Съветниците на Бобов дол гласуваха кметът Гр. Алексова задължително да чете в. “Струма”

22 март 2010 00:18   5 коментара   16426 прочита
Гр. Алексова
Гр. Алексова


Гр. Алексова

Градоначалник и местни депутати се цакат взаимно с жалби до Административен съд

Кметът на община Бобов дол Грети Алексова внесе жалба в Кюстендилския административен съд срещу общинските съветници, които на закрито заседание гласували решение да купува и редовно да чете вестник “Струма”. Решението възникнало по повод единодушното гласуване на съветниците за обективно и безпристрастно отразяване на регионалните проблеми във вестник “Струма”.

Предложението е на местния депутат от мнозинството и шеф на предизборния щаб на Грети Алексова инж. Васил Велинов. За мен това решение е абсурдно, както и серия други решения на местния парламент, коментира Грети Алексова. Тя беше категорична, че решението не я озлобява, нито настройва срещу вестника. Аз и без това го купувам, и без това решение го чета, но не бих искала съветниците да ми диктуват неща, които са част от моя личен периметър.

До Кюстендилски окръжен съд тя е внесла още жалби, едната от които е срещу решението за такса битови отпадъци и срещу приемането на общинския бюджет в този му вид. Таксата е драстично намалена и в условията на криза общината няма да може да изпълнява своите задължения по Закона за управление на отпадъците и ще търпи санкции, каза кметът. Областният управител Любомир Анчев е изключително благосклонен към решенията на Общинския съвет на Бобов дол и за разлика например от Дупница в миньорския град не е спрял нито едно решение.

Битката между Общинския съвет и кметската администрация в Бобов дол не стихва от първия ден на встъпването в длъжност на кмет и съветници. На председателския пост се смениха 4 екипа, до края прогнозата е, че ще седнат още толкова в стола на първи съветник. В момента Димитър Ганчев, който беше първият председател и след няколко битки отново зае поста, е враг №1 на кмета и е на мнение, че Грети Алексова възпрепятства работата на Общинския съвет, поради което е внесал серия жалби до Административния съд, между които са правилникът за организация на дейността на Общинския съвет и общият брой на сигналите му е над 20. За поста на Димитър Ганчев се стяга съветничката от ГЕРБ, която бе и кандидат за кмет, Нели Карипова. Наблюдатели коментират, че съветниците са избрали ротарианския принцип на действие в местния Общински съвет, по силата на който в стола на председател до края на мандата трябва да седнат още 4-5 души. Заплатата на председателя е 1400 лева, на заместник 1000 лева, а съветник получава средно 300 лева на месец.

5 коментара
22 Март 2010 22:20 | анани
Оценка:
22
 (
30
 гласа)

Кметицата е отговаряла отново след употреба на значително количество алкохол.Госпожо не се излагайте повече с неадектватни изказвания.Аз ако съм на мястото на Ганчев ще те заведа до Сливен,еднопосочно,за да се увериш, че хората в Бобов дол повече не желаят да те виждат в кметския кабинет


23 Март 2010 06:22 | До Лидия Павлова
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Г-жо Павлова,тъй като вие правите разследваща журналистика,и винаги обвиняват вестника ,че изнася неверни данни ,както в случая Алексова лъже за заплатите на председателя ,зам. председателите,моля Ви докажете истината ,тя е съвсем друга,в момента се манипулира общественото мнение и то чрез вашия вестник ,тъй като Алексова е обидена ,че Общинския съвет я задължи редовно да го купува.
Това и е отмъщението спрямо Ганчев.


23 Март 2010 06:30 | оп-чоп
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Още малко и остана ,народа е казал"Змията ,като умира ,най-силно хапе"




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар