Ще отговори ли ГЕРБ на кадровия реваншизъм на БСП в Пиринско: Паднаха ли от "облаците" червените и какво ще стане с експресно назначените им кадри?!

04 май 2017 10:42   37 коментара   20045 прочита


Ще отговори ли ГЕРБ на кадровия реваншизъм, проявен от БСП в Пиринско след дългосънувания успех на президентските избори и мечтаната "абсолютна власт" в България?! Това е въпросът, който е изключително актуален, след като бе композирано правителството, чийто членове парламентът трябва да гласува днес. Веднага след това ще започне и смяната на областните управители, които служебното правителство свали в първата седмица от управлението си.

Един от уволнените областни управители бе и Бисер Михайлов, който бе освободен без категорични мотиви, а мястото му зае зам. кметът на Гоце Делчев Валери Сарандев. Член на БСП и лидер на структурата в града. Това бе първата победа на червените в областта, които се бяха самозабравили, след случайно постигнатия изборен успех на президентските избори.

Неосъзнатата победа ги издигна в облаците, откъдето започнаха да кадруват със замах. Със смяната на Сарандев започнаха и много бързи и шокиращи смени по ниските етажи на управленския апарат в региона.

Червените яхнаха метлата като обезумели, заплашвайки наляво на дясно, че идва тяхното време за реванш. Първо, бяха уволнени заместниците на Сарандев, а в последствие извършени и няколко светкавични смени на директори на важни служби в областта. Показателно е уволнението на директора на бюрото по труда в Гоце Делчев - Елена Боева, която бе заменена от инспектора в службата и един от лидерите на БСП в района, Мариана Стругова.

Дни преди рокадата Боева получи отлична оценка за работата си, но това не попречи на червените да благодарят на Стругова за партийната и активност и да изгонят от поста Боева. Дни след несправедливото уволнение Елена Боева влезе в болница, поболяла се след шока и унижението, на което е подложена. Последва червена атака срещу Горското стопанство в Гоце Делчев и уволнение на директора. Старият червен кадър Вили Аврамов, бе назначен в управителния съвет на ЮЗДП, изхвърляйки дългогодишния активен член Деляна Петачка.

Подготвяха се смени в болниците, в училищата, в Регионалния инспекторат по образование. Бе направен опит и за рокади в ОД на МВР в Благоевград чрез совалки, целящи смяната на сегашния директор Николай Хаджиев. Какви ли не маневри правиха червените, за да освободят поста за техен човек. Коментираха се имена на "динозаври" в системата на полицията, особено такива, които се спрягат винаги, когато се заговори за смяна на ръководството. В системата и извън нея има хора, които са с вечно "изгладени панталони" за директорското място в ОД на МВР в Благоевград.

Бързаха червените да сложат техен директор на полицията преди изборите. Толкова бързаха, че се препънаха, и в полицията удариха на камък, тъй като професионалните качества на Хаджиев бяха оценени и от червените на най-високо ниво, които не изпълниха заявката на БСП - Благоевград. Така Хаджиев остана непоклатимо на поста си, независимо от агресивните напъни за смяната му. След това се впуснаха да предлагат Сарандев за министър на вътрешните работи, само защото преди много години е работил в икономическа полиция. И това не стана въпреки убедеността им в изборния крах на ГЕРБ и сигурната им победа.

Беше започнало да става страшно с тази агресивна кадрова политика на червените, работата в региона замря и хората трепереха за работните си места. Краткият престой на БСП във властта и реваншистките им методи на управление след президентските избори, сякаш отврати хората от тях и този подход им изигра лоша шега на изборите. Електоратът им "подкоси краката" и "отряза крилата" с изборния резултат.

След парламентарните избори БСП в областта падна на земята и сега един по един ще напускат заетите постове. Пръв ще си отиде от губернаторския пост Валери Сарандев, които не успяхме да запомним като областен управител, за съжаление. Много кратко бе времето, в което той да покаже възможностите си на управленец, така както се говореше при назначаването му. Сарандев се връща на зам. кметското си място в Гоце Делчев. Вероятно и Мариана Стругова ще стане отново инспектор в бюрото по труда. Кой ще заеме мястото на областен управител?! Това ще стане ясно веднага след празниците.

Засега Бисер Михайлов е най-спряганото име за поста. Стрият областен управител, заменен от Сарандев. Вървят договорки за заместник областни управители. За местата претенции имат от ВМРО. В последните дни обаче се чува, че ВМРО искали и губернаторския пост. Кой ще надделее ГЕРБ или ВМРО предстои да видим. Сега можем само да гадаем как ще се споразумеят по върховете на властта.

П. Попов

37 коментара
04 Май 2017 11:16 | коко
Оценка:
24
 (
50
 гласа)

Ама много сте смешни.
Сменени са двама - областен управител и шефка на бюро...
Къде е кадровата чистка, в намеренията ли?
Смешници


04 Май 2017 11:56 | M
Оценка:
-6
 (
42
 гласа)

БСП вие бяяхте смешници, опиянени от жаждата за власт


04 Май 2017 11:57 | Сиси
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Колко си злобна и долноmробна - Сиси Кеч


04 Май 2017 12:03 | !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Нали плашехте и нас с членски книжки и молби за членство, не пишете злокобни коментари, моля, за да не изнесем откровените ви заплахи! Ако наистина става въпрос за злоба, това щеше да се случи .Смирете се и се обединете, че ставате за смях .


04 Май 2017 12:10 | Гоце делчев
Оценка:
-4
 (
18
 гласа)

правилно пишат, то се видя още в първите 3 дни, ленчето боева преди 2 дни излезе от болницата


04 Май 2017 12:11 | другарю пандев
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

как си другарю ще се кандидатираш ли за областен лидер ще ти помагат ли струма


04 Май 2017 12:23 | Оф
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

Докато старите въртят главите на младите в БСП няма да се случи нищо добро .Евала на Корнелия че ги подпука и тук трябва да стане революцияз


04 Май 2017 12:31 | Калеко Алеко
Оценка:
13
 (
43
 гласа)

Струма, личи че сте Гробарски подлоги!!!


04 Май 2017 12:32 | огражденец
Оценка:
25
 (
45
 гласа)

ГЕРБ АКО НЕ СИ КУПИХА ИЗБОРИТЕ КОМУНИСТИТЕ ЩЯХА ДА СПЕЧЕЛЯТ ТОВА Е ЯСНО И НА ПОСЛЕДНИЯ СЕЛЯНИН


04 Май 2017 12:39 | пешо
Оценка:
9
 (
21
 гласа)

На крива ракета космоса и пречи


04 Май 2017 12:45 | Елица
Оценка:
-7
 (
35
 гласа)

Няма лъжа няма измама така беше служебното правителство и бсп бързаха да кадруват при това го правеха против всякакви норми в рзи също настъпи промяна готвеха и други смени но не им стигна времето


04 Май 2017 13:12 | калаузки
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

Още не си изхарчила парите, които ти дадоха БСП и започна да плюваш като злобна вещица!


04 Май 2017 13:57 | коста
Оценка:
5
 (
35
 гласа)

БСП ще дойде на власт много скоро, не бързайте да се радвате, злобни кучета, скоро ще си говорим пак


04 Май 2017 16:38 | Ей коста
Оценка:
-2
 (
28
 гласа)

Ще дойде на кукуво лято. Това ви беше шанса. От тук само надолу към дъното комуняги смотани. Вече се виждахте като управляващи и подпукахте всичко живо, ноооо се нас*ахте на изборите в областта и сега подвивайте опашките и шшшт тихо завинаги.


04 Май 2017 18:24 | Баба
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Злобна статия. Господ да слезе, не може да прочисти от гербаджии. Те са на всеки километър.


04 Май 2017 22:23 | Илия Милев
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Не успях да се вредя. Ще бачкам пак по ягодите в Испания. Ох! Боли!


05 Май 2017 07:36 | Апаш Камбитов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ОНЛАЙН струма, една медия винаги трябва да е опозиция, а не г.. олизаческа като вас, но така е, от естествено руси калинки, друго не се получава


05 Май 2017 08:45 | Борко
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Към всички които се съмняват в това дали назначенията са политически и брутални ще изложа няколко факти относно това, има ли натиск от страна на държавната администрация при освобождаването на г-жа Елена Боева от длъжност Директор на Бюро по труда гр. Гоце Делчев, за да бъде назначена г-жа Марияна Стругова на нейното място
1. 1. Молбата й да се самопонижи 2 нива по-ниско в йерархията на службата е подадена на 03. 02. 2017од., една седмица, след като за работата си като Директор на Бюрото по труда през изминалата 2016год., тя е била оценена от прякия си ръководител с оценка: ''Изпълнението надвишава изискванията''.
2. В първия работен ден, след като подписва молбата си за преназначение - 06. 02. 2017г. (с цел да няма спекулации относно това, защо е понижена в длъжност, както в момента всеки пише в коментарите си каквото си иска), тя свиква всички служители от бюрото по труда в заседателната зала, за да им им обясни, че й е оказан натиск, да се откаже от директорското място


05 Май 2017 09:18 | Борко
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ако някой се съмнява в това, което пиша, може да провери фактите, като попита някой от служителите присъствали на работа в БТ на 06. 02. 2017г. включително и г-жа Стругова, защото тя също е присъствала на събранието.


05 Май 2017 10:03 | Информиран
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Борко ли си? Бойко ли си? Не си ли запознат, че въпросната, най- заслужила служителка Боева беше в болничен, когато пак с "натиск" я назначиха за директор! Може да я попитате. Питайте я как хленчеше, че не желае да е директор, но и оказват натиск и я принуждават. Попитайте я как чакаше да стане рокада и Стругова да я отърве от тежкото бреме!?! Питайте също по време на нейното "вещо" управление като директор колко работни дни има и колко е била в болнични??? Сигурно и тогава се е поболяла от "натиска"!


05 Май 2017 10:13 | Иван
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Питам аз, тази госпожа Боева има ли толко акъл да оглавява тази институция? Защото като я гледам по града какъв смачкан външен вид има, никак не и прилича да бъде директор. доколкото съм запознат не е блестяла нито с ум, нито смее, пък и не може да носи отговорност. Тъкмо обратното гледала е винаги да си измива ръцета с друг. Не и отива тоя пост!


05 Май 2017 10:17 | Стара гражданка
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Коя е тази жена бе хора? За Боева питам? Стара гражданка съм, но така персона не познава, нито съм чувала това име.


05 Май 2017 10:21 | Човек
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Често съм имал работа в БТ, но тая жена не се сещам коя е.


05 Май 2017 10:27 | Запознат
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Ще ви светна по въпроса, защо госпожата Боева е толко анонимна. Тя е изключително необщителна и слабо контактна, но това не и пречи да хвърля помия по хората и да им прави кал. Пълна ЛИЦЕМЕРКА!!!


05 Май 2017 10:58 | Борко
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Към Информирания и Иван доколко е веща ще изложа факти от които сами да прецените:Г-жа Боева стига до длъжността директор като изкачва 5 стъпала в йерархията на същата служба за 23г. работа в БТ като през това време са се сменили няколко правителства, а на г-жа Стругова първият й работен ден в службата е като директор, освен това и трите и назначения се случвали, когато една определена партия поеме управлението на страната


05 Май 2017 11:08 | Борко
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Към Запознатия:Знаете ли, колко служители в България, принудени по политически причини да напуснат работата си, са посмяли да заявят това публично и то по времето, когато партията, която ги съкращава е на власт в същия момент.


05 Май 2017 11:38 | Борко
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Към Запознатия:Защо смятам, че г-жа Боева не е лицемерка и че точно Вие хвърляте се опитвате да хвърляте помия.
На събранието, на което тя е информирала колегите си че и е бил оказан да освободи директорското място, като й е предложено да се върне на предишното й, но тя е отказла с мотива, че колежката, която вече е заела това място, няма никаква вина за случващото се с нея и затова си е подала молба за преназначение на едно стъпало в йерархията по ниско от това което и е предлагано .Питам се колко хора днес са способни на такава постъпка, а Вие?


05 Май 2017 13:19 | Запознат
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Драги ми Борко, откъде знаеш, че точно такива са фактите около госпожата Боева?! Познаваш ли я лично? Работил ли си с нея? Знаеш ли какви са личните и професионалните и качества? Тя ли е единствената, която работи повече от 20 години в бюрото? Тя ли е най-заслужилата и защо? Ясно ли те е точно при какви обстоятелства и условия се е съгласила да бъде понижена? Задай си въпроса, защо тя е единствената, която се е издигнала така в тази структура и точно по какъв начин?!!!!!


05 Май 2017 17:38 | Борко
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

До Запознатия. Работил съм с нея и затова я познавам като човек и се гордея с това, че я познавам, защото в момента стойностните хора в България се заливат със всякаква п..... я и затова се чувствам длъжен, да изнеса малко факти . На въпроса Ви'' защо тя е единствената, която се е издигнала така в тази структура и точно по какъв начин?!!!!! ще повторя фактите цитирани по горе от мен-тя се е издигала в йерархията на службата за цели 23г. без да членува в нито една партия през този период. За да ме разберете по ясно, какво искам да Ви обясня, ще Ви посоча още факти.. Първият работен ден на г-жа Стругова в БТ е като директор, а и трите пъти конкурсите, с които г-жа Стругова е ставала директор са били в периодите, когато партията, чийто активист е тя, участва в власта .На конкурса при първото и назначение, освен нея, на конкурса се е явила и г-жа Сийка Вакареева, изпълняваща към настоящия момент длъжността Н-к отдел в БТ. Конкурса обаче се печели от г-жа Стругова. Няколко месеца по късно,


05 Май 2017 17:44 | Борко
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ПРОДЪЛЖЕНИЕ -Към Запознатия:. Конкурса обаче се печели от г-жа Стругова. Няколко месеца по късно, обаче г-жа Вакареева напуснала БТ (мога само да гадая какво я енакарало на тази стъпка) .На следващите два конкурса за директор на БТ, обявени пак, тя вече е единствен кандидат. Знаех, че на г-жа Боева й е предлагано и преди този случай, да заеме директорското място, но тя е отказвала. Преди не можех да разбера, защо е отказвала, толко ли е лошо да си директор, но сега след като виждам че на вторите конкурси за директорско място от цялата околия тя е единствения кандидат съм склонен да я разбера. Може би отговорих и на въпроса Ви, дали е единствената, защото въпреки примера на Сийка, тя е решила да стане директор, а после публично, е декларирала, че й е оказан натиск да освободи мястото. Ако все пак се съмнявате във фактите, които изложих, ще трябва да сезирате компетентните органи и да се направи проверка на случая, тъй като:1) Всеки д. служител има служебно досие но не всеки от нас може


05 Май 2017 17:50 | Борко
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ПРОДЪЛЖЕНИЕ БКъм Запознатия..... :Ако все пак се съмнявате във фактите, които изложих, ще трябва да сезирате компетентните органи и да се направи проверка на случая, тъй като:1) Всеки д. служител има служебно досие но не всеки от нас може да се запознае с него; 2) Конкурсите се обявяват в инернет, а там следите остават. 3) Може да попитате лично г-жа Стругова или някой служител от БТ, дали г-жа Боева е събрала колегите си и им е обяснила причините, за нейното понижение. Радвам се, че има такива хора като Вас, които се интересуват от истината .Надявам се и компетентните органи също да се заинтересуват.


08 Май 2017 17:59 | бедняка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Абе оти се кахърите бе ора вие май много бръже забравихте що ни обещаа партиите га искаа да гасуваме ''БСП е за повишаване на способността на администрацията да работи за гражданите. В нея вместо "калинки" и корумпирани чиновници трябва да има само компетентни и лоялни към закона служители: http://duma.bg/node/52412.
До вчера от градо имааме само един депутат и кеше муе трудно да изпълни обещаното, ама днеска вече са двама думам си кат са от единград ке си помагат един на друг утая пуста софия .От тоа какво кенаправат депутатитени я най после ке разберем кои от ониа 100000 дето гласувааме за партията кои от нази нема да ни предаде партията онези дето и веруваме или па онези дето я следуват па да знам що да чина и я да верувам ли още че ке дойдат промените или само да следувам


09 Май 2017 08:30 | бедняка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

А бе Борко това дето си го писал за Стругова у инфомрежа са са го писале много преди теб ако не веруваш виж, па виж : http://infomreja.bg/bivshiqt-direktor-na-biuroto-po-truda-v-goce-delchev-mariqna-strugova-otnovo-e-edinstven-kandidat-za-posta-37032.html#comments
Я си мислим че она е родена само за Директор на Бюро по труда оти ората сия обичат па и глей колко е оправна сама си се явява на конкурси за работа па навсичкото отгоре успева и да ги печели и за краткото време дека бе служебното правителство на власт има нема 3 месецае успела не само ней си да уреди на по убава работа ми и керка си и то не на каква дае брат ми ами на държавна .Сигурно зарад това ке се изтепат кой да се снима с нея видищ ли колко снимки е качила нейнио фейс с Кмета с Вигенин че и с г-жа Нинова и то не по един път брат ми ами по няколко пъти са се снимале. ПОИСКАЙ ПРОМЯНАТА! Правила, сигурност, справедливост


09 Май 2017 21:47 | бедняка
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

A бе Боркоо теа писаа навсякъде по талавизора повестниците даже и по стените ПОИСКАЙ ПРОМЯНАТА! ПОИСКАЙ ПРОМЯНАТА! ПОИСКАЙ ПРОМЯНАТА
ПОИСКАЙ ПРОМЯНАТА ПОИСКАЙ ПРОМЯНАТА ПОИСКАЙ ПРОМЯНАТА
А па сега га искааме ма само маалко отмалко барем да ги видим що за животни са тези Правила, сигурност, справедливост дето толко писаа за них глей ка ни отговаряя


09 Май 2017 22:01 | atv
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Към "Информирания" и "Запознатия"
Очевидно нито сте информирани, нито запознати. От злостните ви коментари е ясно, че вие действате с методите на така познатата ни БСП. Тъй като сте непочтени, можете да измисляте лъжи и само това.
Ето посланието ми към вас-"Не бъркайте в зеницата на окото на Бог"


10 Май 2017 11:16 | бедняка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Към АТВ немой ма обиждай бе ти не знаешли че ний бедните сите сме от БСП и сите искаме теа така де как беа Правила, сигурност, справедливост и несме сите като тази активистка ке ти дам и пример с кметони он също е от БСП ама глей ко направи какъв парк само сите училища идетски градини санира пътищата асфалтира и докара у нащта община най много евросредства Моеш ли а кажеш нещо ся ааааа Я сом сигурен че нащте ора нема да остаат нещата така и ке проверат дали това що се писа токо време е истина и ако е верно най малкото че го изключаа тоа активист от партията и да не я дръпа повче надзад. Га рещават да не ме слущат я какво им кажувам ами големите ора като тези „Трябва да има нещо повече в живота, от това да имаш всичко”. Маурис Сендак ..Да имащ власт над другите е сила но даимащ власт над себе си е могъшество „Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи. ” Джон Максуел..


10 Май 2017 15:39 | донки хот
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Аз като гражданка на града, но не чак толкова стара като по горната, че да познавам всички в града, лично не познавам нито една от тези жени, но съм възмутена от това, което прочетох. Как е възможно по този начин да бъде назначен директора на едно Бюро по труда, за него да се откриват специални конкурси’сам да се явява, да ги печели..., Та нали там се регистрират хора с надеждата държавата да им помогне да си намерят работа, а то какво става на практика-Директора урежда първо Него си на хубава работа после и Дъщеря си, а после кара безработните, да идват при него всеки месец от селата да му се подписват .Той не знае ли, че и това са големи разходи за един безработен. За мен това е пълен, ама наистина Ви казвам ПЪЛЕН АБСУРД.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар