Техническа грешка замалко да напълни с 39 525 лв. сметките на синовете на кмета А. Тотев

16 юни 2012 00:16   31 коментара   23226 прочита

Чиновническо недоглеждане качва цената на имот край с. Левуново, отчужден заради строителството на АМ "Струма", собствениците Ивайло и Михаил Тотеви не знаят и нямат нищо общо с гафа

Техническа грешка замалко да напълни с пари сметките на синовете на кмета на Сандански Андон Тотев. Собствениците на имот от 2,672 дка, подлежащ на отчуждаване заради трасето на АМ "Струма" - Ивайло Андонов Тотев и Михаил Андонов Тотев, получиха удвоена данъчна оценка на 1 дка засегната площ " 10 764 лв./дка. Така паричното обезщетение за земята скочи на 39 525 лв.

Във връзка с разпространяване на информация за изплатени високи суми за обезщетение на собственици на имоти по трасето на Лот 4 на АМ "Струма", Агенция "Пътна инфраструктура" уточни:

С Решение на МС №384 от 17 май 2012 г. за изменение на Решение №329 на Министерския съвет от 2012 г. за отчуждаване на имоти за държавна нужда за изграждане на обект "АМ "Струма", Лот 4 от км 423+800 до км 438+500, е определен размерът на обезщетенията по трасето на новостроящата се магистрала в отсечката Сандански-Кулата.

Оценката на подлежащите за отчуждение имоти се извършва от лицензирани оценители, които се избират от АПИ по реда на Закона за обществените поръчки. В конкретния случай избраният оценител е допуснал техническа грешка при изписването на сумарната стойност на имота. По този повод Агенция "Пътна инфраструктура" е предприела незабавни действия и с писмо от 04.06.2012 г. информира областния управител на Благоевград, че е допусната техническа грешка в горецитираното РМС при изписването на сумарната стойност на обезщетение на един имот до с. Левуново, и изисква спиране на плащанията към собствениците до отстраняване на пропуска. Това е и причината да няма извършени плащания за обезщетения към собствениците на визирания имот - Ивайло Андонов Тотев и Михаил Андонов Тотев.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството своевременно е внесло проект за коригиране на техническата грешка.


Още за: грешка   А. Тотев   АМ Струма   Още от: Политика

Принтирай статия
31 коментара
16 Юни 2012 08:11 | Анализатор
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Как пък не направиха тех. грешка и да напълнят сметката на някой обикновен човечец???


16 Юни 2012 09:20 | ???
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Защо не направиха гаф с моя имот на мен да напълнят сметките, та е направен с тоя на Левунския бандит - Андон Тотев. Защото отй е платил, за да се направи тая грешка. Аи преди време изкупи на безценица тези земи, знаейки, че оттам ще мине магистралата. Това е. Държавата България е на мутрите и бандитите, като Левунския, които я управляват.


16 Юни 2012 10:37 | защо ??
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

за сладкарница Чинара - Хаджигаев - защо спиш и ти и г-н Баханов

Чичо Владимире,
бате Илю ти продаде държавен имот !


16 Юни 2012 11:12 | йохохо
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

егати крадливата левуновска паплач !!! покрай бащата крадец и помияр и децата, ами внуците какви ще са !!! ооо а областния управител, ами той си е от другарите, стари комунисти
как можа точно на този имат да сбъркат оценителите, Бойкоооо ако искаш да останеш на власт догодина разкарай крадлиите комунисти, тези който са убива ли без съд и присъда, тези дето са били утяйката на обществото, с едни потури на задника, дето са смърдели на обор и са се размножавали и като прасето от Левуново и областния управител са били горди че произлизат от бедно работническо семейство !!


16 Юни 2012 11:14 | Сандански
Оценка:
9
 (
9
 гласа)


Левунски тарикат долен -тоя път не ти мина номера


16 Юни 2012 11:19 | за Хаджигаев ????????????
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Що криеш 10 дни писмото !! или ако мине - Борисов махни го тоя човек -той прикри кражбата на 7 дка държавна земя в м. Банята - Левунското землище !!Мани го и разпореди проверка г-н Премиер на Република България - Хаджигаев по тоя случай те лаже кат дърт циганин !!МАНИ ГО !!


16 Юни 2012 11:46 | ||||||
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

какво ревете бе глупаци кои го избраха Тотев малоумните сандан4ани да бехте мислили навреме


16 Юни 2012 12:06 | 876
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

как точно на тях?????


16 Юни 2012 12:12 | питане !?!?!?!?!?!
Оценка:
6
 (
10
 гласа)


Гражданин от гр. Сандански - ПИТАНЕ ???
Кмете, не виждам смисъл от плащането на данъци- къде отиват Нашите данъци - в издръшката на една безумно надута нищо правеща администрация - в едни проекти свързани с лапане на пари от фирмите изпълнителки и самите проекти обслужват лица свързани с Вас. /безумието наречено корекция на р. Бистрица/- рота пенсионери на граждански договори- това е незаконно- рота хора провалили се от всякъде- друга рота работеща за частни фирми против интересите на общината, никаде го няма това -това е администрация за да печелите избори - до сега го правите успешно ! и всичко се плаща от нас гражданите на община Сандански !за какво да плащам - за да поддържам тази продължаваща лудост ! е няма да плащам ! общинските дружества, които са също хранилка на Ваши хора не отчитат печалби и не внасят нито лев в общинската хазна - е как става това Кмете, а искате от Нас да си плащаме данъците !!Защо !!ОТГОВОРЕТЕ МИ !!!


16 Юни 2012 13:06 | отказ да се разследва
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

кражбата на 7 дка общинска земя -браво браво !!!

Съобщение от Костадин Върбанов Хаджигаев - Областен управител.
Със сигнал с наш вх. № 94С-00-25/14. 02. 2012 г., подаден от Стоян Стоянов, се изисква от Областния управител на Област Благоевград извършването на проверка относно Решение № 144/1992 г. и № 147/1992 г. на Общински съвет Сандански и участието на община Сандански в „Лев Бобър” ООД.
Сигнали със същите твърдения са подадени до Областния управител на област Благоевград с вх. № 94-АП-00-8/28. 09. 2009 г., с вх. № 94С-00-80/06. 04. 2009 г. и вх. № 94С-00-9/05. 02. 2010 г.
С оглед гореизложеното и на основание чл. 124, ал. 1 от АПК отказвам да разгледам така подадения сигнал, тъй като същият е подаден по въпрос, по който има решение на административния орган надлежно съобщено на лицето със съобщение с изх. № 94С-00-9 (1) /11. 02. 2010 г. С настоящият сигнал не се представят нови факти и обстоятелства поради което същият не следва да се разглежда.
г-н Борисов - ПРОВЕРКА !П


16 Юни 2012 14:29 | амин !!!
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

какво да се разследва бе санданчани, вместо да изгоните с камъни Тотев, вие го избрах те за кмет, областния е от комунистически род и много свързан със СССР, Баханов в Благоевград го разбраха що за г.... но е само там в Сандански незнаете, съберете подписка до Бойко и за Ттотев и за Хаджигаев и за Бханов и да видите предизборно как ще хвърчат глави, ама вие само пишете, това с писане не става, действайте, иначе не не занимавайте с ваще простотии


16 Юни 2012 14:51 | това си е чиста кражба!!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

с помощта на администрацията !!прокуратурата-спи
Създаването на начукана един върху друг администрация е патент на чичо Дончо - за да се усещат служителите несигурни - с него и без него се тая, хора бол ! това е тактика за смачкване на всичко що не е съгласно-а се обади-а си отиде немедлено - заплатки малки, но чичо Дончо позволява да се пипа кой откъде може-безнаказано! той е господ и явно и за такъв се смята! тоя човек трябва да бъде съден не затова що е откраднал, щото няма да си носи го на оня свят, а за това че със своето управление поквари хората, окраде мечтите им за едно по-достойно и човешко управление !запрати младите хора по- други държави да си търсят едно по-достойно съществование и да могат да ходят с дигната глава ! няма държава - прокуратура.. всичко спи ...
. г-н Баханов дуе бузи и пълни гащи в Областта ..жива трагедия от всякъде ..Господ и той гледа на това що става.. тих и невъзмутим.... Не може да се разчита на такава смачкана, впиянчена администрация!! ср


16 Юни 2012 17:18 | за г-н Борисов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

оценките се правят от независими оценители - но се приемат от държавния орган възложил оценката- и как така никой не видя, че сумата е завишена над 30 пъти !! как е подписана от Премиера- кой го е подвел и сега като се размириса тази история с някакво нещастно оценителче искат да си измия ръцете ! то предварително са зададени параметрите в който може да варира цената на земята !!Как е проведена процедурата на смяна на статута на земята в трасето на магистралата, за която се знаеше че оттам ще мине - кой се съгласувал тези преотреждания - това е готвено и замислено отдавна - няма нищо случайно !!г-н Борисов това което става в Община Сандански е подигравка с държавата и правителството на ГЕРБ ! защо ги държиш тия тримата -областния Управител и неговите замесничета !! това е смешно и жалко !! ако някой не бе разрил тая история щеше да мине и замине с Вашия подпис !!Браво на тоя .....
г-н Борисов разпореди проверка - за да се видят главните поръчители на тази


16 Юни 2012 17:19 | за г-н Борисов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

мърсотия .....


16 Юни 2012 19:24 | usa
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

наскоро посетих приатели НА ул, ильо войвода ужас циганиа смрад и шум каде го нема никаде по света и искате да варнете младите хора, на кукуво лето с то акмет

само за третиа свет


, кз


16 Юни 2012 19:52 | браво Кмете !!!!
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

А. Тотев съобщи добрата новина, че се разкриват 50 нови работни места. Те ще бъдат наети на работа при изграждането на Лот 4 на магистрала "Струма" Сандански - Кулата.


17 Юни 2012 05:32 | за г-н Борисов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Искаме истината за случая с продажбата на имота с. Огняново !
Кога зам. областните управители г-н Баханов, г-н Михайлов ще излезат най-после със становище по горния случай !! кога ? защо тези хора стоят в областта !! ЗАЩО ?
ги дължат тези хора в областта!



17 Юни 2012 15:13 | ????????????
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Кмете плочките на пл. Алианс не издържаха и една зима на юфка взеха да стават -тия плочки са за баня а не за настилка на площад !!някой трябва да носи отговорност !! това се прави с наши пори от нашите данъци ! това е престъпление ! това е безумие ! кои одобри покриването на площада с тея тънки плочи ! на кой напълни джоба ! зимата там на тия мазни плочки се преби сумати народ - и инвалиди ще останат некой !! защо и господ гледа тих и невъзмутим на това що става у Сандански ! и него ли си купил?????..... като тия що ти надуха оценката ..


17 Юни 2012 21:24 | браво
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Премиерът Бойко Борисов инспектира днес автомагистрала „Струма”, на път за Дупница, където откри нова спортна площадка, предаде БНТ.

Той увери, че строителните дейности по магистралата ще приключат в срок, и изгубеното време заради дъждовете ще бъде наваксано.

„Над 1000 души работеха днеска и то в неделя в пет часа. Нощно време работят, защото вече много дъждовете ги забавиха”, посочи премиерът.

Той се пошегува, че с пускането на автомагистралата ще се стига за 20 мин до Дупница, по-бързо отколкото до националния стадион в София.


18 Юни 2012 06:22 | Сандански
Оценка:
5
 (
5
 гласа)


А НА ТИЯ ЩО СПЯТ ИСКАМ ДА ИМ КАЖА ИМА ВРЕМЕ ДА СЕ НАСПИТЕ -----ДА ИЗЛЕЗЕМ НА улицата !!! мирен протест -Баханов спи яко и нищо не прави


18 Юни 2012 07:54 | спят институциите
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Гражданите не спят, спят институциите - полиция, прокуратура, сад...
8 години този кмет Андон Тотеве недосегаем - напарви гаф с общинсик апткеи, не изплати заплатитте на аптекарките, ами им пусна молби за неплатени отпуски, които не са разписани от тях, във ФК "Вихрен" същата работа - той и баба Мара Станоева поизплаха стотици хиляди левове, за да живее тъпото им домочадие в лукс и да се вживяват като Вип персони, със служителите и работниците от Хидрострой - също. Да не говорим за земите, които изкупиха с братятя му около левуново, за ад може като започне строежа на магистралата да лапнат парички от държавата. При тоя бандюга всичко се прави в името на ПАРАТА. Дано го попари в най-близко време.


18 Юни 2012 10:51 | за кмета
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

поне две от носещите въжетата на въжения мост срещу Байкал са скъсани ! моста е опасен !


18 Юни 2012 12:07 | браво
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

толкова ли е богата нашата държава, че се остава какъв обект да се руши ! господин Борисов що държиш тия двамата в областта не мога да си обясня !!
за сладкарница Чинара - Хаджигаев - защо спиш и ти и г-н Баханов

с 312 кв. м застроена площ от административна сграда
на четири етажа, масивна конструкция, находяща се в гр. Сандански, УПИ І, кв.
39, описана в Акт за държавна собственост №2055/08. 04. 2009г. и Акт за поправка
на акт за държавна собственост №2085/08. 06. 2009г.




18 Юни 2012 12:43 | до за гражданите на САНДА
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

НСКИ

с какво става - уж се намираме с една пазарна икономика, а най-голям работодател се явява общината в частност Кмета!! очукани и изхвърлени от всякъде хора си бутат да се включат по разни програми за по 250- 300 лева ! за да могат да оцелеят физически ! и пак с благословията на Кмета ! Обществени поръчки - пак същото ! начукана един върху друг човек администрация-пак същото - това поражда тежка зависимост !! Да ни е жив и здрав Кмета още дълги години при тази така поставена икономическа обстановка може той винаги да печели избори и ако срещу него се изкарва този заспал Георги и той да ни е жив и здрав още дълги години победата е от сигурна по сигурна !! и що ги ядохме жабетата ...и продължаваме да ги ядем ...и сега он ке коли он ке беси.. и сега пак преклонена главица остра сабя не сечея.. това дето става у градо е пълна порнография !! с масовото участия на управляващи-Клет об. съветници- областтна управа и по нагоре ..аман.... вземи едните удри другите ...това сичко е пушеци


18 Юни 2012 12:43 | До !!!!!!!!!!!
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Как без следа? Ами баба Мара Станоева с ккаво поддържа имидж на богаташка - виж каква къща-палат е направила със скромните заплати на главен счетоводител. Пък колко апартаменти е купила на внуците, само тя си знае. Ами дон Андон Тотев, колко стотици хиляди лева е препрал чрез тези 6 Булстата? Но уж НАП проверява, уж прокуратура, нищо няма наяве. Всичко се покрива и смело се краде от тая нещастна държава не само с двете ръце, ами и с двата крака. И за ужас най-големите перстъпници са в управлението - как да сатне промяната, как?!


18 Юни 2012 12:54 | до До !!!!!!!!!!!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

улицата е решението !! излезаха но Орлов мост еколозите и спряха този престъпен закон !! и ние трябва да излезем- заради Нас и бъдещето на децата ни !! иначе ще се страмуваме - от децата си и внуците си !! на улицата това е решението !


18 Юни 2012 15:28 | Митко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не виждам какъв е проблема държавата да предостави този имот на Архиологическия музей!! стане ли общинска собственост Тотев ще го смота и ще го даде на групировката на Янев!
а и част от тази имот е продаден и защо не се обесили тая продажба !!защо г-н Хаджигаев


18 Юни 2012 15:53 | пука му нема държава !!!!
Оценка:
0
 (
0
 гласа)


Комисията за защита на конкуренцията санкционира финансово кмета на Сандански Андон Тотев.
Градоначалникът Тотев е глобен 105 946 лева заради допуснато нарушение в рамките на договаряне на обществена поръчка. Тотев е нарушил разпоредбата, като е разгледал офертата на участник, който е трябвало да бъде отстранен от процедурата за ремонт на частично рухнал в края на миналата година мост над река Струма, по пътя Кресна-Сандански, съобщиха от КЗК.
Комисията за защита на конкуренцията е установила закононарушение в обявено от кмета на Сандански решение за класиране на участниците в обществената поръчка и по-конкретно относно сключване на договор с фирма, в която съдружник е известният в Санданско бизнесмен Андон Червенков, за възлагане на строителните дейности за реконструкция на мостовото съоръжение.
Производството бе образувано от експертите в Комисията веднага след депозирана жалба от управителите на участвалото с по-добра оферта столично дружество „Мостремонтстрой"!!


18 Юни 2012 17:51 | !?!!!!?!?!?
Оценка:
3
 (
3
 гласа)


Господи, докога този безочлив и прост селски тарикат ще е кмет на Сандански!!!!!


15 Октомври 2012 09:53 | с.Чучулигово
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Защо не е направе такава грешка с оценките на нашите земи. Най-ниската оценка са дали за земеделските ни земи 247 лв/декар, докато на съседното село Марино поле, за същите земи са дали по 604 лв/декар, да не говорим за с-Марикостиново... Явно има далавери и при тези оценки, правени от"независим" оценител. Ко я е тази фирма оценител?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар