Умен политически ход! Адв. Илко Стоянов е областният координатор на новата партия на Слави Трифонов „Няма такава държава“

08 октомври 2019 15:05   4 коментара   34549 прочита


Известният благоевградски адвокат Илко Стоянов е областният координатор на новоучредената партия на Слави Трифонов „Няма такава държава“. Това стана ясно на проведеното преди дни учредително събрание на партията.

Заместник- кметът на Петрич, адв. Илко Стоянов, напоследък сякаш се отдели от всякакви местни политически формации и участие в изборите, вероятно подготвяйки се за новото си политическо амплоа. Умните му политически ходове през годините не останаха незабелязани и изборът на Слави Трифонов не бе изненада, за тези, които познават Стоянов.

С участието си в новата партия, адв. Стоянов индиректно показа, че няма да е част от новия управленски екип на община Петрич, ангажиран с прохождащата, но надеждна политическа формация. Илко Стоянов бе част от Общински съвет – Благоевград, но през 2018г. подаде оставка, след като съветниците не одобриха идеята му за референдум за разкопките на древния град Скаптопара. Напусна местния общински съвет достойно, като показа сила и характер на добър политик.

От няколко месеца в публичното пространство името му се завъртя като една от кандидатурите за кмет на Благоевград с подкрепата на БСП, но явно всичко това е било в сферата на слуховете и мистерията, която в последната година бяха обвити политическите му планове, станали ясни на 5 октомври, когато "Няма такава държава" бе учредена.

На Учредителното събрание на партията присъстваха 559 делегати от цялата страна. За председател на ПП “Няма такава държава” бе избран Слави Трифонов. В Изпълнителния съвет бяха избрани - Тошко Йорданов (заместник-председател), Ивайло Вълчев (заместник-председател), Виктория Василева ( главен секретар), Драгомир Петров, Александър Вълчев и Филип Станев.

По време на събранието Слави Трифонов заяви в част от словото си: „Аз не съм алчен за власт. Аз съм алчен за справедливост. Както предполагам и огромната част от вас. Кой нормален човек не иска справедливост? Излизайки от тази зала всеки живее живота си подложен на несправедливости. Аз не мога да оправя всички несправедливости. Аз мисля, че има конкретна, точна, ясна цел. Когато нещо се прави трябва да се направи до край. “

„Няма такава държава" има и арбитражно-контролна комисия в състав от седем души. В сайта на партията пък са публикувани контакти за връзка с областните структури на формацията, сред които са и координатите на адв. Илко Стоянов.

Цв. Иванова

4 коментара
08 Октомври 2019 15:25 | омг
Оценка:
38
 (
56
 гласа)

така ли ще бори Слави статуквото


08 Октомври 2019 15:25 | ЕС
Оценка:
52
 (
74
 гласа)

Е тоя па от кои не беше. Фурнаджийска лопата. Имах го за име човек - той леке многоцветно


08 Октомври 2019 15:26 | мариета
Оценка:
56
 (
76
 гласа)

политически хамелеон... сдс, вот консерватори, глас народен, нема такава държава и още знайни и незнайни партии


05 Август 2020 01:29 | ББ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нашия зам. кмет на ГЕРБ си ни е Троянския кон, имаме си далаверка ние! ;




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар