Теодор Тошев: Благоевград има нужда от млади и напористи хора, за да продължи напред

20 октомври 2015 15:18   9 коментара   17185 прочита


Визитка

Теодор Тошев е 33 - годишен. Адвокат. Приятелите му го определят като усмихнат, енергичен и амбициозен млад човек, широко скроен, вечен оптимист, вечно влюбен. Кандидат за общински съветник от коалиция „ЗАЕДНО ЗА БЛАГОЕВГРАД“.

Г-н Тошев, към момента Вие сте част от Общински съвет Благоевград като негов юрист. Защо обаче се кандидатирахте за общински съветник?

Избрах да бъда кандидат за общински съветник, защото никога не съм крил мнението си по обществено значими за Благоевград въпроси. Родителите ми са ме възпитавали винаги да изразявам мнението си на глас, без да се притеснявам от последствията. Това е водещо за мен и в живота и в професията ми на адвокат. От друга страна, през последните четири години като адвокат на Общински съвет Благоевград се запознах отблизо с работата на съвета и с проблемите на града, като смятам, че имам своя визия и идеи за това как заедно да направим Благоевград още по-добър за живеене. Чрез още по-достъпна администрация, чрез електронна община, чрез ясни, всеобхватни и работещи подзаконови нормативни административни актове така, че всеки гражданин на Благоевград да разбере, че гражданите сме Общината, че Общината съществува за всеки един от нас.

Защо избрахте листата на коалиция „ЗАЕДНО ЗА БЛАГОЕВГРАД“?

Поканата за участие дойде изненадващо за мен, лично от водача на листата г-н Радослав Тасков. Съгласих се веднага без да се замислям, защото от четири години работя в кабинета на Председателя на Общинския съвет, а през последните три години председател на съвета е именно г-н Тасков, когото познавам още от 2004 година. Много пъти преди да започнем да работим заедно сме обсъждали наболели проблеми на Благоевград в търсене на най-доброто решение. Връщам се назад в 2008 година, когато по моя жалба Административен съд - Благоевград прогласи за нищожна Наредбата за обществен ред и сигурност, в частта й регламентираща режима за платено паркиране „синя зона“. Тогава единственият човек, който ме потърси за разговор и пожела да чуе моето мнение беше именно г-н Радослав Тасков. От друга страна, поглеждайки към листата на „ЗАЕДНО ЗА БЛАГОЕВГРАД“, виждам достойни личности. Всеки един от нас е професионалист в дадена област, с ясни позиции и визия за бъдещето на общността, в която живеем.

Освен с професията си, Вашите връстници и приятели Ви познават като изключително позитивен и отворен към живота млад човек. Не се ли притеснявате, че влизането ви в политиката, ще ви отдалечи от Вашите приятели?

Ни най-малко, даже напротив. Според мен младите хора трябва да бъдат точно такива – напористи, непримирими и искащи повече. Само ако младото поколение осъзнае това, можем да бъдем спокойни, че ни чака добро бъдеще. Естествено, не трябва да пренебрегваме опита на нашите родители, но времето минава, светът около нас се променя и затова са нужни и млади хора с модерно мислене и съвременни виждания за живота. А що се отнася до отношенията ми с моите приятели, трябва да ви кажа, че откакто споделих с тях, че ще се кандидатирам за общински съветник, станахме още по-близки. Усещам подкрепата им, за което им благодаря.

От какво според Вас има нужда Благоевград?

Благоевград израсна и се разви много през последните четири години. Виждаме културната програма, която се създаде и утвърди, възроди се обичаният от всички футболен отбор „Пирин“. Реализираха се много инвестиционни намерения както на физически, така и на юридически лица. Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради ще придаде изцяло нов облик на града. Не ми се ще да изброявам всичко, което беше направено, защото то наистина е много. Моите идеи, като член на бъдещия общинския съвет, са насочени към изработване на цялостна стратегия за всеобхватно регламентиране правилата за движение и паркиране на територията на общината. Тази стратегия обхваща събирането на правилата на едно място, в един нормативен акт, който да даде цялостно решение на идейно нова, различна от досегашната основа.

От друга страна, с оглед измененията в Закона за местните данъци и такси, трябва да се търси ново решение за определяне размера на таксата за битови отпадъци, като предвидения в закона режим следва да получи своята реализация чрез нова нормативна уредба на местно ниво. От гледна точка на обществен ред и сигурност, всички сме свидетели на случващото се с новоизградените детски площадки и паркове. Това е тема, по която всички заедно трябва да продължим да работим, за да живеем в уютна и красива градска среда. Не на последно по важност място са инвестициите, които създават работни места. В тази връзка общината има своя шанс да постигне устойчив напредък през следващите четири години, но за да се случи това, трябва да работим всички заедно - и бизнеса, и висшите учебни заведения, и синдикалните организации, и Търговско-промишлената палата, и гражданите, и общината. Съвсем скоро ще имаме магистрална връзка със София, което ни дава възможност за първи път да привлечем компании от столицата, които да развиват дейността си на територията на нашата община. Това се отнася и за чуждестранни компании, които развиват дейност в различни сектори. За да случи всичко това е важно мотото под което работим, а то винаги трябва да бъде едно - „ЗАЕДНО ЗА БЛАГОЕВГРАД“. С №3 в интегралната бюлетина за съветници.

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

9 коментара
20 Октомври 2015 15:29 | Приятел
Оценка:
2
 (
26
 гласа)

Един страхотен млад човек! Успех


20 Октомври 2015 18:35 | Боряна
Оценка:
13
 (
25
 гласа)

Тоя палячо да си ходи във Габрово! Стига със тия фолклорни емигранти в града ни!


20 Октомври 2015 21:13 | sme6nik
Оценка:
9
 (
19
 гласа)

бегай скрий се смешник, ти май много си повярва


20 Октомври 2015 21:16 | ххх
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Млад, безкруполен и прост - това се иска в днешно време


20 Октомври 2015 21:24 | нашта
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Широко скроен отзад ли си? Вечно влюбена също. Бегай си куп розова блузка.


21 Октомври 2015 00:10 | Да, ама не
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Нужни са млади и много добре подготвени хора, но на практика младите и напористите (въздух под налягане) изместват способните и затова държавата ни е в това положение


21 Октомври 2015 00:29 | НЕ
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

НЕ МУ ВЯРВАМ. ИЗМАМНИЦИ СА ТИЯ И САМО ЛЪЖАТ ХОРАТА


21 Октомври 2015 08:37 | успех
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Поздравления, Тео! Успех, момче. А на тъпаците дето пишат глупости - гледайте си работата!


21 Октомври 2015 17:44 | лилилиии
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тоя мухльо и той кандидат за съветник...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар