След уикенд в компанията на братя Галеви на припек в парк “Рила”, кметът Ат. Янев бе оставен на поста си

05 май 2010 00:22   49 коментара   24682 прочита
Ат. Янев
Ат. Янев


Ат. Янев

Софийски апелативен съд остави Атанас Янев на кметския пост в Дупница, така боледуването му засега става излишно. Искането на прокуратурата да отстрани управника заради повдигнатото му обвинение за сключване на неизгодна сделка с общинските съветници баща и син Стойчо и Крум Милеви, които градоначалникът уреди с общинска поръчка за доставка на хранителни продукти за общинските звена. Везните в полза на кмета наклонил фактът, че Стойчо Милев, който е шеф на областна служба “Земеделие” в Кюстендил, е от водачите на ГЕРБ, бяха коментарите вчера за решението на магистратите.

Кюстендилският прокурор Владимир Мицов обяви, че отказът на Апелативния съд не го смущава, тъй като до броени дни срещу градоначалника ще бъдат повдигнати няколко нови обвинения по досъдебни производства за договори на Атанас Янев, които е подписвал през 2008 година, на брой над 20, за изпълнение на обществени поръчки без провеждането на конкурс. Прокурор Мицов се готви да внесе ново искане за отстраняването на Янев от поста във връзка с договори, стойността на всеки един от които надвишава прага, при който е задължително провеждането на конкурс за възлагане на общинска поръчка. Основно договорите, както “Струма” писа, са свързани с охрана на общински обекти. Три са фирмите, обект на разследване - “Боду СОТ” на приближения до Пламен Галев Георги Първанов, “Еспол секюрити” и “Дартрейд” на общинския съветник от БСП Иван Шопов.

Кметът Атанас Янев лично присъства вчера на заседанието във видимо добра кондиция. По този повод репортер се свърза с частната болница в Дупница, откъдето обявиха, че кметът е на легло при тях от края на миналата седмица. Негов лекуващ лекар е д-р Васил Бачев, общински съветник от СДС в местния парламент. Лаконично и с уговорката: “Нямам право да давам информация”, той все пак съобщи: На кмета Атанас Янев му беше предложено да остане в болницата на лечение, но той отказа. Установихме, че има язва на стомаха, и му беше направена гастроскопия.

Освен от д-р Бачев кметът Атанас Янев е бил прегледан и се е явявал на рутинни консултации при д-р Юлия Тевекелийска, кардиолог в болницата на д-р Ени Лефтеров, общински съветник от движение “Нашия град”, но тя не беше намерена на личния телефон вчера.

В добро настроение кметът Атанас Янев прекара и уикенда в градски парк “Рила” в компанията на Пламен Галев и Ангел Христов. Жители на Дупница бяха учудени, че след изявленията, че е на легло и не може да се движи от сърдечен пристъп, го виждат на една маса с Галев и Христов в заведението, предоставено на брата на общинския съветник Вергил Кацов - Сашо Васев, известен с прякора Боксьора. Компанията седеше навън, отдясно на входа, и се наслаждаваше на хубавото време. Преди това кметът се забавлява в компанията на председателя на Общинския съвет Явор Тодоров и на заместника си, когото назначи със заповед за временно изпълняващ длъжността кмет, Йордан Йорданов. Русокоса млада красавица развеселяваше градоначалника, според читателите е съученичка на неговия син Александър, който в момента управлява семейното предприятие “Специалремонт”. И консултанти, и управници направиха обиколка на парка, стигнаха до басейна и отново се върнаха до заведението, разказаха подробности дупничани, които са се поздравявали с тях.

Точно в 14,45 часа вчера кметът Атанас Янев слезе на главната улица “Свети Иван Рилски” от лек автомобил, премина разстоянието от ДСК до общината и влезе в кабинета си. Свидетели на това станаха десетките клиенти на кафене “Фейсис” и на ресторант “При Драго”. Това отново предизвика коментари, свързани с неговото здравословно състояние, което бе подложено на съмнение. Браво на кмета, отличен артист е, ако беше и отличен управник, Дупница щеше да е в отлична кондиция, а сега е театър-пародия, коментираха зевзеци, седнали на по чаша кафе.

Малко след 15 ч. Янев обяви пред журналисти: Прекратявам отпуската си, от днес вече съм на работа. Наистина бях в отпуск по болест, установих, че се нуждая от здрави нерви и време, за да се преборя с предизвикателствата. Утре тръгвам по обекти.


Още за: Ат. Янев   длъжност   съд   Още от: Политика

Принтирай статия
49 коментара
05 Май 2010 05:29 | Ани
Оценка:
-3
 (
17
 гласа)

Кметът постъпи като истински мъж и честен човек - оттегли се за целия период на процедурата по отстраняването му и се върна веднага след края й, за да си поеме отговорностите. Браво, Кмете!


05 Май 2010 09:06 | ??????
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Кога да вярваме на "Струма"? Когато пишат, че кмета бил в отпуск по искане на братята или когато решението на една висша инстанция е трън в очите на някои. Вместо да публикувате коментарите във форума напишете нещо свое -истинско.
А що се отнася до почивката в парка,по добре разходка отколкото лов - по хуманитарно е.
На Кмета здраве и успех - да има сили да се справи с всички простотии!


05 Май 2010 09:25 | XXL
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Един добър прокурор винаги трябва да се притеснява, когато втори съд, а в случая и последна инстанция отхвърля обвиненията му. Това означава, че не си е свършил работата или е стрелял на посоки !? А, задоволството му, че има още теми по които да човърка, ми намирисва, че го обръща на спортен лов !


05 Май 2010 09:37 | До Янев
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

"Нека делата ти бъдат такива , каквито би искал да си ги спомняш към заника на твоя живот " МАРК АВРЕЛИЙ


05 Май 2010 10:59 | dupni4anin
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

с Ната6ка е бил на парка..това е русата дама.


05 Май 2010 12:15 | ........................
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

НАДУШВАМ ЛИЧНА АБИЦИЯ В ПОВЕДЕНИЕТО НА ТОЯ ПРОКУРОР...................... ТРЯБВА ДА ПРОВЕРЯТ И НЕГО НАЙ НА КРАЯ.............
А ЗА КМЕТА ЯНЕВ-ТОЙ Е ЧОВЕК С АВТОРИТЕТ В ТОЯ ГРАД И КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ВЕСТНИК ДА СЕ СПРЕ


05 Май 2010 13:24 | наско, наскоооо
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

помните ли как рева от вълнение в шивашкото по време на предизборната кампания?,
сценария и режисурата са от същите, братята...а може би консулнациите е по-точно казано
сметната палата да започне ИСТИНСКА ревизия


05 Май 2010 13:32 | мими
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

жив и здрав да си кмете .ти си честен човек а всички твой душмани ще ги стигне това което ти мислят


05 Май 2010 13:34 | 87
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ех, тия двамата продължават да си управляват държавата и тва си е ,ехооооо прокуратура събудете сееееее


05 Май 2010 14:21 | 123456
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

БРАВО,НАСКО........ТИ СИ НАЙ-ГОТИНИЯ КМЕТ ДО ТУК!!!УСПЕХ И ГОРЕ ГЛАВАТА,МНОГО ХОРА ТИ ЗАВИЖДАТ И ИСКАТ ДА СА КАТО ТЕБ..............ЗЛОБАТА ЩЕ ГИ ПОГУБИ!


05 Май 2010 14:23 | дупничанин
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Н А Г Л О С Т ДО БЕЗОБРАЗИЕ !!!! ПОВЕДЕНИЕТО НА КМЕТА ЯНЕВ ПОКАЗА НА ВСИЧКИ ЧЕ НЯМА ГРАМ ДОСТОЙНСТВО !!!! ВСЯКО НАЧАЛО ИМА И КРАЙ И КРАЯ НА ТОВА БЕЗУМИЕ КОЕТО СЕ СЛУЧВА В ДУПНИЦА ЩЕ ДОЙДЕ !!!! Г-Н КМЕТЕ ИМАТЕ ЛИ ПОНЕ МАЛКО СРАМ ОТ ХОРАТА !!!!! ИЛИ СТЕ БЕЗОЧЛИВ ИЛИ СТЕ БЕЗСИЛЕН --ИНАЧЕ НЯМА ЛОГИКА КОЯТО ДА ОБЯСНИ ВАШЕТО ПОВЕДЕНИЕ !!!!


05 Май 2010 14:57 | ...
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Та колко хора е имало в парка? А колко ходеха там по дангово време? Да кажете на бялото черно, и да обвинявае други в наглост е наглост на квадрат!


05 Май 2010 15:09 | Сергей
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Не вярвам Атанас Янев да чете форумите и едва ли ще прочете това, което ще напиша лично до него, но ...Г-н Янев, не съм от Дупница, но следя всичко около този град. Все ми се струва, че много от нещата, които се изписаха за вас, не са верни, просто много си личи тенденциозното оплюване на името ви, затова мисля така.
Пожелавам Ви успешно завършване на мандата!


05 Май 2010 15:17 | до Сергей
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Благодарим Ви от името на истинските дупничани. Абсолютно прав сте, но не всеки има глава да го разбере или просто не му изнася.


05 Май 2010 15:20 | до ...
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

То парк нямаше, питате колко хора е имало там. Единственото природно и интелектуално занимание за господин бившия кмет беше ежедневен кротък и напоителен запой.


05 Май 2010 15:28 | до 123456
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Злобата изяжда този, който я носи. Кой каквото мисли на г-н Янев, това да го стигне.


05 Май 2010 15:31 | шивашкото
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

В шивашкото не е ревал, реви ти, който нямаш достойнството да си благодарен на човека, който ти е осигурил хляба, защото си май от тях.


05 Май 2010 15:34 | до ......................
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Кой да проверява прокурор бе! Нали и той работи за некой.


05 Май 2010 15:38 | ... ... ...
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

"прокурор на спортен лов"-харесва ми като израз, щеше да е забавно, ако не беше СТРАШНО за всеки редови гражданин, който може да се окаже на мушката. Нека никой не си мисли, че не може да му се случи да бъде обект на прокурор.


05 Май 2010 16:07 | @@@@
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

ДО dupni4anin
Голяма грешка - дамите са две и ......въобще не беше Наташка. А и това ли е много важно? Кой с кой е бил? Факт е ,че има къде да си водим децата на чисто и спокойно!
Стига завист и злоба -това не е градивно!


05 Май 2010 16:12 | до дупничанин
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Какво значение има с кого е бил на разходка бе, хора! Вие нямате ли си никакъв личен живот, та само се занимавате с чуждия! Жал ми е за вас.


05 Май 2010 16:17 | аз
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Браво,Кмете. Никакво достойнство у тебе.


05 Май 2010 16:19 | до аз
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

А ти случайно да схващаш смисъла на "достойнство"?


05 Май 2010 17:45 | Аз!
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Страхливец!


05 Май 2010 17:53 | анонимен
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Искам г-н Янев да изкара целия мандат.Иначе няма да можем да му видим целия резил. Вече разбрахме,че обещанията няма да изпълнят Изпълнява само тези ,от които зависи корупционната му ориентираност.След него и ПОТОП . Дано е разбрал в какъв капан влезе .След този му мандат ,да се захване със собствения си бизнес.Каквото ида направи там ще бъде по-честно за съгражданите му. Той разочарова и тези ,които гласуваха за него.


05 Май 2010 17:57 | дупничанин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ИМА ЗНАЧЕНИЕ С КОЙ Е БИЛ НА РАЗХОДКА !!!! ЕДНА НАРОДНА МЪДРОСТ ГЛАСИ : Кажи ми кои са приятелите ти и аз ще ти кажа какъв си .


05 Май 2010 19:28 | БСП- ТЕТКА
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Всичко каквото хубаво се направи е факт, злобата и завистта няма да спре.Здраве и късмет на целият кметски екип, а на тези които постоянно хулят- също желаем здраве, за да могат да видят и другите хубави неща, които ще направят за града.


05 Май 2010 19:36 | Тоцина
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Не се огъна,Наско,и болеста не го сломи.Какъв добър избор направиха братята мафиоти - браво галевчета,номер едно сте в листата на отрепките!.....


05 Май 2010 19:41 | 55
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Кмет зе чудо и приказ........Крадец,измамник,лъжец,че отгоре на всичко и артист.......Браво кмете!На кого ги правиш тези спектакли?Кой ще ти повярва,след като си се утвърдил вече като лъжец?.........


05 Май 2010 20:01 | Наташка
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Защо ли не го вземат в театралната самодейна трупа?Та той е истински талант!....Плаче,когато не му е до рев,боледува,когато не е болен.....Толкова е талантлив и обигран,че подведе съгражданите си,успя да надхитри дори и съда,и забележете - два пъти за един месец!...Браво Дупница,ти си истински рай!Раждаш не само келемета като тези от Самораново и роботчетата им,но и таланти като Янев........Браво,Наско,имаш овацийте ми!


05 Май 2010 20:05 | до Наташка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Коя е тази Наташа?


05 Май 2010 20:18 | Тоцина
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Внедрена като медсестра под прикритие.....Внимавай ,Наско!Прокурорите ще те изловят.


05 Май 2010 20:21 | Наташка
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Техническе грешка понагоре....Под Самораново разбирайте Ресилово.


05 Май 2010 20:29 | Judge
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

е мислех да пиша, но както виждам никой от тук пишещите не е прочел табелата на входа на тъй наречения парк Рила.Е там пише че е по европроект спечелен, предлагам ви сами да видите кога и от кого.СЕга този кмет само прибра парите , по-скоро ги хариза пак познайте на кой.Ако прочетет там ще видите и за колко време трябваше да бъде направен.Е натискането е за евро парите, не ви ли правпечатление че се работи само там където могат да се приберат тези пари, навътре в града грам няма пипнато.За качеството не говорим то се вижда.Е този кмет умее да усвоява европари.


05 Май 2010 20:36 | Иванчо
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Благодарната дупнишка общественост направи посрещане на кмета в парк Рила - Пламен,Геле,Сашо - цигането и Тодоров.......Браво,кмете!Рейтингът ти нараства!.....Добре е,че си си взел "Наташка", че иначе как ли би изглеждал сред тези светила?


05 Май 2010 21:06 | Петко
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Защо ли спят Борисов и Цветанов?Струва ми се,че те найстина са забравипи,че Дупница е в България.........Какво правят европейските посланици?......Някои от тях намират,че България е добро място за инвестиции,но дали биха препоръчали на някой европеец да инвестира в Дупница, след скандала Кацов/Котев?


05 Май 2010 21:25 | до Джудже
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Не си се излъгал/а, наистина си джудже-комплексарче. Подскачай само тогава, когато направиш това, което сега се прави в града /надали това ще стане някога, но....../.Дотогава се свий в дупката си и си ровкай там.


05 Май 2010 21:31 | до Иванчо,Петко-все един
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

За рейтинга на кмета нямай грижа, човеците виждат. А що се отнася до инвестициите - като всякак се пречи от някои издънки дупнишки да се класираме за европроекти /наистина, кой ще инвестира, като те оплюват града си/, пак е направено много.


05 Май 2010 21:32 | Дупничанин
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Вие нищо не разбирате......Досега Галеви съветдаха кмета как да взема "мъдри" решения,а сега ще го съветват как да "укрепи" здравето си......Гениално-енциклопедични са тези момчета!Те успяха да ни убедят,че това е най-работливия , най-мъдрият,най-некрадливият,най-благородният ,най-щедрият,най-грижовният,най-интегрираният в малцинствата кмет, а сега ще трябва да повярваме,че е и най-расовият.....,но почакайте малко, за да видим резултатът от "наташко-терапията".


05 Май 2010 21:32 | Джиджи
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Другарят Атанас Янев - Малкият Мук - големият айдук. Дупничани, надупете се още повече, за всички, които е изброил Иванчо.


05 Май 2010 21:34 | Judge
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

до до Джудже, както виждам не си се научил да четеш, затова и не си прочел табелките, да не говорим пък това което съм писал.Аман от неразсъждаващи хора.


05 Май 2010 21:41 | Dum spiro
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

И аз мисля,че никой няма да инвестира в община с консултанти мафиоти,съветници крадци, кмет измамник и слуги рекетьори.........Съсипан е имиджа на града,което е страшно,а кметът е пътник за Бобов дол със временна спирка Дупница,което пък,е оптимистично,нали?


05 Май 2010 23:02 | Dupan
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Не знам кой съд трябва да се произнесе , за да избие натрапчивете ви мисли. Защо си мислите, че винаги има далавера в нещо което се прави. Може би защото вие бихте я направили, може би защотото вашият мироглед е ограничен дотам , че да не виждате очевидното и да заспивате със съмнения за измислени корупционни схеми? Приятели това е диагноза ...........,,ПАРАНОЯ" се казва. Не се притеснявайте, лекува се, но оставя трайни поледици в развитието и предизвика смях в околните!


05 Май 2010 23:03 | dum spiro
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Я, и ника ли ми откраднахте? А после се сърдите че ви имат за унтерменши.


05 Май 2010 23:49 | До dum spiro
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Вероятно Кметът ти го е откраднал....ха ха ха


06 Май 2010 02:31 | 4ат
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Появата на Янев жив и здрав в заведението на Санде-цигането успокои дупничани,разделени на два лагера - страдащи и чудещи се......Едните от тях бяха убедени,че някой е виновен за кметското заболяване - това бяха параноиците.Успокоиха се те,разбирайки,че любимият кметът е бил наушкем болен.......Успокоиха се и тези от другия лагер - чудешите се,аплодерайки театралните умения на кмета си...............И едните и другите тихичко и кротко ругаеха Галеви.


06 Май 2010 02:48 | Иванчо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Наско,Наско,не е лесно братко,мутри да те връщат на работа,,,,Единственият изход,братко,е в алкохола........Какво правиш при Лефтеров?Какво ти е направил човека,че искаш да си загуби лиценза,неразличавайки здрав от болен и пиян от трезен ......Недей така!Ела си при нас и ще видиш колко ни е готино - пийваме си и тихичко,но на воля си псуваме,кога жените,кога галевците.


06 Май 2010 20:45 | Аги
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

А бе,Янев,защо ти трябваше да се правиш на болен и да се показваш в циганското заведение.За смях ставаш, бе човече.Не разбра ли,че не си роден за шоу-мен?Вземи си подай оставката и си изживей старините спокойно.Защо ти е притрябвало да се правиш на лакей на дупнишките отрепки?Хубаво,разочарова избирателите си,но защо ги караш да се срамуват от тебе?


07 Май 2010 18:12 | гадател
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Дребни хорица оставете кмета на мира не ви ли е срам.?скоро всеки ,който е засегнал кмета,ще си има работа с полицията и страсбург,всичко се следи,знае се кои пишат.това е безобразие......такива като вас какво направиха?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар