Трагикомичният спектакъл в Благоевград продължава: Политическите "мишки" се разтанцуваха, а Р. Томов продължава да им води хорото! Прати ВАС на поправителен,убеден че властта му отива!

18 януари 2021 14:48   62 коментара   18155 прочита


Политическият експеримент на случайния избор закопа Благоевград ! Виновниците рипнаха отново политика и пиар да правят...

ВАС отложи делото за предсрочно прекратяване на правомощията на кмета  на Благоевград Румен Томов. Причината - три молби, придружени с  болнични листа. Поболя се Томов, болна е и адвокатката му  М. Кривачка, както и друга негова адвокатка. Томов вдигна кръвно и направи хипертонична криза, а Кривачка е с  коронавирус.

Продължаваме да вярваме, че  сме правова държава и заради  нарушението на ЗМСМА, Румен Томов ще бъде с прекратени правомощия с  решението на ВАС, независимо от отлагането му във времето.

Още повече, че  върховните магистрати вече го детронираха, а решението им не влезе в  сила, заради изчакване на решение на Конституционния съд, дали  чл. 41  от  Закона за местното самоуправление  е противоконституционен.

И това  мина и вече няма никакво основание за следващо отлагане на делото.  Скоро решение ще има и то, според юристи, няма да е в полза на Румен  Томов. За пореден път  с днешното отлагане се удължава агонията на  управлението на Благоевград и мъчителното очакване на развръзката на  сагата, продължила  почти през целия едногодишен период на  управление на БСП и Томов.

Време, в което Румен Томов показа, че  властта му се е усладила и прави всичко възможно, за да я задържи, тъй  като трудно почти невъзможно е да  се добере отново до нея при  местните избори, които предстоят.  Утопия е да се смята, че и на тези  избори политическия експеримент на предишните избори, ще е успешната формула за  спечелване на изборите.

Никому непознат кандидат, без каквато и да е  политическа и обществена история, бе избран и поставен в кметския  кабинет, а зад него изскочиха политически динозаври, криминалнопроявени типове, некадърни, невежи  и безлични лични  съветници, далеч от добрата информираност за важните неща в областния  център. Затова и гафовете на Томов и екипа му се нижеха един след  друг.

Кой от кой по-големи и по-смехотворни. Гафове, които  донесоха  сериозни финансови загуби за община Благоевград - милиони загубени от  боклука, милиони от пропуснати проекти, пропуснати срокове, неправомерни уволнения и куп още неразбории.

Томов ще влезе в аналите  на общинска администрация като кметът, който прекръсти Благоевград на  Горна Джумая, който направи най много изявления, с най-много  изречени култови фрази пред местни медии и национален ефир, който има най-много заместници и композира  най-големия пиар отдел на територията на областта.

На фона на всичко това, дойде и гафът с неговото заличаване в Търговския регистър. Бившият кмет Камбитов го разкри и вкара в съда. Започна се една крайно отегчителна битка за  детронирането му от поста. Какви ли не маневри се правиха, за да се  задържи Томов във властта.

Няколко съдилища прекратяваха предсрочно  правомощията му, вкараха го в прокуратурата за незаконната му заповед  ,с която прекрати договора с оператора на депото и похарчените на  вятъра 2, 5 млн. лв., общински съветници му обявиха истинска война, председателят на ОБС Андон Тодоров, с чиято подкрепа Томов стана кмет, му обърна гръб и двамата буквално се хванаха за "гушите".

Томов  прокламираше навсякъде, че ще направи отворена за гражданите община, а  тя не само, че не е отворена, ами са се заградили вътре като в  клетъчни батерии за кокошки.

Стъклени прегради ограничават достъпа на граждани до  етажите на общинската сграда. Явно е, че много са се изплашили и от  боя в кулоарите на общинска администрация. Посетител наби шефа на  видеонаблюдението, бившият полицаи Георги Марков, и го извади за дълго  от строя. Марков все още е в болнични.

И това видяхме под шапката на  екипа Томов. Иначе умните му медийни съветници го карат  да прави  ежеседмични пресконференции, за да си лъска имиджа, пред удобни за целта  медии.  Факт е обаче, че това, което се случва, не работи в полза на  Томов и екипа му.   .

Няма да отминем и отвращаващото лицемерие на  партиите, които подкрепиха Румен Томов и осигуриха победата му.  Месеци наред техните представители мълчаха пред очевадните  гафове на  управлението, в очакване на разпределение  на постове и блага от общинската трапеза.

Когато се видя, че не всички се доредиха до нея, известни политици започнаха да си правят пиар върху "кладата от горещи кестени", които единствено Struma. coм вадеше от началото на управлението на Томов и екипа му. до днес. Мълчаха медии, мълчаха политици и политически лидери, неориентирани в обстановката и в очакване на благинки.

Преди дни видяхме една декларация "Анти Томов" от НФСБ, чийто представител е бившият кмет на Дъбрава Росен Георгиев, кандидат за кмет на Благоевград, който не успя да се класира на предишните избори, но пък подкрепи сърцато Румен Томов на балотажа срещу Камбитов. Същият този Камбитов, който направи от продавач на дюнери, какъвто беше Георгиев, кмет на село Дъбрава, и го подкрепяваше във всичките му начинания.

Георгиев не се поколеба да  застане срещу Камбитов  на местните избори, същото прави и сега с подкрепения от него Румен Томов. Казано е, който веднъж "изневери" и предаде, ще го направи и втори път.

 Да не говорим, че единствено липсата на закон  за   колективната  отговорност, спасява местните политици от носенето на отговорност за това, че заблуждаваха хората, разпространявайки купища лъжи срещу основния опонент Ат.Камбитов  и мамейки хората  с обещания за безоблачно бъдеще  на миналите избори. Днес, солидарно с Томов трябва да понесат отговорността си за подкрепата, за избора, за неизпълнените обещания и   всичко, което  не направиха за Благоевград новите управници .  

Стилът  на поведение   на местните политици  обаче показва, че те най-често са водени от собствените си интереси, а не от интересите на жителите на този град. И понеже изборите чукат на вратата, започнаха отново с лъжите и популистките заблуди.

Очаквайте в Struma. com как един по един изгърмяха предизборните балони на БСП и Румен Томов и как и с чия помощ, човек, който не успя да направи 6 месеца екипа си, днес неистово се бори да остане във властта, за да "спаси" Благоевград и да продължи да бъде негов кмет.

П. Костадинов    


Още за: политика   Румен Томов   ВАС   Още от: Политика

Принтирай статия
62 коментара
18 Януари 2021 15:39 | Младенов
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

Струма нещо се обърках на, кой служите на Боко или Цветанов, нали знаете че народа вече ни ви иска.


18 Януари 2021 15:39 | Трите хикса
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

чудесна статия, браво струма ком, също така добъвете колко милиони евро загуби този "екип" като некачествено подаваше проектите, които се финансират от ЕС, да плаща дълги години на благоевградчани, че прец цялата година само харчеше пари, а нищо не внесе в хазната. некадърник!


18 Януари 2021 15:40 | inara
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Най -виновната за цялото позициониране на Благоевград е "жунралистката" на ДА България - Мариета Димитрова. Някои с основание я наричат новата Шопова, но не са прави. Тя и Маруся на практика са кметът на Благоевград. Парите се раздават на ръка за да няма следа.


18 Януари 2021 15:42 | Милев
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Време е Томов да замени Васа със Злата. Ризова е родена да бъде зам. -кмет по кУлтура. Действай Томов, докато си още кмет


18 Януари 2021 15:47 | 1
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Томов, осъзнай се вече! Ставаш все по жалък и отчаян в опитите ти да се задържиш на кметския стол. Отложи нещата с един месец, но колкото и време да си кмет ще бъдеш запомнен с некомпетентност, липса на експертиза, липса на професионалисти в екипа ти! Красо Тутата да бяхме избрали за кмет щеше по-добре да се справи от теб! Тръгвай си, не се излагай повече!


18 Януари 2021 15:50 | Яяяя
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Мариета действа в тандем със Злата. Това и децата го знаят, именно Мариета уреди при Томов тази велика пиарка Ризова.


18 Януари 2021 15:55 | Томчо
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Струма - стършел, още ли плачкате за Насето и Хиха?


18 Януари 2021 16:00 | Яяяя
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Ами как няма да вдигне кръвно, като предния ден вися два часа на скиф на бараката на кюфтета и вино


18 Януари 2021 16:02 | rtr
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Томов Президент!


18 Януари 2021 16:15 | Реално
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Томов се оказа пълен мухъл.


18 Януари 2021 16:16 | Рени П
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Благоевград стана нарицателно за цирк в цяла България


18 Януари 2021 16:16 | Тери
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Благоевград срамувате ли се? Аз да


18 Януари 2021 16:35 | Томчо
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Рени, Тери, други никчета, а пише една и съща злобна женица. Позна ли се?


18 Януари 2021 16:37 | Някой
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Ченгетата, съдиите и призовкарите се правят на страшни пред населението, но пред комунистите стават по-ниски от тревата. Благоевградските гласоподаватели сами си избраха циркаджия като самите тях. Да не се оплакват, че са прецакани, защото са си тъпи.


18 Януари 2021 16:50 | Aide
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Милев, Нинова, мислите ли как този цирк ще ви се отрази на парламентарните избори след два месеца ! Томов е ясен, но вие достойнство нямате ли


18 Януари 2021 17:11 | Ивана
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Смешен е Томов. И ние сме смешни, че го избрахме


18 Януари 2021 17:12 | Тримата съдии
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Някой трябва да подведе Томов под отговорност за безстопанственост и безотговорно отношение към община Благоевград


18 Януари 2021 17:12 | ???
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Как така болен? Когато уволняваше служители в болничен - може, а когато става въпрос за бай Румен ще го търпим с фалшиви диагнози!?!?... Мутри ВЪН!


18 Януари 2021 17:29 | Jack
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

..така, и като свърши болничния (който може да се удължи бай дъ уей, тоя току виж счупил и крак, не може да стигне до залата) и изведнъж се окаже, че Кривачка, Данчова, или каквото и е името на тая другата, вземат че "напуснат" рЕзко, или Томата рече да ги уволни, и вземе че остане без адвокат... и айде пак отлагане, че няма кой да го представлява... и айде докато си намери друг адвокат, па после тоя адвокат трябва да се запознава с делото, щото нали досега още са останали такива, които не знаят за тая ЦИГАНИЯ на Томов.. и мандата мина.. и Благоевградчани, лицеприятни и не чак толкова, вземете си по едно глухарче и просто.. си го духайте.


18 Януари 2021 17:30 | шаро
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

виновен е Паскалев, той е проклятието но града, скара ги комунетата тук, прътнаха си свестните хора и той е дирибея, за Насо крадеца или добро или нищо, Дончо, Тасков, Мама кажа, Злата се изписало, абе нови хора бе, независимо от коя партия са


18 Януари 2021 17:50 | ���. K������� ������
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ВЪРВИ СЕ КЪМ СЦЕНАРИИ НЕДОВОЛНИ ГРАЖДАНИ ДА ВЗЕМАТ ЕДНА КАРУЦА С ГЮБРЕ ДА НАТОВАРЯТ ТОМОФ И ПРАВО КЪМ БУЧИНО:)


18 Януари 2021 17:53 | Въпроси
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Дали целият този спектакъл не е, за да могат да се изпълнят дадени лични предизборни обещания ? Томов още много ли дължиш?


18 Януари 2021 17:55 | Красимир
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Компетентните институции да проверят болничните листове и на Томов, и на адвокатката му. За неверни данни прокуратурата знае какво да прави


18 Януари 2021 17:56 | Дени
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Този се влачи по корем, но кокала не го пуска. Скоро ще му видят сметката


18 Януари 2021 18:04 | Радев
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Народе, мили преди да гласуваш. Управлява ни един мишок, който хал хабер си няма от това що значи да си кмет. Подиграва се с града, подиграва се с нас, а ние седим и си траем. Народе, да се вдигнем на бунт


18 Януари 2021 18:04 | Радев
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

!мисли


18 Януари 2021 18:06 | Ясно
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Целта е да доведе процедурата за застрояване на Бачиново и Ловния дом докрай, иначе Благоевград ще му се види тесен. Нали с цената на тези поети ангажименти стана кмет


18 Януари 2021 18:06 | Ясно
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Целта е да доведе процедурата за застрояване на Бачиново и Ловния дом докрай, иначе Благоевград ще му се види тесен. Нали с цената на тези поети ангажименти стана кмет


18 Януари 2021 18:10 | До Струма
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Защо триете коментари, мишоци? Май дойде транша от Камбата и Хриси Смукача и заиграха малките ви крачета. Точно като мишлета


18 Януари 2021 18:11 | Василева
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Благоевград е поставен на колене, заради един некадърник. Томов и свитата му са готови на всичко, за да задържат властта. Не им пука за нас, интерсеува ги само личната изгода


18 Януари 2021 18:11 | Ужас
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Боже, в какви ръце попадна Благоевград, Боже!


18 Януари 2021 18:12 | До Ужас
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Не е попаднал, ние сами го бутнахме в тези ръце. Сега ще си сърбаме попарата


18 Януари 2021 18:13 | Лом
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Ха ха, щом и ние ви се смеем, сметайте, Имате най-смешния кмет


18 Януари 2021 18:15 | Траян
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Много хора взеха пари на изборите и това безгръбначно се намести в кметския стол. Колко време изкарахте с тези 100 лева, бе смешници


18 Януари 2021 18:22 | Браво
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Абе до пенсия ле ще ги избираме тия съветници тия ли са най кадърните у тоя град. Срам.


18 Януари 2021 18:47 | Смешни сте
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Призовавате еди кой си да се засрами. Откъде накъде, ще си напълни джобовете, а за вас топла супа. Все едно не знаехте кой е. И той си знае, че знаехте. Какво не се получи?!?! Хаха...


18 Януари 2021 19:34 | Бардак номер 1
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Томов е красив, умен и способен инжинер. Той е нашия кмет.


18 Януари 2021 19:39 | Някой
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Избрахте си цървул и хитрец като самите вас. Защо ревете? Сами сте си виновни. Как 77 години не разбрахте, че не трябва да гласувате за БСП? Глупаво племе.


18 Януари 2021 20:04 | Паола
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Това което ГЕРБ построи за 11 години, дъждът го отнесе за два дни!


18 Януари 2021 20:10 | Това е
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Няма по-гадно племе от комунист без власт. Много дават преди да ги избереш, но после гледат само на тях да е добре. Хайде всички, които не са просветени, какво е комунист да пусне гугъл търсачка и да прочете. Във вестник 168 часа има доста информация. Приятно четене. И пак гласувайте за тези съсипници на България.


18 Януари 2021 20:19 | Паола
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

На града ни майката е**а
Всичко стойностно проспаха,
Но за сметка на това,
Ощетиха с милиони наЩа община.
*****
Всяка стъпка тяхна е издънка,
Томов знае само да мрънка,
Все някой друг му е виновен,
Зададеш ли му въпрос гледа те като отровен
*****
Толкова му е потенциала,
Но скоро ще излезе от сериала,
Филмът им е на финалната права,
Да се омитат от Благоевград ВЕДНАГА.


18 Януари 2021 21:44 | ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

пеевски и съветниците на. дпс. ни наричат агнета а вие си пишете коментари ако това ви успокоиява. на този етап тадаръков но като започне пеевски да заповияда на чучелото томов свет ще ви се завие нечакаите съдъ да ни одтърве от турско робство че няма да стане пеевски няма да го позволи но нас никои не може да ни спре. събудете се наподе до като не е станало твърде късно. да се вдигнем на бунт.


18 Януари 2021 22:04 | До Бардак номер 1
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ИнжИнер е, ама друг път. Той е инжектопляктор. Хахаха


18 Януари 2021 22:09 | Интересно
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ама много ми е интересно, какво ще получи Пеевси от нашия замиращ град??? Каква файда има? Ние няма как да се потурчим. Какви са тези притеснения?? Радев си го поддържа докато може. Ама и двамата по един път са тръгнали . Тези независимите излязоха по-зависими и от самите партийни. Борба до кокал. Ама не забелязват явно, колко са прозрачни. Срам е е от вас, за народа незнам.


18 Януари 2021 22:33 | ДО. ДЖУМАЛИЯ.
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

БЕЗ ВОИНА НЯМА ПОБЕДА ТАКА ЧЕ СИ ПРАВ БУНТА Е СПАСЕНИЕТО ДА СЕ ВДИГНЕМ . АС СЪМ ЗА.


18 Януари 2021 23:00 | Коко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Aбе хора, от цялата тая сага започна да ми се повръща... Ако някаква леличка открадне 100 грама кашкавал я арестуват, съдят и глобяват, а за тоя казус - толкова наглост, че и заплати продължават да му дават. Не трябва ли да връща заплати от момента в който го установиха че кемтските му пълномощия трябва да са прекратени?
Предполагам че ако беше обикновен гражданин, щяха да го накарат да направи това.
Колко юридическа сила може да има този човек? Ако няма подкрепа - силата му е аболютна нула.
Това което се случва значи че е дълбоко подкрепен за да може да прави тези врътки. Тоест, най-големите му подкрепления са в съдиите и в задкулисните игри.
По принцип ако се гледаше дело на обикновен човек, и няма адвокат, се назначава слижебен адвокат с държавни пари, а ако има болнични, и неговото присъствие не е абсолютно задължително, делото си продължава.
Това да не е училище - ако имаш болничен, дело не се води.
Законите са ясни - но важат само за определени хора.


18 Януари 2021 23:00 | Коко
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Aбе хора, от цялата тая сага започна да ми се повръща... Ако някаква леличка открадне 100 грама кашкавал я арестуват, съдят и глобяват, а за тоя казус - толкова наглост, че и заплати продължават да му дават. Не трябва ли да връща заплати от момента в който го установиха че кемтските му пълномощия трябва да са прекратени?
Предполагам че ако беше обикновен гражданин, щяха да го накарат да направи това.
Колко юридическа сила може да има този човек? Ако няма подкрепа - силата му е аболютна нула.
Това което се случва значи че е дълбоко подкрепен за да може да прави тези врътки. Тоест, най-големите му подкрепления са в съдиите и в задкулисните игри.
По принцип ако се гледаше дело на обикновен човек, и няма адвокат, се назначава служебен адвокат с държавни пари, а ако има болнични, и неговото присъствие не е абсолютно задължително, делото си продължава.
Това да не е училище - ако имаш болничен, дело не се води.
Законите са ясни - но важат само за определени хора.


18 Януари 2021 23:22 | И кой
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

И кой е бил преди 5 дни във ВАС????


18 Януари 2021 23:23 | И кой
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Другия подкрепен от БСП....


18 Януари 2021 23:33 | Язък
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

За Горна Джумая


18 Януари 2021 23:34 | Леле-мале
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Малллеее тоя е кмет, хора къде сте бе???? Само загуби за града и още го търпите??? Малее. Добре, че се махнах.


19 Януари 2021 00:07 | Злата Ризова
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Честит имен ден на Атанаска със задгробния глас на чичо Том. Ега не се върне повече никога в общината да чете речи


19 Януари 2021 00:24 | Факти
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ризова хубаво се прави на морална, ама тия хора, на които им взе земите, как се чувстват?! Вярно е, всеки греши, ама 60 преписки бе Златка, 60 семейства с отнети имоти, как живееш с това?!
За Росенчо си права, ама за миналото си, разкайваш ли се? Питам те, разкайваш ли се?! Не мисля, все по-долна ставаш. Както и бившият ти мъж, както и хората около теб. Снимки колко искаш можеш да си правиш, но оставаш черна в душата си.


19 Януари 2021 00:55 | Илко Стоянов
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Мариета е моето острие, злата ще е до още една заплата. Всички ще ги изкормя от общинска администрация като стана кмет
Само Мариета ще оставя, тя поне знае далаверите


19 Януари 2021 08:09 | Ив
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Та на Франкофоли оти немаше касов апарат, Злате. И кой прибираше парите, а?


19 Януари 2021 10:18 | Кокорчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Боже, тоя още ли е тук?????


19 Януари 2021 15:13 | Евгени
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Защо стенкате? Камбитов се връща и всички ще повръщат. Сега да го видим Дончо как ще се оправи с Наско. Ама няма страшно. И двамата са лицемери и в името на парата щ6стиснат ръце и ще се прегърнат.


19 Януари 2021 15:21 | василиса
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Дончо ще се кандидатира за кмет и ще си ме вземе в екипа щот съм много кадърна


19 Януари 2021 17:52 | 999
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Позор, благоевграчани! Много бързо забравихте за многогодишното управление на некадърника и крадец Камбитов, който не се изяви нито като лекар, нито като бизнесмен, а най– малкото като КМЕТ, защото беше обграден с крадливи и корумпирани като него приближени, които облагодетелствува.
Не подкрепям и настоящия кмет Томов.
Паола, очакваме от теб ОДА НА ПОЗОРА, посветена на бившия т. н. КМЕТ и твой любимец КАМБИТОВ!!!


19 Януари 2021 21:06 | До 999
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ти си психотрилър, ма


22 Януари 2021 10:33 | Табо Мбеки
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много бързо Благоевград забрави подвизите на Неделчо Крадлитков!


22 Януари 2021 10:46 | Йован Сиктерс
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

В Благоевград вече няма граждани! Има само дива селяния! Пейзаните са навсякъде! Трябва да се измисли капан за селяни! Ходи си, ходи си и бум в капана! И там подбрани педагози го учат на култура, на възпитание, как да се храни с прибори, как да ползва тоалетен възел, как да ходи на театър, как да уважава съпругата си и децата си, как да си хвърля фасовете в кошчето, как да не се изхрачва на улицата, как да яде без да мляска. как да нетроши пейки и кошчета за боклук, как да не вика по улиците вечер след дискотека, как да казва добър ден и добро утро!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар