Съветникът Ст. Митев: “Кметът продаде ПФК “Пирин” на Чомбе!”, К. Паскалев: Ти си болен, бе, кметица го изтъргува!

06 март 2010 00:20   12 коментара   27346 прочита
Съветниците върнаха на поправителен цените за узаконяване на незаконните кооперации в жк “Освобождение”
Съветниците върнаха на поправителен цените за узаконяване на незаконните кооперации в жк “Освобождение”


Съветниците върнаха на поправителен цените за узаконяване на незаконните кооперации в жк “Освобождение”

Съветниците разрешиха собствениците на законни вили на Бодрост и Септемврийче да купят земята по 43 лв. кв. м без ДДС, върнаха за ново разглеждане плащанията за узаконяване на постройки в кв. “Освобождение”

“Културен” спор между кмета Костадин Паскалев и съветника от ГСБ Стоян Митев оцвети старта на вчерашната извънредна сесия на ОбС в Благоевград. Докато траеше изслушването на бившия футболист Ивайло Андонов, който благодари на съветниците за отпуснатите 4000 лв. за нуждите на неговия детско-юношески спортен клуб, Митев направи словесно вмъкване, с което засегна кмета на Благоевград К. Паскалев на футболна тематика. Преди време кметът продаде ПФК “Пирин” на Иван Кочев-Чомбе и така всичко свърши, каза Митев, който се обърна към входа на залата, за да види дали Костадин Паскалев го слуша.

Ти си болен, бе, не кмет, а кметица продаде отбора на Чомбе, репликира го Паскалев, като явно препрати топката в полето на бившия градоначалник Елиана Масева. На сесията вчера присъства и областният управител Валери Смиленов с двамата си заместници Георги Баханов и Бисер Михайлов. Губернаторът бе дошъл, за да обясни мотивите си за върнатите 8 решения на местния парламент. Няма субективизъм и преднамереност от наша страна, водели сме се единствено от изискването за законосъобразност на решенията, но за жалост 14-те общински кметове в Пиринско не подават напълно окомплектовани предложенията на ОбС и това е една от причините за лошия резултат, каза Смиленов.

Съветниците вчера върнаха за разглеждане наново в комисиите предложенията за определяне на методиката за заплащане отстъпено право на строеж за незаконните постройки в квартал “Освобождение” и във вилните зони Септемврийче и Бодрост. Както “Струма” писа, предложението за отстъпено право на строеж в “Освобождение” бе 88 лв. на кв.м, а във вилните зони 50 лв. на кв.м. Според общинския съветник от ГСБ Радослав Тасков цените са високи, тъй като оценителите са се водили от пазарните цени на имотите сега, а не от реалните, на които са били сключени сделките. Освен това 40% от собствениците на въпросните имоти са се сдобили с тях, след като са им били приложени отчуждителни мероприятия от общината.

В момента в “Освобождение” има 400 наказателни постановления за незаконно строителство, а 7 сгради са с много сериозни нарушения. Съветниците приеха предложената методика за продажба на общинска земя в местността Бодрост и Септемврийче. Собствениците на законно изградените вили ще могат да купуват земята под тях за 43 лв. на кв.м без ДДС. Незастроените парцели ще се продават на търг при начална тръжна цена от 57,34 лв. без ДДС на кв.м в местностите Септемврийче, Бодрост и с. Бистрица.


Още за: ОбС   сесия   К. Паскалев   Още от: Политика

Принтирай статия
12 коментара
06 Март 2010 11:36 | анонимен
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Кажи Стоянчо ти по времето Н а Чомбе не беше ли председател на фен клуба на Пирин,Кажи си Стоянчо ,кажи си ти знаеш многоооо


06 Март 2010 12:18 | mama
Оценка:
76
 (
86
 гласа)

паскалев 2 пъти продаде пирин на чомбе.втория път чрез асиски.не знам защо само тези тъпаци от сс не казват нищо по въпроса.всъщност знам защото за 5 лева и майките си ще продадат особено тоя келеш елезов


06 Март 2010 18:28 | НЯМА фаКти АК
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

на този апаш 4омбе деиствително бе даден фк пирин но какво да о4акваме има топла селска връзка между 4омбе и паскалев и тя се казва пари 4омбе този кокошкар нека да го проверят там висеше т голяма неплатена сметка но как се оправи говори се 4е сс си е платил докога благоевград4ани ще търпим огражденски застроци да се правят на бабаити 4омбе е недоразумение на природата доно има за него още един татар4ев зощото на тези само така този първомаиски олигофрен е разплакал доста маики и ше си полу4и заслуженото бога ми б


06 Март 2010 18:28 | шаро
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Паскалев винаги е бил боклук и такьв ще си остане


06 Март 2010 18:31 | мира
Оценка:
6
 (
24
 гласа)

Паскалев узакони и незаконната бензиностанция на Чомбе малко след Благоевград


06 Март 2010 19:32 | Не е прав................
Оценка:
-15
 (
31
 гласа)

Абре Стоянчо,абе лапач ти ли полуграмотно мекере дойде време да говориш глупости.Власта ти даде право да работиш частно при трудов договор към Енергото.На колко хорица напълни гушката да си шофьор и да се чувстваш недосегаем като прокурор.Ти ли бе тикво тъпа,която прескочи всички закони само да направиш синето-ченге.Недей, молим те.Докато ти и ония полуграмотник и твой съратник Генчо леете мозъци и се правите на репресирани все така ще е.Жалко,че вие обвинявате.И нещо друго изобщо не съм за кмета.Просто трябва да има принципна позиция, а не само да се плюе.Защото това е най-лесно.Да, съгласен съм,че той има трески за дялане и при това доста.Но ние си го избрахме за жалост!!!!!!!!!!!!.


07 Март 2010 21:42 | zapoznat
Оценка:
27
 (
45
 гласа)

платените от SS трябва много да учат от стоян митев за историята на ПИРИН и за неговото развитие,метаморфози за това как паскалев продаде (предаде)отбора на чомбе с помоща на лакея АСИЙСКИ и други радетели за футбол като ГУНДИ и селянина от ЗЕЛЕН ДОЛ г-н мановски който водеше събранието за продаването (предаването на отбора)


08 Март 2010 00:48 | генчо сс
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

Стига си чешете езиците със сс. Който е против сс е мъртвец. Умника с ник мама и другите пригаласящи му малоумници скоро нема да се радват на медийна изява във форума на Струма!!!
Bраговетe на СС рано или късно ги сполетява една и съща участ...††††...:):):) ;D


08 Март 2010 07:33 | zapoznat
Оценка:
3
 (
17
 гласа)

относно генчо сс незнам защо се взимате на сериозно ама сте много смешни от СС , ХА ХА ХА


08 Март 2010 19:52 | СС
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

СС-Смазани Скапаняци ли значи ))))))))))))))




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар