Стратегът на акция “Респект”, платена с живота на Чората и 82 г. решетки за 5 ченгета, Ал. Костов “глади панталони” за мястото на Ив. Василев - шеф на ДАИ

19 август 2009 00:20   8 коментара   38864 прочита
Ал. Костов
Ал. Костов


Ал. Костов

Уволнението на директора на ДГС инж. П. Иванова предизвика скандал в офиса на областния координатор К. Хаджигаев

“Архитектът” на акция “Респект” в Благоевград, завършила със смъртта на Ангел Димитров-Чората, началникът на РЗБОП към РДВР - Благоевград полковник Александър Костов, извършва активни кадрови совалки с мерак да заеме мястото на оперирания неотдавна Иван Василев и да оглави Районната организация на Държавната автомобилна инспекция, съобщиха в редакцията на в. “Струма” читатели. Под ръкводството на Ал. Костов бяха пратени 5-те ченгета да арестуват Чората и последваха 82-те години решетки, припомниха читателите. Според тях Костов се измъкнал “като пръдня от гащи”, “измил ръце” и напуснал системата на МВР, като не проявил мъжество да застане в защита на колегите си, са твърденията на гражданите.
Според информацията Костов, който по време на предизборната агитация бил неотлъчно около централата на ГЕРБ в Благоевград, заявявал ангажимент да подпомага работата на ГЕРБ в Сандански и Петрич. След победата Костов поставил като отплата за добрата му предизборна работа изискването или да оглави РЗБОП и дори и Областната дирекция на МВР или да поеме ръководството на РО ДАИ. Апетитите на бившия РЗБОП шеф достигали и до стратегически постове в НС БОП в София. ДАИ стана притегателен център за шефски мераци, тъй като сегашният началник Иван Василев претърпя сложна сърдечна операция и в момента е в болнични. Отсъствието му засили апетитите за неговото детрониране. Факт е, че години наред Иван Василев се оказва държелив и много мераклии за поста му  не успяха да го катурнат независимо от смяната на властта.
Василев издържа в последните месеци серия от проверки от столицата. Той “натрупа точки” като разобличи в корупция свой служител и подаде няколко сигнала в полицията за опити за измами по време на провежданите там изпити. Слуховете за претенциите за шефски постове на Александър Костов стигнаха до там, че го нарекоха “кадровика на ГЕРБ”. Вчера сутринта в централата на партията се стигна до конфликт и разпри заради уволнението на шефа на Държавното горско стопанство в Благоевград Павлина Иванова. Местен бизнесмен отправил към лидера на ГЕРБ Костадин Хаджигаев упрека, че ако се оставя такива като Костов да го ръководят, бързо ще съсипят имиджа си пред избирателите.


Още за: Ал. Костов   постове   МВР   Още от: Политика

Принтирай статия
8 коментара
19 Август 2009 01:24 | Син
Оценка:
6
 (
104
 гласа)

Бог да пази България. Тоя,вместо да лежи в затвора,където му е мястото се кандидатира за постове. С какво е помогнал на ГЕРБ? Може би с гласовете от братовчеда и съпартийник от БКП, а дай боже и съкилийник- Тотев. Бойко това ли са ти десните кадри-Костов,Хаджигаев, Тотев? Ако не си изчистиш партията от комунистите,които я завзеха си обречен.


19 Август 2009 08:12 | edin drug
Оценка:
7
 (
91
 гласа)

Държавната автомобилна инспекция -фабрика за пари . Къде е прокуратурата за да питат тези юбавци къде отиват парите от листовки /100 ЕВРО/ кормуване /100ЕВРО/.Явно и това ченге е чуло , че тази служба е ВИСОКОПЛАТЕНА.


19 Август 2009 16:53 | Stoni
Оценка:
6
 (
74
 гласа)

Отрезвяването започва....идва главобола...
Това са приятелите на ББ, сега ли го разбрахте и сега ли го чухте...след като му нагласувахте една сюрия депутати и прехвърлихте власта от тръни та на глог.
Сашо Костов влиза тук и чете и пише дори в този форум. Той е номенклатура от виша класа...той е преминал и изкачвал по стълбата още от детство и още от тогава е сяп за проблемите...той си е роден сред такива слепци..
Приятел от далечни времена на Богоми Янев, който го дръпна послучно като зместник в РДВР...обвурзани и окопани около групата на михайлов и димитров...от там нагоре с хората на бриго и кръга монтерей, хората на добрев и първанов...с всички агенти и всички бивши номенклатурни кадри по прокуратурата и съда. Това са хората които трябва да се изметът от институциите заедно с техните наследници а не да ми се кичат с лъжите си за професионализъм. В тази група е и настоящия директор на РДВР Титянов, който е син на ДС служител в най мрачните времена на държавата ни. А Бойко е един о


19 Август 2009 17:38 | bqsna
Оценка:
27
 (
761
 гласа)

Титянов не го познавам,но щом е назначен на този пост от БСП значи е тъмночервен и трябва да си ходи.Но я вижте и под него,протежетата на бившия директор- Георгиев и те трябва да си ходят. Става дума за двамата алкохолици Секулов и Латинов. Отделно от това единия е много тъп, а другия е корумпиран. Кокй,кой е си направете изводите сами.


19 Август 2009 19:37 | колега
Оценка:
-36
 (
304
 гласа)

този ,който се е включил в 17.38 ч. под име bgsna не добре . Това е явно бивш служител ,който е отсвирен за нещо от МВР и сега си измисля глупости . Тоя К. Георгиев си беше човек на някои хора от горе и после те му изядоха главата. Що се отнася до двамата колеги за ,които се пише ,че са алкохолици това е пълна глупост и простотия. Познавам ги добре и този проблем въобще не е актуален при тях. Абсурдно е да се говори и за някаква корупция при двамата ,защото ако имаше такава и двамата щяха да бъдат отсвирени , а напротив те бяха повишени в длъжност без да са протежета на партийни лидери или синове на хората от бившата и настоящата номенклатура . За настоящия директор не мога да кажа нищо лошо. Направи второ РПУ в Благоевград ,за което се чакаше от 10 години.


19 Август 2009 20:13 | kolegA
Оценка:
8
 (
66
 гласа)

tova e nai lo6ia variant NOGO E LAKOM TOZI BOKLUK


19 Август 2009 22:19 | милев
Оценка:
-3
 (
83
 гласа)

доносник на жла4ката дори сам го видел на расадника как се докладва . сашката костов и гогата груев ако не беха големиа требеше да е в затвора а малкия в гроба


19 Август 2009 22:29 | Катерина
Оценка:
4
 (
70
 гласа)

Ако Костов беше отговорен и достоен човек, ще поемеше своята част от вината по повод убийството на Чората. Той прати момчетата в онази злополучна нощ, когато стана убийсвото, а след това се измъкна, ни лук ял, ни лук мирисал. А сега се цели във високи постове. Докога Темида ще бъде с вързани очи? Няма ли някакъв шанс да прогледне?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар