Свалиха шефовете на пожарната Н. Орозански и на полицията в Сандански К. Бакърджиев

10 юни 2010 00:20   31 коментара   34741 прочита
Н. Орозански
Н. Орозански


Н. Орозански

След пенсионирането на началниците в Банско, Г. Делчев и Симитли министър Цв. Цветанов освободи още няколко ключови поста в Пиринско

Със заповед министър Цв. Цветанов вчера извади от системата на МВР - Благоевград дългогодишния началник на Регионалното звено за противопожарна и аварийна безопасност /РЗПАБ/ Никола Орозански. Късно вечерта във вторник заповедта за пенсионирането му пристигна със следобедната поща в регионалната дирекция в Благоевград.

Отстранен от поста е и началникът на полицейското управление в Сандански Костадин Бакърджиев, неговата заповед е прочетена късно вечерта във вторник, след като директорът на Областната дирекция на МВР в Пиринско Йордан Кочев връчил лично заповедите за пенсиониране на началниците на полицейските управления в Банско - Атанас Кондев, и в Гоце Делчев - Ангел Поюков, за което в. "Струма" информира във вчерашния си брой.

Заедно с тях освободени бяха и заместник-началникът на полицейския участък в Симитли, бившият икономически полицай Петър Тренчев, и още няколко полицейски инспектори.

От вчера пенсионер е и началник на група в КАТ Александър Сапунджиев. Масовите пенсионирания на дългогодишни ченгета създадоха психоза в дирекцията, коментарите бяха, че по-голям брой освободени служители от системата на МВР за толкова кратък период не е имало. Факт е обаче, че освежаването на структурите е национална политика и пенсиониранията ще продължат, казаха от вътрешното министество вчера.

До броени дни ще пристигнат и заповедите за пенсиониране на подалите рапорти висши полицаи, сред който заместник-началникът на 2-ро РПУ - Благоевград Сашо Ангелов. Заповеди чакат още 10 кандидат-пенсионери.

Предвижда се и смяна на ръководството в петричкото полицейско управление, тя обаче според запознати ще се забави, тъй като управлението винаги е било стратегически важно и трудно. Досегашният шеф Митко Митев съумяваше добре да владее тежката ситуация в крайграничния район и в момента подборът на негов заместник е труден. Все още няма заместници на свалените полицейски началници, назначени са временно изпълняващи функциите им и това обикновено са заместниците на досегашните шефове.

В Сандански управлението на полицията се възлага на заместник-началника по криминална Васил Трендафилов, който бе и дясната ръка на досегашния шеф Бакърджиев.

Заместникът-началникът на ПУ - Банско Пигов ще работи на мястото на Кондев до назначаването на титуляр.

Не е ясно кои ще оглави полицейското управление в Гоце Делчев. Има данни, че директорът на ОД на МВР - Благоевград Йордан Кочев е готов с предложения за нови полицейски началници по места, те обаче трябва да бъдат консултирани с министъра.

За началническото кресло в РУ на МВР - Сандански панталон глади бившият зам. началник на полицията по времето на управлението на Георги Паскалев - Стоян Младенов. Както е известно, неговата съпруга д-р Ваня Шопова е съучредител на ПП ГЕРБ в Сандански. В момента Ст. Младенов работи в полицейския участък в Кресна. Вторият мераклия за постта е временно назначеният за началник Васил Трендафилов, чийто корен е от Гоцеделчевско.

Със заповед за временно изпълняващ длъжността за началник на РУ на МВР - Гоце Делчев вчера бе назначен Костадин Ковачев, заместник на изненадващо изпратения в пенсия полицейски шеф Ангел Поюков. Новината за освобождаването на Поюков бе посрещната вчера с пълно мълчание от състава на полицейското управление и с неодобрение от голяма част от жителите, въпреки че отдавна в града се говореше за готвената рокада. След новината веднага в публичното пространство се завъртяха спряганите отдавна имена за нов шеф. Това са бившият полицейски началник Валери Вълчев, който в момента ръководи служба БОП, Николай Петров от Икономическа полиция и Николай Тонев, служител в полицейското управление. И за тримата обаче се говори, че не са приели предложението да заемат мястото на Поюков, който отива в пенсия на 46-годишна възраст със стаж в системата на МВР повече от 25 години. За пенсионирания полицейски началник Ангел Поюков се знае, че той е постъпил в системата веднага след завършеното си средно образование и по време на службата си е завършил висше.

31 коментара
10 Юни 2010 02:40 | Stoni
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За мен ли е оставено първото място за коментар?
Ето го:
http://www.facebook.com/group.php?gid=123628884334859


10 Юни 2010 06:28 | милен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

от гр.САНДАНСКИ !!
вземете отношение по проблема Автогара - БИЛА, някое дете ли трябва да загине !!
ТОВА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !


10 Юни 2010 08:02 | 00000000000007
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Хайде , Поюков ти се правеше, че няма престъпност в гръдъъъ и сега трябва не пенсия а друго. Тотаджийте, обирачите на банка, ааеа, какъв професионалист си ти бе простак.... Къде в кое РПУ служебната кола е ползвана като теб за лична.....Фамилиийте там пак ще се уредят без да се спази процедурата но закон.


10 Юни 2010 08:11 | edin drug
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Щом някъде се спомене ГЕРБ значи е опорочено.....


10 Юни 2010 09:22 | мнение
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Това е проблем на МВР-никога не обяснява защо прави ракадите, но така, че всички да разберат и да няма такива "професионални" коментари...................


10 Юни 2010 09:52 | taka trqbva
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

трябва да си отидат някои хора,защото иначе няма как полицията да си върне доверието у хората


10 Юни 2010 10:18 | одп
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Това трябваше да стане отдавна, но уви! Съжалявам единствено за Кольо Орозански, защото е голям професионалист. Доколкото знам, той ще бъде сменен от Весо Младенов. Относно Кондев и Поюков мога да кажа че въобще не бъха в час с полицейската работа и не можаха да създадат какъвто и да било колектив в поверените им РПУта (нали на Кондев цялата работа му свърши Олег Сланчев, а той седна наготово на началническото кресло). Относно вр. и. д. началник на едно от РПУтата мога да кажа че има славата на пияндурник.


10 Юни 2010 12:07 | до одп
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

явно "много" си запознат с професионалната работа! щом и от пожарна, та и от климата в цели две РПУ разбираш. та даже и врид-овете са ти ясни. не е много хубаво да даваш не професионални изказвания само за да участваш в коментарите. ако някъде климата не ти е харесвал защо не си намери по подходящ и си решаваш проблема. ама лошото е че всички мишоци изплувате постфактум.


10 Юни 2010 12:27 | до герб
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ами поразровете се да видите защо Стоян Младенов е отзован в Кресна? За всеки случай не за заслуги, а за далавери? А неговата съпруга преди се мотаеше по другите политически партии в Сандански сега станала съучредител на Герб. Смехотворни истории.


10 Юни 2010 13:29 | одп
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Относно по-предишният коментар на някой мишок мога да кажа, че не само в две РПУ и пожарната ми е позната обстановката, а НАВСЯКЪДЕ!


10 Юни 2010 14:31 | петрич
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Добре Цецо ще почакаме на тоя голям професионалист да му намерите заместник ,то трябва на почти цялото РПУ Петрич да търсите заместници, ама айде засега и това ни устроива.............САМО ДА НЕ ГО ПОДМИНЕТЕ


10 Юни 2010 15:08 | алекс сандански
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

мисля,че за сандански наи подходяштият избор е Стоян Младенов.Тои е истински професионалист и много добре си върши работата.С негожото назначаване съм сигурен,че ште има много повече доверие към полицията в сандански.


10 Юни 2010 16:02 | гестапо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Stoni ще ви оправи всичките


10 Юни 2010 16:46 | Stoni
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много ми се ще да ги дам всички на гражданите да ги оправят...а не както до сега...те да "оправят" гражданите. Начина това да се случи е условия да се създадът. Това е трудно но нещата са тръгнали в тази посока и част от полицаите са на тази страна, защото и на много от тях, които наистина работят им е дошло до гуша от схемаджиите и сметкаджиите в МВР.


10 Юни 2010 17:10 | Делта
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да не ви минава през акъла да пипате Митьо Митев и най-вече този гений Учителски.С тях е свързан поминъка на много семейства в отглеждането на канабис и други щуротии и в условията на криза ще създадете допълнителна безработица в района........Кримките си ги захранват,свикнаха си един с друг и в община Петрич всичко е тихо и спокойно.


10 Юни 2010 20:25 | sandanski
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Тоя Стоян Младенов е неверояатен боклук!!! Преди време ми се прави на велик,но тоя път нема да му проста ако го варнат пак в Сандански!!! Костадин Бакърджиев е стабилен и много коректен,а тоя селяк Младенов сте си вкара автогол ако дойде !!!


10 Юни 2010 21:13 | от 777777
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

профисионалист като Поюков скоро полициата няма да намери


10 Юни 2010 21:35 | Страхил
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Евала на Герб че ги разкарва тези! Само ме яд че ги пенсионират а не ги разкарат с една кубинка в задника и на трудовата борса а те с почести! Като че ли досега не е имало престъпност която те с некадърността и корупцията не са поддържали!


10 Юни 2010 22:04 | ГАРИ КАСПАРОВ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Г-Н КОЧЕВ прлосто намества фигурите на шахматната дъска всеки кон превърнат в топ преди това сега няма да бъде и пешка /5 ПЕШКИ СА РАВНИ НА ЕДИН ТОП/, а извън играта.


10 Юни 2010 22:21 | ГАРИ КАСПАРОВ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

..ДНЕС ПОЧНА И ПЕШКИТЕ


10 Юни 2010 23:37 | до всички
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Къде го забравихте този олигофрен П.Руйков или сега е с ГЕРБ


11 Юни 2010 00:24 | Стони
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Голяма сила е нета, зазвам ви...ще стават големи работи най накрая. Онова което гражданството нямаше е директната връзка между си. С тази мрежа, тяхната разбойническа мрежа ще загине, защото творческото и хората с въображение не служат на тях. Те са само некадърници и нещастници, които ни управляваха с помоща на тайните и релациите помежду си а хората бяха принудени да научават всичко през контролираните от тях медии. Това време свърши и тяхното време свърши.


11 Юни 2010 06:22 | до Стони
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

След като явно се изявяваш като говорител на някаква група, моля поне да го правиш относително грамотно. При писане допускаш правописни, пунктоационни и стилистични грешки, характерни за ученик 3-4 клас.


11 Юни 2010 09:07 | ДО СТОНИ
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ТИ СИ ЕДИН МЪРЛЯВ ПРЕДАТЕЛ


11 Юни 2010 09:21 | атака
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

сигурно горният коментар е написан от някой мой "добър" познат............ за да не споменавам имена


11 Юни 2010 14:11 | ???????
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Познайте кой ще заеме мястото на Орозански?


11 Юни 2010 16:11 | iiiiiiiiiiiiiii
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Май е ред и на Сапунджиев на този истински професионалис който не може да носи отговорност и постоянно бяга по линията айде и ти си за нафталина


12 Юни 2010 10:40 | до 77777777
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ти си много тъп бе


14 Юни 2010 19:38 | огнеборец
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Как кой ще заеме мястото на Орозански?
Та то вече се знае и някой по горе го написа Весо Младенов.


16 Юни 2010 16:30 | ???????
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нееееееееее, друг е


29 Юни 2010 08:38 | ???????
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Жалко, че Орозански е заменен от Ташков




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар