Със снимки и криминален обзор граждани предадоха кмета на Якоруда Н. Кафелов на ДАНС и Б. Борисов

21 април 2010 00:20   33 коментара   43694 прочита
Н. Кафелов
Н. Кафелов


Н. Кафелов

9 са закононарушенията на близкия до Ахмед Доган градоначалник, всичките са прикривани почти 9 години

Жители на община Якоруда избраха нестандартен начин да предизвикат проверка на настоящия градоначалник Нуредин Кафелов. Двама от тях, въоръжени с фотоапарати, заснеха част от обектите в общината, с които според тях Кафелов е “сгазил лука”. Заедно с фотографиите, придружени от обширно експозе за доказаните до момента гафове на кмета им и кратък пояснителен текст какво има на всяка снимка и какво е нарушението, са изпратени две писма директно за ДАНС и премиера Бойко Борисов.

Според направената биографична справка на Кафелов пред премиера и агенцията неговите проблеми с прокуратурата започват през 2001 г., когато е избран за пръв кметски мандат. Тогава по настояване на група общински съветници държавното обвинение започва разследване на продажбата на бившия цех за скариди в Якоруда с площ 2800 кв.м, оценен за 260 000 лв. Въпреки оценката Кафелов го продава на софийската фирма “Ивел” за 115 000 лв. До момента няма резултат от разследването на прокуратурата и делото е покрито.

През март 2003 година Ахмед Доган вкарва Нуредин Кафелов от личната си квота в централата на ДПС и го прави член на Комисията за финансов надзор в парламента с 6-годишен мандат. Въпреки многократните опити на шефа на комисията Апостол Апостолов да обясни на Кафелов, че или трябва да напусне сладката столична служба, или кметството, якорудският управник не само изкара докрай мандата си, но и през следващите 4 години продължи да тъче на два стана - хем в парламента, хем като председател на Общинския съвет, което също е в абсолютно противоречие със Закона за местното самоуправление, където изрично е указано: кмет или съветник няма право да работи и в държавна институция.

През 6-те години Кафелов получаваше 2 заплати и се возеше между Якоруда и София с колата на общината, бензинът му плащаше общинският бюджет, а шофьорът му Гошо бе принуждаван да спи в столицата, за да може да е на разположение на шефа си денонощно, ако му хрумне да отскочи до кабинета си в Якоруда. Любопитното е, че през същия период поне 2 години Апостолов не знаеше, че подчиненият му Кафелов е и председател на ОбС в Якоруда - последният го бе излъгал, че си е подал оставката.

Заради този гаф жители на общината и общински съветници сигнализираха бившия главен прокурор Никола Филчев, но отново без резултат.

През 2009 г. ексобластният управител Владимир Димитров и Окръжна прокуратура - Благоевград започнаха ново разследване на кмета за установяване на монопол над интернет доставките в общината и силово налагане на фирмата на тъста му Милчо Абдишков. Жалбоподател бе кандидатът за същата услуга Николай Чорбаджиев. Жалбата бе адресирана и до ексначалника на РПУ - Разлог Тома Добрев. Не е ясно на какъв етап е проверката или вече е прекратена със стандартното “поради липса на данни за извършено престъпление”.

Според новите сигнали от якорудчани Нуредин Кафелов трябва да бъде разследван за още 9 нарушения. Публикуваме изпратените на Б. Борисов и ДАНС снимки заедно с текстовете към тях след незначителна редакция:

1. Това е бившият Пансион за сираци до Горското стопанство в Якоруда. Строен е през 50-те години и десетилетия наред беше пълен с деца. Допреди няколко месеца Кафелов плащаше за общинска охрана на обекта. После изведнъж спря заплатата на пазача и след броени дни пансионът бе опожарен. Може от цигара, може и нарочно. Пенчо Табаков от Якоруда искаше тук да прави хотел, но не е ясно на какъв етап са преговорите.

2. Читалището с градинката пред него е в центъра на Якоруда и е част от облика на града. По-скоро беше. Масите пред него са на кафене “Рефреш”. Държи го комшията и много близък приятел на кмета - Юсеин Алишков. В града никой не знае кафето продадено ли е и за колко.

3. Бившият хотел в Якоруда, собственост на общината, сега е частен. Кафелов го продаде на местния бизнесмен Орце Орцев. Не се знае за колко е продаден, но се говори, че е 8 пъти под оценката му. Говори се и друга - че един от етажите е собственост на Нуредин Кафелов.

33 коментара
21 Април 2010 04:14 | usa
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

о6те малко и да го видим им ахмед доган и неговия краи. но няма да рйажа с толкова партии ж сената, нали ж германия и холандия йивеят мн. туртси за6то там нема дпс.аааааааааааааааааа. горко ти балгарио.


21 Април 2010 04:17 | usa
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

сажалиавам за гре6ката даржава ,но ниама даржава с толкова партии


21 Април 2010 04:41 | от Гърмен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Чакаме сащото да се случи и на дриги места с такива измамници, като тоя измамник Ба6ев ..скоро, много скоро!


21 Април 2010 07:18 | от Сатовча
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

а защо не и по нагоре ? Да речем и в Сатовча !?! Там ще го отнесе и районната прокурорка в Г. Делчев , затова че им беше чадърче...........


21 Април 2010 08:04 | Real Madrid
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

крайно време е Бойко да ги почне


21 Април 2010 08:40 | Васил Кабзималски
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Алоо, наемете някой да ви пише коментарите. Вие да не сте раждани на Фарьорските острови. Научете малко езика на който се опитвате да изразите мнението си.


21 Април 2010 08:48 | ДА ДЕ
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

АМА И НЯМА ДЪРЖАВА В КОЯТО ТОЛКОВА МНОГО ДА ПРЕСЛЕДВАТ И МРАЗЯТ МЮСЮЛМАНИТЕ И КАКВО СМЕ ВИНОВНИ НИЕ СЕГАШНИТЕ МЮСЮЛМАНИ,КАКВО СЕ Е СЛУЧВАЛО ПРЕДИ 100 Г.,ПЪК И ДО КОГА ЩЕ НИ ГОНЯТ ЗА ТОВА ПРИКРИТИ ПОД КАКВИ ЛИ НЕ ПОВОДИ?


21 Април 2010 09:48 | ДО: ДА ДЕ
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Защо политизирате нещата бе хора,няма значение кой какъв.За конкретния случаи става въпрос за злоупотреба с общински пари и недейте да се правите на "умрели лисици".И това не е никаква омраза към мюсюлманите,а става въпрос за кражби в голями размери и затова трябва да си получи заслуженото въпросния кмет,а не да го защитавате.Крайно време да си плати за сторените золуми


21 Април 2010 11:12 | ало струма
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Махнитего този пуек. Драште Башев че неговите кражби краи нямат.


21 Април 2010 12:20 | реалист
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Написаното в статиата е една огромна лъжа,не е необходимо да имаш кой знае каква компетентност за да разбереш че така написана и публикувана статия няма как да е основание да и се вярва,в подобен стил без нито едно доказателство за това че има нарушение могат да пишат само хора ,които са на ръба на голямо отчаяние,и не им е останало нищо друго освен да грабнат фотообектива и да направт една фотосесия белким трогнат някого,незнам дали Бойко,Гойко или който и да е ще повярва ,сигурното е че в гр.Якоруда има група опечалени граждани за които манията за власт не е умряла и си мислят че ,след като птичето е кацало един път на рамото им пак ше се върне,ноооо както е казал народа -блаженни са вярващите,дерзайте мили граждани -опечалени ,ако не помогне Гойко пишете на Обама!


21 Април 2010 12:25 | браво
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

реалист написа:Написаното в статиата е една огромна лъжа,не е необходимо да имаш кой знае каква компетентност за да разбереш че така написана и публикувана статия няма как да е основание да и се вярва,в подобен стил без нито едно доказателство за това че има нарушение могат да пишат само хора ,които са на ръба на голямо отчаяние,и не им е останало нищо друго освен да грабнат фотообектива и да направт една фотосесия белким трогнат някого,незнам дали Бойко,Гойко или който и да е ще повярва ,сигурното е че в гр.Якоруда има група опечалени граждани за които манията за власт не е умряла и си мислят че ,след като птичето е кацало един път на рамото им пак ше се върне,ноооо както е казал народа -блаженни са вярващите,дерзайте мили граждани -опечалени ,ако не помогне Гойко пишете на Обама!
тези ги има навсякъде пишат крещят подправят документи и РАЗЧИТАТ ГЕРБ ДА ГИ ТУРНЕ НЯКЪДЕ А ТЕ КАКТО СЕ ВИЖДА ТОВА И ЧАКАТ И ГО ПРАВЯТ


21 Април 2010 12:39 | изгубил вяра
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ!!


21 Април 2010 14:03 | Стар депесар
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Този надут пуяк не е никаквоДПС.Беше голям комуняга,кандидат от БСП после"независим-ависим" и накраяб излъга старите хора да гласуват за негоТ.н. Каферлов е алчен елемент,принуди баща си да му препише имотите си ощетявайки сестра си,след което от притеснение получи инсулт и си замина скоропостижно от този свят!Хората трябва да знаят ,че нито МВР и други органи ,нищо няма да му направят,защото е доносник на полицията, на много хора е причинил страдания със своите доноси!Алчен,злобен,отмъстителен,отвратителен той е еталон за омраза.Обграден с лакеи,подмазвачи,слухари,това е неговата хранилка.Примери колкото искаш:бай Дестан със стоте доноса,лакея Джемал Мурте,т.н. Котки и ред други доносници чието име буди отвращение.Оставаме на всевишния да го накаже за злините причинил на хората и най- вече не споделящи неговите методи.Отврат,като пиша за него,ми се повръща!


21 Април 2010 14:13 | 14:12
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Бойко да се подготвя и за други дестинации- например Симитли. Чакаме!!!


21 Април 2010 18:00 | неутрален
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А бе хора никой няма нищо против мюсюлманите,но ако погледнеш съветниците от ДПС Якоруда няма нито един християнин за парлама поне! Съветниците им все бивши комунисти, плюки млюки/пелета, муртета и т.н.При толкова образовани хора да подредиш листа от неграмотни хора е обидно за самите вас!Е как да не сте етническа партия?И най пръв за кмет избрахте отново един човк който не можа да се реализира в София.


21 Април 2010 20:46 | ДААА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

АМИ ОТИВАЙ В ГЕРБ ИНАЧЕ ЩЕ ТЕ УНИЩОЖАТ ЩОМ СИ ДПСАР И МЮСЮЛМАНИН Я ВИЖ ЗА НАШ РОСЕН ПЛЕВПЕЛИЕВ ОТ Г.ДЕЛЧЕВ ПИШАТ ВЕСТНИЦИТЕ АМА - ЦЯЛ МИНИСТЪР Е ОТ ГЕРБ Е И НИКОЙ НИЩО НЕ ГОВОРИ ПЪК И СИ Е ОТ НАШИТЕ СИРЕЧ ХРИСТИЯНЧЕ Е


21 Април 2010 20:56 | приятел
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Глупаци,други са далаверите,нагуши се яко !Тепърва Нуредин Гуцанов ще отговаря заедно с лапача бай Димо Макиов пред компетентните органи!


21 Април 2010 21:54 | реалнияат
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

това е писане на няакои недоказан комплексар,които в живота си не е саградил и 1 тоалетна.Добре ,4е тези хора инвестираха та променика на ГОЛЯАМОТО СЕЛО и продалйават да хранят яакорудските селяани!!!!!!!!!!!!!Резил за дребните душици,написали тази статийа.За яакорудската завист няама по4ивен ден!!!!!!!!!!!!


21 Април 2010 22:28 | до реанияат
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Глупак научи се да пишеш правилно.Якорудския тиквеник до третата година на сегашния мандат е построил до сега един НУЖНИК на пазара!!!!!!!!!


23 Април 2010 23:03 | gemaleto.m.s.Ribnovo
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ниама значение кой какъв е!Важното е Страната да върви напред.Всички комунистчета са в ДПС.Ако всички политици биаха кадърни като Г-н Башев всичко щеше да е Окей.


08 Май 2010 21:45 | неизвестен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

чист мазник, неприятен, гаден, злобен, завистлив.Не върши никаква работа,а като идеш да помолиш за нещо каже ли ти че няма проблем,проблема е на лице.Мисли само за далавери и купони,не го интересува дали ще се направи нещо за общината.Интересува го само личната облага/да купи част от ЗММ,да има лъскави коли,апартамент в София и т.н.
Където е отишъл на работа има големи успехи в кавички разбира се. Ако щеш ДСК, ЗММ, Данъчна служба и т.н.


14 Юни 2011 13:48 | краси
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кафелож е якорудския Джак Строс. този пудел е заобиколен от АГЕНТИ на Марио Бу4ков и ДС и далажераджии, но му идва краят. Краси


14 Юни 2011 13:48 | пострадал
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кафелов и фамилията на Али Харлиов обраха об6тината и коопеацията ''мусала''. взеха имотите ''сладкарницата''. вси4ко с поставени лица.


14 Юни 2011 13:49 | враг
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тоя нямна ли да го арестуват ве4е? вси4ки обекти и далавери ги прави с Здравко Василев от Белица


14 Юни 2011 13:49 | японеца
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Този никога не е работил и изкарал един лев в Якоруда-гладуват, а неговите роснини работят на 2-3 места. Вси4ките му роднини на жена му са службари.


14 Юни 2011 13:49 | работе6т в об6тината
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За да се изпикаят в об6тина Якоруда служителите питат кмета Кафелов Тигьра. егати и Сандокана


25 Август 2011 16:49 | gabriela
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Та Якоруда има ли кмет АЗ НЕ СЪМ ГО ВИЖДАЛ ЕДНА ГОДИНА Та това го е страх да ходи по Града а онези послушниците -агентчетата дестанката със СТОТЕ доноса КОЛКО ЛИ СЪДБИ И ЖИВОТА Е РАЗСИПАЛ И ДЖЕМАЛКАТА ХОДЯТ КАТО ОЛИГОФРЕНИ ПО УЛИЦИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА ЗА НИЩО ХОРАТА СЕ ОТВРАЩАВАТ ОТ ТЯХ НО ТЕ СИ КРАДАТ. КРАТЦИТЕ СА СИ ТАКИВА.


13 Октомври 2011 14:14 | отегчен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хора погледнете се плюете се един друг обиждате се не е правилно не е редно, а живота е твърде кратък по кратък от колкото си мислите за един миг и всичко свършва спрете се все осхте има надежда за всички ни да се променим кам по добро


28 Декември 2011 15:59 | orcev фен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво да ви кажа, защо ДПС- Якоруда, не пока листата си за съветници. Нормално като видиш Плиуката, и Зикре - пълни пияници и комарджии, Мерда и Сирачки, как няма да те е срам да ги покажеш-абе хора няма ли млади и интелигентни хора в тоя град, или по -точно община Аврамово с кмет Хърлиов и на подчинението на семеиство Хърлиови- изгониха ги от Аврамово да командват Якоруда, нема по- голям срам


28 Декември 2011 16:02 | orcev фен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Определено Кафвлов е интилигентен, но като му видиш обкражението да те е срам. Муртев, Хърлиов, Мерда, Зикре, Плиуката- направо се срамувам, че стигнахме до тук, да ни командват простаци, пияници, комарджии, прокудени и хора без образование.


15 Май 2012 19:20 | .........................
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

браво браво браво кмета ще трупа увации




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар