Скандално от бившият младежки лидер на БСП Петрич Ил. Вачев: Крайно време е апаратните закови фигури на партията в Петрич да си ходят, безсилието им е катастрофално за столетницата

28 януари 2018 13:24   36 коментара   18606 прочита


Вачев предлага в Петрич да започне подписка за референдум "за" или "против" Истанбулската конвенция

БСП Петрич отново се тресе от вътрешни скандали и неразбории ,оглавявана от Йорданка Атанасова, партията няма никаква дейности и инициативи, което няколкократно караше членове на столетницата да поискат оставката на ръководството. Снощи думата пред Struma.com поиска бившият младежки лидер Илия Вачев, който заяви:

"Преди няколко месеца казах,че не искам да имам нищо общо с апаратните знакови фигури в Петрич, които са провалени кандидати на всички състояли се избори до момента и продължавам да съм на същото мнение. Според мен е крайно време да се направи сериозен анализ на фактите и хората довели БСП-Петрич до това тежко състояние. Време е и да бъдат предприети мерки за намирането на нов път на диалог с обществото, път на генериране и осъществяване на нови идеи, с които да върнем доверието на хората към БСП. Според мен това ръководство не поема никакви ангажименти и инициативи да изпълнява и развива идеите на Българската социалистическа партия.

Безсилието, липсата на ясна визия и неспособността на това ръководство да зададе ясни критерии каква политика ще следва ,са пагубни за партията. БСП-Петрич е свидетел на все по- стесняващия се кръг от поддръжници и последователи на социалистическата идея. Но стига толкова за БСП-Петрич.

Искам да взема отношение по дебатите около Истанбулската конвенция. В последно време много се изговори по този въпрос. Според мен истината е, че никой не отрича 90-95% от съдържанието на конвенцията, която прокламира "не на насилието", не само над жените, а на всеки един гражданин. Проблемът е вмъкнатото определение "джендър", което няма аналог като дума и определение в нито един друг език освен английския,което означава -социален пол. За мен това е оксиморон. Като все едно да кажем "дървено желязо" или "горещ сняг".

В самата конвенция думата "секс" (пол) и "джендър" са употребени паралелно. Аз се питам като се прокламира, че няма разлика,защо и двете определения фигурират в конвенцията?
Много защитници на конвенцията казват, че едва ли не като я приемем я употребяваме само в тази си част, която наистина е добра, като "не на насилието".

Обаче много малко хора знаят, че не само в Истанбулската, а която и да е друга конвенция се приема изцяло или въобще не се приема. Конвенцията е един канон, и ако не се спазва напълно ще има доклади и съответно санкции към държавата. Затова трябва да има пълно отхвърляне. Аз съм против да се посяга на съзнанието и възпитанието на децата ни още от ранна детска възраст.

И в този ред на мисли искам да поздравя БСП и председателя Корнелия Нинова, не само за моралната и достойна позиция, а и заради това,че се противопоставиха на Партията на европейските социалисти(ПЕС),за да запазят достойнството и морала на българския народ. Корнелия Нинова направи призив да има референдум за приемане, или не на истанбулската конвенция и мисля, че това е правилният път за решаване на този важен въпрос. Нека суверена си каже мнението.

Но това не е единственият, въпреки че е най-големият проблем,а именно духовното и нравствено оцеляване на българския народ. Тук е момента да споделя опасението си и за физическото ни оцеляване,а именно поголовната корупция,ограбване и унищожаване на българския народ.

И в този ред на мисли група членове на БСП-Петрич предлагаме наред с подписка за референдума да се събират и подписи за премахването на чуждото влияние и монополистите с ЕРП-та, защото това са чужди компании експлоатиращи българския народ. Искаме прекратяване и анулиране на неизгодни концесии и връщане на природните богатства и ресурси в български ръце, отпадане на санкциите срещу Русия и отваряне на пазарите за български стоки в необятния руски пазар.

Надяваме се БСП като силна опозиция,каквато е в момента да вземе под внимание предложенията ни и да бъдат включени,и прикрепени към предложението на председателя на БСП Корнелия Нинова за референдум свързан с Истанбулската конвенция."

Ани Георгиева

 


Още за: БСП   Петрич   младежи   ЛИДЕР   Още от: Политика

Принтирай статия
36 коментара
28 Януари 2018 14:58 | Мария
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Да кажем не на Истанбулската Конвенция! Без Джендъри! Ако има подписка за тези предложения, ще се включа активно.


28 Януари 2018 15:46 | кукуйряк
Оценка:
0
 (
12
 гласа)

Да ви с.. а на столетницата келява .От не земете да скриете некъде.


28 Януари 2018 16:04 | оз полк М Илиев
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Найстина много добре казано за Истанбулската конвенция. Тя трябва да бъде спряна, осъдена от народа и търсене на отговорност от онези които искат с лъжа да ни я пробутват. Продължавам по статията. За БСП Петрич. Всички искаме това ръководство да си подаде оставка. Надяваме се, че ще постъпят разумно и ще се оттеглят, за да дадат възможност партията ни в Община Петрич да стъпи на краката си и на следващите избори да покаже добри резувтати. Той-И. Вачев наврене взема отношение за да започне и промяната. Друг е въпросът как го възприемат днешното ръководство на БСП-Петрич. Aз виждам, че те са се овластили и сякаш си вярват, че са несменяеми. Власт не се дава лесно, особенно, ако са ти я подарили. Обръщам се към всички членове на БСП -Петрич, симпатизантите, съратниците и съмишлинниците вземете се в ръце и заедно да направиме промяната. За наше добро и благо е. За това и Вачев се възмушава и бунтува срещу неправдата и неработещите структори в нашата Община. Крайно време е да вземеме нашето


28 Януари 2018 17:02 | Станчинар
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Напълно подкрепям всичко от написаното и опасенията на Вачев. Това са не само негови опасения а и на цялото ни общество с изключение на НПО тата в лицето на добре познати от екрана журналисти и политици, които разбира се са платени. Съд и то народен им пожелавам на такива недодтойници


28 Януари 2018 18:35 | Цоло
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Поздравления за коментара за конвенцията и предложенията. В германия като е приета конвенцията да не би да спряха изнасилванията. Имаме си добри закони, един подпис не значи нищо. За ръководството на Бсп петрич е ясно, че е безидейно и не разбира от политика.


28 Януари 2018 20:57 | 99999999999
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Г-н ИЛИЕВ, ЗАЩО НЕ СЕ ГЛЕДАШ СТАРИНИТЕ И ПЕНСИЯТА, А СИ СТАНАЛ ПОДЛОГА НА АНГЕЛ ТЪРЧИ ЛЪЖИ ОТ С. ЧУЧУЛИГОВО. ДВАМАТА ЛИ ЩЕ РЕШАВАТЕ СЪДбИТЕ НА БСП ПЕТРИЧ. ЗАЩО НЕ ДАДЕТЕ ПЪТ НА МЛАДИТЕ. НИМА В ГР. ПЕТРИЧ НЯМА КАДЪРНИ МЛАДЕЖИ, НО КАТО ВИДЯТ АНГЕЛ И ТЕБ НИЩО ДОБРО НЕ ЧАКА БСП. ДОБРЕ ТЕ ПОЗНАВАМ И ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО ЗА ТАКИВА КАТО ТЕБ.


29 Януари 2018 00:32 | Учител
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Господин Вачев, тези въпроси и предложения са от голямо значение за оцеляването на Българският народ и държава. Благодаря, че ги поставяте, надяваме се да има, кой да ги чуе и види. Ще ми е приятно повече пъти да излизате по медиите, защото засягате важни теми, които касаят всички наши сънародници. Успех!


29 Януари 2018 01:19 | Росен
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Много си прав. наред с това което си казал за концесийте и ерпетата децата ни гастербайтери по чужбина пенсионерите гладни болните нелекувани а сега искат да направят децата джендъри. нямат право да подписват без сагласието на българския нород.


29 Януари 2018 11:40 | До 9999999
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Максим Илиев е най-честният човек, който познавам. Човек с главно Ч, никога не е обидил някой, и никога не се е облагодетелствал от положението си. В политиката както и във футбола има можещи и неможещи, а Г-Н Илиев е можещ човек, защо трябва да си гледа пенсията. За да работят младите трябват и честни хора с житейски опит, които да дават съвети. Подкрепям мнението за конвенцията, предложенията и съм на мнение, че трябва да има промяна и в БСП-Петрич, което в последните години е употребявано за други цели.


29 Януари 2018 12:03 | Вачев си пише коментарите
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Личката Вачев си е пеперудка от всякаде. Беше писал във фейсбук, че няма вече да отива на конгрес на БСП, сега е изтрил коментара си и ръси акъли без никой да му ги търси. Смешко, въртитешкооо.


29 Януари 2018 12:09 | Да лидира у дома
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Струма, Илия Вачев никога не е бил младежки лидер на БСП-Петрич. Това може да му е детската мечта да е лидер на каквото е да е било, но не е бил лидер в БСП на нищо.


29 Януари 2018 12:40 | Авалон
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Айде един от джендърите войни на повикване се включи. Преди плю по Максим сега по Илия, но човек като няма акъл да измисли нещо смислено и няма аргументи с, които да се защити само това му остава да обижда.


29 Януари 2018 13:50 | БЛАГ Е КОКАЛО
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

И ДАНА БАЛЪКЧИЕВА НЕ Е ЦВЕТЕ ЗА МИРИСАНЕ, НО ТОО МУРГАВИЯ И ГАЗ ДАВА ЗА ВЛАСТ


29 Януари 2018 14:07 | Истина за властолюбивия
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Лидерът на АБВ - Петрич Димитър Атанасов коментира:Самият Илия Вачев преди време идва при нас да стане член, но не го приехме. Той дойде в офиса на АБВ - Петрич да иска закрила да остане на поста ръководител РПС - Петрич. Трябваше да да ходатайстваме той да си запази работата, като срещу това обещаваше да стане член на АБВ. Ние отказахме. За да не съм голословен, ви предоставям снимка от този мой разговор с Вачев в офиса на АБВ”, заключи Димитър Атанасов.
Илия Вачев също така е и кандидат общински съветник от партията на бившия зам. кмет на Петрич Христо Георгиев.
Въпрос: Вачев остана ли партия в Петрич на която не си се предлагал?
Чакам отговор?!


29 Януари 2018 15:05 | Хаха
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Джендър не карай хората да почват с обиди и ние имаме какво да кажем, скоро имаше една случка, дай да не я зачекваме. Седи си на мекия стол, защото малко остава. Кой вярва на Митко Атанасов, като разпространяваш лъжи можеш ли да ги докажеш. Хората, които се интересуват знаят, че това не е вярно, и фактите в последствие ги доказват, защото това беше една лъжа за която Атанасов се извини. Ако имаш да кажеш нещо по темата давай, ако не не акай на чистото. Нали знаеш, че знаем кой пише!


29 Януари 2018 15:17 | От гюпската махала
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Мургавият джендър Илийко Вачев е лидер на БСП - гюпци.


29 Януари 2018 16:11 | Истина за властолюбивия
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Казах, че чакам отговор. Недей заплашва. Зачеквай каквото искаш. Но молим те отговори преди това, а?


29 Януари 2018 16:17 | Капитан
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

А Атанасова на какво е лидер? На БСП Шофьори в неадекватно състояние ли?


29 Януари 2018 16:27 | Истина за властолюбивия
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Вачев, по-голямо недоразумение и оксиморон от теб няма да се роди, честно. Брутално неадекватен си.


29 Януари 2018 19:25 | ПРИЯТЕЛ НА БСП
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

ПРОЧЕТОХ СТАТИЯТА И КАЗВАМ БРАВО. МНОГО ТОЧНО НАСОЧЕНА, НО ПРОЧЕТОХ И КОМЕНТАРИТЕ ПО ДОЛУ И СЪМ ВЪЗМУТЕН ОТ НИСКОТО НИВО НА ГОСПОДИНА ИЛИ ГОСПОШАТА, КОЙТО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА НАПИСАНОТО В СТАТИЯТА, А ИЗПОЛЗВА ОБИДИ. ПРЕДИЗВИКА МЕ ДА МУ/И ОТГОВОРЯ, А БЕ ПИЛЕ ШАРЕНО, ЗАЩО НЕ ОТИДЕШ ДА ПИТАШ ГОШЕВ ОТ БЛАГОЕВГРАД, ЗАЩО УЧАСТВА НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ ПРЕЗ 2003 Г. ПРОТИВ БСП, А ПОСЛЕ СТАНА ОБЛАСТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ, ЗАЩО НЕ ОТИДЕШ ДА ПИТаШ ДУРЧОВ ОТ БАНСКО КАК НА МЕСТНИ Е УЧАСТВАЛ ОТ ПАРТИЯТА НА ЯНЕ ЯНЕВ-НАРОДЕН СЪУЗ БЗНС, А СЕГА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП В БАНСКО, ЗАЩО НЕ ОТИДЕШ ДА ПИТАШ КАЛОЯН ПАРГОВ ЗАЩО Е УЧАСТВАЛ НА ИЗБОРИ ОТ СЪЩАТА ПАРТИЯ НА ЯНЕТО, А СЕГА Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БСП-СОФИЯ. ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАШ ТОВА, КОЕТО Е ВАЗНО ЗА БЪЛГ. НАРОД. НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ ПОД ТАКИВА ВАЗНИ ВЪПРОСИ ДА БЪЛВАШ СВОИТЕ ЗЛОВОНИЯ. НЕДОРАЗУМЕНИЕ СИ ТИ, ЗАЩОТО СЪМ СИГУРЕН, ЧЕ НЕ ЗНАЕШ, КАКВО Е ОКСИМОРОН И ПИШЕШ ТАМ, ДЕТО НЕ СИ КАНЕН ИЛИ КАНЕНА. ВИЕ САЕГАШНОТО РЪКОВОДСТВО СТЕ СРАМ ЗА БСП.


29 Януари 2018 23:35 | В.Т.
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Илиика не обръщай внимание на гнусни коментари. хората четат и си правят равносметка. а тя изобщо не е в полза на тези злобари. всички знаят кой са.


30 Януари 2018 08:44 | Истина за властолюбивия
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Тоя, който пише коментарите -абе човек научи се кога се пише "и" и кога "й". Издаваш се, че си все един и същ неграмотник.


30 Януари 2018 11:57 | Срам нямаш Илия, срам
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Беше в БСП отиде в АБВ, след това беше кандидат общински съветник от Народен съюз. Само в ГЕРБ не е бил. Обаче струма му дават трибуна да ръси морал. Момченце без никаква ценностна система иска да е ментор в обществото. Но винаги двуличника получава шут в задника от обществото. Винаги!
Илия Вачев който лижеше задните части на Капитано от Коларово, за да го назначи на държавна службица, сега плюе срещу него. Срещу Митата от Коларово който му даде бял хляб в ръцете. С какви очи ще излезеш утре да агитираш по Петрич като всички виждаме какъв аморален и подъл човечец си.


30 Януари 2018 12:45 | до Максим Илиев
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Г-н Илиев недостойният сте вие. Всъщност не ви отива да пишете коментари -анонимни, но с едни и същи правописни грешки. Жалко, много жалко.


30 Януари 2018 12:47 | Срам нямате
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Водите се социални председатели, а не сте направили нищо социално през живота си. Нямате ли срам да пишете на други, че искат власт, а вие с цената на всичко седите там, където не ви искат. Скоро, ще почне обратното броене бъдете сигурни и, ще изтечете в мръсния канал и никой няма да се сеща за вас. Не ви ли е срам, че цял град се възмущава от хора от вашите семейства. Не Ви ли е срам, че уреждате близките си по обществени ведомства и ги гонят за нисък морал. Не ви ли е драм, че хората в общината не ви харесват и и ви го показват на всички избори досега. Не Ви ли е срам, че не сте направили нищо полезно за хората в Петрич. Не ви ли е срам, че заради вас БСП беше напусната от много хора, които имат достоинство за разлика от други. Списъка с напусналите заради вас е много дълъг. Показвате страх, за постчетата си и има защо и вие разбирате че сте опряни до стената. Не ви ли е срам????


30 Януари 2018 12:55 | До Зам.Директор
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Виж, че хората изобщо не ви броеха за живи и си коментираха други неща, докато не се намеси този злобен индивид. Разберете много скоро, ще усетите големия.


30 Януари 2018 12:55 | без срам
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

ХА ХА ХА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СМЕШНИЦИ-АНГЕЛ ТЪРЧИ ЛЪЖИ, ПОЛКОВНИКO И ИЛЬО ВАЧЕВ. САМО КАТО ГИ ВИДИШ И ТИ СЕ... СМЕШНИЦИ. МАКСИМ И ТОЙ БЕШЕ В ДРУГА ПАРТИЯ КАТО ИЛИЙКАТА, АМА В БСП-ТО МУ Е ДОБРЕ. ТЪРПАТ ГО ДА СИ ПЛЮЕ И ФЪФЛИ ЕДНО И СЪЩО- ПОЛКОВНИК С БОЛНИ АМБИЦИИ ЗА ПОСТ И ВЛАСТ. ТОВА НЕ Е КАЗАРМА, УВАЖАЕМИ.


30 Януари 2018 13:04 | До Зам.Директор
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Нали знаеш, че хората бягат заради вас. Сигурен съм, че до местните избори няма да ви има иначе пак няма да гласуваме за вас. И пак, ще ревете след изборите.


30 Януари 2018 13:11 | ДО ИЛЧО ВАЧЕВ ЧУЧУЛИГОВО
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

ИДИ НА АРМЕНСКИЯ ПОП ДА СЕ ОПЛАЧЕШ, НИКОЙ НИКЪДЕ НЕ ИСКА ДА ЧУЕ ЗА ТЕБ. ГРЕХ МЕ Е ВЕЧЕ ЗА ТЕБЕ.


30 Януари 2018 14:04 | БСП
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Някакъв отвратителен джендър (социален пол) и той не знае мъж ли е жена ли е, мъж в тялото на жена или жена в тялото на мъж развали цялата статия. Ако ти стиска излезни с името си, Илия Вачев излиза с името си и ви казва истината право в очите, а ти си една мижитурка, която я е страх за постчето ти, щото си некадърен и, ако не си в БСП, ще гладуваш


30 Януари 2018 14:58 | ДО БСП
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

АМА В БСП НА ЗАПЛАТА ЛИ СТЕ ИЛИ ПЛАЩАТЕ ЧЛЕНСКИ ВНОС, ЗА ДА ПОДПОМАГАТЕ ПАРТИЯТА?! ЗАЩОТО ОТ ПОСТА ТИ РАЗБИРАМ, ЧЕ ВИ ДАВАТ ПАРИ ЗА ДА СТЕ В ТАЗИ ПАРТИЯ?


30 Януари 2018 20:30 | До до БСП
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не се дават пари, просто това ръководството, което е в момента и от 12 години не е направило нито едно социално дело, нищо че е ръководство на социална партия. някой от тях или техни роднини работят на топли местенца, може би са големи специалисти, но ако критерии е работата им в партията вие си правете равносметка.


30 Януари 2018 23:16 | Истината
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Таня Жекова е студент по лингвистика в Глазгоу. Тя прати за "Гласове" своя коментар за Истанбулската конвенция, в който има няколко потресаващи примера от шарения живот на джендър идеологията и политическата коректност. Отворете линковете, които Таня е приложила! Положението наистина е много сериозно. Ето и цитат от коментара й: "„Джендър“ образователни методики, съчетани с иновативно сексуално образование, от години се прилагат в някои западни общества. Така например в Швеция съществуват детски заведения като Егалия, където възпитатели и деца вместо „тя” и „той” трябва да използват неутралното в шведския език местоимение „hen“. Неотдавна Vice показаха ежедневието на едно полово неутрално семейство, където социалните роли на пола и вкъщи, и в детската градина варират независимо от биологичния пол. Мика например е дете, чийто биологичен пол е мъжки, но чиято социална роля може да бъде различна всеки ден. Единият от родителите на Мика е Дейл – той е интерсексуален и бива наричан Mapa


02 Февруари 2018 21:35 | Алекси Сокачев
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Данче нали знаеш, това дето тече в момента се дължи на Илия Вачев. Запомни го много добре


13 Февруари 2018 15:52 | 8888
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всички простаци много харесвате думата джендър и непрекъснато я употребявате. А пък плюете по конвенцията.


13 Февруари 2018 21:33 | Дарпатов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В момента хората, които са начело на БСП Петрич са пълни некадърници




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар