Това е листата на БСП за евровота! Елена Йончева поведе списъка с кандидати, Станишев аут

14 април 2019 11:55   4 коментара   15859 прочита


Готов е списъкът на БСП с кандидати за евроизбори 2019

Очаква се списъкът да бъде подложен на гласуване анблок по време пленума на партията за утвърждаване на листата. Прави впечатление, че Сергей Станишев липсва от списъка, а очаквано начело на него стои журналистката и депутатка Елена Йончева.

На второ място след журналистката се подрежда Янаки Стоилов, зад него е бившата вицепремиерка по подготовката на българското европредседателство Деница Златева. Член на ИБ на БСП с ресор международна дейност.

Изненадата в списъка е четвъртата позицията, която Нинова дава на шефа на кабинета на президента Иво Христов. Той е близък до левите среди и не веднъж е влизал в остри сблъсъци в публичното пространство с бившия лидер на БСП и настоящ президент на ПЕС Сергей Станишев.

1. Елена Йончева
2. Янаки Стоилов
3. Деница Златева
4. Иво Христов (гражданска квота)
5. Румен Гечев
6. Иван Кръстев
7. Момчил Неков
8. д-р Десислав Тасков
9. Цветелина Пенкова
10. Велизар Енчев
11. Петър Витанов
12. Димитър Данчев
13. Крум Дончев
14. Тодор Стоилов
15. Иван Френкев
16. Мариела Модева
17. Емил Георгиев

Националният съвет на БСП ще проведе редовно заседание от 11 часа днес в зала „Александър Лилов“ в централата на партията и ще бъде закрито за медиите.

Пленумът трябва да подреди и утвърди листата на коалиция „БСП за България“ за членове на Европейския парламент,пише Блиц . На предходното заседание на 17 март Пленумът избра Елена Йончева за водач на листата.


Още за: листа   БСП   евровот   Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
14 Април 2019 17:55 | РЕАЛИСТ
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

С ТАКИВА КАТО НАШЕТО ПИЯНДЕ ДЕПУТАТЧЕ .БОШКИЛОВ .ГРАДЪ ЩЕ НИ ПРОПАДНЕ .НЕ НА ПРАЗНО Е ИЗБЛАЛ .БИЗНЕС С АЛКОХОЛ .ЗАЩОТО МНОГО МУ Е СЛАДКО МНОГО ГО ОБИЧА И САМО ЗА ТОВА МИСЛИ. А ПОМНИТЕ ЛИ ВЕДНЪЖ ДА Е СТАНАЛ НА ТРИБУНАТА В ПАРЛАМЕНТА. НЕ .ТОИ И ТАМ Е ПИЯН.


14 Април 2019 18:44 | БКП
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Комуняги да зайдете ега


14 Април 2019 23:00 | бкп
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Тази партия си отива окончотелно


15 Април 2019 08:26 | старогражданин
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Президентът обедини БСП и се включи директно в евроизборите. А Герб е в шемет. Не се знае кой-кой е и с кой е. НО продължават да се движат по инерция на каруцата на Цветанов. А удара върху тях беше от дясно. Удар на Системата (тяхната) върху Системата (нашата) със знанието и съдействието на Бойко Борисов. За къде и за кога още се чуди как да бие дузпата!!! Това е моя прочит на събитията. Все още оптимистичен вариант.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар