Сурови наказания гласят за дупнишките съветници за неприлично поведение

19 декември 2011 00:03   8 коментара   7511 прочита
А. Пилев
А. Пилев


А. Пилев

Сурови наказания грозят общински съветници от Дупница, които си позволяват лични нападки, оскърбителни думи, жестове или заплахи против когото и да било по време на заседания, а също и при разгласяването на данни, отнасящи се до личния живот или увреждане доброто име на граждани или колеги. За това настоява бившият екскмет на Дупница арх. Асен Пилев, който е автор на правилника. В момента той е действащ общински съветник от ГЕРБ и председател на временната комисия за изработване правилника за организацията и дейността на Общинския съвет. Правилникът ще бъде гласуван на предстоящата през тази седмица сесия.

Арх. Асен Пилев е визирал и наказание за съветник, който си позволява да прекъсва оратор, който си позволява да има непристойно поведение, както и да извършва постъпки, които нарушават реда на заседанието на Общинския съвет. По отношение на съветници могат да се прилагат дисциплинарни мерки - отстраняване от заседание, отнемане на думата, порицания, забележка, напомняне. Всички тези инструменти са в ръцете на председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов, който ще следи за отклонение от предмета на разискванията и етичните норми на поведение.

Арх. Асен Пилев стана свидетел по време на своето управление на драматични сцени. Жив е споменът за нападението над председателя на Общинския съвет от неговия мандат д-р Матей Попниколов. Той беше пребит, ритан и стоя с гипсиран крак един месец, след като по време на заседание го нападна с юмруци и шутове председателят на “Не на страха”, екскметът Пламен Соколов. С цветисти епитети, ругатни и попръжни от рода на “Ще окача м... на ушите ти” Пламен Соколов потроши глезена на Матей Попниколов, който го даде под съд, но после се смили и двамата се сдобриха. Дупничани няма да забравят и сцената, при която острието на БСП Георги Пехливански мята бутилки с минерална вода от място към трибуната, която се председателстваше от флагмена на демокрацията Панчо Панайотов. Една от бутилките мина на сантиметри от него и само бързата реакция го спаси от удар.

8 коментара
19 Декември 2011 08:24 | общинар
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Ах, този Пилев! Той е решил от дупнишки управници европейци да прави.


19 Декември 2011 08:27 | KARI
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Древните римляни добре са знаели от какво се нуждае народа - Хляб и Зрелища


19 Декември 2011 09:34 | пешо
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

А бе на зрелища сме го докарали, но хляба .....


19 Декември 2011 16:59 | той
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Като не устоявате на законите, хранете се с зрели6та, хляба е благословен когато се добива 4естно и с благодарност.


19 Декември 2011 18:12 | сдс
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

абе мишок, не тели е срам бепреди в сдс сега в герб, като кмет направи ли нещо за града, та имаш очи да се показваш


19 Декември 2011 18:20 | Ега си ексик беее
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Абе вие до кога ще делите плявата на партии :-) Утре ще стане и атакист, само там да е келепиро. Всички са така. БКП е кърмилница и майка на всички десни и леви разклонения в съвремието. Плъзнаха като ракови клетки от майката -тумор. А членовете им? Всичките са от един дол дренки, там където слъце не огрява.


19 Декември 2011 19:50 | дик
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

арх. Пилев е рядко възпитан и ерудиран човек
дано да има ефект от това което предлага


22 Декември 2011 07:58 | Гичо
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Добър, честен човек и отличен архитект! Такива хора са нужни на Общината! Да е жив и здрав!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар