Трима съветници начело с хотелиера А. Тодоров разцепиха групата на ресторантьора С. Милчев

27 април 2012 00:20   14 коментара   17595 прочита
Андон Тодоров и Сашо Милчев стояха рамо до рамо в ОбС, дали това ще е така и утре, ще се види на сесията
Андон Тодоров и Сашо Милчев стояха рамо до рамо в ОбС, дали това ще е така и утре, ще се види на сесията


Андон Тодоров и Сашо Милчев стояха рамо до рамо в ОбС, дали това ще е така и утре, ще се види на сесията

Ще развиваме собствения политически проект “Общината на хората”, няма драма, разделихме се цивилизовано, обясни бившият им водач

Разцепи се една от най-големите групи общински съветници в местния парламент на Благоевград, тази на “Зелената партия” с лидер Сашо Милчев, и “АБТ-Български лейбъристи” с представител адвокат Албина Анева.

Формацията, която е представена в местния парламент общо от 6-има съветници, днес ще остане с трима по-малко, след като бизнесменът Андон Тодоров, собственик на хотел “Бали”, Елена Атанасова, собственик на фирма “Аква лайн”, и Крум Крумов заявиха в декларация до председателя на ОбС Даниела Савеклиева, че напускат групата и ще сформират собствена. На днешната сесия намерението им ще бъде представено официално, а на следващата се очаква да регистрират новата група, който най-вероятно ще се нарича “Общината на хората”. И тримата са представители на Сдружение “Граждански съюз за нова България”, от чието име участваха на местните избори през есента на 2011 г.

Решението за напускането веднага роди различни предположения в политическите среди в Благоевград, сред които е конфликт между А. Тодоров и Сашо Милчев. Тодоров обаче отрече да има проблем с лидера на ЗП.

Не става въпрос за конфликт, просто имаме различни виждания по редица въпроси, които касаят града, а под шапката на ЗП се лишаваме от самоличност. Каквото и да правим, пред обществото се представя като инициатива на Зелената партия, което в бъдеще време ще ни лиши от собствена физиономия и няма да сме разпознаваеми за хората, обясни Тодоров пред в. “Струма”.

Той обяви, че занапред ще развиват гражданското обединение като политически проект за следващите избори. Драма няма, г-н Тодоров обсъди въпроса коректно с нас, като политически партньори. Обяви, че възнамерява да развива граждански проект и аз съм съгласен, това е тяхно право. Не сме се карали, нямаме конфликт. Що се отнася до това дали отделянето е с цел занапред да се подкрепя позицията на ГЕРБ или БСП в ОбС, аз не мога да коментирам, но до месец ще си проличи, ако е така, обясни отцепването на тримата лидерът на ЗП Сашо Милчев.

В местния парламент групата на ЗП и ОБТ се запазва, защото минималното изискване за регистрация е да има в нея поне трима съветници. Дори след отделянето на членовете на “Граждански съюз за нова България” в групата остават Сашо Милчев, Албина Анева и най-младият съветник Гергана Муртова.

14 коментара
27 Април 2012 06:57 | 555
Оценка:
-2
 (
42
 гласа)

не става въпрос за конфликт, А ЗА ИНТЕРЕСИ. БОКЛУЦИ. СРАМУВАМ СЕ, ЧЕ СЪМ ОТ ГОРНА ДЖУМАЯ. НО ИМА ЕДИН ГОСПОД КОЙТО ГЛЕДА И НАКАЗВА. ВЛЕЗНАХТЕ В ОБС С КУПЕНИ ГЛАСОВЕ, С МРЪСНИ ПАРИ, СЕГА НИЩО НЕ ПРАВИТЕ, САМО ГОНИТЕ ИНТЕРЕСИТЕ. ГОСПОД ДО ДОВЕТО КОЛЯНО ДА ВИ НАКАЖЕ.


27 Април 2012 10:01 | 5
Оценка:
-14
 (
36
 гласа)

пълни боклуци -неграмотници - дано по -бързо ги застигне божието отмъщение


27 Април 2012 10:03 | Мария
Оценка:
-22
 (
40
 гласа)

Е така е Милчев вкара Дончо в общинския съвет и сега му се .... на метеното, храни куче да те лае... пълни пумияри и неудачници, хора без никаква чест и позиции, продадохте си гласовете сега ще си ги търпите за да си избият паричките : (


27 Април 2012 10:24 | 1
Оценка:
-13
 (
35
 гласа)

сервитьори станаха общински съветници - срам за благоевградчани


27 Април 2012 10:44 | Pero
Оценка:
-5
 (
29
 гласа)

Общинския съвет в Благоевград отавна се е превърнал в събрание на акционери, които си купуват с кеш акции на изборите и после си защитават интереса в зависимост от акционерното участие. Най интересното е, че така се и перат пари, защото нали мръсните пари отиват тайно за "акциионерно участие", а печалбите от влиянието са си законни! Държавни и общински поръчки и пр. Но в това се изроди и цялата ни политика, а и не виновен който яде баницата, а който му я дава - глуците които МУ гласуват!!!


27 Април 2012 10:57 | тити
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

преди имаше един с дълга коса. дали е още там


27 Април 2012 12:56 | Ментор
Оценка:
-21
 (
39
 гласа)

каквъв е тоя Дончо бее... ? Какъв дончо, какъв мончо ?Селяни диви, без грам интелект.... бааси убития град : (


27 Април 2012 15:39 | 007
Оценка:
-7
 (
21
 гласа)

ГРАД! ТО В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА ИНЖЕНЕРИТЕ СА чИСТАчИ ИЛИ БЕЗРАБОТНИ А чЕЙНчАДЖИИТЕ И ИЗМАМНИЦИТЕ СТАНАХА БИЗНЕСМЕНИ И ПОЛИТИЦИ-САМО В БЛ-ГРАД ЛИ Е ТАКА. САМО ЦИГАНИТЕ щЕ СИ ОСТАНАТ ТУК КОМАЙ.


27 Април 2012 17:32 | Гочо
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Егати интересаджиите са тия съветници, нямам думи. Албина Анева с кой ли не беше, за да е общински съветник. А е безполезна до немайкъде. Впила се е като пиявица и не се пуска. Като нея са много - Ицо "хотелиера", дето сега опропастява банята, Радо Тасков, Злата мишкова, Йорданка Стойчева, ами тия от ГЕРБ - все псевдобизнесмени с неясен произход на парите. Как да очакваме нещо да потръгне в града ни с тия съветници и с тая администрация. Ужас!


27 Април 2012 17:36 | Българин
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Управляват ни тъпаци и престъпници. Само се делят и прегрупират, само интереса си гледат. Лошото е, че никой не ги закача за нищо, народът спи зимен сън. Събуди се, народе, отзови ги тия некадърници, искай им отчет какво са свършили и ги дръж в напрежение! Ама няма кой да ме чуе...


27 Април 2012 18:32 | бк
Оценка:
24
 (
28
 гласа)

браво


27 Април 2012 21:03 | човек от народа
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

избрани са от народа. Всеки народ си заслужава управниците


27 Април 2012 21:36 | питър
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Някой се кълне в Господ/ от Форума/, но някой от групата съветници-в Аллах. И какво търси тази персона/с корени от гоцеделчевско, не изповядващ християнска религия/в ОбС Благоевград. Нали това е християнска България. Но ние Ви наблюдаваме господа мюсюлмани, колкото и да се опитвате да се залепите към различни партии.


07 Май 2012 15:06 | Н.Димитрова, ПП Зелените
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Както се казва, който е взимал пари от тях, за да гласува - да им гледа сеира сега! Лошото е, че всичко това е на наш гръб. Някой да е чул тази "Зелена партия" и тези общински съветници да са прокарали нещо зелено по време на сегашния и предишния си мандат? Нищо, кръгла нула. Тъкмо обратнотно и с тяхна благословия от предишния общински съвет сега се строи каскада от минивецове на р. Бистрица и се унищожават и малкото оставащи градинки и паркове (напр. срещу 3-то СОУ).




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар