След изборите: Кой ще поеме отговорността за разгромната загуба на ГЕРБ в Благоевград?

08 ноември 2019 15:36   51 коментара   79181 прочита


Бисер Михайлов подава оставка като лидер на ПП ГЕРБ?

Областният управител Бисер Михайлов, който е и лидер на градската структура на партията в Благоевград най-вероятно ще подаде оставка от лидерския пост след загубата на "Местни избори" 2019, научи struma.com. Така той ще поеме личната си отговорност за това, че в традиционно синия Благоевград, крепост на ГЕРБ, резултатът от изборите бе катастрофален, довел до детронирането на градоначалника Атанас Камбитов.

Според запознати, ГЕРБ Благоевград отчитат, че не е направена нужната консолидация на структурите, не достатъчна е била работата с членовете на партията, както и заради видимия сериозен отлив в последните години и не на последно място вътрешнопартийни противоречия и битки за сфери на влияние в партията..

Предстои събрание на структурите, на което ще се направи анализ на изборния резултат. Ръководството на ГЕРБ - Благоевград, в което са съветникът от ГЕРБ Е. Бибов, шефът на НОИ Илиян Георгиев и други, също ще трябва да отчетат отговорността си за разбитите партийни структури.

Структурите в традиционно сини квартали видимо не са работили добре на тези избори, тъй като там изборният резултат е в полза на кандидата за кмет Румен Томов. Градското ръководство на ГЕРБ не е успяло да се справи с консолидацията на структурите, което ще доведе по всяка вероятност и до оставката на Михайлов, пряко свързан с работата на ГЕРБ в Благоевград.

Засега областно ръководство и активисти на ГЕРБ сякаш са онемели от сериозния шамар, който получиха и от свои и от чужди, затова всички отказват коментар, около очакваните оставки, като акт на поемане на отговорност.

Припомняме, че от 14 общини кметовете на ГЕРБ са само 2-ма. Единият е кметът на Петрич Димитър Бръчков, а другият е кметът на Разлог Красимир Герчев. На вчерашното събрание на ПП ГЕРБ бе поканен и градоначалникът на Симитли Апостол Апостолов, който пък спечели за пореден път изборите в Симитли. Тримата градоначалници представяха отбора на ГЕРБ в област Пиринско.

Траурна е обстановката в партията на Бойко Борисов в областта. ГЕРБ загуби Банско, загуби Сандански и и Благоевград. Градове, за които през годините нямаше никакво съмнение, че партия ГЕРБ е водеща политическа сила.

Днес картата е променена, а активистите на партията попарени. В Сандански Кирил Котев депозира оставката си и се отказа от всички лидерски постове в ГЕРБ, както и мястото на общински съветник. Действията му са достойни след загубата.

В Благоевград обаче мълчат?! Говори само загубилият кандидат за кмет Ат. Камбитов, които пое изцяло отговорността за загубата и напусна ОБС, освобождавайки мястото на неговия съпартиец Давид Петров. От ръководството на ГЕРБ никакви коментари. Как ще се изправи "прегазената" ПП ГЕРБ в Пиринско, това е въпросът, има ли ресурс да възстанови загубените позиции и разклатените устои?

Благоевградска област винаги е била на челните места в страната по резултати от всеки избор. Дори и в отминалите Евроизбори. Местни избори 2019 година обаче се оказаха пълен провал, което предвещава сериозни трусове в ръководството и до края на месеца.

П. Костадинов

51 коментара
08 Ноември 2019 15:55 | ДС
Оценка:
47
 (
55
 гласа)

Това, е най малкото нещо, което може да му се случи на това недоразумение!!!! Тепърва, предстои интересното!!!! Взимайте пуканките и се настанете удобно в ложите!!!


08 Ноември 2019 15:56 | Бай Хой
Оценка:
37
 (
47
 гласа)

Браво . Сега следва една чантичка с багаж и към Бобов Дол.....


08 Ноември 2019 16:07 | Бойко
Оценка:
63
 (
75
 гласа)

Поредният тъп слугински анализ на Струма в стил най малко виновният го отнесе! Камбитов бе изгонен с камъни от Благоевград, а вината на тези мухльовци е, че 8 години са ръкопляскали и мълчали за всичките безобразия случващи се в общината.
Няма такъв слугинаж.


08 Ноември 2019 16:15 | *****герб*
Оценка:
43
 (
45
 гласа)

А това недоразумение Миглена Бояджиева шефка на Спортното ощежитие и бивша сервитьорка от Вижън, кога ще бъде махната?


08 Ноември 2019 16:23 | ...
Оценка:
55
 (
55
 гласа)

Има много недоразумения!!! За жалост не всички са кухи леики!!! Но и 1депутатка трябва да си подаде оставката!!!


08 Ноември 2019 16:27 | А
Оценка:
55
 (
63
 гласа)

А даниела савеклиева няма ли да си подаде оставката?! Приеха кьораво и сакато за членове, а ръководството заспа дълбок сън години наред! Резултата е плачевен и виновни са ръководството - да се махат!


08 Ноември 2019 16:33 | старогражданин
Оценка:
22
 (
32
 гласа)

Бисере, Бисере, при провал тези шмекери ще си измият ръцете с тебе!!! Този коментар може да го отриете в струма точка ком поне преди една година. Перфектен към правителството и бламиран от хората на Цветанов дори и публично.


08 Ноември 2019 16:39 | Някоя си
Оценка:
29
 (
33
 гласа)

Всички ръководства на загубили изборите Общини, трябва да си дадат оставки с изключение на Петрич и Разлог - всички останали и областният координатор естествено. Няма какво да се правят всички на "ощипани моми". Структурите в цялата област са разбити и за това не са виновни Камбитов, Котев и Михайлов. Търпимостта свърши, ако на тези избори не са го разбрали на КОИ?! Да престанат да си измиват ръцете с не чак толкова виновните, а истинските виновници си седят удобно на местенцата. Имайте малко достойнство бе мамка му!


08 Ноември 2019 16:51 | 666
Оценка:
38
 (
42
 гласа)

Относно Миглена Бояджиева, всички сервитьорки стават кметици и директорки, така сочи историята :))) И колкото си по-прост, толкова си по-успешен


08 Ноември 2019 16:57 | старогражданин
Оценка:
25
 (
29
 гласа)

Моделът "Цветанов" изключва човешката логика. Ние не сме убедени дали и Борисов не я изключва, а Вие искате чудеса от местните структури.


08 Ноември 2019 17:00 | До 666
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

С малката подробност, че си имат дипломки и отговарят на изискванията...


08 Ноември 2019 17:01 | ДБ
Оценка:
-16
 (
24
 гласа)

Цял живот друг ви е крив мрънкачи


08 Ноември 2019 17:08 | Стефанов
Оценка:
23
 (
23
 гласа)

Уважаеми пишещи и четящи - каквото и да говорите всичко е дежа вю. Гербаджии не гласували за ГЕРБ? Ами колко комунисти/т. н. членове на БКП/ на 10. 11. изведнъж станаха върли антикомунисти, а съответно и видни демократи. Та и сега така. Живков бе с абсолютна власт 33 години. Сегашния ГЕРБ-лидер вероятно ще е наполовина по-малко. Но и това е нормално с оглед на по-голямата динамика на процесите в Света. И не се заблуждавайте, че нещо зависи от нас - дори и собствените си съдбини. Само с един акт на големи финансови институции/контролирани познайте от кого/ Жан Виденов бе свален от власт. И сега е така - ако не слушкате - санкции. Или компровати - непреодолими, от морално, финансво или криминално естество. И финито, край, конец... Така, че станалото на изборите/а то е само начало... на не знам какво, но не и на досегашното/ е напълно закономерно, неосъзнато/или поне непризнато/ от нашите актуални водачи, лидери, фюрери или дучета - изберете сами...


08 Ноември 2019 17:10 | 666
Оценка:
19
 (
23
 гласа)

Баш Бояджиева отговаря на изискванията и има дипломка, ама друг път! Само в Шоповите очи отговаря, хохо


08 Ноември 2019 17:12 | Запознат член
Оценка:
31
 (
31
 гласа)

“Рибата мирише от главата. ” От действията на Цветан Цветанов започна упадакът в структурите на ППГЕРБ в Пиринско. Премина през Александър Манолев и завърши до кметовете на Благоевград, Банско и Сандански. Търсете вината персонално! Даниела Савеклиева е изключително слаба политическа фигура. Самозабравиха се възлачилите се на троновете, а техните обкръжения са от кримиконтингента. В Сандански авторитетните и почтени лица-членове на ПП ГЕРБ ги използваха за авторитет в листата за общински съветници, а вкараха в Общинския съвет слугинажи. Нещо по-лошо гропокопачите на Котев. Но, когато не можеш да прогледнеш и оцениш достойните, нямаш място в политиката! Вотът беше наказателен. Дано детронираните анализират слабостите си и прогледнат. Може да не са кметове, но са граждани на съответните градове. Дано се покаят за това, че допуснаха алчността на заобикалящите ги дерибеи, да им отреже главите.


08 Ноември 2019 17:29 | ГЛАСОПОДАВАТЕЛ
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

е герб, колко много съм ви казвала, че не вървим на добре. не може намерени на магистралите, кафенетата и други места да назначавате на работа. не искам да ви цитирам имена, вие знаете, колко пъти съм ви уведомявала за това, вие мълчахте и не смеехте да кажете където трябва. много пъти съм ви казвала къде е вината, сега трябва първо тях да махнете, и тогава структорите да се възродят.


08 Ноември 2019 17:37 | До гласоподавател
Оценка:
-12
 (
20
 гласа)

Що с твоите големи компетенции и тапии не се кандидатира ти? Ах да по-лесно е да плюваш отколкото да направиш нещо.


08 Ноември 2019 17:38 | Ива
Оценка:
23
 (
25
 гласа)

Миглена Бояджиева назначи любовника си Стефан Гошев и синчето му там! Общежитието стана пълен бардак! Госпожо Уорън, махнете я тази в най-скоро време! Беше взета от кафето на площада и я направиха директорка! Вече я няма нейната покровителка ШОПОВА! Тези двете са за магистралата, без никакъв морал!


08 Ноември 2019 17:41 | ДС
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

До"запознат член", за какво покаяние ми говориш? Не виждашли, че всички са на шейната, барабар с падишаха? Който ги качи на сцената той в момента им пуска завесата!!! Така е в царството на кратуните цар е тиквата! Но след всеки старт има и финал е някой, може и да не види финала, защото времето е късо!!!!!


08 Ноември 2019 17:48 | Евгени
Оценка:
53
 (
53
 гласа)

Госпожо Савеклиева Вие сте областен координаторен на Герб и резултатите са от 12 общини партията печели само в 2, ако все още е останала във вас капчица отговорност, чест и морал (ако случайно тези думи съществуват във вашия тълковен речник) си ПОДАЙТЕ ОСТАВКАТА. Поне Веднъж в мишкуването си поемете политическа отговорност за безотговорността си. Починете си и без това се изморихте в годините да, работите". Какво свършихте за Благоевград освен да взимате заплатата си в парламента и съпруга Ви да ходи като мутра от 90-те години.


08 Ноември 2019 17:52 | Хаха
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

Кой ви брои за нещо вас тука?


08 Ноември 2019 17:53 | до Бисер Михайлов
Оценка:
31
 (
31
 гласа)

Видя се, че не ставаш. Подавай си оставката и като спуснат общински ръководител на ПП ГЕРБ, защото членовете на ПП ГЕРБ в Благоевград не те избраха, и като областен управител, и си отивай в Кюстендил да си продаваш автомобили- втора употреба. Междувпрочем, там ти е мястото. А, и да не забравиш със себе си да си вземеш половинката си Диана Башлиева- твоят най- добър съветник.


08 Ноември 2019 17:57 | гражданин
Оценка:
46
 (
46
 гласа)

Савеклева, подай си веднага оставката, че да не те изрита Бойко Борисов и то позорно!


08 Ноември 2019 18:06 | Ваня
Оценка:
25
 (
29
 гласа)

Да се маха и директорката Цветанка Гаврилова. Слуга и послушница на Шопова. Толко поразии направи в ЦЛТРДБ. Трябва солидна проверка и на щата на това звено.


08 Ноември 2019 18:06 | до Савеклиева
Оценка:
41
 (
41
 гласа)

Каква е тая наглост, цяла седмица да мълчиш и да не поемеш отговорност за огромната загуба в областта? Мишкуване е това, а не действия на отговорен областен лидер на европейска партия. И ако навсякъде по света, при такава загуба е съвсем нормално от морална гледна точка отговорните ръководители да подадат оставка, то само в обл. Благоевград една госпожа именуваща се политик мълчи и се прави, че нищо не се е случило. Що за държание е това, що за шизофренично поведение се демонстрира? Демокрация или страх да не се изпусне кокалът, личния келепир или какво е това?


08 Ноември 2019 18:09 | Савеклиева във ФБ
Оценка:
-28
 (
44
 гласа)

Като областен координатор на ГЕРБ-Благоевград искам да благодаря на всички, които подкрепиха партията в нашата област по време на проведените избори за общински съветници и кметове. И днес, както преди 4 години, ГЕРБ има избрани 76 общински съветници и запазва своята роля във всички 14 общини. Водихме кампанията открито и честно, с лице и ясни ангажименти към хората. Винаги съм смятала, че това е начинът, по който, ние, политиците трябва да работим.
Искам да благодаря и на всички колеги кандидати за кметове и общински съветници за позитивната кампания.
Честитя на всички новоизбрани кметове и нека да работят за развитието на своите общини.
Изборите свършиха. Важно е да продължим да бъдем преди всичко хора и ние, като политици, да работим за тези, които са ни гласували доверие!


08 Ноември 2019 18:18 | До Struma.com
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

А защо нищо не пишете за започващото строителство на вилен комплекс непосредствено до Кръста над града от стария мошеник Петко Търпанов?
Изкопа е вече готов.


08 Ноември 2019 18:42 | Мили Ванили
Оценка:
-11
 (
31
 гласа)

Благоевгард ще върже и цъфне сега с кмета марионетка на Стрина.


08 Ноември 2019 18:49 | старогражданин
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

Такива "отличници" като Савекелиева съсипаха дясното в Югозапада през годините. Познавам отличници, които 30 години не падат по гръб. "Първи сме по показатели в страната" А процентите им-1, 33%. Що не видях...


08 Ноември 2019 19:01 | Кучката
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Защо пък са го викали Поли съм озадачен та той не е наш кандидат. Да върви там при Дончо.


08 Ноември 2019 19:06 | Елза
Оценка:
38
 (
46
 гласа)

Защо Бисер Михайлов да подава оставка? Най-логичното ще е оставка да подаде Даниела Савеклиева, която е областен координатор на партията. Градска легенда гласи, че в била доста близка с Цветанов и Камбитов. Тя трябва да се маха, а не да се крие като мишка!


08 Ноември 2019 20:36 | Аман
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

Защо да се разправяме ние обикновените хора като ни ползват само за избори кучета лаят кервана си върви . Нито предишните нито ново избраните ще оправят нещата демек мижи кьорчо да те лъжа всичко е лъжа и измама . Кой и как ще върне младите в България това са 30 години само емиграция . От първите емигранти вече чакат пенсии и техните деца не биха се върнали защото са си завършили образование и са си на хубави и платени работи. Е сега сами помислете какво става с България загива


08 Ноември 2019 20:52 | Георги Георгиев
Оценка:
25
 (
25
 гласа)

ГЕРБ изгуби изборите за кмет в община Благоевград, затова общинският ръководител на партията трябва да си подаде оставка. Ако е мъжкар, де, и ако му пука за ГЕРБ.


08 Ноември 2019 21:38 | ?
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

Ами Иван Стойчев (Кравата) в Белица кога?


08 Ноември 2019 22:01 | 123456789
Оценка:
40
 (
40
 гласа)

Госпожо Савеклиева, подайте си оставката, даже и като депутат- най-слабият! Много недостойно поведение! Чакате господин Борисов да го направи вместо Вас!


09 Ноември 2019 02:56 | DOG
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Още се надате на някаква промяна, като ..... на пияни жени.....
Кадрите в общината са от времето на Причкапов. Едни и същи финансисти и секретаря са в едни и същи схеми и далавери. Вие си мислите, че нещо се променя с ново име на кмет. Голям майтап - той па е и независим...


09 Ноември 2019 06:31 | Сирма Войвода
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

За съжаление, не разбирам защо въобще сте имали надежда за нещо. Властта (дори и да е ГЕРБ) като яхне "вълната" винаги се получава така че в последните години от "господството" се "краде" до гуша. То всичко започна със Скаптопара и невъзможността на Кмета да застане достойно и да каже "не" на магистралата; да се разбере защо се позволи закриването на Булгартабак и други предприятия. Здравеопазването и липсата на икономически растеж и работа остана на задно място. Панелките бяха санирани и улиците оправени ама основните проблеми с корупцията и "връзките" навсякъде и "интересна клати феса, " останаха. Затова и хората се изнесоха, защото кой Кмет живее извън мястото - този който се страхува да живее заради гузна съвест. Не е ли така? А за партията ГЕРБ - това си е вече до техния морал и етика и дали поддържат такова поведение. Трябва да се направи старателна след-изборна "дисекция" на положението и с някаква отговорност да се каже за какво става дума, наистина, без лъжи.


09 Ноември 2019 06:57 | тетимов
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

А В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ КОЛЕТО ДЖИНГАРОВО КАКВО ЧАКА. АЙДЕ ВЗИМАЙ СИ СВИРКАТА ФИЗКУЛТУРНИКО И ИЗЧЕЗВАЙ ОТ ГЕРБ. ОСТАВКА! ОСТАВКА!


09 Ноември 2019 07:13 | възродителен процес
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

От днес нататък Савеклиева ще се казва Мишковица


09 Ноември 2019 07:57 | Иван Иванов
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Така е още преди няколко месеца една анонимнна група изпрати писмо до Бойко Борисов да смени кандидата за кмет, самозабравилия, се Камбитов той не ги послуша и не се замисли е затова резултатите са такива защото дори гербери гласуваха против него


09 Ноември 2019 08:55 | старогражданин
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Иван Иванич, Окото увисва при новата обстановка. Илиан Георгиев също. А Герб не може да се остави на автопилот в главния град на Югозапада.
Поне половината от подкрепящите оставката на Бисер са от вечната агитка на БСП срещу него. Къде се буташ???
Проблем №1 е кой управлява новата група на Герб в съвета. Борисов или Цветанов. Чак след това ще се дебатира за опозиционно поведение. До понеделник всичко това трябва да е приключено. Отлагането е първи признак за тежък проблем. И ти ли ще ликуваш ако се случи???


09 Ноември 2019 08:57 | ?
Оценка:
33
 (
33
 гласа)

Савеклиева да си ходи скорострелно. Такава долна женица, която съсипа всички структури на ГЕРБ няма. Срам, позор и нахалство. Колко трябва да си безочлив да се правиш че нищо не е станало? Вън веднага мишко проклета


09 Ноември 2019 11:09 | Бойко Борисов
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

Спокойно! Всичко виждам! Даниела Савеклиева ще си иде в родния град Симитли. Бисер Михайлов ще се прибере в родния Кюстендил. В ГЕРБ- Благоевград ще сложа сега аз, кадърни хора, които години наред бяха стъпквани от не можещите им ръководители. Времето, в което се доверявах на Цветанов, Савеклиева и Камбитов свърши.


09 Ноември 2019 12:13 | Гоце Делчев
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Ей, толкова нагли и нахални същества, като НАЗНАЧЕНОТО ръководство в Гоце Делчев от госпожа Савеклиева - НЯМА! Вчера нашите провалили се убавци се заклеха, като общински съветници - постигнаха мечтата си. Водиха някаква тайна кампания, защото почти никой не разбра за нея - резултатите показват същото. Назначеното ръководство на ГЕРБ Гоце Делчев всеки ден демонстрират нещо си, но вече и аз не знам какво - те са ПЪЛЕН ПРОВАЛ! Мислех, че поне Пръков има някаква съвест или морал и след погрома ще си даде ОСТАВКАТА, но не! АЙДЕ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА ДАВАЙТЕ СИ ОСТАВКИТЕ ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСТОВЕ И КАТО СЕ НАУЧИТЕ ДА ВЛИЗАТЕ ПРЕЗ ПРЕДНАТА, А НЕ ПРЕЗ ЗАДНАТА ВРАТА, МОЖЕТЕ ТОГАВА ДА СЕ БРОИТЕ ЗА ГРАДСКИ ПОЛИТИЦИ! СРАМ, СРАМ, СРАМ - СРАМ МЕ Е ОТ ВАС!


09 Ноември 2019 12:59 | БАЙ ХУЙ
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

НАЙ ДОБРЕ И ТИКВАТА ДА ОСВОБОДИ БГ ОТ КРАДЛИВОТО МУ УПРАВЛЕНИЕ И ДИРЕКТНО В ЦЕНТРАЛНИЯ 8КИЛИЯ С ЮЖНО ИЗЛОЖЕНИЕ


09 Ноември 2019 14:38 | Фики
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Бойко,
Разкарай и Бисер и Даниела. Втората отвращава хората. Птоумей го час пи скоро. Ако ли не ще се видиш март 2021


09 Ноември 2019 20:55 | Бойко
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Бисер Михайлов е събрал партията в региона и е предложил да дават заплатите си в Централата на ГЕРБ като извинение към Бойко Борисов! Само и само да запазят постовете си!


09 Ноември 2019 20:58 | Вики
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Навремето депутатката от Разлог Росица Тоткова заедно с петричкия депутат Орфей Дуевски помогнага СДС в Благоеврад да загуби, последа идиотката Гроздилива от НДСВ и сега отново за сметка на тъпата Даниела Савеклиева нещата отидоха на дъното. Така е било и ще бъде когато управлението се дава в ръцете не на разумни жени които разбират от политика и управление, а в ръцете на тъпачки, кариеристки и интригантки. Политика се прави с ум, не с вдигане на крака и подмазване на ръководството на партията. политика се прави от хора които милеят за града и хората, не такива дето назначават роднини и приятели около себеси и се обграждат с тъпаци и подмазвачи. хубав вот направихте Благоевград. Успех.


09 Ноември 2019 22:21 | парк
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Пълна проверка и на сестрата на Шопова - Таня Спасова. Какви проекти е поела и за колко пари. Тя дори е започнала да кадрува /да назначава свои хора/. С какви пари си е купила апартамента. Малееее ужас. то бива, бива но това вече е наглост. да се маха и старата Шопова/ и тя на щат в общината/


10 Ноември 2019 14:03 | Комита
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Айде и Бръчков. Даси подаде оставка


01 Декември 2019 14:40 | Алооо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А Донева кога! Цял живот връзки в това семейство.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар