Съветник от Сандански повдигна завесата! Ето защо председателя на комисията за избор на шеф на УВЕКС К. Станоев се разгневи и хвърли оставка

10 януари 2018 09:31   3 коментара   11011 прочита


Само преди дни трябваше да се проведе заседание на ВК по избор на управител на „УВЕКС“ ЕООД, гр. Сандански., то обаче се провали заради внезапната оставка на председателя на комисията К. Станоев, който повдигна завесата и разкри караници в комисията, определили решението му. Ето какво написа Станоев:

Още в самото начало, преди комисията да започне да заседава, се заформи ожесточен спор между нейните членове по отношение на това, че всички законови срокове заложени в наредбата са просрочени и процедурата по избор на управител е нарушена в самия зародиш и всички решения от тук нататък ще бъдат взети неправомерно и незаконосъобразно.

Всичко започна от момента, в който Г-н Георги Георгиев бе избран за Председател на ОбС Сандански и неговото място в комисията остана вакантно и беше пропуснато да се запълни от нов член (общински съветник).

Направих няколко последователни опита (три на брой) да проведа легитимно заседание на комисията, които обаче се оказаха несполучливи поради една или друга причина.

След всички проведени срещи и дебати с членовете на временната комисия установих, че е налице липса на желание работата на оглавяваната от мен комисия да продължи в този състав.

Поради гореизложеното считам, че е редно от моя страна да поема цялата отговорност за случилото се и да подам оставка за да може общинският съвет, да отвори нова процедура за избор на управител на УВЕКС.

Като гражданин на РБ и общински съветник, който е избран пряко от жителите на общината вярвам, че законите и подзаконовите нормативни актове трябва да се спазват и компромиси от каквото и да било естество нямат място в законодателният орган.

П. Попов


Още за: съветник   завеса   комисия   Още от: Политика

Принтирай статия
3 коментара
10 Януари 2018 12:17 | Сандански
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

СМЕШНИК


10 Януари 2018 12:39 | Плешивмишотплоски
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Да, законите трябва да се спазват! Добре е, че го правиш, но за съжаление ТКЗС” ГРОБ” нямат такива скрупули. Целта е да прилапат ВиК-то и след това да го изцицат. Че как иначе ще си купуваш гласове и цели комисии, когато дойдат избори ?


09 Февруари 2018 10:53 | Плешивмишотплоски2
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хитрото селянче отиграва на Янето схемата. Няма да има конкурс щото отдавна са се разбрали, този който сега уж е временно да си остане за постоянно. В следващата комисия на някой от членовете ще му цъфнат хемероиди и няма да може да седи на мястото в комисията : ( . И така ще сипят прах в очите на хората. Аман от боклуци!!!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар