Стартира Синя зона и в Банско

07 декември 2012 11:15   18 коментара   10406 прочита


За правилното организиране на движението по общинските пътища и за удобство на участниците в него, на територията на град Банско се определя „Синя зона” и зона за неограничено почасово платено паркиране /НППП/ – обозначени със съответните знаци. Това гласи Наредба за въвеждането на режим на почасово платено паркиране на моторни превозни средства /МПС/ на територията на Община Банско, която Общинския съвет прие на редовното си заседание на 06.12.2012 година.Като част от модернизацията на Зимната столица на 7 декември стартира проекта "Синя зона-Банско”.

За по-голямото удобство на граждани и гости на официалния сайт на Общината и на всички информационни табла има Наредба, която информира за условията и начините на плащане.От утре в 07:00 часа служителите на "Общински паркинги Банско" ЕООД ще бъдат на местата, включени в синята зона и ще съдействат на гражданите. Заплащането се извършва чрез предварително закупен от водача талон.Има възможност да направите и служебен абонамент.

Е. Павлова


Още за: Банско   паркиране   знаци   Още от: Политика

Принтирай статия
18 коментара
07 Декември 2012 14:08 | нямам думи
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

да ви е честито драги съграждани талончето е 1. 20 лв с ДДС, а ДДС-то познайте за кого е


07 Декември 2012 15:29 | Запознат
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Дааааа, трябва да създаваме "удобства" на участниците в движението. Идиоти!


07 Декември 2012 15:46 | оле
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Синя зона има само в големит градове по света, не съм виждал в курортен град синя зона!
а и не знам банско да има над 1 милион жители, барабар и с придошлите софиянци! честито нова лапачка!


07 Декември 2012 16:29 | BANSKO
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Икономв ли си къф си махаи тея глупости сини зони да не посинеете всички, още не е дошъл и започна да краде пари. Или си опрвяи или ще се надигнеме цяло БАНСКО срещо теб!


08 Декември 2012 07:20 | 2
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

До BANSKO: Ако толкова лесно се надигахте в Банско, нямаше да търпите Краваров да ви краде 2 мандата, а и с настоящия щяхте да сте се справили отдавна, ама сте силни и смели само на думи .... така че ще се примирите, не само със сини зони, ами с хиляди други неща, а те и техните деца ще си карат луксозни мерцедеси, ще си живеят в луксозни жилища по света и ще ви се смеят в очите ... ами каквото сте си посели, това ще си пожънете ... изборът си бе ваш.


08 Декември 2012 08:29 | ДЕКЛАРАЦИЯ
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

ДЕКЛАРАЦИЯ
на общинските съветници от групата „ВМРО-СДС” към Общински съвет – гр. Банско

Уважаеми съграждани,
Уважаеми дами и господа общински съветници,
Уважаеми г-н Кмет,

С настоящата декларация, ние, горепосочените съветници изразяваме дълбоко категоричното си несъгласие за въвеждането и функционирането на режим за почасово платено паркиране на моторни превозни средства на територията на Община Банско!
С това ние изразяваме и позицията на множеството граждани и споделяме становището на гостите, както и на представителите на бизнеса и неправителствения сектор в град Банско относно вредите и неудобствата, които ще предизвика т. нар. „Синя зона”.
Считаме, че новосъздаденото общинско дружество „Общински паркинги Банско” ЕООД няма да бъде в състояние да се самоиздържа, което ще наложи покриването на ежегодните загуби от дейността му да бъде за сметка на общинския бюджет.


08 Декември 2012 08:30 | ДЕКЛАРАЦИЯ
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

В тази връзка напомняме на всички общински съветници, които подкрепят безумната идея за издържането на такова общинско дружество и въвеждането на режим за платено паркиране, че е тяхна отговорността относно:
• налагането на практически нов вид местен данък на живущите в зоните за почасово паркиране в размер на 120 лв. годишно;
• налагането на нов данък върху бизнеса в размер на 1 440 лв. годишно за т. нар. служебен абонамент;
• налагане на публична такса на жителите без да има предоставяне на релевантна публична услуга насреща.
Напомняме и отговорността относно безумните и нечуваните параметри на режима за платено паркиране: зимен период – от 7, 00 до 22, 00 ч., летен период – от 8, 00 до 20, 00 ч. и в почивните дни – от 9, 00 до 14, 00 ч.


08 Декември 2012 08:30 | ДЕКЛАРАЦИЯ
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Водени от горното, ние, в качеството си на съветници и на граждани, мислим, че поради неуместен стремеж за осигуряване на обещана заетост на определени лица, местният данъкоплатец ще бъде принуден да понесе още една немалка двустранна финансова тежест – натоварване на общинския бюджет от една страна и плащането за паркиране, от друга. Обръщаме внимание и на неудобствата и неудачите, които ще изпитат всички граждани, гости на града и водачи на служебни автомобили във връзка с краткотрайните престои в тези зони, проблемите с паркирането на множеството автобуси, които пристигат и нощуват в града по време на активния зимен сезон, както и паркирането на автомобили в района поликлиниката.
В заключение, заявяваме, че не считаме, че към настоящия момент организацията на паркирането в централната градска част е най-належащия проблем на града. По-важно е на този етап Общински съвет – гр. Банско да разглежда въпроси за развитието на ски зона Банско и проблемите на ски зона Добринище.


08 Декември 2012 08:31 | ДЕКЛАРАЦИЯ
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Нашият град е преуспявал от миналото, защото е имал на разположение богати ресурси и дадености, но и защото винаги е бил управляван с мъдрост. Решението за въвеждането на синя зона ние не считаме за мъдро и затова апелираме към колегите общински съветници да обмислят още един път предложението на кмета на Община Банско за въвеждане на режим за платено почасово паркиране в посока на защита на интереса на гражданите, които са ги избрали и които са им гласували доверие за ВЗЕМАНЕТО НА МЪДРИ РЕШЕНИЯ


08 Декември 2012 09:34 | Bansko
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Целта на една синя зона, за сведение на тъпите съветници е да създаде ред за паркиране. С това кретенско решение само се създава проблеми за паркиране. Около центъра никога не е имало проблеми с намиране на място за паркиране, и това малоумно решение трябва да се отмени. Цялата улица Цар Симеон от пощата до стадиона беше празна и се мотаеха само облечените с жилетки касиери .Улицата изглеждаше пуста и грозна.... сигурен съм че никои няма да си остави колата там на цена един хляб за един час..... Помислиха ли тъпите гербери, че по този начин гонят и малкото посетители дошли до центъра с кола ?? Един туристически град не може да печели от паркинг, напротив трябва да е колкото се може по-отворен за посетители. Ако целта е била да се изгонят туристите с коли от града значи сте успели


08 Декември 2012 09:51 | Bo
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

На паркинга до общината донякъде е оправдано да има платен паркинг, там ходят по бизнес задачи, ама платен паркинг в поликлиниката е чисто кретенска идея.


08 Декември 2012 10:46 | до ВО
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Какво очакваш от група полуидиоти окупирали общината вярно и предишните имаха кусори ама тия направо се оляха чак СЪБОТА И НЕДЕЛЯ от 9 до 14 часа ей Икономов не съм вярвала, че си толкова тъп


08 Декември 2012 14:20 | потребител
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Живея точно до една от въпросните сини зони, около хотел Бъндерица, който не е в непосредствена близост до центъра. Не е нормално да гледам как слагат колчета и правят маркировки преди 2 седмици и никой да не предупреди гражданите, че им предстои платен паркинг пред домовете им. Аз съм с малко дете и няма как сега в този студ да се размотавам из общината, където никой не знае за какво става въпрос. И дори и да пуснеш някаква молба, за нея най-вероятно ще има срок за одобрение. А през това време къде да паркирам колата си при положение, че на всеки момент може да ми потрябва. За Синята зона от Евелина, Бъндерица и Глазне има 1 момче, което докато стигне до горния край, водача на колата вече е слязъл и отишъл в хотела и като излезе вече има скоба на колата. Има и един автомобил, който не е мърдан от 6 месеца, може би собственика го няма и като му вдигнат колата и дойде да си я прибере, не знам каква глоба ще му наложат. Ако е вярно написаното по-горе също не съм съгласна...


08 Декември 2012 14:25 | потребител
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

при положение, че държавата ми дава 35 лева детски 10 от тях да отиват за паркиране. Тези 120 лева искам да ги дам за детето ми, а не да пълня гушата на някой. Защото един чифт ботуши за малко дете струват 60 лв а на 6.. Защо трябва да лишавам себе си, за да може управляващите да са добре.
А туристите ще има да ги чакате догодина. 40 лв нощувка, 20 лева вечеря пък 12 лева на ден за паркинг. И това е минимума за 1 ден. Гърците вече не идват заради скъпите цени по ресторантите и това че лифта струва 25 евро на ден, което никак не е малко. Скоро и българите няма да идват, а улиците ще са претрупани от хора които не искат да плащат.


08 Декември 2012 22:39 | Петров
Оценка:
-8
 (
14
 гласа)

Добро, решение е Синята зона и паяка върши работа поздравления за местния парламент. Дано се създаде ред в този корорт.


08 Декември 2012 23:10 | До г-н Петров
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Като виждам правописните и пунктуациони грешки ми става ясно, че сте от Калинките :))) надавям се разбирате какво имам в предвид.
А за синята зона - времето ще покаже дали заслужават поздравления или е допълнителен начин да се натрупват пари в партийните каси и семейните бюджети на отделни фамилии, както е било винаги.


10 Декември 2012 10:33 | djoni
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

на АЛФ му остават о6те 3 години кметуване... какво ли ни 4ака о6те
*Кирилизиран коментар.


12 Декември 2012 10:20 | Банскалия
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Незнам Какво да кажа, Заклети гербери вече с омраза гледат на Управниците в Банско, няма какво да се заблуждаваме Простоията е тотална и в поликлиниката сложили синя зона х. Бандерица х. Глазне Това ще натовари само нас Банскалиите месните През турско Време Банско е било освободено от данаци заради тежките зими А СЕГА РАЗИПАХА НИ незнам до кога ще издаржат нервите на хората




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар