Съветниците от Благоевград гласуваха солидарно “за” спасяване на 4-те диспансера

25 септември 2010 00:12   14 коментара   24164 прочита
Запазването на диспансерите доведе на заседанието на ОбС в Благоевград областния управител В. Смиленов /отдясно/ и директорите и лекарите от здравните заведения
Запазването на диспансерите доведе на заседанието на ОбС в Благоевград областния управител В. Смиленов /отдясно/ и директорите и лекарите от здравните заведения


Запазването на диспансерите доведе на заседанието на ОбС в Благоевград областния управител В. Смиленов /отдясно/ и директорите и лекарите от здравните заведения

Отпуснаха 10 000 лв. за лечението на колегата им д-р Данко Ангелов и сина му

Онкологичният диспансер в Благоевград да се запази като самостоятелно лечебно заведение, за това гласуваха вчера 35 общински съветниции на заседание на местния парламент в присъствието на служители и директори на четирите диспансера. Местните депутати подкрепиха идеята като специализирана болница да се преструктурира и диспансерът по пневмофтизиатрични заболявания, диспансерът за психични заболявания да стане Център за психично здраве, а кожният - Център за кожновенерически заболявания.

На сесията бе и областният управител на Благоевград Валери Смиленов, който е председател на комисията, която изготви здравната карта на региона, а в четвъртък внесе документите при здравния министър Анна-Мария Борисова. Благодаря за това, което гласувахте днес, ако бяхте направили предложение за центрове на предишната сесия, това означаваше, че със сигурност щяхме да ги закрием, не влагам в изказването си нищо политическо, но добре че не се избърза, каза губернаторът.

Кметът Костадин Паскалев каза, че общинските съветници са хората, които трябва да прояват ясна политическа воля, защото не ръководствата на диспансерите, а те могат да вземат решение за зравната политика на общината.

На вчерашната сесия съветниците направиха и жест на благородство към техния колега от БСП Данко Ангелов и към сина му, защото и двамата страдат от тежко заболяване и се нуждаят от спешно лечение. ОбС гласува да им се отпуснат 10 000 лв., които да се разделят поравно между двамата. Управителят на МЦ-1 д-р Тони Даскалов предложи да се прехвърлят 1000 лв. от печалбата на дружеството в сметките на д-р Ангелов за лечението.

Вчера получиха одобрение и четири от шестте молби за отпускане на пари за ин витро процедури.


Още за: ОбС   диспансер   гласуване   Още от: Политика

Принтирай статия
14 коментара
25 Септември 2010 15:02 | лекар
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ЛИКВИДАТОРА НА ОБЛАСТНОТА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ Е ИМЕННО т.н. ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ - СМИЛЕНОВ, ЗАЕДНО С ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ И АКТИВ НА ГЕРБ !!!!
Това трябва да бъде кристално ясно на цялата общественост. Моля, за вашето внимание през следващите дни при изясняването на целия ГЕРБОВ ФАРС.
ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМЕ НА ВАШАТА ПОМОЩ ПРИ ПОСЛЕДВАЩИТЕ ОПРЕДЕЛЕНИ ОТ ЗАКОНА И КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДЕЙСТВИЯ !!!!! БОРБАТА ЗА ЗДРАВЕТО И СВОБОДНИЯ ДОСТЪП НА ГРАЖДАНИТЕ ДО МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ ПРОДЪЛЖАВА !!!!!!
Няма да се допусне хора със съмнителна репутация да ликвидират работещи структури за сметка на възможно най- некадърно управляваната МБАЛ в България. Когато се извършва подобна манипулация би било хубаво МАНИПУЛАТОРИТЕ и ЛЪЖЦИТЕ да имат предвид, че се изправят срещу хора със значителен интелектуален потенциал и различен морал от техния.


25 Септември 2010 15:07 | ер
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ЗАЩО НЕ СЕ ПУБЛИКУВАТ ИМЕНАТА НА ОДОБРЕНИТЕ ЗА ИНВИТРО? ТАМ ДАЛИ НЯМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ С ЕДИН ОТ ЧЛЕНОВЕТЕ НА КОМИСИЯТА, ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК????? САМО ЗА ИНФОРМАЦИЯ


25 Септември 2010 15:27 | лекар - продължение
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Лицето СМИЛЕНОВ е назначен за председател на областната комисия по здравеопазване с нормативен акт, отстранявайки директора на РЦЗ от същия пост с единсвена цел да се наложат шизофренните идеи на МЗ за здравна реформа. Под политически натиск на т.н. ОБЛАСТЕН управител се създаде и изпрати на 21.09.2010г. предложение за здравна карта на областа. В нея диспансерите по кожновенерологични заболявания и пневмофтизиатричен са посочени като отделения към все по-пропадащата вследстви некадърно управление МБАЛ. Тов нещо се опита да бъде прикрито и създаде изфабрикуваната манипулация пред обществеността и Общинския съвет.Този факт обесмисля сесията на 24.09.2010г.
Хем заблудата е пълна, хем местния актив на ГЕРБ е изпълнил услужливо политическата поръчка.
ТВЪРДЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ ХОДОВЕ ОТ ТВЪРДЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ ХОРА !
ГЕРБ в този си вид означава- селски примитивизъм облечен във власт


25 Септември 2010 15:56 | цитат
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

"Това управление е обективирано безобразие на нашата обща политическа некадърност – лявата, дясната и народната"
ГЕРБ е десен анекдот, а не десница. Това е силно персонализирано движение от турбо фолклорен тип.


25 Септември 2010 16:01 | нашата гордост
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЧАСТ от актива:
ВЕСЕЛИНСК - хигиенист от Ленингград - без право да работи с пациенти
Михайлов - селско момче с 2 минути латентно време при въпрос дори за собственото му име
Костов - пенсионирания военен , проволил се ката кандидат за кмет, управител на Пулс, здравна каса и сега потропва със зелените чорапки в МБАЛ
Чилев - клюкар, решатар и срам за лекарската гилдия
Димитров - алкохол и френски шансони
К.Ангелов - без коментар - всичко е известно
Митев - строителен предприемач и запознат с амниотичните емболии
Гнутова - човека със слуховите апарати
НЯМА КАК НАЧАЛНИЦИТЕ НА ДИСПАНСЕРИТЕ И ЛЕКАРИТЕ ОТ ТЯХ ДА БЪДАТ ПОДЧИНЕНИ НА ТЕЗИ КРЕАТУРИ.
ГЕРБ- НЕ САМО АНЕГДОТ, НО И ВИЦ с основен разказвач МАГИСТРАЛНА ПРИНЦЕСА СЪС СЕРИОЗНИ ЛИЧНОСТНИ ОТКЛОНЕНИЯ
БРАВО и ИЗБОРИ !!!!


26 Септември 2010 10:50 | лекар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Къде е титана на простотията т.н."д-р"Веселински. Има ли по-тъп лекар в Благоевград? Къде е Митев, Миихайлов? Какво ще правите сега без диспансерите господа проститутки.


26 Септември 2010 12:20 | зрител на спектакъла ГЕРБ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

МБАЛ ще получи брой легла, но без персонал от посочените диспансерите. Това ще усложни и без това тежката работа на мед. екипи в отделенията, защото те са под необходимия минимум, поради факта , че се водят фиктивно на работа лекари Причината е чрез документна измама да се сключват договори със Здравна каса.
Квалифицирания персонал на диспансерите никога няма да отиде на работа в МБАЛ, заради некадърното му управление.
КРЕТЕНИ !! Това единствено успяхте да направите с гладките си мозъчета.
Язък, че имате претенции да сте лекари. Освен диплома, трябва и интелект- нещо не познато за вас.
ТОВА Е МЕСТНИЯ АКТИВ НА ГЕРБ И ТОЧНО ЗА ТОВА ЩЕ СИ ЗАМИНЕТЕ ОЩЕ ПРИ МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ?!!
Н Е Щ А С Т Н И Ц И !!!!!!!


26 Септември 2010 12:29 | гражданин до ГЕЛБ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

КАКВА ИДИЛИЯ ЦАРИ НА СНИМКАТА - ПЛОЧКАДЖИЯ И ЛЪЖЕЦ !
ИЗБЕРЕТЕ МОПА ЗА СИМВОЛ НА МЕСТНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ, ТОВА Е ЕДИНСТВЕНО СМИСЛЕНОТО НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА НАПРАВИТЕ !
ГЕРБ ОБИЧА МАГИСТРАЛНИ ХОРА !


26 Септември 2010 17:47 | hacuna Mattata
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе хора,
вие като толкова разбирате, защо не вземете да излезете с някоя по-добра идея. То пари за нищо няма в държавата и хората се опитват да правят от нищо нещо, а вие само ги плюете.
И ... Общинския съвет в Благоевград не е само ГЕРБ, а доста други хора.
Стига с тия плоски ПР акции на гърба на болните и неразбиращите.
Засрамете се.


26 Септември 2010 19:02 | до 17.47
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

От нищо не може да стане нещо , но от нещото да направиш нищо в момента на областно ниво и нацижнално в областта на здравеопазването прави ГЕРБ
Герберче, бъди разумно и не замърсявай форума с плоско извинителни умозаключения.
ГЕРБ е нищото облечено във власт, поради протестен вот и манталитет на избирателите дали гласа си подлъгани от чудовищен ПОПУЛИЗЪМ


26 Септември 2010 22:24 | до зрител
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ти сигурно даваш ценни съвети директно от психото, добре ,че той си остава та няма да те преместят в Мбал-а, интелектуалецо


27 Септември 2010 07:16 | до 22.24
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Винаги съм бил против пускането в градски отпуск на болни от психодиспансера - резултата е на лице - писане по форумите на сентенции с шизофренен характер.
Като прибавим евентуално членство в ГЕРБ - всичко това ти е простено - не си виновен тин - природата така е отредила.


27 Септември 2010 14:53 | до лекар
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Другарю лекар хем ви спасяват ,хем пак сте недоволни Ама кажете най-сетне какво искате Хората гласуват всеобщо за вашето спасение ,а вие плюете ли плюетепоне прочетете заглавието на статията и сетне хвърлете злобата си на Смиленов и Хаджигаев Или си признайте къде ви е болката Няма да има същите привилегии както досега Затова не са виновни нито обл. управител, нито предс. на общ.съвет


27 Септември 2010 16:37 | до 14.53
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ако прояваваш дори и минимален разум, като четеш написанато във форума, ще разбереш къде се крие истинския проблем. Ако сам не можеш ще се наложи някой от вашия актив на ГЕРБ да ти го обясни.
В противен случай нямам никакво намерение да коментирам изрази като привилегии и т.н.
Прав е пожарникара в известна степен - такъв ни е материала!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар