След екскмета на Петрич Вельо Илиев, ОБС напуска и заместникът му Христо Георгиев

03 август 2016 16:38   16 коментара   36593 прочита


Ще наложат ли диктатура в местния парламент определени политически сили?

След като бившия кмет на Петрич Вельо Илиев напусна общинския съвет в града, разочарован от случващото се в съвета, от състава му и решенията, които се вземат, общинският съвет ще напусне и бившият заместник кмет Христо Георгиев.

Двамата петрички първенци ще напуснат и града. Вельо Илиев стана директор на държавна структура в София и според закона има несъвместимост със съветническото място, а Георгиев се изнася във Варна, където ще работи като съдия изпълнител, след спечелен конкурс.

Завчера Илиев депозира официалното си заявление до председателя на общинския съвет, съвсем скоро официално заявление ще депозира и Георгиев. Така двамата силни опозиционери на властта в местния общински съвет освобождават територия и създават предпоставки за налагане на диктатура от познати на петричани общински съветници. Това обаче прави местният общински съвет безинтересен, а решенията му ще бъдат решения на шепа хора, няма да има дебати и противоборства, както сме свикнали да виждаме в ОБС Петрич.

В сегашния общински съвет по опитен политик от Вельо Илиев нямаше, тъй като той бе най-дълго управлявалият управник в южния град и за него тайни в града нямаше. Добър тандем бяха с Георгиев и трябва да се признае, че останалите съветници се съобразяваха с тях. Практиката сочи, че полезно за един град е в общинските съвети да има разни политически субекти, така, че борейки се, да бъде взето решение в полза на гражданите. Унифицирането на общинския съвет и липсата на опозиция поставя работата му в риск.

В момента политическите игри в Петрич са латентни, действат под повърхността, но в околията се говори, че емисари на позабравена политическа сила обикалят селските кметове и извършват подривна дейност, карайки ги да напускат коалицията на Вельо Илиев и Христо Георгиев. Съвсем скоро ще съобщим и истинската причина поради, която Вельо Илиев се отказва от Петрич и съветническото място.

П. Петрова

16 коментара
03 Август 2016 17:20 | 125
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Ееееее, тука вече е мястото за КОТЕВ, КРЪСТИЛЦИ, ЧИПОНКИ, ЕПЪЛИ и т. н.


03 Август 2016 18:24 | 123456789
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Не им дават да командват затова ще напуснат. Белата глава не му дават властта да командва и на Ицо Гюпката.


03 Август 2016 18:32 | Крум
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

Вельо ки иде да краде на друго место са.


03 Август 2016 18:43 | ,,,,,,
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

така е отти нема закони у друга държава дося и двамата ки беха у затворо


03 Август 2016 19:23 | Илиева
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

"В Петрич политическите игри.. " На кой стадион се играят тия петрички оломпийски политически игри и колко е билетът? Я имам бонова книжка, мога ли да гледам игрите с нея без билет? Щом има сведения за подривна дейност в околията, работата е много сериозна -може да е миниран Първомайскио мост или доставена ТУРБО МЕНТЕ ракия в Увалон. Защо не се сезира Прокуратуратаили в краен случай някой опитен щандартен фюрер като АнТъЛъ, който даподгони работата. Подривната дейност обикновено завършва с някой преврат или въстание. Да чакаме ли въстание през август или ки си е регулярно Септемврийско ? Може ли да се счита за подривна дейност явлението, при което изтъкнати столични топ-политици през миналото лято неколкократно са инспектирали местния парламент, като са идвали с ръце в джобовете и са си бегали с големи тОрби, или това е признак на ефективна комплексна политика?


03 Август 2016 21:46 | за г-н КИРИЛ КОТЕВ
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Гласуваме за ГЕРБ с желанието да се промени нещо но нищо не се промени .....то затова е редно да си идеш, този пост е за по морални хора ти излъга избирателите си ...виде се че не искаш да промениш нещата, не ставаш за кмет ..обкръжи се со келеши ..мълчиш ....излъгани ...от моста на пазаро нагоре до моста на с. Лиляново има откраднати поне 100 дка общинска земя Кире - кмете ....защо мълчиш ?!?!?! мълчиш ...и Трайковия си трае ....що се трае ...но не ви избрахме да си траете ..и кат не ставате за нищо - одите си ...Господин кмете поведението Ви е подсъдно ...от подсъдно по подсъдно .....


04 Август 2016 06:15 | PR
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

С оглед оперативната обстановка, настоящата PR акция за извеждане на Христо Гюпката от дълбокото забвение, с което бе "награден" от хората, не е съвсем успешна. Това не предизвика масовия ефект от коментари и въпроси, не насочи вниманието.
В тази връзка по-успешно би било да спре в "Синя зона", да му праснат скобите и някой да го снима и качи в интернет. Пука им на петричани къде ще ходи Гюпката, виж скобите са друго нещо :-)


04 Август 2016 13:06 | до Софианец
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Какво се промени бе пич хората избягаха от Петрич. Градът не прилича на нищо толкова години само крадене и крадене знаеха мн ясно е че сега един по един тихомълком ще се изнесат от града.
НАЙ СМЕНШНОТО МИ Е ЧЕ НОВИТЕ ГРАДИНКИ ПОСТРОЕНИ ОТ НИКМАР - АВАЛОН ПЕЙКИТЕ НАД ТЯХ ИМАТ НЯКВИ ДЪРВЕНИ ГЛУПОСТИ КАТО УЖ ДА ПАЗЯТ СЯНКА ЛИ КВО Е СА ЕДНИ И СЪЩИ ДЕТО СТОЯТ В ГРАДИНАТА НА ЗЛАТНИЯ ИМ АВАЛОН СПОРЕД ВАС ТО ВА НЕ Е ЛИ НАГЛОСТ


04 Август 2016 17:50 | Чукач
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Ей смешни и долни драскачи, не се ли усещате, че за тези 2 лева които ви дават бивши служители на държавна сигурност и сегашни депутатчета станахте долни като пичи подлоги. Това което са направили Вельо и Христо вие не можете да го боядисате в следващите 20 години. Сега се прави едно нищо, само секс и простотия цари в община Петрич в момента. Пълно е с нискоразрядни гарги с джуки и разни новоизлюпени политици с IQ 0. Христо и Вельо са се доказали не само с делата в общината, а и с работата си в тяхната професионална сфера. Ставате смешни с тези долни драсканици и поспащина. Много завиждате на успелите хора - ще ги търсите с хляб и сол след време!


04 Август 2016 20:16 | КАЛАПСЪЗОВ
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Какво се построи в град Петрич може ли някой да каже???
- НИЩООО!!!
А какво се открадна - МНОГО.
Чудя се на кмета Бръчков .защо г-н кмете не ревизираш сделката за този прословут комплекс Авалон ???
Там всичко е незаконно от покупката та чак до ресторанта, градината и всичко което е построено в нея!!!
НАЛИ НА ВЛАХОВ МУ ПРИЗНАХА 1 000 000 лв ПОДОБРЕНИЯ ЗА АВАЛОН И ТРЯБВАШЕ ИНВЕСТИЦИЙ ЗА 5 000 000 ДА ПРАВИ!!!
НАПРАВИЛ ЛИ ГИ Е ИЛИ НЕ И АКО НЕ ТРЯБВА ЛИ ДА ПЛАЩА НЕУСТОЙКИ ???
ВОДА ОТ РУПИТЕ ЩЕШЕ ДА ДОКАРА И ОЩЕ МНОГО НЕЩА !!!
ПРОВЕРЕТЕ ДОГОВОРА ЗА ПРОДАЖБА И ВСЧКО ЩЕ ЦЪФНЕ !!!
ТОГАВА И ВЛАХОВ ЩЕ ЗАБЕГНЕ ОТ ГРАДА .
В ЕДНО СЪМ СИГУРЕН -ГОСПОД БАВИ НО НЕ ЗАБРАВЯ И НАКАЗВА ЗА ТОВА КАКВИ МЪРСОТИЙ СА ВЪРШЕНИ.


05 Август 2016 10:13 | Първан
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Цялата беда е в това, че всъщност начинът на "управление" е същият, само участниците са други.
В. Заечки и Ал. Василев са абонирани.
Проектите за европейско финансиране са дадени на незнайни (незнайни за петричани, свои за "новото" управление) "консултанти".
Резултатите няма да бъдат по-различни от тези на "Азис и сие".


05 Август 2016 10:55 | Избирател
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

В. Илиев става шев на Екоинженеринг. Лукарски го е назначил. И какво става сега? Например полицай/редови или разследващ/ ако е обвинен от Прокуратурата, го отстраняват от работа, а кмет или бивш кмет-не, дори го назначават на добра държавна работа за награда? ПП-ГЕРБ, за това ли гласувахме за Вас, за да раздавате добрите държавни служби, докато много от нас, Ваши избиратели и подръжници сме безработни. Нима ние не можем да изпълняваме такива и др. функции??? Доказа се, че у нас всеки може да е началник, дори депутат. Всичко е до политически и лични връзки, няма значение какво си правил, какво не си правил в тази Държава. Нищо лично. Няма истинска Справедливост в България.


05 Август 2016 13:10 | Киро Лудото
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Жалко господа Петричани ( ГРАЖДАНИ ) Плуете с фалшивите си профили и мислите че нещо ще промените, Велко и Христо не ги мислете тяхната песен е наредена ;) Защо не обърните внимание на новите в община Петрич ? Тези дето вдигаха протести и плуеха като Заечки, Бахтерлиев, Александър както и продажното микере Киро Петка в комбина с Чомбе, Лебедо и Бацанка те в момента правят това за което протестираха : ( Тъжно е господа, още по тъжно е че в момента община Петрич се състои от млади пияндета граждани от село първомай и пропаднали ментета от Благоевград ....
Къде са видимите резултати които обещаха ?
Защо правят това за което бяха против ?
Кога ще си подадат оставките ?
До кога ще лъжат хората ?
Старите нови апаши : (
Петричани отворете си очите и не очаквайте промяна защото това са старите които деляха общински пари с Велко ;)


07 Август 2016 13:40 | Апостол
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Анджак, нема шо да чекаме. Сатър, сатър си требва! Иначе нема да стане по-арно!


15 Август 2016 18:52 | за Кмета КОТЕВ
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Кмете, знаеш за Васкините изпълнения по Мелник и си траеш, ти се оказа едно малко келешче и голямо л... о .. миризливо ...поставен търг ...няколко пъти се намалява цената и единственото място подходящо за паркинг става собственост на фирма зад която стои Васка архитектката ..и после три парцела за строителство нейни ...
отговори бе на тоя дето те пита, как баира над австрийския стана частен и с продаде кмете, това е престъпление що си мълчиш ..бе кмете ....що бе келеш таков, малък долен ....защо не разпоредиш проверка, защо, защо защо не се обърнеш към прокуратурата


13 Септември 2016 13:59 | Охи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Стига писахте за Велчо, защо не пищете за туфатя, тизи измамник и фалшификатор на изборите и ас в тази насока . Нека прокуратурата се сезира и за неговото имотно състояние . Колко имота приватизира и за колко взе пари под масата от собственниците на земи като председател на ОПК . Да върне парите дето взе под масата да върне игрището в Първомай, куче гладно . Да се поклони на собственниците които почиват на ул. Рокфелер № 1, Сега е отворил Земеделска аптека. този пеливанин.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар