Съветници уредиха шефа си П. Чучуганов с 590 лв. заплата от земеделска кооперация

18 февруари 2012 00:18   3 коментара   12310 прочита
Елка Тодорова от НДСВ
Елка Тодорова от НДСВ


Елка Тодорова от НДСВ

Шефката на една от най-богатите земеделски кооперации в Сапарева баня - Елка Тодорова, уреди съпартийника си Петър Чучуганов с 590 лева заплата. Петър Чучуганов седна в председателския пост на Общински съвет - Сапарева баня от партията ЕНП на Мария Капон и вчера по предложение на Елка Тодорова съветниците гласуваха той да получава 590 лева без фиксирано работно време или когато иска да идва на работа. Единствени от ГЕРБ гласуваха “въздържал се”.

Съветниците приеха и бюджет за 2012 година в размер на 5 800 000 лева, като при гласуването ясно се очерта разпад в групата на партия ЛИДЕР. За пореден път нейните двама представители гласуваха коренно противоположно. Към групата на опозиционерите ГЕРБ, които гласуваха “въздържал се”, се присъдени Васко Лазов от ЛИДЕР. Съпартийката му Даниела Кюрчийска гласува с мнозинството на управляващите - ЕНП, БСП и НДСВ.

Местни хора бяха дошли, за да видят как ще гласуват съветниците по рутинна точка, свързана с връщането на имоти и земеделски земи. Нивите са си техни по закон, но по неизвестни причини “против” с потропване на крак се обяви лидерът на НДСВ, бившият председател Венчо Златанчев, като си навлече парлива атака от лидера на “Демократи за силна България” Росен Тимчев: “Ти не си царски човек, ти си комунист, защото си против частната собственост”. С гласуване все пак хората получиха нивите си.

Любопитна подробност беше фактът, че по предложение на кмета Сашо Иванов съветниците гласуваха единодушно 250 литра гориво общината да дарява месечно на полицията в Сапарева баня, за да бъде гарантирана охраната на курорта Паничище. Опозиция и управляващи влязоха в остър сблъсък за снегопочистенето и по-специално за почистения път за Паничище. Росен Тимчев извади справка, която сочи, че за почистването на пътя са отделени 60-70 хиляди лева. С тези пари пътят трябва да бъде “облизан”.

Най-накрая съветничката Марта Желязкова от ГЕРБ внесе драматизъм. Тя разкри, че възрастна жена, която е погребала наскоро съпруга си, е била заставена от попа да носи дърва на гръб с чувал в църквата на гробищния парк, за да запали печката, за да дойде божият човек да опее съпруга й. Установих, че това е практика. Общината разполага с лесничейство, с огромна гора, а заставя хората да носят дърва на гръб, за да погребват в студа близките си.

Лидерът на ДСБ Росен Тимчев скочи разгневен към управляващите: “Опомнете се, не сте вечни”. Утре и вие ще легнете. И вас ще ходим да ви погребваме и дърва на гръб няма да ви носим. Направете така, че опечалените да са спокойни за ритуала”, апелира Р. Тимчев.

3 коментара
18 Февруари 2012 10:36 | АВРАМ
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

ТАЯ НА СНИМКАТА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РПК А НЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА КООПЕРАЦИЯ ТАМ ВСИЧКО ОТКРАДНА И ХЛЕБОЗАВОДА И ВСИЧКО КАКВОТО МОЖА СЕГА СЕ Е НАБУТАЛА В НДСВ ПРОДАДЕ СУМА ТИ МАГАЗИНИ ЗЕМЯ И СИ НАПРАВИ ХОТЕЛ НЯМА ГЛАВЕН СЧЕТОВОДИТЕЛ ТЯ Е ВСИЧКО


20 Февруари 2012 11:00 | сапаревобанец
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Елка Тодорова е комбина във всяка една далавера и даде за смешни пари магазин на кооперацията на Петре Чучуганов а сега и заплатка му гласуват, смешни сте алчни боклуци!!!


20 Февруари 2012 12:38 | !!!!!!
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Това прасе на снимката окраде всичко което можа! Чучуганов окраде руснаците сега ще окраде и Общината и можем да се закрием официално как може толко нахални хора, всички ги знаят те пак се бутат и си правят пари на гърба ни?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар