Спука се поредният политически балон в Благоевград! Административен съд разби илюзиите на съветниците-опозиционери и потвърди решението на ОИК по казуса "Камбитов"! Кметът пак Грешка няма!

07 май 2019 14:14   65 коментара   28242 прочита


Политическата клоунада отново разочарова публиката с поредния провал. Опорната точка на опозицията, развяваният член 41 се оказа просто прочетен като "дявола евангелието" и крайно повърхностно анализиран, коментират юристи

Състав на Административен съд - Благоевград, председателстван от Саша Алексова, отхвърли 4-те жалби срещу решението на ОИК, оказала да прекрати правомощията на кмета на Благоевград Атанас Камбитов и удари в земята нахъсаните да съборят градоначалника шепа опозиционери..

Казусът "Камбитов" бе разигран от опозиционерски настроените общински съветници в местния парламент, които поискаха ОИК да прекрати правомощията на кмета Камбитов, тъй като за ден той е бил управител на фирма и кмет на общината. Това, според жалбоподателите, е нарушение, достойно да детронира градоначалника..

Според жалбоподателите случая имало погазване на член 41 от Закона за местното самоуправление. Затова съветничката Злата Ризова първа сезира общинската избирателна комисия, а в последствие към нея се присъединиха още няколко съветника и БСП..

Юристите на ОИК след извънредно заседание, отхвърлиха жалбата на Ризова и решиха казуса в полза на кмета Камбитов. Уверени в правотата си обаче, опозиционерите подадоха нова жалба, ангажирайки Административен съд, този път срещу решението на ОИК. И на свое заседание днес административният съд потвърди решението на ОИК, мотивирайки се, че жалбоподателите Злата Ризова, Калоян Ханджийски, протестъра Н. Кутанов и Валери Смиленов, нямат правен интерес от подобни действия. "Сериозният коз 41", който съветниците опозиционери развяваха дни наред, сигурни, че са "намерили цаката" на общинския кмет, отново се оказа пушилка.

Съдът отхвърли жалбите на съветниците, показвайки им, че опитните юристи на ОИК Благоевград правилно са преценили ситуацията по казуса и са отхвърлили жалбата на Ризова... "Това, което разследващите опозиционери разкриха и този така РАЗМАХВАН ЧЛЕН... 41 от ЗМСМА, се оказа обикновена техническа грешка, по която има заведено дело за заличаване. Оказа се, че подобна съдебна практика няма, а случилото е императив, прилагат се правилата на закона, А вносителите на жалбите не са разчели правилно решенията на конституционния съд в частта им "за мандат", "по време на мандат" и произтичащи от това ЗАКОНОВИ разпоредби", коментираха казуса опитни юристи.

ОПОРНАТА ТОЧКА НА ОПОЗИЦИОНЕРИТЕ, член 41 се прилага, когато има обстоятелство, а в случая такова няма, СМЯТАТ ЮРИСТИТЕ, стъпили на закона.. Всичко това бе казано официално още при решението на ОИК, но компетентните юристи, съветващи опозиционерите, твърдяха, че юристите на избирателната комисия, четат законите "политически", съобразявайки се със силните на деня, и вменявайки им юридическа некомпетентност.

Истерични бяха писъците на съветниците опозиционери, че комисията е политизирана и, че е взела решение в полза на Камбитов, без да се съобрази със законността. Съдебното решение обаче показа нечия друга крещяща некомпетентност и категорично непознаване на законите, анализирани и прочетени като дявола евангелието..

ЯЗЪК! СПУКА СЕ И ПОРЕДНИЯТ ОПОЗИЦИОНЕРСКИ БАЛОН! ОТНОВО ВДИГНАХА МНОГО ШУМ ЗА НИЩО!

Прави впечатление, че напоследък нещата на опозиционерите не се получават. ЧУДЯТ СЕ КАКВО ДА ИЗМИСЛЯТ, вдигат вой до небето по някакъв казус, тиражират обвинения, търсят проверки и когато резултатите и отговорите на институциите показват категорична несъстоятелност на твърденията им, мълчат и не си правят труда дори да публикуват, РАЗОБЛИЧАВАЩИЯ ГИ резултат от проверките.

Иначе са големи "разследващи", много компетентни, но се оказа, че тези, които ги съветват в атаката им срещу градоначалника, с юридически, журналистически и всякакви други консултации, показват характерна и задълбочаваща се НЕКОМПЕТЕНТНОСТ.

За пореден път светна сигналната лампа, че ОПИТИТЕ НА НЯКОИ ХОРА ДА МАНИПУЛИРАТ, ПОДВЕЖДАТ И ДОРИ ДА ЛЪЖАТ ОБЩЕСТВЕНОСТТА В СВОЯ ПОЛЗА, ЗА ДА ПРИЧИНЯТ ВРЕДА НА ГРАДОНАЧАЛНИКА ВСЕКИ ПЪТ УДРЯТ НА КАМЪК!

Предизборната битка нагази в дълбоки води, които не са за всеки. А местните опозиционери-СЪВЕТНИЦИ показаха, че не са добри плувци и всеки път, когато нагазят на "дълбокото" с цел дискредитиране на кмета Камбитов - СЕ ДАВЯТ, СГРОМОЛЯСВАТ СЕ С ГРЪМ И ТРЯСЪК, мъчейки се да въвлекат в игрите си институции и общество.

Политиката обаче е сериозна работа, а не клоунада, където всеки палячо бърза да покаже номера си. Политическата клоунада в Благоевград вече отегчава публиката, а ефектът, които опозиционерите търсят отдавна се превърна в дефект, който ще им изиграе лоша шега на предстоящите местни избори...

П. Иванов


Още за: състав   съд   жалби   ОИК   Още от: Политика

Принтирай статия
65 коментара
07 Май 2019 14:17 | Шишо бакшишо
Оценка:
39
 (
57
 гласа)

Усмихнатия крадец от село Падеш.


07 Май 2019 14:19 | Истината
Оценка:
43
 (
59
 гласа)

Ако този на снимката случайно спечели наесен, в Благоевград ще останат само държавните калинки - герберасти, две три фирми, които незнайно как печелят всички обществени поръчки, пенсионери и роми.


07 Май 2019 14:21 | ИЛИЯ
Оценка:
28
 (
50
 гласа)

КОГАТО ИМА СМЪРТ, ОБИКНОВЕННИТЕ БЪЛГАРИ _ХРИСТИЯНИ ВИКАТ СВЕШЕННИК, ГЕРБ УМИРА И ВИКНАХА ПАПАТА.


07 Май 2019 14:26 | Зарзавата
Оценка:
46
 (
62
 гласа)

Чудя се защо не си смените името на "Камбитов. ком". То бива и бива четки, ама направо преигравате вече! И моля, не трийте коментара ми, защото отговаря на всички изисквания, поставени от Вас самите!


07 Май 2019 14:31 | стивчо
Оценка:
13
 (
37
 гласа)

Тук е написана истината, кмето е голем играч, трудно ще го хванат неподготвен, колкото и да ми се иска герб нема да си остават магарето в калта да страда зарежете


07 Май 2019 14:32 | шишоооо
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

аз не съм виновен злата мариетова алпиева и братя те ме набутаха аааа ше реваааа


07 Май 2019 14:47 | Иво
Оценка:
20
 (
32
 гласа)

Цветанов, банкера Василев, Манолчо, суджука от Добрич, Арабаджиев, Банев и-много по големи играчи от Камбитов ги разкриха, та него ли няма?


07 Май 2019 14:52 | Добри Атанасов
Оценка:
30
 (
46
 гласа)

За десет години Боко от Банкя направи България на първо място по бедност, корупция и смъртност в цяла Европа, Насето от Падеш е еквивалент на цар-тиква, обезлюди Благоевград, живеещите тук са с най ниските доходи и дишат най мръсния въздух в България, за корупцията, неспазените обещания и лъжите е излишно да се пише.


07 Май 2019 15:33 | ...
Оценка:
21
 (
27
 гласа)

смешници... толкова сте жалки... имам чутството че от лизане на задници сте забравили какво е честност, достойнство .... дори и за момент не допускам че има натиск - напротив. ПРавите го по собствена воля, защото получавате удовлетворение...


07 Май 2019 15:37 | =======
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

е как така се получи, това са толкова опитни юристи,.....


07 Май 2019 15:41 | българи юнаци
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

в България всички разбираме от политика, мачове и право.. е затова сме на този хал, законите не само се четът, има нещо като практика и практикуване... ама защо ли се чудим на резултатите.


07 Май 2019 15:46 | кучката
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Кмете черпи ги на патерица за рождения ден.


07 Май 2019 16:07 | Злата Ризова
Оценка:
8
 (
30
 гласа)

Едностранното представяне на случая говори за субективност! Дали тя идва от партийна зависимост или финансова такава, е без значение! Това не е журналистика! Обслужване е!


07 Май 2019 16:12 | Георги Георгиев
Оценка:
-1
 (
33
 гласа)

Ало, Анева, Злата, Янчева, какви ги говорихте, каква стана тя.
И защо ни заблуждавахте? Пак изгубихте. Този път и авторитетите си. Жалко за вас!


07 Май 2019 16:22 | Фидел Кастро
Оценка:
5
 (
23
 гласа)

Толко ли изпадна Злате, голямата юрисТка, та почна и по форумите хаха


07 Май 2019 16:34 | Gg
Оценка:
23
 (
41
 гласа)

Ясно е че Камбитов никой не го иска в Благоевград, но пак ще гласуват 4-5 000 умрели, който всички знаем защо не се вадят от списъците и пак ще е той! Преди години всички в околията работехме в града, а сега от Благоевград работим по Перник и София, защото тук всичко се затвори!!! А беше най хубавия град, а сега тъне в мизерия


07 Май 2019 16:42 | Gg
Оценка:
-10
 (
24
 гласа)

ти специално не работиш ни в перник, ни в софия, знаем те в кой стар бсп офис си и кой ти дава 300 лева, за да злобарстваш по форумите, щото друга работа и не можеш да си намериш ампутиран, недоклатен бесепар


07 Май 2019 16:50 | Горна Джумая
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

Моля, не бъркайте вестник, Струма, ( книжното издание ) с ъс Струма online. Това са две съвсем различни издания. Преди няколко години журналисти се отделиха от вестник, Струма,. Те са тези които пишат за временният сайт Струма .online и който сайт обслужва интересите на Кмета, Христина, и ГЕРБ.


07 Май 2019 17:00 | Симеон
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

До ввсички коментиращи:
Много обиди и квалификации се изсипаха по кмет, опозиция, ОИК, сега съд. Истината е, че такъв е законът. А и докато все още сме правова държава, прилагането на законът е с приоритет. Всичко останало са приказки, подходящи само за в сряда на пазара.


07 Май 2019 17:26 | Кокопев
Оценка:
-6
 (
28
 гласа)

кАМБИТОВ, НАЙ-ГОЛЕМИЯТ СИ


07 Май 2019 17:32 | Добри
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

До колко часа и в коя стая в общината си дупе-лизачо?


07 Май 2019 17:34 | Щерев
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Трябва да си сляп, луд или на държавна хранилка (или и трите заедно) за да не видиш как Благоевград бавно, но сигурно загива.


07 Май 2019 17:36 | Мони
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

Медиите съобщават днес, че Благоевград е след Видин по доходи ! Срам и позор! А гробарите се гордеят с това и с факта, че родния ни град загива заради некомпетентния Камбитов. Крадлив, безпардонен и цинично нагъл! И пак се напъва да следващ мандат. С какви очи бе кардливко? Обрече благоевградчани на мизерия, докато ти благоденстваш на наш гръб! Човер, който не може да оправи собствения си живот не може да управлява общината ни!


07 Май 2019 17:36 | РОСЕН
Оценка:
13
 (
23
 гласа)

ЩЕ ПРИЗОВА НОВОИЗЛЮПЕНИТЕ БЛАГОЕВГРАДЧАНИ, ДОКАРАНИ ОТ СЕЛА И ПАЛАНКИ И НАЗНАЧЕНИ НА ДЪРЖАВНИ МЕСТЕНЦА ДА НЕ КОМЕНТИРАТ СЪСТОЯНИЕТО НА ГРАДА, ВСИЧКИ НОРМАЛНИ И НЕОБВЪРЗАНИ С ПАРТИИ ДЖУМАЛИИ ВИЖДАМЕ КАК В ПОСЛЕДНИТЕ 8 ГОДИНИ БЛАГОЕВГРАД ВЪРВИ НАДОЛУ И ЗАПАДА.


07 Май 2019 17:39 | Венци
Оценка:
-5
 (
23
 гласа)

Браво за Камбитов, беше ясно. Ама нали Дончо е отворко, ха сега да му е вътре


07 Май 2019 17:41 | Ники
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Колкото и да се напъваш, за теб няма евтин апартамент, а наесен пак ще се боядисаш, няма да ти е за първи път.


07 Май 2019 17:45 | Чичо Данчо
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Скоро очаквайте магистрали гейт, единственото, с което се гордее цар тиква ще се срине. В България се строят най скъпите и некачествени пътища в света, сега идва проверка от Европа и доста гербери ще изгорят.


07 Май 2019 17:57 | минчо
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Струма не пишете глупости ! Жалбите са 5, и 4 са прекратени, но е една - тази на БСП е допустима и ще се насрочи за разглеждане в най- скоро време, таке че никой не е"спасен"


07 Май 2019 18:13 | Здравейте, Струна,
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Моля ви, коментирайте безпристрастно! Нека ГРЕБ да е над всичко, но вие ТРЯБВА да коментирате безпристрастно. Вие не сте орган на областното и общинското ръководство на ГРЕБ. Ако имате капка морал, съвест и чувство за достойнство - ще ме чуете. Представяйте само фактите, а ние - читателите ще си правим изводите. Разбрахте ли ме? А?


07 Май 2019 18:26 | Чичо Данчо
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

В сайтчето са се събрали платени подлоги, аматьорчета.


07 Май 2019 18:35 | Паола
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Простоват, но амбициозен,
Отдалеч ще го познаеш- рошав е и малко грозен,
Столът кметски е неговият блян,
Все крои и мисли пъклен план.

Но целта му е химера,
Туй е ясно не от вчера,
Знаем що за стока Каолоян е,
За велик се мисли, всъщност срам е.


07 Май 2019 18:37 | гражданин
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Това беше супер смешна атака. Няма за какво да се хванат така наречените опозиционери и се хванаха за най - смешното нещо. Вместо да се занимават с глупости и режисирани атака да вземат да свършат и те нещо полезно за града


07 Май 2019 19:08 | Филип
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

А кмета какво полезно свърши за 8 години? Направи кръст над града, скоро може да сложи надпис - тук почива Благоевград.


07 Май 2019 19:10 | Васко
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Сбогом герб, сбогом Наско. Дано скоро в Бобов Дол ви кажат-здравейте.


07 Май 2019 19:40 | Виктор Николаев
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Подмазвач, наесен и ти кмета на село.


07 Май 2019 19:41 | Кокиче
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Дончо, Злата и Каната потънах. Браво, Камба, удри тия смешници


07 Май 2019 19:45 | Паола
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Албина, Злата, Калоян…
За Благоевград са срам…
Прибавим ли Дончо към тях-
Четирима достойни за смях…

Правят си тайни завери,
Лъжи все говорят –кой както намери,
И кмета много им пречи,
Щото от нивото му са много далече…


07 Май 2019 20:03 | Генчо
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Сигурно неуспелите вече обмислят следващ ход. Но то не е само да искаш, трябва и да можеш, че и да го направиш като хората. Никак не им се получи с член 41 - нито в ОИК, нито в съда. Дали сега ще викнат световните медии, които за малко да отидат и на брифинга им в София...


07 Май 2019 20:06 | Матроса
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Много шум за нищо. Това се получи от целия напън на така наречените опозиционери. Големият проблем за обикновените граждани е, че те не предлагат никаква алтернатива. Само отричане, обругаване, охрачване. И нищо градивно, нищо полезно. Така няма как да им се получат нещата и наесен на изборите.


07 Май 2019 21:01 | Обективен невъзвращанец
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Отдавна живея в чужбина и констатирам все повече тъга и печал в родния ми град. Празни паметници (кооперации), никаква зеленина, празни магазини за отдаване под наем, все по-малко студенти, липса на перспектива. Никак не са добре нещата, няма нужда да съм политически пристрастен (аполитичен съм, партиите за мен са едно ненужно зло). Жалко за веселия и жизнен град, който помня от детските ми години...


07 Май 2019 21:19 | Паола
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

Изборите наближават вече,
А Дончо и Злата от целта си са далече,
Камбитов превъзхожда ги категорично,
От това и няма нищо по-логично.

Бали, Милано… Ех, че екзотика,
Долавям дори и малко ,
За хорското доверие, обаче друго е нужно,
Хайде, по-добре, омитайте се дружно.


07 Май 2019 21:25 | Цвети
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Дааа, балончето се спука! И сега как да ви вярваме г-жо Зла, г-жо Алпина Анчева, г-жо ОтДупницаноживеещатук, г-н Дон чо? Административния съд отхвърли всички ваши жалби към кмета!? Вие така ще ни подвеждате и за други неща! Нещо я втасахме а?!


07 Май 2019 21:25 | Виктор Николаев
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Единствените платени тролове във форума са герберасти, уредени на държавна хранилка.


07 Май 2019 21:27 | Мартин
Оценка:
5
 (
15
 гласа)

Един и същ болен герберски мозък пише за Албина, Злата, Калоян, Дончо, герберасти разберете го-всички нормални жители на Благоевград не искат кмета и цялата крадлива шайка герб. Зад него са калинките, фирмите близки до властта и ромите.


07 Май 2019 21:31 | Цвети
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Къде е ХубавецаИван (Калоян). Да не боядисваш пак Дядо Благоев а!? Аз очаквах и ти да поемеш отговорност за фияското с решението на Административен съд Благоевград свързано с кмета на Благоевград? Хубавецоиван давам ти идея! И тя е да се автобоядисаш сам! С цвят "Каки"...


07 Май 2019 21:36 | Калоянчо
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Взимай хапчетата редовно, герберско куку.


08 Май 2019 00:23 | Папата
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Но защо така с тоз агресивен тон, бе чедо мое и Господне. Нервите си сдържай ти или се Смири! Остаряваш златолинко, а ти оглупяваш дядо мраз, а ти Алпина от Пирина, на чий отново обещаваш бъднини, о неразумни, о, кардинали, о, фалшификатори, да се свети името Господне и той да ви е един отец Бали от Първомай и само бело да ви дай


08 Май 2019 00:29 | Георги
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Няма ли да спиш герберски трол? Знам, че в общината по цял ден мързелувате и ползвате безплатен нет, но не прекалявай с хвалбите, че скоро герб и кмета си отиват, а след това и ти с тях в родното си село.


08 Май 2019 00:38 | Злата Ризова
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Тия па бсп всичко безплатно, йончева тиражира ГЕРБ си отива. Алоо, ти си отиваш, при инфантилния серго с 8 дечиня. И там за 5 години ще получаваш колкото български пенсионер за десетилетия. Защото касичките на бсп изпразниха на хората парите за пенсии, помните ли. И не, не работя за общината. Просто съм актуална.


08 Май 2019 02:15 | Ръканто Куртабиле
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

КамбитOFF!


08 Май 2019 09:46 | Кольо
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Добро утро герберско мишле. Вземи си блудкаво кафе от партера на общината, на обяд не забравяй мазната баничка от Бакалов и цял ден мързелувай с безплатен нет в някоя стая в общината.


08 Май 2019 09:50 | ....
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЯЗЪК


08 Май 2019 10:17 | 188
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Вместо само да пречите и да вадите разни хартийки и ....пр., вземете да свършите нещо полезно


08 Май 2019 10:34 | До Струма
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

И вие нямате грешка с лизането на задника на Недялко. Ама нормално, друго не се очаква от хора със средно, лесно се водят за носа.


08 Май 2019 10:34 | Анализатор
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

На крива ракета (кмета) космоса (опозицията) и пречи.


08 Май 2019 13:04 | Герб =гроб
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Камба, защо и бг радио избяга от Благоевград?


08 Май 2019 15:57 | Валя
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Егати злобните хора има тук!? Мале, мале


08 Май 2019 16:02 | Еленко
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

От кога да пишеш истината се нарича злоба?


08 Май 2019 16:09 | пешо
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Нищо не е свършило зарята е пътник има обжалване тук съдиите са наплашени .Вас ще го изхвърли спокойно приклучи му мандата краде що краде тежки дни го очакват.....


08 Май 2019 17:10 | пешка
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

пешо, вземи да ес ограмоти малко, ама знаем те, толко ти екамбанката, селчо, с малък... потенциал


09 Май 2019 13:57 | Чавдар
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

до ГЕРБ=Гроб
поинтересувай се мазняр.....
Благоевград и БГ Радио подкрепят Пловдив, носител на приза Европейска столица на културата. По тази причина церемонията, тази година, еднократно, ще се проведе именно в Пловдив на 22 май, зала Колодрум.
На 14-15 юни големите победители ще пристигнат в Благоевград за грандиозен концерт в парк „Македония“.


09 Май 2019 15:27 | Герб=гроб.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ти си умопомрачен гербераст-дупе лизач. Не виждаш ли, че всичко читаво бяга с 200 от града?


09 Май 2019 21:17 | Чавдар
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Какво общо има това че бягат с това за БГ радио в Пловдив.


09 Май 2019 21:57 | Герб =гроб
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Само ти и още 100-200 заблудени герберасти не виждат, че, всички напускат потъвашия кораб Благоевград, в Пловдив се продават билети за наградите на бг радио, тук 5 години бяха безплатни дотирани с няколко стотин хиляди лева общински пари, сега вече някой го е страх от проверка и.... уж ги подарява в на Пловдив.


18 Май 2019 16:39 | Ted
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кметът дойде с огромни дългове, продължи да търгува с дървен материал без да плаща и му дават щото е Насо, нашия човек. Не можа семейството си д а задържи, та чакаме от такъв човек да бъде в полза на гражданите. Освен злобари и неграмотни какви назначи ?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар