕНТ В СОФИЯ. ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ ЛЕСНИЧЕИТЕ КОИТО СА РАБОТИЛИ ЗА НЕГО .А ОБЩЕСТВЕНА ТАИНА Е ЧЕ ТОВА Е МАНОЛ И ОБКРЪЖЕНИЕ ОТ ТОПОЛНИЦА. РЕВИЗИЯ И НА ФИРМИТЕ КОИТО СА РАБОТИЛИ И ТОЛЕРИРАНИ ОТ ТОЗИ КАРТЕЛ. ТЪРПИ, ТЪРПИ НО ДО ГУША НИ ДОИДЕ ОТ ТАКИВА КРАДЛИВИ ТИПОВЕ КОИТО СЕ МИСЛЯТ ЧЕ ТЕ КОЛЯТ И БЕСЯТ В РАЙОНА. ДОБРЕ ЧЕ ГО МАХНАХА ЗАЩОТО АКО ОЩЕ БЕШЕ ОСТАНАЛ И ОТГОВОРНИТЕ ОРГАНИ НЕ БЯХА ВЗЕЛИ МЕРКИ САМИ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯХМЕ С ТЕЗИ КОЖИДЕРИ. ГОРАТА Е НАЦИОНАЛНО БОГАСТВО А ТЕ Я ПРЕВЪРНАХА В БАЩИНИЯ. МАМИЦАТА ИМ МРЪСНА И ИМАТ ОЧИ ДА ОСПОРВАТ. НО КРАЙ . ЩЕ ИЗЧАКАМЕ ДА ВИДИМ ИНСТИТУЦИИТЕ КАКВО ЩЕ НАПРАВЯТ И ТОГАВА ЧАКАИТЕ НАШТА СПРАВЕДЛИВОСТ. ДА ВИДИМ ЗАД КОИ ГРЪБ ЩЕ СЕ СКРИИТЕ.


19 Август 2011 15:01 | колега от Струмяни
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Сотиров, къде ти бяха "твърдите принципи" като беше в Струмяни зам. директор?! Май са били приспани с некоя пачка. Че ти в ДГС Петрич мнооого си се" променил"! Щото като беше при нас нищо не пречеше на незаконната сеч в частните гори. Тя си беше с твойта благословия.


19 Август 2011 15:26 | уморен
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ситуацията в петрич е следната .. от долния краи циганите ни окрадоха земята, по средата вельо илиев ни ограби общината и наи отгоре велик сотиров и лесничей манол изрязаха гората. от кого да се пазиш . отидеш надоло да се разправяш тия от средата и отгоре налитат. отидеш отгоре тия отдоло се връщат. и така от един на друг. затова даите на тези избори да изметем тази сган иначе живота ни ще мине сомо в тичане и ваикане. първото засега е свършено - сотиров е махнат . сега на изборите да махнем и вельо илиев с неговите цигани та да знаем че сме оставили нещо на децата ни.


19 Август 2011 15:38 | ТЯ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

до уморен
Солидарна съм с Вас. Време е да се направят промени в Петрич. Идва време да бъде сменен и
г-н Илиев, ама с него и туфчо-пуфчо, гл. архитект и още много други около тях, които години наред крадяха, изнудваха хората от Петрич и общината. Дано ПЕТРИЧАНИ да помислят трезво на следващите избори и на 24 октомври Петрич да осъмне с нов кмет. Успех.


19 Август 2011 16:06 | от уморен до тя
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

радвам се да чуя това скъпа тя. дано мислят като теб и всички останали. и нека ние сме тези които ще махнат корумпираните, ние гражденското общество .ние които сме потърпевщи и направим правилния избор за да може оттук нататък да се гради а не да продължава разрухата


19 Август 2011 17:23 | Има смисъл
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ИМА СМИСЪЛ ВСЕКИ КОЙТО ПРИТЕЖАВА ДОКУМЕНТИ, УЛИЧАВАЩИ ТОЗИ КОРУМПИРАН ПОСЕРКО, ДА ГИ ДАДЕ В ПРОКУРАТУРАТА . ИНАЧЕ ВСИЧКИ СИ ПИШЕМ ВЪВ ФОРУМА, ТОЙ СЕ ЗАБАВЛЯВА ЧРЕЗ ВЕСТНИК .СТРУМА. И СЕ РАДВА НА НАТРУПАНИТЕ ПАЧКИ . НЯМА СЪМНЕНИЕ - МЯСТОТО МУ Е В З А Т В О Р А . . .


19 Август 2011 17:42 | незапозната
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Може ли някой да каже каква е ролята на Манол от Тополница . Зная, че навремето той се занимаваше с проститутки и наркотици


20 Август 2011 15:31 | Аватар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе хора не виждате ли, че чистката в ДГС в страната е повсеместна, какви ми ги пишете бе. През тая една година Танев и Сотиров си вееха байрака и един трети с тирове си правеше каквото си иска в гората. Ама Вие и тоя журналист - "мекере"се правите че незнаете. Да сте живи и здрави, и да гласувате на изборите - правилно.


20 Август 2011 22:20 | до аватар
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Говорите пълни глупости - Танев и горския си веели байрака, а пък сега горския ще плюва компромати срещу Танев, за това, че го бил уволнил--нещо не се връзва...


23 Август 2011 12:00 | До всички
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

отдавна познавам В. Сотиров и Ви казвам, че рядко се среща толкова алчен, крадлив и лицемерен човек! Браво на Танев. много добро решение!


15 Февруари 2013 12:09 | запознат
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

на писалите от злоба нещастници искам да им кажа че свирките които се правите на танев и компания явно кефат сотиров .нека тези които знаят нещо уличаващо да го дадът на прокуратурата другото е дъвчене на старият му хуи




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар