Свалиха съветника от БСП Г. Ганджов от шефския стол в Комисията по ТСУ

20 август 2010 00:20   11 коментара   21273 прочита
Г. Ганджов
Г. Ганджов


Г. Ганджов

Й. Стойчева от ЗНС зае поста

ОбС - Благоевград отстрани вчера от председателското място на Комисията по ТСУ съветника от БСП Георги Ганджов с мотив, че не изпълнява задълженията си поради ангажименти в бизнеса си, има 10 отсъствия от заседания на комисията и 8 от сесии на местния парламент.

Както “Струма” писа, Ганджов в момента е на обекта си на устието на р. Камчия, където строи огромен почивен комплекс за Московска община, а за откриването на 9 септември се чакат Юрий Лужков и премиера на Русия Владимир Путин.

За отстраняването на Ганджов гласуваха 23-ма съветници, предложението не бе подкрепено само от групата на БСП и от независимите Албина Анева и Светослав Зашев. Съветникът от БСП Венцеслав Кожухаров предложи колегата му от неговата парламентарна група Валери Миленков, който е член на Комисията по ТСУ, да стане председател, но той не бе одобрен. Иван Ризов от ВМРО-НИЕ предложи за поста адвокат Албина Анева. Тя обаче си направи отвод, след което Христо Ковачки от ЗНС издигна колежката си Йорданка Стойчева, която в крайна сметка бе избрана за председател на мястото на Георги Ганджов. Бизнесменът остава в комисията като редови член.

Нещата бяха предварително решени, просто ГЕРБ направиха демонстрация на сила и смениха инж. Ганджов, който е най-добрият специалист по ТСУ в този ОбС, а в предварителен разговор с мен Ганджов ми бе казал, че след 9 септември, когато открие обекта, ще се върне в Благоевград и ще участва пълноценно в работата на комисията, каза В. Кожухаров на пресконференция след сесията. Той е на мнение, че рокадата е елемент от последователна политика на ГЕРБ и сателитите за вкарване на БСП в ъгъла. Очаквам и мен да ме атакуват, защото много говоря и им създавам дискомфорт, прогнозира съветникът.

Венцеслав Кожухаров реагира остро и срещу подхода, който мнозинството демонстрира при разглеждането на редица важни въпроси. Изумен съм, че съветниците от ГЕРБ не пожелаха да гласуват сега важни искания на диспансерите с мотив, че документите били внесени предния ден и не са могли да се запознаят с тях, а в същото време набързо приеха отчета на Комисията за следприватизационен и следконцесионен контрол, който бе даден на съветниците не дори предния ден, а сутринта преди сесията, възмути се Кожухаров. Той противопостави и искането на същата комисия да се отпуснат 10 000 лв. за външни командировки и 1000 лв. за услуги, със същата сума общинските чиновници, пътуват до София по различните министерства.

Каква точно работа извън Благоевград има въпросната комисия, чийто председател е г-жа Злата Сотирова от ЗС “Александър Стамболийски” на Д. Урдев, като всички приватизирани обекти са на територията на община Благоевград, попита Кожухаров. Според него в решенията си комисията трябва да се ръководи от нормативните актове, а не от комфорта, при който работи.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Йордан Миленков предложи 30% от средствата за командировки на комисията, която разполага с бюджет от 23 912 лв., да бъдат пренасочени за външни услуги. Така в крайна сметка командировъчните бяха намалени на 7000 лв., но пък парите за външни услуги скочиха на 4000 лв.

11 коментара
20 Август 2010 10:23 | Альоша
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Хаджигаев нали много обичаше Путин , Разтрогуев и Русия , защо сега им прави такива номера !


20 Август 2010 11:07 | МЕРИ
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

НЕКА УВАЖАЕМИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОСИГУРЯТ РАБОТА НА 1/100 ОТ ХОРАТА НА КОИТО ИНЖ. ГАНДЖОВ Е ОСИГУРИЛ И ТОГАВА НЕКА СЕ МЕРЯТ С НЕГО!!!!


20 Август 2010 11:57 | общинар
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

никой не оспорва качествата на г-н ганджов, той просто не идва в комисиите и на сесиите на общнски съвет, това е..


20 Август 2010 11:59 | 123
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

БОЖЕ ГОСПОДИ, КАК МОЖЕ НЕКОМПЕТЕНТЕН ЧОВЕК ДА СЛОЖИТЕ НА МЯСТОТО НА ГАНДЖОВ, НЕ ЧЕ ГАНДЖОВ Е МНОГО КОМПЕТЕНТЕН, НО СЛЕД КАТО СИ ГЛЕДА БИЗНЕСА ВЪН ОТ МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ. И ТЪЙ КАТО НИ Е ИМ ПЛАЩАМЕ НА ТЕЗИ ТЪРТЕИ ИМАМ ПРАВО НА ПРЕДЛОЖЕНИЯ И МНЕНИЯ. ЛЕЖАЧИ ТЪПИ


20 Август 2010 12:59 | 456
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Лесно е да се правят оценки отстрани , НО без да си запознат с нещата по добре да си мълчим, но ние сме царе на плюенето и омаскаряването..


20 Август 2010 17:32 | BS PARKA
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ДЯДО КОЖУХ АРОВ ДА ОДИ ВЕЧЕ ДА СИ ПИШЕ МЕМОАРИТЕ...СТИГА
С ТАЯ КОМ. ПАРАНОЯ - КОЙ ЩЕ СЕ ЗАНИМАВА С НЕГО ДА ГО АТАКУВА.


21 Август 2010 20:18 | Безпристрастен и запознат
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Каквото и да пишете, Ганджов е специалист на място и най-компетентен в цялата комисия по УТКБОЕТ. Останалите са вкарани по партийно-пропорционален принцип.
И сега да сложат тази овца на Ицо "Мама кажа" за шеф - пак са се спазарили с Хаджиболтов за далавера.
Жална му майка на града с такива управници...


23 Август 2010 09:26 | до безпрстрастен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

нито си безпристрастен нито си запознат.но си злобен.


23 Август 2010 16:45 | до по-отгорните
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Много съм си запознат с всички в комисиите на съвета, пък и съм ги виждал кой колко струва като специалист (другото не ме интересува)...


27 Август 2010 18:43 | чичовото
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не само като председател, а и като съветник не трябва да е Ганджов ако толкова време не учасвал в работата но общинския съвет - поне такъв е закона, а колко струва компетентността му щом го няма цяла година. Затова юовек трябва да прави избор - или бизнес или обществени ангажименти.


29 Юли 2011 18:03 | ваньо
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

много ясно че ицо ще предложи щатната си държанка стойчева тя




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар