Съветниците гласуваха “за” филиала на Солунската борса в Петрич

10 септември 2011 00:16   11 коментара   8610 прочита

Общинският съвет в Петрич даде принципно съгласие за построяване на филиал на Солунската стокова борса край южния град. Съгласието бе необходимо, за да стартира проектът между Солун и Петрич. Той е на стойност 4 млн. евро, като парите са не само за изграждане на филиала и за обновяването на борсата в Солун, но и за проучвателните дейности, извършени от гръцката страна.

Община Петрич трябва да предостави терен с площ от 80 до 200 дка за филиала, общински земи с такава площ има в землищата на Първомай, Марино поле и под петричките оранжерии. Всички документни дейности по проекта трябва да бъдат приключени до Нова година, за да се включат общините в срока за кандидатстване.

С решението си съветниците попариха надеждите на местните земеделци, че местните парламентаристи, избрани да защитават техните интереси, няма да се съгласят филиалът на Солунската борса да стъпи в Петричко.

Местните производители считат филиала за реална опасност за земеделието в региона, тъй като българската стока е по-качествена от гръцката, но поради много фактори гърците постигат и реализират продукцията си на много по-ниска цена. Други обаче смятат, че така ще се даде тласък на развитието на отрасъла и Петрич ще се превърне в аграрен бизнес център не само на България, но и на Балканите.


Още за: борса   построяване   филиал   Още от: Политика

Принтирай статия
11 коментара
10 Септември 2011 06:44 | НЕ ТРЯБВА
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

Защо сме такива дупедавци ???? Хукнахме да помагаме на коварните гърци да излизат от кризата ?! Я кажете колко пъти Гърция е помагала на България ???? Това няма да е в полза на нашия народ и докато не е късно се събудете .....!!!!!


10 Септември 2011 09:47 | ...
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Луда работа!


10 Септември 2011 09:57 | edin
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Вместо общинските съветници да потърсят сметка на отговорните за състоянието на борсата в Кърналово, тръгнали да доубиват нашия земеделец. Ама защо не, виждат възможности за попълване на джобовете си. пък и избори идат - пари трябват много.


10 Септември 2011 16:35 | Земеделси съюз
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Новият общински съвет дали ще е същото мнение?


10 Септември 2011 16:48 | Крум от Крънджилица
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Говедото Стоян Менодовски колко е евро е взело в случая ???
А останалите боклуци от миманса на инж. Азис, наречени общински съветници ???
Добре е, че манадатът им свършва. Кой знае какви НОВИ ИЗРОДИ пак ще си платят, за да станат съветници...
Идва 23. 10. 2011 - хора, внимавайте !!! Още един мандат на инж. Азис вече ще ни довърши.


10 Септември 2011 17:08 | ммм даа
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

българските зеленчуци бяха качествени до преди 20г. сега са пълни с всякакви химикали. като се направи борсата ще спечелим ние потребителит, а селяците да ни пробутват боклуци като ги крият под хубавата стока


10 Септември 2011 17:19 | Мането
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Както и да го въртят, няма как да е в полза нито на земеделците, нито на потребителите.
Не може да се храним самос внос и да не ни излезе скъпо.
А производителите (не само от петричко) са загинали.
Каквото Азиз, Мендовското говедо, Боби Марков, Туфчо, Кобуров, Пильоков, Христо Георгиев и цялата им пасмина са направили е от вредно, по-вредно!


10 Септември 2011 20:26 | земеделец
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Това което ще се прави не е филиал а е съвсем нова борса по подобие на Солунската и спрете да пишете глупости. Такава борса ще е само от полза за производителите защото ще привлече много и големи търговци с тировете, а нашите производители ще има на кого да продават, сега къде си пласират стоката на 2-3 циганина с бусовете и с много мъка и овъртане за намаляване на цените, вижте и колко работни места ще се отворят, пък после мислете за простотиите които пишете и ограниченото мислене което е навсякъде по общината, заради хора като вас сме на това дередже, дребни душици


11 Септември 2011 09:21 | Трайчо
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Дали е филиал или съвсем нова борса е без значение.
От значение е, че вносните земеделски продукти вече ще се доставят направо тук, вместо да се зкупуват от Солун.
Тежко и горко на земеделците.


12 Септември 2011 10:12 | Баба Вида
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)


Е скоро ще свърши блаженството на" не известните" общински съветници, на които изобщо не знаем ни имената ни лицата - те са безличници .Ама колко бяха добри в смученето на лесни пари.
Кой си купи кола, кой си купи апартамент на площада, кой си построи къща, кой пожела жената на ближния си. Ама нейсе, сега ще сънуват кошмари.


12 Септември 2011 17:46 | Киро - Игралище
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Всякао ново начало е добро за хората и борсата която ще се построй е за благото на хората
найстина ще се променят много неща, най- вече ще бъдат облекчени самите производители
защото продукцията ще има къде да я продават. Това е нещо ново което много хора не могат да разберат, но пък други говорят само празнословици защо веднага се гледа със лошо.
Има неща който ще бъдат корено променени за много от нас, прекупвачите ще бъдет зле най
вече, но производитела не. Изкупните цени ще бъдат изписвани всеки ден ако те устройва продаваш ако ли не не, но ще има къде да се предоставя стоката всеки сам избира и избора е личен, но това е прекрасно което ще се направи. Жалко за циганите който
събират боклука по Гърция направо увистват. Ще се съвземе българският производител.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар