ТД “Синаница-2000” в Кресна нае три бунгала в курорта Върбите срещу 30 лв.

21 юни 2012 00:07   7 коментара   12821 прочита
П. Галчев
П. Галчев


П. Галчев

Срещу символичен наем от 30 лева месечно Туристическо дружество “Синаница-2000” в Кресна се сдоби с три бунгала, които ще ползва за срок от пет години. Те са общинска собственост и се намират в курортната зона Върбите в Пирин планина. Това решение взе Общинският съвет по искане на председателя на дружеството Петър Галчев, който е и секретар на общината. Предоставянето на бунгалата на този нищожен наем се оправдава с търсенето на възможности за по-добро развитие на туризма в региона.

Съветникът Виктор Ташев, водач на групата “Коалиция за Кресна”, заяви, че по-добре е да се дава общинско имущество под наем, отколкото да се продава, а колегата му Валентин Стоичков от групата на “Атака” пък поиска документи дали туристическото дружество има регистрация като сдружение с нестопанска цел.

И на тази сесия искането на инициативен комитет, защитаващ интересите на собственици на земеделски имоти в обезлюдената бивша махала Полена за отпускане на пари за изграждане на поливна вада и осигуряване на питейна вода, не бе гласувано. Имаше предложение за символично подпомагане с 1000 или 500 лева, но и то не се прие с мотива, че вземат ли да се поощряват такива частни начинания, те могат да придобият заразителен характер.


Още за: наем   П. Галчев   бунгала   Още от: Политика

Принтирай статия
7 коментара
21 Юни 2012 08:04 | 1111
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

дрънкате само ГЛУПОСТИ на саветите си, не се направи нещо за ГРАДА. Нещо красиво и полезно или само ДЕЙНОСТИ отчитате-вашите глави нищо свесно не РАЖДАТ.


21 Юни 2012 12:13 | bmw
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Пълни смешници са и тези съветници, а пък общинската администрасия са още по смешни. Как за толкова години не се научиха да пишат качествени проекти и да помислят за жителите на община Кресна. Мислете, стига сте гледали само вашата четири годишна изгода.


21 Юни 2012 13:03 | drugari i drugarki
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Как да се направи нещо в Кресна? От кого? Кмета слугинаж на Забелите, и крадец. Съветниците некадърни, неграмотни и крадливи. Алтернативата каква е? Белята е алкохолизиран, видехме и неговия Иван Цирков какво прави във ВиК, нестава за началник то и затова Митко Цирката се хвали, че той управлява. Другите са Бате Миле и Газалено, както и те като другите само ламтят да крадът. С кой да стане? Честният и кадърен човек няма да го допускат да оправлява и затова сме на това положение, ама ще се оправим де, както е тръгнало и ние ще емигрираме в чужбина и тука да останат само бабите и дядовците ни


21 Юни 2012 13:34 | 1111
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ами кмета от първия мандат направи -фитнес -огромна-зала в БЛАГОЕВГРАД на първата си дама, а сега за втората си дама, която е по-така/фръцла/, обещал да и направи-ГОЛЯМООООО РАДЙО-ТЕЛЕВИЗЙОНО СТУДИО, защото новата му ЛЮБОВ е говорителка по ТВ ОКО.....


21 Юни 2012 19:27 | 13 до 1111
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ами наведи му се и ти бе тарикат, може и за теб да има, ако въртиш добре разбира се.


21 Юни 2012 23:29 | Ново село
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Горните няма да коментирам, щото има един лаф: на улава коза дзвънци не й требат, она сама се покажува. Та, Газаленски се опитал да се прави на мизерник. Убий простака с абсолютно невнимание! Иначе, базата трябва да се разшири, па и сайтът да вземе да се обновява, че е зациклил. Кеф Петре да вземе малко материали да пуска от време на време. Няма снимки за всичките дейности....


22 Юни 2012 20:32 | Deutschland
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ново село написа:
Горните няма да коментирам, щото има един лаф: на улава коза дзвънци не й требат, она сама се покажува.

Точно... :-)))




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар