Съкратиха 180 чиновници и 660 на граждански договор

25 ноември 2011 00:14   21 коментара   16541 прочита
Красимир Георгиев: Колко ли време ще ни отнеме да оправим бакиите на БСП от миналия мандат?!
Красимир Георгиев: Колко ли време ще ни отнеме да оправим бакиите на БСП от миналия мандат?!


Красимир Георгиев: Колко ли време ще ни отнеме да оправим бакиите на БСП от миналия мандат?!

Икономисаха 200 000 лв. месечно, източвани от джоба на дупничани

Общинските съветници от ГЕРБ орязаха допълнителното щатно разписание на администрацията в Дупница и спестиха над 200 000 лева месечно. На вчерашната общинска сесия бе приета новата структура на Общинска администрация, която ще наброява само 100 щатни бройки. Хитрината в предишния мандат беше, че управниците освен основното щатно разписание от 117 души раздаваха пари на хора от допълнителен списък, или на общо на 280 чиновници.

Вчера отпаднаха и 660-те допълнителни граждански договора, каза кметът Методи Чимев, който обясни, че по 200 000 лева ежемесечно са харчени за хора, които не са осъществявали на практика никаква работа, а месечната държавна субсидия за заплати е била само 94 000 лева. Останалите 156 000 лева са източвани от местни данъци и такси. За граждански договори месечно общината е плащала 18 500 лева, край на тези заплати, уточни Чимев.

На новата структура се противопоставиха единствено съветниците от БСП, които гласуваха против съкращенията. Те един по един взимаха думата и се опитаха да изхвърлят от дневния ред точката. Червените гласуваха и срещу третия заместник-кмет, като председателят Станислав Павлов и заместникът му Асен Башленски пресметнаха: “Заплатата на трети заместник-кмет по европейските въпроси ще глътне две чиновнически заплати, а в условията на криза това е недопустимо”. Червените вдигнаха ръка срещу номинирания за заместник-кмет по европейските въпроси общински съветник от ГЕРБ Красимир Георгиев, син на учителя по математика Васил Крантов, бивш съветник.

Красимир Георгиев атакува червените:

Финансовото дередже на общината е жестоко, вината за ситуацията, раздутия щат и източените милиони левове, е абсолютно във вас, общинските съветници от БСП, повечето от които стоите на тези столове от 10 години. Колко време ще ни е необходимо, за да разчистим вашите каши и бакии? Това е въпросът.

Асен Башленски остро протестира срещу драстичните съкращения: “Няма да гласуваме за подобна сеч в администрацията” - каза той.

Силвия Овчарченска от НДСВ, която беше спрягана за заместник-кмет в екипа на червените, също гласува против структурата, но направи следното изказване: “Не съм против, но искам обяснение” - каза тя и гласува против.

Ядосан, на микрофона излезе председателят на групата съветници от партия ЛИДЕР инж. Владимир Владимиров: “Правите бакалски сметки. От заместник-кмета по европейските въпроси очакваме да осигури реализацията в Дупница на милиони левове от проекти”.

Изказването му беше подкрепено и от екскмета на Дупница, съветник от ГЕРБ, Асен Пилев: “Ефектът от назначаването на заместник-кмет специално по европейските програми ще бъде съдбоносен и решаващ. Категорично приходите в общината ще бъдат формирани основно от тази ключова фигура”.

С емоционално изказване блесна екскметът Първан Дангов в обръщението си към червените и НДСВ: “Господа, вие се опитахте да спечелите изборите с масово назначение на хора, куцо и сакато беше назначено на работа в администрацията. Над 980 човека на заплата, а най-вероятно и повече. Заради вас и вашата политика имаме такова тежко финансово наследство. И сега не ви е срам да протестирате. Аз давам пълен кредит на доверие в момента на кмета Методи Чимев, нека всички ние да дадем свободата новият му екип да разгърне своите действия и да извади общината от кризата. Приветствам първите стъпки на кмета” - заключи бившият председател на БСП, в момента независим съветник, Първан Дангов.

25 съветници гласуваха “за” новата структура. Кметът Методи Чимев ще взима 1594 лева месечно. По 650 лева ще взимат кметските наместници. Председателят на Общинския съвет Ивайло Константинов ще получава 996 лева при намалено работно време от 5 часа, при което той поясни: “Ще работя по 12 часа, в община Дупница ще съм и в събота, и неделя. От юристите поисках да ми бъде намалена заплатата, а не да е равна на тази на кмета. Бих могъл да ви дам обяснение, че до момента поради липса на заместник-кмет по европейските въпроси ходя като такъв от министерство на министерство и се опитвам да спася около 5 проекта за Дупница, а същевременно подготвям още 12. В момента става дума за оцеляването на община Дупница” - заключи Ивайло Константинов.

Съветникът от БСП Иван Шопов излезе на микрофона и изненадващо поднесе приветствие от името на БСП: “Това ваше поведение като начало заслужава поздравление. Нека да не задълбаваме в скандали и да работим в посоката, която определихте”.

21 коментара
25 Ноември 2011 07:23 | браво...
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Дано и петричкият кмет прочете какво е станало в дупница. То сега общината е най голямото "предприятие" и работодател в града. Великите трудещи се като Сандъкчиев, Златински, Гошо / с острия прякор/... и много като тях не са свършили за 1 лев работа, но си получават полагащото им се. Половината да махне кмета - няма да се отрази на работата на общината. Ама отде толкоз смелости.... мозък, той не плаща от лични пари заплатите


25 Ноември 2011 09:00 | Вики
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Интересно двете Демиревски там ли са още. Т. нар. "кутуртрегери", които си нямат и понятие от култура.


25 Ноември 2011 09:01 | CaChl
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Нищо не е за "браво", нищо не се променя, предишния съвет беше с 3-ма против, а този с 8. Клакьорите си остават масовата "вързана ръка за бобови притки". Тепърва започват проблемите на Общината. Като съкратите хората, които могат ще останат тези които нищо не могат и затова са им били назначени заместници. Клакьорите нама да помогнат.


25 Ноември 2011 09:15 | гого
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Искам да попитам, Герб имаха или нямаха съветници в предишния мандат. Ако са имали не са ли и те толкова виновни, колкото и Бсп за финансовото састояние на Община Дупница? До колкото си спомням гласуваха всички заедно без двамата от Атака и Дангов. На кои беше фирма Тоби която зарежда и в момента детцките градини. Може би Красимир Георгиев сега пристига от София и не знае, но да прпомня, че и Гущеров и Милев бяха на площада преди 2г да защитават модела Дупнца. Няма лошо, бадете мало по достоини и си мерете приказките сега.


25 Ноември 2011 09:17 | Ризова
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Без граждански договор не можете да подържате например светофарите, освен да назначите на трудов договор Явор Тодоров /риска е, че ще светят само червено/. Запазете кадърните кадри, защото ще ви излезе крива сметката.


25 Ноември 2011 09:19 | 69
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Хубаво е някой понякога да припомня близкото минало, защото наистина е грозно да се разграничаваш от нещо което сам си създал.


25 Ноември 2011 09:29 | гого
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Да, припомнете и на Владимиров, че БСП го сложи на поста шеф на ТЕЦ Бобов дол, а сега се държи грандомански и се разграничава. Няма лошо, но не е нужно толкова аргантно другарю Владимиров.


25 Ноември 2011 10:01 | Таня
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Не мога едно нещо да разбера Кацов и Лоретка защо са толкова двулични а ти бе Круме иди си продавай доматите и гони циганките. Ивкони какви номера въртиш за да излезеш и Чимев след 4 години с по некой лев от общината, кого баламосвате че ви е еня за ДУПНИЦА. Красе по-крадлив урод от теб не съм срещал, а ти бе Данга цял живот трябва да целуваш краката на Галев че се опита да те направи човек.... ама то природа. От днес ще следя всяка ваша стъпка и един хубав ден ще ви стъпкам с доказателства колко сте за Дупница.


25 Ноември 2011 10:05 | аз
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Не БСП го качи на власт тоя боклук, а Атанас Янев - питайте го. А колкото до
сегашните управници, господи, те не знаят къде са и защо са. Сега, като Бойко,
две години ще страдат, а другите две ще "закопат" Общината
Ако Янев се беше кандидатирал, всички знаят, щеше да спечели 100% още на
първи тур. Аз, между другото, гласувах за ГЕРБ и сега съжалявам, и то яко!


25 Ноември 2011 10:11 | 056
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Така трябва да се съкращават тези лапачи чиновници какво са седнали на чужд гръб ние да работим, а тези чиновници да пият по цял ден кафе и да получават заплати на готово. Това къде го има, така им се пада няма необходимост от толкова много чиновници да хорят да гонят норми за да видят как се изкарват парите, а не да се кипрят по цял ден и да оправят клюките!

ТАКА ВЪВ ВСИЧКИ ГРАДОВЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЪКРАЩАВАТ ЧИНОВНИЦИТЕ ЗА ТАМ Е НУЖНО 2-3 ЧОВЕКА А НЕ ИЗЛИШНИ КРЪКАЧИ НА ПАРИ И МЪРЗЕЛИВЦИ ДА СЕ КИПРЯТ ТАМ.!!!


25 Ноември 2011 10:39 | dum spiro
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Позната процедура, първо се съкращават назначените, после се оказва че няма персонал и се назначават чичовци, лели и какви ли не... типична герберщина. Казвах ви аз че ще плачете за Наско.....


25 Ноември 2011 10:49 | до аз
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Да и аз чух че бившия кмет е помогнал и то доста за да спечелят герберите, толкова долен лъжец не съм виждал, какво си мислите мили хора?! И агента е бил в играта,


25 Ноември 2011 13:29 | а така
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Номерът е стар колкото най-старата професия в света- съкращаваш в началото най-вече неудобните, а после лека полека назначаващ своите. И така до края на мандата пак същите бройки а може и повече, само че верни хора, пък като дойдат следващите избори- грамофонната плоча се завърта отново. Що се отнася до Дангов очерта се окончателно като първи лизач на ..


25 Ноември 2011 15:05 | 8
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Чимев абе толкова ли си самонадеян или си маша на Стойчо и такива като него него и повечето от общински съвет. как ядеш и пиеш с едни хора а после те са ти врагове щом не ти играят по свирката. жалки сте всички.... но помнете всички ще се обърнат много скоро.....


25 Ноември 2011 15:10 | Петя
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Съжалявам че дадох гласа си за тези палячовци, срам ме е и като гледам сестрата на Гущеров, като гледам Лоретка дето се мени като хамелеон, и всички други .колко ли им пука за хората, те да са добре


25 Ноември 2011 15:18 | яяя
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

нещо не разбрах Красе колко проекта ще спасяваш и колко готвиш? ааа сетих се бързаш да лапаш и ти ли имаш дългове като колегите ти, нали знам какво направи в министерство на земеделието и храните.... ще дойде видов ден. само да не избягаш като мишок че затвор те грози, нема кой да те спаси, отивате си


25 Ноември 2011 17:48 | СЧЕТИ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

РИЗОВА, АМА С ГРАЖДАНСКИ ДОГОВОРИ МНОГО ЛЕСНО СЕ ИЗТОЧВАТ БЮДЖЕТНИ СРЕДСТВА. ТЕ СА ВСЕ ЗА НЯКАКВИ КОНСУЛТАЦИИ, И ОТ ГОЛЕМИ И ВСЕСТРАННО - РАЗВИТИ СПЕЦИАЛИСТИ. ТОВА Е ПОЧИНА НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И АХМЕТ ДУГАН!!!!!


25 Ноември 2011 20:39 | ЕЛЕКТОРАЛНА ЕДИНИЦА
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В какво ли раздвоение на личността е изпаднала милата ми крайнишка снаха и видна царкиня/ШОФЬОРИТЕ ОТ ПИНКОВИТЕ АВТОБУСИ НАВРЕМЕТО ПОЗНАВАТ НЕЙНИТЕ ИНТИМНИ ПРЕЛЕСТИ/СИЛВЕТО ОВЧАРЧЕНСКА ТА ТЯ ТЕАТРАЛНО Е ГЛАСУВАЛА ПРОТИВ СЪКРАЩЕНИЯТА В АДМИНИСТРАЦИЯТА ТА НАЛИ Е НЕЙНА ЗНАМЕНИТАТА ФРАЗА КЪМ КОНСУЛТАНТИТЕ НА ЯНЕВ" Вие не оправдахте мойте очаквания вие просто ги надминахте" е надминахте ги СИЛВЕ И ОЩЕ КАК, А ПЪК НИЕ ЕЛЕКТОРАЛНИТЕ ЕДИНИЦИ ДА ДУХАМЕ СУПАТА. Засрамете се господа съветници от лредния общински съвет вие помогнахте на консултантите и докарахте общината до просяшка тояга от един дол дренки сте историята и господ да ВИ СЪДЯТ. Електарата кучета го яли той ви трябва само за избори но щом се продава за жълти стотинки това му се полага, а пък и вие господа управници знаете как да си купувате .Пазар това е. Не се притеснявайте


27 Ноември 2011 22:25 | Chicken Little
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

dum spiro
Позната процедура, първо се съкращават назначените, после се оказва че няма персонал и се назначават чичовци, лели и какви ли не... типична герберщина. Казвах ви аз че ще плачете за Наско..... [/quote]
А вярно ли е, че племенницата на Янев му е била секретарка, а е имал и роднина, назначена на граждански договор, която да чисти неговия и на Я. Тодоров кабинети? Думчо, а какво ще кажеш за родата на сьветниците - Ст. Владимиров, Кацов, Танев и др. - сьщо на общ. ясла? А снахите на следователя В. Михайлов случайно ли са в отдела кьм ОбС? Е, Думчо, думкай си, ама свьрши твоето царство.


28 Ноември 2011 10:11 | я
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нека тоя смешник Ядосанио Владимиров се изкаже колко народ уволни от ТЕЦО след изборите


28 Ноември 2011 10:21 | бай ганьо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Владимиров нали знаиж це прво праи на БСП отам като доде КОВАЧКИ почна и на него сега дигаж нозе ина герб ДАЙ БОЖЕ да те издуват от тецо тогава че тЕ Е, Т СИТЕ ТЕЦАДЖИИ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар