Съветникът Кр. Роячки: 5 месеца след асфалтирането улиците в “Грамада” пропадат

30 април 2010 00:18   37 коментара   15722 прочита
Фотоокото на пресслужбата на Общинска администрация е хванало рехавото присъствие, предимно на репортери, в планирания от съветника Роячки граждански протест
Фотоокото на пресслужбата на Общинска администрация е хванало рехавото присъствие, предимно на репортери, в планирания от съветника Роячки граждански протест


Фотоокото на пресслужбата на Общинска администрация е хванало рехавото присъствие, предимно на репортери, в планирания от съветника Роячки граждански протест

Благоевградски квартал отново арена на словесен сблъсък между градоначалника и активисти на Б. Борисов

Новоремонтираните улици в благоевградския квартал “Грамада” вчера се превърнаха отново в поле за словесна битка между ГЕРБ и кмета Костадин Паскалев. Съветникът от партията на Бойко Борисов Красимир Роячки, който живее в квартала, покани журналистите да видят как асфалтовите настилки на улиците, които бяха ремонтирани преди месеци, са се пропукали и пропаднали на много места.

Ето, всичко се вижда с невъоръжено око, при последния дъжд на улица “Геори Попов”, на която живея, се събра 45 сантиметра вода, защото се оказа, че шахтите са асфалтирани. На други места пък стърчат по 10 сантиметра и не вършат работа, а на най-дългата улица, която е от “Топливо” до казана за варене на ракия, от 20 шахти преди ремонта са оставени едва 4 и не смогват да отведат събралата се при дъждовно време вода, обясни Роячки. Той посочи, че новите бордюри са много високи и хората не могат да си вкарват колите в гаражите. Вследствие на това всеки ден пред известния в квартала “Бар-82” стават сбивания за паркиране или заради задръстванията от оставени коли.

Принудих се да сложа двама души, които да осигуряват ред, призна Роячки.Той настоява да се потърси сметка от изпълнителя “Монолитстрой”, собственост на бизнесмените Петър Байкушев и Васил Чорбаджийски, за качеството на извършените строителни работи, както и защо не е осъществен добър контрол. Добре че не бе положен износващият слой асфалт, защото сега и той щеше да е пропаднал или напукан, смята съветникът.

ГЕРБ планира при първата актуализация на бюджет 2010 да гласуват средства за преасфалтиране на улиците в квартала. Вчера от общинската администрация на кмета Паскалев също изпратиха в “Грамада” свои представители, които заснеха събитието от тяхна гледна точка.

В късния следобед пресцентърът излезе със следната информация: Общоизвестно е, че проектът за подмяната на “ВиК” мрежата в “Грамада”, възложен и разплатен от “ВиК”, е одобрен от управляващия орган на ОП “Околна среда” към МОСВ. Съгласно програмата, по която се финансира проектът, не се допуска преасфалтиране, а само изкърпване на улиците. Но заради политиката на ГЕРБ в Благоевград да се блокира всичко, подкрепяна от сателитите им Д. Урдев, Лазар Причкапов и Радослав Тасков, целенасочено отказаха да одобрят предложените от кмета К. Паскалев в бюджет 2010 средства за полагането на най-горния износващ слой асфалт. Сега за оправдание Роячки се опитва да провокира недоволството на хората от квартала. Не г-н Роячки, а кметът Паскалев още през септември 2009 г. обяви, че поради заложената в проекта на “ВиК” технология - изкопите да са с голяма дълбочина - до 7 м, и предвидено уплътнение от 40 см, се очаква слягане на земните пластове и затова бе взето решение основният слой асфалт да се постави година по-късно, заключават от общинската администрация.

Очаква се двубоят ГЕРБ-Паскалев днес да се разрази на сесията на ОбС, макар че ремонтите в “Грамада” не са включени като точка в дневния ред.

37 коментара
30 Април 2010 08:34 | алоооооооооо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

това първо не е протест а само показване на простотиите на този така че не пишете глупости защото ако беше протест сега парцалев щеше да трепери в кабинета си


30 Април 2010 08:36 | пипи
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Грамаждани са задружни! Защо не отидат в общината и да му счупят главата на този Старчевски крадец.Това може да се случи със всяка улица в града.Ще видим и ,,Славянска".Как не се ояде и не се окраде този КМЕТ.Не го е срам!


30 Април 2010 08:38 | роси
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

СВИРИЕВА това не е протест ма,радвай се че не са решили ГРАМАЖДАНИ иначе направо ще Ви се стъжни.


30 Април 2010 08:43 | Грамажданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

само кажете и тръгваме....


30 Април 2010 08:43 | nadq
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Крайно време беше някой да повдигне въпроса за смешното асфалтиране в грамада.Срамота в 21 век нова улица за нула време пропадат. Парцалев е виновен за всичко.


30 Април 2010 09:22 | до дани
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Заради такива БАй Ганьовци като теб сме на такова дередже.Говори ме, че това може да се случи навсякъде ти си въртиш за кой е сигнализирал.Не те е срам!


30 Април 2010 10:06 | !!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Неее, то този наш кмет изобщо не е нагъл.... Да не сте посмяли да си помислите такова нещо. Той забрави в какво състояние беше Грамада с месеци, заради добрата политика на нашия управник и сега с цялата си наглост приписва своята вина на други....Браво, кмете :)


30 Април 2010 10:33 | katq
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Краси Роячки е човек който найстина прави много за Грамада.Крадливият ни Управник да си ходи на старчево.Не може Парцалев да се подиграва с Благоевград.Тук селски номера не търпим.


30 Април 2010 10:35 | 12
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

кога ще се оправим в тая държава,защто не се търси отговорност от монолитстрой за свършената работа а за Паскалев немам думи той освен да краде нищто друго не прави


30 Април 2010 11:03 | някоя
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Не разбраха ли, че това не беше протест, а просто човека искаше да покаже на всички благоевградчани какво се случва в Грамада, да покаже как се крадат парите им, как пропадат в дупки и пукнатини, добре че другите 1 200 000 лв. не бяха гласувани за джобчето на нашия "добър" кмет пРаскалев и фирмите около него !


30 Април 2010 11:27 | Jordanka Hristova
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Крайно време беше някой да повдигне въпроса за лошо свършената работа в кв. Грамада. Ако тръгнеш с кола да преминаваш по улиците на квартала, просто ще си скъсаш нервите. Всички коли на живеещите в квартала са на улиците....,не могат да си приберат колите заради 30 см. бордюри..., няма разминаване с насрещното движение. Да не говорим за кръпките на ул. Георги Попов. А пред къщата на К. Роячки е оставена такава дупка, че като има дъжд, ще му трябва мост за да излезе на улицата. Той трябваше да заведе вчера журналистите на ул Г. Попов, за да видят там какво се направили..., оставиха си ръцете. Докога няма да си вършим съвестно работите. В кой век живеем..., трябва да се засрамим от това,че имитираме работа... Всички от квартала, ще подкрепим г-н Роячки..., този млад човек е достоен за уважение. Харесвам всички млади хора членове на ГЕРБ в града които със своя доброволен труд дават всичко от себе си за да е по-красив нашия град. Точно така..... млади хора....БОРЕТЕ СЕ , за благото на г


30 Април 2010 11:30 | СПАСКО
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

БРАВО на г-н Роячки !!! Хубаво правите като показвате къде са потънали парите на данъкоплатеца. Надявам се на следващите избори Благоевградчани да се събудят и да помислят хубаво за кой да гласуват. Едни и същи хора и фирми вече 10 години печелят поръчки, злоупотребяват и след това няма кой да им търси отговорност. Интересно е само къде спи прокуратурата и колко статии трябва да излезнат, за да се самосезира???
УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ПРОКУРОРИ - "ИЗЛЕЗТЕ ОТ ЗИМНИЯ СИ СЪН, НАВЪН Е ПРОЛЕТ !!!


30 Април 2010 11:34 | 123
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

НА СЛЕДВАЩИТЕ КМЕТСКИ ИЗБОРИ ,ГРАМАЖДАНИ ИЗБЕРЕТЕ СИ КРАСО РОЯЧКИ ЗА КМЕТ


30 Април 2010 12:36 | petq
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Краси давай смело напред,ние сме плътно до теб.Гражданите на благоевград няма да търпят тази безконтролност и безхаберие от страна на кмета и фирмите около него.


30 Април 2010 14:01 | Jordanka Hristova
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Пък, защо да не си го изберем за кмет..... Нека и в Бл-град за кмет да изберем благоевградчанин, а не пришелци. Та дали, ще е Красо или друг ...само да е благоевградчанин..., та да милее и мисли за града....


30 Април 2010 14:48 | грамажданин
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

евала на краси роячки за пореден път показа че е загрижен за своя квартал и за своите години наистина е човек който е постигнал нещо и продължава напред а ако зависи от анс защо да не го изберем и за кмен сигурна съм че ще се срави много по-добре от сегашния. :))))


30 Април 2010 15:48 | Димо
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

БРАВО ГРАМАДА!
КАЧЕТЕ КОЛИТЕ НА ТРОТАРИТЕ ИГЛЕДАЙТЕ СЛАЛОМИТЕ НА МАЙКИТЕ С КОЛИЧКИТЕ И ПЕШОХОДЦИТЕ.
ЗА ТАПАНРИ КАТО ВАС ТОВА ЩЕ БЪДЕ ВЕСЕЛО ЗАНИМАНИЕ.
ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ ПАРКИРАНЕТО НА ТРОТОАРИТЕ.


30 Април 2010 15:55 | пешо
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

абе тапанар, кой ти говори за паркиране по тротоарите...хората не могат да си ги приберат в дворовете и гаражите, защото не могат да литнат и да прескочат 40 см.бордюр. и къде тогава да ги сложат-върху главата ти ли? много ясно че ще ги зарязват на улицата


30 Април 2010 16:23 | грамажданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

проблема вече го има, и нека докато се разреши кардинално, да се направи еднопосочно движение в района след бариерата, до училището и обратно, така поне малко ще се облекчи движението, действително колите не могат да се разминават,и някога ще се случи нещо лошо, тъй като ние шофьорите без да се усетим натисаме газта за да минем по бързо по улицата, докато насреща ни не се е задала др. кола. Що се отнася до роячки - малко са пресилени хвалбите, виште как работи в общ. съвет, поне сесиите са свободни и всерки може да ги посети, той повече се заиграва с журналистите, впрочем така са повечето от тях.


30 Април 2010 16:49 | Jordanka Hristova
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Грамажданино...., а ти какво правиш за Грамада????? Вероятно, днес си се регистрирал като грамажданин. Не си предложил нищо интересно....


30 Април 2010 16:51 | ГРАЖДАНИН
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

с извинение ви казвам сме6ници,за6то?за6тото вие требва да сте благодарни на кмета 4е ви смени водопровода ина4е 6е се изтровихте 6е ве хване6е некоиа болест ако сте видели от кви тарби пиехте ВОДАА,,а РОИА4КИ ДИГА САМО ПАРА,ОТ НЕГО ДОСА ФАИДА НЕМА,НАТИСКА СЕ И СЕ ПОДМАЗВА НА ......а грамаждани да са доволни 4е''ПАРЦАЛЕВ'' ИМ АСВАЛТИРА УЛИЦИТЕ И НЕ ГАЗАТ КАЛ ДО ШИЯ :) НЕГО ЗА6ТИТАВАМ СТАР4ЕВЕЦО А ПРОСТО САМ РЕАЛИСТ


30 Април 2010 16:52 | опа
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Аз като гледам колко хора подкрепят Краси Роячки,нека го направим Кмет.
КРАСИ КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД.


30 Април 2010 17:14 | Jordanka Hristova
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ГРАЖДАНИН..., колко много правописни грешки...., научи се да пишеш и тогава прави коментари. А то всички сме реалисти..., но си мълчим и никой не иска да застане и да защити интереси те си...., чакаме друг да си удрят главите в стената , а пък после го коментираме какъв е бил и какво е правил.....


30 Април 2010 18:10 | някоя
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

До ГРАЖДАНИН !!! Абе с извинени - ти тъп ли си ? Май не знаеш кой отпусна парите за асфалтиране на улиците в нашия град, защото този твой любим кмет беше направил договор за подмяна на ВиК мрежата, без да има в договора клауза за асфалтиране след това и питам кой нормален и милеещ за този град човек ще сключи такъв договор ???


30 Април 2010 18:57 | Катерина
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Грамаждани, не се сърдете на Паскалев. Той искаше допълнително пари от бюджет 2010 год. за улиците на кв."Грамада". Тогава"умните" съветници от ГЕРБ решиха, че е по-наложително да се отпуснат пари за пътечки, за метода "ин витро" и т.н. Сега сърбайте попарата, която ви надроби съкварталеца ви, Роячки.


30 Април 2010 22:01 | фг
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

хахааха, Красо Сън ситито кмет... на шадраван може би


30 Април 2010 23:26 | рс
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Абе тук има разни мухляри, дето не знаят къде се намират май. Свикнали са да ги тъпчат цял живот и така им харесва. Краси, човека иска да им отвори очите, а те...Най-лошото е, че са похарчени маса пари за некачествен ремонт. В България абсурдите са навсякъде, бедна и грозна държавица сме,ей...


01 Май 2010 00:22 | до Дани от тони
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

абе и красо ще ви оправи толкова колкото и Паскалев оправи нас.А благоевградчани никога не са живели в Грамада


01 Май 2010 08:55 | бг
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

оставете кмета да си краде на спокоиствие остават му броени месеци и каквото закачи това ще му остане


01 Май 2010 22:59 | до катерина
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

абе момиче ти какви ги говориш бе ако си мислиш че тези номера на паскалчо и смръдлиева ще минат пред хората от грамада жестоко се лъжеш така че не си прави труда да ги защитаваш а и само да кажат и сме пред общината с камъни и този селяк да си ходи


01 Май 2010 23:00 | реалистка
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За Грамада
1.Надлез!2. Прожектора на гарата да свети в посока Грамада!
3. Тротоари на жп-прелеза за пешеходци/сега заради огромна локва пешеходците слизат до средата на платното пред автомобилите?! 4. Автобуси в пиковите часове , но без жп-маневри на товарни влакове тогава , а нощем. /трябва ли да сме абонирани за таксита/?Ако трябва маршрутки ще се пуснат!
5. Другото си го знаете , но трябва и да си го искаме , но по организиран начин! Успех!


02 Май 2010 09:40 | дончо
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

епа не сте ли разбрали , че без герб си е ... майката
затова може да спре безсмисленото плюете


04 Май 2010 16:51 | до дончо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

не БЕЗ герб , а герб ни *** майката на всички!!!


04 Май 2010 20:59 | градски
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

красо да спре дрогата в бакарди и тогава да се сили




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар