След 5 г. политически "туризъм" Иван Мишков се върна в "Атака" - Кюстендил и влезе в ръководството

02 юли 2012 00:09   1 коментар   9608 прочита
Ив. Мишков
Ив. Мишков


Ив. Мишков

Един от основателите на партия “Атака” в Кюстендил - Иван Мишков, след пет години обиколки в други политически формации се върна в редиците на партията на Волен Сидеров, за да заеме лидерския пост. Мишков даже се гласял за водач на кандидатдепутатската листа на партия "Атака" в 10 многомандатен избирателен район /Кюстендил/ за предстоящите избори следващата година, коментират най-твърдите членове на партията.

Връщането на Мишков в "Атака" станало по време на последното събрание на структурата в Кюстендил, на което се събрали около 40 кюстендилски атакисти, както и регионалният координатор на "Атака" за Югозападна България Илиян Тодоров и Методи Стойнев, областен координатор на структурата. Мишков не само се върнал в партията, но и веднага е избран в новия седемчленен Управителен съвет на общинската организация в Кюстендил.

Новият лидер на кюстендилските атакисти ще стане известен до месец, тъй като толкова продължавала процедурата за избор на шеф според партийния устав на "Атака", а и най-вече заради това, че лично лидерът на партията Волен Сидеров одобрява общинските шефове.

"Атака" в Кюстендил почти се разпадна, след като младежкият й лидер Владислав Лехчански си хареса мястото на дългогодишната шефка на структурата Елена Никова, която призоваваше за смекчаване на позициите на партията и за по-голяма диалогичност. След скандала, предизвикан от Лехчански, който по онова време бе и осъден заради това, че запали на границата сръбското знаме, членовете на "Атака" в Кюстендил се разделиха на две групи, подкрепящи двамата лидери. За временен шеф бе оставен Лехчански, а хората на Елена Никова се оттеглиха от партията.

Помирената кюстендилска атакистка структура има нов седемчленен управителен съвет, в който освен Мишков влизат Владислав Лехчански, Илиян Флорев, Румен Андонов, Петър Стойнев, Сияна Антова и Даниел Йорданов.

Иван Мишков е един от основателите на партията в Кюстендил, но бе изключен от нея през 2007 година, когато подкрепи кандидатурата на бившия вече кмет д-р Людмил Стоянов /НДСВ/ и влезе в листата на коалицията, издигнала го за поста, “Обединени за община Кюстендил”. Той бе съветник в мандат 2007-2011 година. На последните избори през есента на миналата година Мишков бе начело на Партия от хората за народа и от името на тази партия се кандидатира за кмет на Кюстендил, но не успя да влезе дори в Общинския съвет.


Още за: Ив. Мишков   пост   партия   Още от: Политика

Принтирай статия
1 коментар
27 Септември 2012 21:22 | PITBUL
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

МУШМУРОК МИШКОВ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар