Свалиха от 800 на 400 лв. годишната такса за “синя зона”, месечната от 80 на 40 лв., и червените съветници отлюспиха П. Дангов и го оставиха сам в левия ъгъл на залата

27 ноември 2009 00:16   1 коментар   11564 прочита
Червените съветници седнаха два реда зад П. Дангов /на преден план/, преди да го ударят с декларация за отлюспване
Червените съветници седнаха два реда зад П. Дангов /на преден план/, преди да го ударят с декларация за отлюспване


Червените съветници седнаха два реда зад П. Дангов /на преден план/, преди да го ударят с декларация за отлюспване

Първи плах отпор на консултантското дуо Янев-Тодоров в местния парламент на Дупница

За първи път председателят Явор Тодоров взриви консултантското мнозинство в Общинския съвет на Дупница и отприщи недоволство на огромна част от съветниците, които отказаха да му се подчинят. Той се опита да наложи предложението на кмета Атанас Янев за въвеждане на 800 лева такса паркинг за година, 80 лева за месец, 50 стотинки за час в районите на “синя зона”, която обхваща “Развесена върба”, новата болница, старата автогара, Военна болница, пазара, чак до Черния мост.

Съветниците първо зашушукаха, че председателят и кметът са забравили, че повечето от тях живеят точно в централна градска част и директно бъркат в джоба им.

Няма да ви прекарам, подкани ги Явор Тодоров да гласуват, усетил мълчаливия им протест.

Близките до братя Галеви съветници от движение “Нашият град” отказаха да гласуват и Явор Тодоров наложи прегласуване на докладната на кмета за “синя зона”. Първан Дангов, Кирил Ангелов и Йорданка Божкова обявиха, че таксите са непоносими, а съветниците от “Атака” Милен Попов и Методи Стойнев обявиха, че “синя зона” в България има само в областните градове, но не и в бедни райони като Дупница. По тяхно настояване таксите бяха свалени на 400 лева за година, 40 лева за месец, 50 стотинки за час, включително и за личните автомобили на живеещите дупничани в посочените райони, което бе прието.

Панчо Панайотов шокира от микрофона, като отправи следното “приветствие” към предложението на Атанас Янев и Явор Тодоров: Мравките си имат път, пчеличките - ред, дупничани - “синя зона”. Няма кой да плаща вместо теб, обърна се към жителите на Дупница синьото острие, подкрепяйки първоначалния вариант за ценова гилотина.

Паметливи веднага припомниха изказването му по темата от същия микрофон преди 4 години, когато Първан Дангов в качеството си на кмет предложи въвеждането на такса от 50 стотинки за три паркинга в центъра. Тогава Панайотов обяви: “Хората са бедни, селяните като идват на пазар да изкарат някоя стотинка, няма да ги дават за паркинг”. Тогава заедно със съпартийката си д-р Лорета Николова блокираха предложението. Сега двамата са инициатори на ценовата политика на общината в “синя зона”, като лично Лорета Николова е разчертала територията в града в качеството на председател на комисията.

Остри дебати се развихриха и по докладната на Атанас Янев за учредяване на право на строеж в градския парк “Рила”, където ще се изгради СПА център, увеселителни заведения вдясно от басейните, с разгъната площ от 900 квадратни метра, с начална цена на конкурса 33 450 лева. Първан Дангов и Методи Стойнев предупредиха, че дупнишката прокуратура е внесла сигнал в съда за незаконно преобразуване на парк “Рила” в частна общинска собственост и предоставянето на терен на частник за строеж е отново атакуемо.


Още за: Я. Тодоров   ОбС   Дупница   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
27 Ноември 2009 12:03 | бесепар
Оценка:
6
 (
18
 гласа)

милото,да го ожалиш




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар