Спипаха шефката на ОИК - Симитли Зоя Димитрова да рови в изборните книжа

27 октомври 2011 00:08   11 коментара   21193 прочита
В. Айкова
В. Айкова


В. Айкова

Председателят на Общинската избирателна комисия в Симитли, юристката Зоя Димитрова, е засечена след работно време в помещението, където се съхранява цялата изборна документация от първи тур. Димитрова е била придружена само от един член на ОИК, член на ГЕРБ, в абсолютно противоречие на законовите разпоредби. Съгласно закона достъп до помещението на ОИК и съответно изборните книжа е законен само при присъствието на поне по един член на комисията от всички парламентарно представени партии.

Зоя Димитрова е забелязана да влиза в ОИК - Симитли с неин съпартиец към 18.00 часа. Димитрова се появила в община Симитли извън работно време, след като цял ден главният секретар на общината Виолета Айкова и отговорните за организацията на изборния процес служители в областна администрация Благоевград правят неуспешни опити да я открият, за да се доставят и приемат в Симитли изборните книжа за балотажа на 30-и октомври.

На въпрос от страна на главния секретар Виолета Айкова и заместник-кмета на общината Юли Мишев какво правят двамата сами в ОИК, председателят на комисията Зоя Димитрова контраатакувала със скандал, че никой няма право да й държи сметка, и тръгнала да се оплаква по телефона на зам. областния управител Бисер Михайлов.

От разговорите по телефона, впоследствие и с областния управител Валери Смиленов и кмета на Симитли Апостол Апостолов станало ясно, че Зоя Димитрова пази в секретна тайна от областна администрация всички препятствия и неуредици, които е провокирала тя с бездействието си или с незаконните си действия при организацията и провеждането на изборния процес в община Симитли.

В отговор до председателя на ЦИК - София Зоя Димитрова пусна сигнал от членове на ОИК - община Симитли. В него се казва:

Уважаема госпожо Председател,

Сериозно сме обезпокоени от поведението на служители на община Симитли, което датира от започване на работата ни в ОИК и продължава до този момент.

На 25.10.2011 г. председателят на ОИК г-жа Зоя Димитрова и г-жа Николина Бачева - член на ОИК, влизат в работното ни помещение и взимат печата, за да заверят след проверка бюлетините на участващите във втория тур на избори 2011.

За пореден път г-жа Айкова - секретар, и г-н Мишев - вр.и.д. кмет на община Симитли, не допускат колегите да напуснат сградата на общината и извикват полиция.

До пристигането на полицията отправят заплахи, ругатни и обиди, неколкократно затварят телефона и прекъсват разговора на г-жа Димитрова със зам. областен управител на област Благоевград Бисер Михайлов.

След идването на полицаите и тръгвайки да излизат, нахлува г-н Апостол Апостолов - бивш и кандидат-кмет на община Симитли, изсипвайки порой от закани, псувни и обиди. Такива “получават” и служителите на МВР. Това налага незабавното извеждане на колегите от сградата.

Същият случай се разигра и на 18.10.2011г., когато без каквото и да е основание, беше заключен входът на сградата на общината по нареждане отново на г-н Мишев и г-жа Айкова.

Часове наред престояхме в общината сред поредните крясъци, заплахи и истерии.

При тази опасна за живота и здравето ни обстановка всички долуподписани, въпреки качеството ни на длъжностни лица, отказваме да изпълняваме служебните си задължения и очакваме спешно Вашата намеса. Само при гарантиране на нашата сигурност ще продължим работата си.

За горното са сезирани Районна прокуратура - Благоевград и директорът на ОДП - Благоевград.

Под сигнала са се подписали Зоя Димитрова, Диана Табутова, Милен Иванов, Десислава Костева, Николина Бачева, Веселин Костов, Елена Кайтазова, Антоанета Бачева.

11 коментара
27 Октомври 2011 10:49 | Зойка комплексарката
Оценка:
9
 (
15
 гласа)

докога ГЕРБ ще назначава доказали се злобни и комплексирани, незадоволени, непочитани и от най-близките си роднини, ненавиждани комплексарки като Зоя Димитрова. тази нереализирала се жалка твар се чуди как да изкара яда си от това, че живее смешния си жалък животец.


27 Октомври 2011 12:18 | ДИДИ
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

НЯКОИ ХОРИЦА НАСТРОИХА ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ СРЕЩУ ПРЕДСЕДАТЕЛКАТА НА ОИК ЗА ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ.


27 Октомври 2011 12:38 | 123
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

ПОЛИ Е МРЪСНИК И ЗАПЛАШВА ХОРАТА С УВОЛНЕНИЯ


27 Октомври 2011 13:33 | Катерина
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Тези избори трябва да се касират. Има много нарушения, до момента ЦИК не е оповестила резултатите, което е в разрез със Закона. Представители на партия ГЕРБ си превишават правата, както в случая г-жа Зоя Димитрова и ровят в изборните книжа, в София 2-ма депутати също са извършили нарушения във връзка с бюлетините. Законът е един за всички партии, представителите на управляващата партия не са миропомазани.


27 Октомври 2011 14:34 | ...
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Всеки трябва да си знае добре правата и задължениятя, когато върши работа, за която му се плаща!!! И да си носи отговорност за грешките!!!


27 Октомври 2011 16:45 | \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

НАВСЯКЪДЕ ОТ ТАЗИ УРОДЛИВА ПАРТИЯ - герб СЕ ДЪРЖАТ ТАКА КАКВИТО СА СИ В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ - НАГЛИ МРЪСНИ ГАДНИ И ИНТРИГАНТИ ТОЯ ГЕРБАДЖИЙСКИ БОКЛУК ГО ОКОШАРЕТЕ И БОЙ БОЙ ДО СМЪРТ ТАКА ПО ВСИЧКИ ЗА ДА КУРТУЛИСА НАРОД И ДЪРЖАВА


27 Октомври 2011 20:50 | ???
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

С политика се занимават суло, пуло, Атанас и аз-затова сме на този хал!! Политиката не е са прости хора! Тя е за знаещи, можещи и хора с много пари! Бъдете здрави и живи !!


27 Октомври 2011 22:11 | ????!
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Чудя се на "тези изключителни капацитети! " вила айкова, дето е почерняла от злоба и на тоя нереализиран нещастен човечец мишев, кога ли ще почнат да вият от това, което ще им се стовари върху главите, благодарение на техните дворцови кланяния пред "кметчето".... Издокарал ви е и скоро ще почнете да виете като вълци, та затова си го изкарвате на хората, дето се опитват по човешки начин все още да действат! Абе, крайно време е да им видим сметката на всички тия послушковци!


28 Октомври 2011 09:34 | САМО ПОЛИ
Оценка:
-1
 (
13
 гласа)

абе незнам кой е нереализиран и изобщо кой какъв е, ама вие смешковци дето само чакате да излезе статия за Поли и тичате да бълвате злобата си със смешните си коментарчета, ами явно само така се чувствате добре, като се опитвате да си избивате комплексите по този начин. но запомнете просто сте се родили комплексари така, че по-добре злобейте срещу родителите си и престанете да ни занимавате със злобните си коментарчета.
САМО ПОЛИ


29 Октомври 2011 22:27 | ????!
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

До "Само поли": Ще си останете само с това и некомпетентните и комплексирани сте вие, послушковци и нямащи лично мнение! Един нереализиран комплексар ви води за носа, който нищо друго не умее освен да лъже, краде, да псува, да бие и да пие, та затова му беше много важно да успее, да се задържи като кмет, та си мисли, че може да отърве кожата, а пък заради него други си слагат въжето на шията вече 2 пъти, ама третият път може да е успешен и язък за човека, дето ще го повлече и поли !!!!


15 Ноември 2011 15:34 | мераклия
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ле леее Вили много си хубава. Още важиш. Все по-хубава и по-хубава ставаш. Особено имаш едно пенюарче като го махнеееееш.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар