Със 700 лв. съветниците от Сандански оглавиха класацията по заплати на ОбС в Пиринско

19 ноември 2011 00:14   13 коментара   19705 прочита

21-те съветници от местния парламент в Сандански оглавиха класацията в Пиринско по заплати, след като получиха по 4 места в постоянните комисии и по едно председателско и две зам. председателски места в тях. По груби изчисления всеки съветник ще си докарва допълнително възнаграждение от участие в заседания на постоянните комисии в размер на 300-400 лева плюс 280 лева от участие в едно редовно заседание. Или месечно всеки ще прибира между 600 и 700 лева. С отказа си да се включат в постояните комисии съветниците от управляващата партия ГЕРБ се лишиха от доста пари. Те ще получат само по 280 лева за участие в сесии.

Една част от санданчани застават зад решението на съветниците от ГЕРБ да не участват в структурирането и избора на членове в 14-те постоянни комисии, други смятат, че така саботират кмета Андон Тотев.

За председател на временната комисия към Общинския съвет за изготвяне на новия правилник за работа на вчерашната сесия бе избран Вангел Анталавичев от ГЕРБ. Комисията е от 9 съветници и освен В. Анталавичев в нея влизат още Георги Трайков, Явор Аргиров, Зорица Органджиева, Янко Ангелов, Емил Терзийски, Антон Цанев, Димитър Стойков и Андон Ризов. В рамките на месец комисията трябва да изготви правилника, който да се гласува от съветниците.

13 коментара
19 Ноември 2011 09:06 | да им заклекне
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Таа ли малкият модифицилан човек Атанас Стоянов ще работи за благото на общината. Във време на криза ги гледайте тези толупарници какво правят - гласуват си допълнителна заплата от 700 лв. Чи 50% от хората са безбаротни, бе идиоти с идиоти. Дано тези пари ви донесат само нещастия. Не можетака да се гаврите с избирателите. какви постоянни комисии, какви 5 лева. Че Общинската администрация, която е крайно раздута няма работа и по цел ден служителите се чудят как да си уплътняват работното време. Идиоти.


19 Ноември 2011 10:47 | Тя
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Как не ги е срам, на фона на тази мизерия и криза???


19 Ноември 2011 11:42 | Читател
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Добре е вестник струма първо да си проверява информацията - общинските съветници в сандански не са си гласували възнаграждение, а максимума, които могат да получат съгласно закона и правилника, е 60% от средната работна заплата в администрацията за предходния месец.


19 Ноември 2011 13:32 | или
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

не разбирам защо се възмущават хората сега, след като на 23. 10. 2011 г. 22000 гласувах а и ги избраха....


19 Ноември 2011 13:49 | гражданин
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Да пукнете дано гюбрета с гюбретата. Некадърни сте да изкарате и два лева и затова сте се напедили да бизате от държавната цицка. Ама внимавайте да не налапате хуя.


19 Ноември 2011 13:59 | тина
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

за алчноста срам няма не се наядоха прасета такива


19 Ноември 2011 20:33 | дт
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Всички, които пишете не мислите с главите си. От край време е така, съветниците получават възнаграждение, което е определено по закон, това е от 20 години назад, сега Струма интригантката ви подсеща да се възмущавате.


20 Ноември 2011 00:50 | а
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

700 лв. на месец без премиийте и коледните надбавки а вие гласувате за тях . Ама налинякой трябва да ни управлява - ех пуста демокрация


20 Ноември 2011 07:31 | кой ще понесе отговор -
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ност за това безумно решение относно ФК "ВИХРЕН"- 80 % от този общински съвет са същите от онзи стария !! добре че областния управител го отмени !! КОЙ ??? тшия явно се интересуват само от заплатите !! ще въртат ли заплатите след като последните решения бяха върнати от областния управител г-н Смиленов - браво прояви мъжество и го смениха ...нашия .....
Наредбата, при учредяването на търговско дружество или при участие в търговско дружество с общинско участие, Общински съвет – гр. Сандански следва да защити обществения интерес и да гарантира решаващ глас на общината при вземане на решения за управление на собствеността на дружеството. С настоящето решение, Общински съвет – гр. Сандански не защитава интересите на общината, тъй като същата ще придобие едва 15 % от акциите в бъдещото акционерно дружество и по този начин не може да бъде гарантирано правото й на решаващ глас при вземане на решения, както за управление собствеността на дружеството, така дори и за разпореждането й


20 Ноември 2011 13:56 | ева
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Нямат морал, нямат съвест, нямат чувство тези общински съветници. Работете безвъзмездно господа общ. съветници. Работете за благото на община САНДАНСКИ. Направете така както направи покойния д-р ВЛАХОВ. Той беше единствения ДЕМОКРАТ и ЧОВЕК С ГОЛЯМО СЪРЦЕ който даряваше възнаграждението си на хора в нужда. Продължете това благородно дело и ще почувствате топлия поглед и отношение на хората които ви изпратиха в общината. Обш. съветници са хора бизнесмени, хора с престижни длъжности а и от там с високи заплати .Сития на гладния не вярва това важи и за нашите местни управляващи.


20 Ноември 2011 14:31 | към ева
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

за починалите или добро или нищо !
сградата на Воден синдикат !
в този случай - по -добре нищо


20 Ноември 2011 14:49 | ева
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Явно сте пряко засегнат господине или госпожо. Сградата на Воден синдикат е закупена от всички стоматолози които работят там. Платена е, и се изпълняват всички изисквания които са заложени в договора с общината. Така че не смесвайте едното с другото.


22 Ноември 2011 06:51 | !
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

През 2008 г. и през 2009 г. дружеството не е извършвало стопанска дейност и Общинският съвет не е вземал решения относно дейността му.
Община Сандански притежава по-малко от 50 % от капитала на „БУЛЕКО ПРОДУКТ” АД - гр. Сандански, което поражда правната последица - невъзможност на общината да влияе върху вземаните от органите на дружеството решения.
Изводът е, че участието на Община Сандански в капитала на търговски дружества не е допринесло до увеличаване на собствените й приходи, което е индикация за недобро управление при осъществяването на стопанската дейност




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар