Със 7 гласа “за”, 6 “против” и 7 “въздържал се” Кр. Аршинков загуби битката за магистрат №1 на Пиринско

12 февруари 2010 00:20   17 коментара   86223 прочита
Красимир Аршинков
Красимир Аршинков


Красимир Аршинков

В 30-минутна реч единственият кандидат подозря “заговор” срещу втория му мандат, шефът му Л. Груев използва военна риторика: Доста сериозна артилерийска подготовка имаше тази сага

Със 7 гласа “за”, 6 “против” и 7 “въздържал се” досегашният магистрат №1 на Пиринско Красимир Аршинков не получи нов петгодишен председателски мандат, тъй като му бяха нужни 13 “за”. Висшите магистрати, макар и неубедително, показаха вчера на провелото се заседание на ВСС, че досегашният шеф на Благоевградския окръжен съд Кр. Аршинков трябва да предаде ръководството на съдебния район.

Не е ясно дали вр.и.д. административен ръководител на Окръжен съд - Благоевград Кр. Аршинков ще се осмели отново да подаде документи в новата процедура за избиране на шеф на Темида в Пиринско, която се очаква да бъде обявена най-рано следващата седмица. Коментарите вчера в юридическите среди в Пиринско бяха, че той едва ли е взел поука от случилото се и ще се кандидатира отново, като ще се опита да спечели седемте “въздържали се” и така да събере необходимите 13 гласа.

Красимир Аршинков вчера не вдигаше телефона си, за да коментира причините за провала на избора му.

Вчера, докато течеше заседанието на ВСС, магистратите в Благоевград следяха с голям интерес онлайн изказванията на висшите магистрати и на Красимир Аршинков, преди да се пристъпи към гласуването. Изслушването на Красимир Аршинков започна в 9.38 часа. Типично в негов стил, той не спря вниманието си на визията си за развитието на съда, който иска да му бъде поверен да ръководи отново, а реши да коментира изводите на временната комисия на ВСС, която анкетира работата на ОС. Аршинков приключи интервюто си с думите:

Преди няколко месеца въпросът за избор на административен ръководител беше за мен важен въпрос, защото си мислех, че имам основание за гордост, че БлОС е национален първенец по брой разгледани дела. След доклада на временната комисия въпросът за административен ръководител придоби второстепенно значение.

Пред висшите магистрати Аршинков си позволи да разкрие “заговор” с обяснението, че нещата само отстрани изглеждат толкава черни, но болшинството от колегите му го подкрепят морално и професионално, а атаките срещу него идват от хора, които са успели “добре да се организират”.

В 9.52 часа главният инспектор в Инспектората към ВСС Анна Караиванова зададе въпрос на Аршинков дали проверява районните съдилища, както го задължава Законът за съдебната власт, тъй като според нея най-много жалби в Инспектората са постъпили от Благоевградския съдебен район.

17 коментара
12 Февруари 2010 05:13 | анонимен
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

"СТРУМА" НЕ МОЖЕ ПИ ДА ПУБЛИКУВАТЕ РЕЗЮМЕ ОТ ТОЗИ ТОЛКОВА ИНТЕРЕСЕН КОНКУРС
СЪС ЕДИН КАНДИДАТ


12 Февруари 2010 06:47 | заслужено
Оценка:
5
 (
21
 гласа)

Ой кажи, кажи, моме Калино,
що ти се яде.
Мене ми се яде печена погача
от мома замесена
Ой кажи, кажи, моме Калино,
що ти се яде.
Мене ми се яде печена кокошка
още непроносила.
Ой кажи, кажи, моме Калино,
що ти се пие.
Мене ми се пие тригодишно вино
три пъти преточено.
Ой, ако грабна дрянова тояга
още неокастрена,
три пъти ке удрям един път ке броям,
па да видим що ти се яде,
три пъти ке удрям един път ке броям,
па да видим що ти се пие.


12 Февруари 2010 07:46 | Ваня
Оценка:
4
 (
26
 гласа)

Нека ВСС поне веднъж изреже гнилото до край. Нека се провери кръга на 2 висши магистрати от Сандански - Узунов и Елка Атанасова. Иначе адмирации за ВСС.


12 Февруари 2010 08:29 | Rosen Kolev
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

"Най-голямо успокоение вчера за Аршинков беше, че след като претърпя провал, морална подкрепа получи от съпругата си Михаела".
Това се казва мечешка услуга - та точно тя го докара до това положение, от което няма да се оправи. Още 100 пъти да се кандидатира - няма шанс да стане председател, което значи, че ще олеква все повече и повече, но той Красьо и последователен в тази посока ... надолу


12 Февруари 2010 08:45 | читател
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Чул те Господ,аз нямам нищо против него,омразата ми идва от отношението и злобата на Аршинкова към хората,като че ли не знае че всички отиваме на едно място след време


12 Февруари 2010 10:19 | Umen
Оценка:
45
 (
55
 гласа)

Поздравления за мъдрото и правилно решение на ВСС!


12 Февруари 2010 10:32 | ИЗБИРАТЕЛ
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

 Съществуването на обществото е невъзможно, ако липсва почит към властта от народа и към народа от властта.
Жан Батист Лакордер


12 Февруари 2010 12:33 | нагъл
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Да се кандидатира отново??? Че това да не е кандидатсудентска кампания? Наглостинков.


12 Февруари 2010 12:45 | Петър Дошков
Оценка:
15
 (
29
 гласа)

Аршинков няма да се кандидатира в нов конкурс за адм. ръководител на Окръжния съд: негативните факти няма да станат положителни. Напротив . Продължава се за последиците от ненадлежните назначения, бавенето на дела, непризоваването в срок на ЮЗУ и други случаи, между които дела, засягащи и Аршинкова.
Моментът вчера (във времето) е исторически. Членове на ВСС директно му показаха червен картон за адм. функция на председател.Това е първият случай ВСС да се държи нормално и да отчита общественото настроение. Дайте ми поне един пример от миналото на ВСС, подобен на достойното поведение на предс. на ВКС Груев с всичките му недостатъци на адм. ръководител, които не съм му спестил за ЮЗУ във връзка с второто ми уволнение от училището. Сигурно е, че вече ВСС не решава в доминиращ състав по кръчмите около Съдебната палата как да гласува. Победата е важна, но не е окончателна, понеже вторият рунд трябва да е за Вл. Ковачев, предс. на Районния съд.Сълният съд възпира корупция в живота.


12 Февруари 2010 12:57 | ясен
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Браво на ВСС. Тоя мазник Аршинков е един от символите на корупцията и безчинствата на тройната коалиция в Благоевградско....


12 Февруари 2010 12:59 | до нагъл
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Ама вие ,къде живеете, нима мислите,че се е отказал
Та той за две седмици раздели ВСС на две
Както е набрал енерция току виж го избрали на поправителен конкурс


12 Февруари 2010 15:35 | нагъл
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

В квСтрумско живея,а разделянето на ВСС на две не е постижение в негов интерес.


12 Февруари 2010 15:36 | гранада
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Аз се надявам,4е с това 6е свър6и този сапунен материал в Струма.


12 Февруари 2010 22:48 | до Мишето
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Мисленето е решаващо эа оцеляването ни на тоэи свят..... но нали си алчно грозно ТЪПО и комплексирано женче най-вероятно живяло като скотче се полакоми эа 5г а сега... е имаш ама ако връщаш с предстоящото ти амплоа...................... е голям срам и смях ха-ха ха егати кефа
ПРОСВЕТЛЕНИЕ


12 Февруари 2010 23:40 | до всички
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Ла пиовра - Октопод уж ти отрязаха пипалата
а къде ли ти е главата ?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар