Тайна за пролята кръв по време на лов - връзката между зам. министър и протежето му

12 август 2010 00:20   39 коментара   62356 прочита
В. Чолаков
В. Чолаков


В. Чолаков

Временно управлението на натрупалото 1 500 000 лв. дългове държавно стопанство пое лесоинженерът Денислав Шенгов, след шока човекът на Георги Костов обяви: Отивам на същия пост в Разлог

Рано сутринта вчера директорът на Районното управление по горите - Благоевград инж. Иван Гергов пристигна в ДГС “Беслет” - Гърмен и изненада със заповед за уволнение директора инж. Велизар Чолаков. От близо месец заповедта за дисциплинарното наказание бе подписана заради несправяне с работата на инж. Чолаков, който управляваше най-голямото и богато горско стопанство в района. Ръководството на лесничейството натрупа за по-малко от година дългове в размер на 1,5 милиона лева.

Според очевидци изненадващата поява на Иван Гергов в кабинета на подчинения му сащисала Велизар Чолаков до такава степен, че той не успял да реагира и мълчаливо приел и подписал документа и набързо напуснал сградата на ДГС - Гърмен. Пред изумените погледи на подчинените си Чолаков заявил, че чака назначение за директор на ДГС - Разлог.

Веднага след освобождаването на инж. Велизар Чолаков регионалният директор Иван Гергов назначи на освободената длъжност младия лесоинженер Денислав Шенгов, изпълняващ до момента длъжността зам. директор. Вчера стана ясна и причината за забавянето на уволнението на Велизар Чолаков, която, както писа “Струма”, бе подписана преди повече от 15 дни от министър Мирослав Найденов. Причината била в зам. министър Георги Костов, който пряко отговаря за горите и горските стопанства в страната. Той направил опит да спаси от уволнение Велизар Чолаков, като благодарност, че премълчал преди няколко години за ловен инцидент. Чолаков тогава бил прострелян по време на лов от Георги Костов. Чолаков бил назначен за директор на ДГС - Гърмен с протекциите на благодарния зам. министър Георги Костов, който пренебрегнал две предложения на ГЕРБ за директори на стопанството и натресъл “ранения” Велизар Чолаков.

Служители от ДГС- Гърмен вчера коментираха, че в последните 20 дни в стопанството било невъзможно да се работи от създаденото напрежение със забавената заповед за уволнение. Чолаков бил уверен, че няма да бъде уволнен, защото е покровителстван от зам. министъра. Той предприел уволнения на работещите при него членове на ГЕРБ. Ден преди да получи заповедта си, Чолаков заплашил с уволнение и заместника си Денислав Шенгов, който вчера зае мястото му и пое управлението на ДГС.

В Гърменско вече ексгорският директор Велизар Чолаков има славата на внедрен “троянски кон” от БСП в ГЕРБ. Слуховете говорят, че именно той с верни хора - подводници от Сатовча, се срещнали в село Скребатно същия ден, когато аграрният министър Мирослав Найденов бил на среща с тютюнопроизводители от селото. Те пуснали слуха, че министърът дошъл на лов в ДДС “Дикчан”, който червеният депутат Корнелия Нинова разпространи.

Общинското ръководство на ГЕРБ в Гърмен, както “Струма” писа, поиска със свое решение освобождаването на Велизар Чолаков, след като преди 8 месеца се подписаха за неговото назначение под натиска на зам. министър Георги Костов. След предизвиканите експертни проверки доказаните закононарушения и огромните задължения на Горското в Гърмен герберите помогнаха направената грешка преди 8 месеца да бъде поправена, бяха коментарите вчера в Гърмен.

Уволненият директор Велизар Чолаков е независим общински съветник в ОбС -Гърмен. Той е член на БСП, а първата му специалност е учител.


Още за: В. Чолаков   уволнение   ДГС   Още от: Политика

Принтирай статия
39 коментара
12 Август 2010 08:00 | разложанин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Тоя го нечме у Разлог! Да ни сосипе и на нас убавото горско! А тоя Костов кой е та такива бандити мести тука там? Он да дойде у Разлог да види тогава!


12 Август 2010 08:11 | горски
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Пореден удар върху Хаджигейев, който до последно стоеше зад Чолаков .И не толкова зам.министъра е чадър от колкото Хаджигеев. Крайно време е да се разбере Плочката от кои е.
МАЙ Е ОТ КОМУНИСТИТЕ


12 Август 2010 08:18 | ХА ХА ХА
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ТАЯ ТЪПА ГАДУЛКА ЧОЛАКОВ МНОГО СИГУРЕН ЧЕ ЩЕ Е ПАК ШЕВ НА ГОРСКО СТОПАНСТВО ДА НЕ СТАНЕ НАКРАЯ И ЗАМ .МИНИСТЪРА ДА СИ ТЪРСИ РАБОТА ЗАЕДНО С НЕГО ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ НЕ Е МНОГО ПО ЦЕРЕМОНИИТЕ С МИНИСТРИТЕ ТАКА ЧЕ УМНАТА ГОСПОДИН ЗАМ. МИНИСТЪР А СЪЩО ТАКА И ХАДЖИГАЕВ ДА ВНИМАВА ДА ИЗГОРИ В ИГРАТА


12 Август 2010 08:24 | 333
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кога бе г-н Гергов ще доидеш рано сутринта и в Сатовча


12 Август 2010 08:27 | дебренлиев
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

а бе хора вие слепи ли сте,че герберите се сдушиха с дпесарите заради финикийските знаци? сега въпроса е кой,колко ще гушка от този горски обръч!? битката е в крилата и крилцата на хаджията, камбита, баханчето и пр.! ловеца ша си получи своето винаги! ашколсун !


12 Август 2010 08:58 | 777
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

печеливш е тоя мазно шенгов ли е менгов лие ,тая мижетурка
баща кумунист сина беше от ужким дпс а сега и гербер а утре не се знае от кои


12 Август 2010 09:14 | of 333
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

НА КУКОВО ЛЯТО!!!!!!


12 Август 2010 09:19 | съгражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Поздравления Денис сега ти ще сложиш това горско най- после в ред защото си сериозен мовек . Трябва да направиш обаче още в първата седмица ардинални промени , да махнеш всичко гнило , долно и подло от стопанството си . Поюков нема тази смелост и виждаш на какво е подложен от тези които години наред са на хранилката . Бъди жив и здрав , действай със замах за да одсигуриш успеха и спокойствеито на професионаликтите .


12 Август 2010 09:53 | до Чолаков
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Велизарееер до последно говореше, че никой не може да те мръдне а пък то какво стана, ти даже не го и очакваше. Така сте свикнали вие от БСП-то да управлявате некадърно но отгоре да ви държат, да ама не този път не сте познали на народа вече му омръзна от некадърни и алчни управници и ББ не ги толерира, не знам защо пак се надяваш и опитваш да заемеш пост в ДГС ти доказа че не си специалист по горско стопанство, така че моля те осъзнай се и спри да се излагаш.


12 Август 2010 10:29 | един от горските
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Този колега не ставаше, беше голяма грешка на герберите, както и повечето назанечни от тях хора са грешка. За тях се хванаха разни некадърници, които са минали през всички възможни партии и те ще ги провалят - да не кажем, че вече ги провалиха.


12 Август 2010 11:56 | Еколог
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

От тази случка се вижда поредната Бай Ганювщина , този път какви са ги вършили горските с пушки по време на лов. "Ловните дружинки", всъщност не са никакви дружини.Те са пладнешки убийци на дребен и едър дивеч. Фрашкани с тестостерон червендалисти мъже, който живеят в постоянни семейни караници и дразги. Тези хора търчат денонощно по байрите, и както се вижда избили са всичкия дивеч и от скука почват да се пукат един други.
За това предлагам незабавно да се сформира ТВЛ / трудово възпитателен лагер/ , в който тези надменни господа с пушки да бъдат вкарани, като им се конфискува оръжието.
А после... - после почват да чукат камъни за направата на магистралата Разлог - Кавала.
И то да им се постави срок.


12 Август 2010 11:56 | ***
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Интересно Шенгов дали ще смени личната служебна Нива с друга и каква ли кола ще се паркира пред младежкия дом , където живее. Тарикати... ама и тия от ГЕРБ се оакаха многооооооо!!!


12 Август 2010 12:30 | дара
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ужолнен голъма работа кога 6те му поискат сметка за парите които е откраднал от народа ьубажо е да го пратат да сади бор4ета докато се издалжи


12 Август 2010 14:05 | човек
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво , "Еколог" .Описанието ти е много точно . Но иначе много кучки харесват сбирките на "ловните дружинки".


12 Август 2010 14:26 | Ева
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Много точна характеристика е дал еколога на т.нар. ,, ловни дружинки''. Ловци, една голяма част от тях са мъже, които избиват комплекси. Може и да има кучки, които харесват ловните сбирки , но те кучките ходят с навирени опашки навсякъде , където има сбирщини.


12 Август 2010 14:58 | Ани до Еколога
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Еколога изби рибата! По-точно описание на "ловните дружинки" не бях чела.Поздравления!:)
Много би ми било интересно да разбера какво мисли за жените -ловджийки...Само на мен ли ми изглеждат смешни,или просто са глупави и обичат да си попийват?:)


12 Август 2010 15:02 | запознат
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

а хаджигаев се кълнеше че този мазник няма да го сменят докато той е координатор в пиринско сега разбра ли хаджигаев колко не си важен в тази област


12 Август 2010 16:09 | до апознат
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Верно ли е това което си написал бе човече , този Хаджигаев отначало не го искаше Чолаков после пък се оказва че се е влюбил в него , не нещо има грешка , това не го вярвам . Хаджигаев не е такъв човек може да му е обещал нещо за да се отърве от досадните посещения на Чолаков но не е сериозно . Лично говорих с Хаджигаев по този въпрос и той ме каза обратното , така че май ти си в грешка .


12 Август 2010 16:13 | до горния коментар
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Не се хващай на въдиците на " запознат " тях ги пуска Стефан Софтов - БСП който е в траур заради това уволнение . Това е поредната кумонистическа партенка с която се цели недоверие и срив в ГЕРБ . Познавам Хаджигаев и знам истината така че запознатия Софтов да си гледат с Чолаков Курнелчето Нинова нема нужда да пускат фитили в другите партии да не им пуснем ние бомбите .


12 Август 2010 16:17 | прост
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тоя, „ЕКОЛОГО“ като почне да се грижи за дивеча в горите да ми се обади, ако не да го духа! А за това прасе на снимката бех казал , че има бая мръвка и сланинка у него, ке го заколем за КОЛЕДА. Тая система с вечните директори у България нема да свърши, явно. Ако го маанат от едно место ,ке го сложат на друго ,ама все ДИРЕКТОР. Е ,друго си е да питат ората „Каде е бе ДИРЕКТОРО!“ Е това ако е държава здраве му кажи! Ке си патиме още и то от нашио акъл , ако изобщо го имаме! Честито да ни е новия ДИРЕКОР у Разлог, па ако и там го гръмне некой големец, може и зам. министър да стане. Е , у нашта дръжава е тека, место да те уволнят те слагат директор. Ами сами сме си виновни, траем всички като баа у гащи, тека ке е!Нек сме живи, нек ни егат!!!


12 Август 2010 16:19 | Тони
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Сега кой е на ред от това стопанство предлагам да се тръгнве от главния счетоводител та да се стигне до всички крадливи предатели горските . Ако не изчисти горското от боклуците новият директор ще бере много ядове . Денис , работи професионално няма нужда да благодариш на партиините другари от ГЕРБ мери с един аршин и на никого не пускай гювеч и доверие


12 Август 2010 16:23 | защо, бре?
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

тоя ясно що го махат ама що са се узрели у Данчо Бангеев? кво не му е наред на нашето горско та друг щели да тургат на негово место? трасат арно место за теквия като Чолаков а като видат дека нестават ги маат набърже ама и тия дека стават веке ги нема. шантави министи, ей. кога че си одат и они?


12 Август 2010 16:24 | съгражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ей та вие в Разлог нямате ли си кадърни хора за директори та ще ви пращат от Горно Дряново ??? Хаджигаев няма да позволи да го назначат Чолаков там той сам си ги пуска тези партенки . Аз дори се надам министър Мирослав Найденов да връчи една заповедчица и на заместника си Георги Костов оти тази мушенгия е опаса работа .


12 Август 2010 16:28 | ДЗверо
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

тъкмо щях да питам разложане къде им е ДанчоБангеев , що искат от него , човеко си е много читав не вервам да е за пенсия п знам ли ? ако е така то си имате добри момчета а директор не ви требе Чолаков ще ви разпертушини на илядо пък ако сте роднини и ще ви разроди . Бегай бе нема що , Чолаков от Горно Дряново .


12 Август 2010 16:35 | Еколог
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Идете в която и да е развита европейска държава. Ще видите навсякъде - сърни, зайци, катерици, фазани, диви патици и какви ли не други шарени пилета :))) И не бягат от хората!
Защо, тука при нас това не е така? - Защото, къде контрабандно, къде официално, денем и нощем ежегодишно, ежесекундно тези Групи за Избиване на Дребен и Едър Дивеч /ГИДЕД/ унищожават вече 20 години животинския свят, в естествената му среда, в собствения му дом!Вижте само как откриват ловния сезон - въоръжени до зъби със високотехнологични оръжия,високопроходими джипове, бонокли - пиле не може да префръкне над тях. Разбира се всички са непоправими хронични алкохолици, при откриване на Лова в първия ден се напиват кат казаци..
Затова предлагам да им направим един Трудово Възпитателен Лагер специално за тях. Да копат канафки, да къртят бетон,, да чукат камъни за магистралата..


12 Август 2010 17:19 | герб
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

всички които сте писали тези коментари сте много далеч от истината и сте много .........


12 Август 2010 18:03 | айсел
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ке го видим новия-за колко време ще се оака.


12 Август 2010 18:07 | ебгени минчев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ха-хаааа
с меките китк3и и нежните ласкиииии рррр;;;;


12 Август 2010 18:21 | ДА ПОЗНАЕМ СЕГА
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

КОЙ Е ПОКРОВИТЕЛСТВАН ОТ МИНИСТЪРА?


12 Август 2010 18:24 | българин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

да пожелаем успех на Денис . оценяваи хората по професионални качества ,а не по партиини. опитаи се да заработите като колектив. УСПЕХ.


12 Август 2010 18:41 | ===
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

те по добре да бяха сложили Ведат от Буково. Герб=алчни прости хорица за пари.


12 Август 2010 18:43 | kara dimo
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

АБЕ ТОЯ ДЕНИС НЕЩО МИ СЕ ГЛЕДА МАЛКО ЛЯВА ПЧЕЛА. ГОРСКИТЕ СА ТАРИКАТИ ЗА ТОВА СА ГО ИЗБРАЛИ ЗА ШЕФ. ЩЕ СЕКАТ ТРУПИ БЕЗ ДА ПАЗИ ....


12 Август 2010 18:47 | ДЕПЕСАР
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

И НОВИЯ ПИШМАН ДИРЕКТОР ДА ВНИМАВА!!! СПРАТ ЛИ ТРУПИТЕ БЕЗ ПАРИ ЗА КАМБИТОВ И ТОЙ ЩЕ СИ ХОДИ. ХА-ХА КАК ЩЕ СЕ ОАКАТЕ И КОЛКО БЪРЗО ЩЕ СЕ ВЪРНЕМ ОБРАТНО В ИГРАТА НЯМАТЕ СИ НА ПРЕДСТАВА....


12 Август 2010 19:35 | доган
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ГЕРБ и ДПС сключиха брак в община Гърмен още в началото на годината. Горчиво!!! да живее Ахмед Доган и Пожарникаря. А що се отнася до Денислав той е един обикновен подмазвач и комплексар, който ще доунищожи горското в гърмен.


12 Август 2010 22:07 | 8888
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Най-лесно е да не работиш и да търсиш грешките на тези, които поне допринасят с нещо за обществото. как никой не се обърна назад и да види предишните какво са работили. не берете гайлето на Чолаков,защото всички тези постове са преходни. Дано новият шеф да умее да краде и да дели с висшестоящите.Поне някой се опита да спре машината на корупцията в горското.


12 Август 2010 22:16 | препатил
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

чак сега ли разбрахте че този цървенушко Чолаков не за 8 месеца а за 1ден може да ги натрупа тези дългове. МАЗНЮ. Между на живо изглежда по мазен !


13 Август 2010 09:10 | до герб
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ами ние като сме далече от истината а вие сте вътре в нея що не я кажете , поучете се от лидера си Бойко Борисов той говори истината и я казва гласно , ясно и точно а вие не я казванте по неговия начин защото делата ви не са чисти с това убеждение оставам и аз и всички от ншият регион . Общинските структори са се превърнали в конспиративни групи , крият истината и от своите си а камо ли да я кажат на хората . Крайно време е да не се криете като мишоци и да провеждате тайна и подморт(на политика . Ние гласувахме за вас и искаме да знаем всичко това се отнася както а Розен Марчев , така и за Кирил Пасков - Хаджидимово , Михаил Парпелов - Сатовча и Ангел Плевнелиев - Гоце делчев . Най- много се отнасят горните забележки към областният лидер на ГЕРБ Костадин Хаджигаев , партизанското движение отдавна си отиде , живеем в демокрация .


13 Август 2010 11:26 | о,Божееее
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

шенгов директор,о Божеееееееее пази боже сляпо да прогледне


14 Август 2010 00:41 | планинар
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

тоя подлизурко само и само да е на работа е готов на всичко, вижте го как се е наял от горките хора не го искаме в Разлог да откраде и нашето горско. Бангеев е добър раководител.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар