Т. Дундалова се отказа от конкурса за директор на РУСО - Благоевград, 3-ма попълваха теста

29 март 2011 00:10   11 коментара   24161 прочита
Т. Дундалова
Т. Дундалова


Т. Дундалова

Въпреки че не отговаря на условията, чиновниците на НОИ очакват кандидатката на ГЕРБ Цв. Парапунска да им стане шеф

Трима души се състезаваха вчера за директорското място на Районно управление “Социално осигуряване” /РУСО/ в Благоевград. Настоящият шеф Златко Златев и работещите в системата на НОИ - Благоевград Антоанета Станишева и Цветанка Парапунска попълваха в София тест за проверка степента на знанията им в областта на законодателството от социалната сфера.

От допуснатите до участие в конкурса 4-ма претенденти за поста не се яви само ексшефката на областното “Социално осигуряване” в Благоевград Теменужка Дундалова, която в момента също работи в НОИ. Поради неявяването й препитването на колегите й закъсня с половин час заради изчакването съгласно регламента на Правилата за провеждане на конкурс за ръководител на РУСО в НОИ.

Днес по обяд тримата мераклии за шефския стол ще научат оценките си от теста и тези, които са го издържали с оценка над 4.00, ще бъдат допуснати в ранния следобед на устно събеседване. Ако тази нощ комисията успее да направи комплексни оценки на кандидат-директорите за 6-те областни структури на НОИ, за които бе обявен конкурсът в понеделник, най-вероятно утре ще бъде ясно името на новия директор на РУСО - Благоевград.

Както съобщихме, прогнозите са, че това ще е кандидатът на ГЕРБ Цвета Славчева Парапунска. Нейното име се завъртя в общественото пространство в деня, когато НОИ обяви имената на допуснатите до участие кандидат-директори от Благоевград. Парапунска бе публикувана първа в списъка на одобрените, въпреки че единствена от четиримата тя не отговаря на изискването задължително да има 5-годишен управленски опит. Проверка на “Струма” установи, че най-високият досегашен пост на кандидатката на ГЕРБ е началник-лаборатория в някогашния Завод за съобщителна техника в Благоевград, а дори и това да се зачете за управленска длъжност, на това място тя е била само 2 г. В разговор с областния лидер на ГЕРБ Костадин Хаджигаев той не отрече, че знае за този пропуск в CV-то на кандидатката си, но обясни, че “понякога се налага партията да взема такива решения, знаете как стават тия неща”.

11 коментара
29 Март 2011 08:33 | МИСЛЯ СИ
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Е КАК ТАКА ЗА НЯКОИ ПАРТИЯТА СИ ЗАВАРЯ ОЧИТЕ, А ЗА ДАНЧО АНДОНОВ НЕ СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ ????? ДАНКААААА ЯСНО Е КАТО БЯЛ ДЕН ЧЕ ХАДЖИГАЕВ ТЕ МЕТНА, А ТИ НИ НАКАРА ДА ПИШЕМЕ ЗА НЕГО САМО УБАВИ НЕЩА


29 Март 2011 09:02 | 123
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Да ни светне "как стават тия неща"! Единственият достоен за мястото е г-н Златко Златев и той трябва да спечели конкурса!


29 Март 2011 10:47 | kostur
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Директор на НОИ Благоевград трябва да е Златко Златев! Няма такъв човек-доброта и разбирателство! Кото човек, който заради служебното си състояние ме се е налагало да се срещам с предишната и настояща предендетка за поста-Станишева-няма такова злобно и безчовечно същество! Тя беше от всички партии! Да иде да работи, че тя освем да злобее нищо друго не може да прави! Много жалко същество е това Станишева!


29 Март 2011 11:39 | GRAJDANKA
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

ХАДЖИГАЕВ, ПАК СЕ ИЗЛОЖИ С КАНДИДАТУРАТА НА ГЕРБ ! ТОЙ УМИШЛЕНО ДАВА ТАКАВА КАНДИДАТУРА И СЛЕД ТОВА СИ ПРАВИ ПОРЕДНАТА СДЕЛКА ! КОЙ МУ ДАДЕ ПОВЕЧЕ ПАРИ, ТОЗИ ЩЕ Е ! СЕГА ЩЕ СЕ ВИДИ С КОЙ Е НАПРАВИЛ СДЕЛКА ! А ДУНДАЛОВА Е ДОСТАТЪЧНО РАЗУМЕН ЧОВЕК, ЗА ДА НЕ ВЛЕЗЕ В ТАКИВА СХЕМИ ! ТЯ НЕ Е КАРИЕРИСТ, НО ПЪК Е СВЕСТЕН И ДОБЪР ЧОВЕК ! НА ХАДЖИГАЕВ КАНДИДАТИТЕ ТРЯБВА ДА СА НА ТИ С ДАЛАВЕРИТЕ И ИЗМАМИТЕ ! СРАМ И ПОЗОР ЗА ГРАДА ! И ТИ МИСЛИШ ЗА ИЗБОРИ, ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА !


29 Март 2011 13:12 | Даша
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Дундалова" Разумен човек" - тя е пълна помиярка. скача къде ли не само да е добре. Пълна нещастница, злобарка то й е изписано на лицето. Все гледа да е начело, но къде тя си знае. Хахахаха


29 Март 2011 13:36 | ИСТИНА
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ХОРА, РАЗБЕРЕТЕ ИМА КАДЪРНИ ХОРА КОИТО РАБОТЯТ ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ В НОИ .ЕДИН ОТ ТОЗИ ЧОВЕК Е Г-ЖА ГАЛЯ ВАСИЛЕВА . ТЯ Е ЕДИН ПРЕКРАСЕН И УМЕН ЧОВЕК КОЙТО ОТГОВАРЯ НА ВСИЧКИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА КОНКУРСА . НИМА ТЯ НЕ Е ДОСТОЙНА ЗА ТОЗИ ПОСТ ?


29 Март 2011 15:17 | Катерина
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Какво като въпросната Паряпунска няма необходимия уравленски опит. Нали е "наш" човек. "Хатрона" Хаджигаев знае как стават тези работи. Докато продължаво шуробаджанащината в България ще сме на този хал.


29 Март 2011 17:35 | ИВАН Г.
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ЕДИНСТВЕНИЯТ КАДЪРЕН ЧОВЕК ОТ ЯВИЛИТЕ СЕ Е ЗЛАТЕВ, СТИГА С ТАЯ СТАНИШЕВА, ЗЛОБНА И АРОГАНТНА СЕЛЯНКА!


29 Март 2011 17:41 | благоевград
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Прав е г-н ИВАН Г стига с тая Станишева, тя и нейните протежета да идат да работат, коя да продава сладолед, коя на полето да копа, селянка злобна! Тая жена въобще няма място вНОИ, КАМО ЛИ ДИРЕКТОРКА ДА СТАВА! Точно за нея на следващото събрание на ГЕРБ ще попитам!


29 Март 2011 18:32 | mun4o
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Какво правите бе ГЕРБ. Не искате ли тази даржава да върви напред?
Много ме изъгахте. Щте го върна.


29 Март 2011 21:01 | герб
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

най -достойно е да си оставите досегашния шеф, страшно разбран човечец, независимо от коя партия е, България затова е на тва дередже, щото сменя с власта заедно кадърните и можещите




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар