Шефът на Митница Югозападна Н. Шушков освободи 2-мата си заместници, ексначалникът на Аерогара София Цв. Нешев и местният юрист Г. Александров сядат в креслата им, 39 митничари от днес на борсата

17 декември 2009 00:18   32 коментара   79576 прочита
На среща с губернатора В. Смиленов Н. Шушков /вляво/ обеща 300 работни места
На среща с губернатора В. Смиленов Н. Шушков /вляво/ обеща 300 работни места


На среща с губернатора В. Смиленов Н. Шушков /вляво/ обеща 300 работни места

Първи ден на новия директор

Заместник-директорът на Районна митническа дирекция - София и дългогодишен началник на Аерогара София Цветозар Нешев и юристът в митница Благоевград Георги Александров са новите заместник-началници на Митница Югозападна, съобщи за “Струма” шефът й Николай Шушков, който вчера пое управлението. Най-късно днес заповедите им трябва да пристигнат в Благоевград, подписани от шефа на Агенция “Митници” Ваньо Танов, и двамата да бъдат представени на колектива.

Днес е и крайният срок за връчване на заповедите за съкращение на митничарите от Митница Югозападна, в чийто състав освен митница Благоевград влизат още бившите митници в Кулата и Кюстендил, включително и бюрото в Дупница, което от 16 декември 2009 г. е подресорно на кюстендилското бюро. Ще бъдат съкратени 8 митничари от Кулата, 14 от Благоевград и 17 от Кюстендил. Шушков обаче не съобщи имената им, защото част от тях още не са получили предизвестията си, други се позовават на социалнозначими заболявания като диабет, туберкулоза и др., които ги предпазват от съкращение, а при изтичане на предварителна информация трета група може да отложи заповедите с болнични.

Досегашните двама заместник-началници на митница Благоевград Георги Стаматов, който беше едно от предложенията на ГЕРБ в Благоевград за началническото място, и Румен Коцев - съпруг на окръжната съдийка Маргарита Коцева, вчера получиха предложение от Н. Шушков да оглавят 2 митнически отдела. Очаквам отговора им, надявам се да е положителен, за да имаме освен нови лица в управлението, и приемственост, каза Шушков.

32 коментара
17 Декември 2009 06:50 | Джумаец
Оценка:
-21
 (
53
 гласа)

Сега Николай "прасни" всичките хратутници,те знаят защо ги "праскат" - до един са омърсени до раменете - лапаха,лапаха,та лапаха.


17 Декември 2009 10:10 | Митничаря
Оценка:
6
 (
42
 гласа)

Няма да има справедливост в митническата система.Митничари,не се крийте,а пишете,защитете се.А най-добрата защита ,е нападението.Ген.Танов,Вие казахте,че знаете всичко за тази система,като шев на НСБОП.Ами тогава какво става.Кои са добрите митничари,кои са лошите?Тези които остават ли са добрите?В митниците няма партии,а има само далавери.Нали ни съкратиха 2007 година и ликвидираха щата.Защо ще се назначават нови служители.На мама и татко децата.На новете хората,за да ги слушат.Кой идва в митниците на 400 лв заплата?Остават само хиените и някои послушковци,които да използват в далавери.Г-н Борисов,гласувах за Вас,за да има справедливост,европейка България,а не още години на несправедливост.


17 Декември 2009 10:49 | Митничаря
Оценка:
17
 (
41
 гласа)

(РЕВИЗИРАНА) ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ АРУША
Декларация на Съвета за митническо сътрудничество относно доброто управление и интегритета в митниците
СЪВЕТЪТ ЗА МИТНИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО
Чл.8. Управление на човешките ресурси
Прилагането на добре обосновани политики и процедури за управление на човешките ресурси играе водеща роля в борбата срещу корупцията в митниците. Практиките за управление на човешките ресурси, които са доказали своята ефикасност при контролирането или премахването на корупцията в митниците, включват:
• осигуряване на достатъчни заплати, друго възнаграждение и условия, за да може митническите служители да поддържат приличен стандарт на живот;
• набиране и задържане на персонал, който има и може да поддържа високи стандарти на интегритет;
• осигуряване на процедури за избор и повишение на персонала в зависимост от заслугите, без пристрастност и протежиране;
• гаранции, че решенията за разпределението, ротацията и преразпределението на персонала отчитат необходимостта


17 Декември 2009 10:53 | Митничаря
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

...• гаранции, че решенията за разпределението, ротацията и преразпределението на персонала отчитат необходимостта от премахването на възможностите на митническите служители да заемат чувствителни длъжности за дълги периоди от време;
• осигуряване на адекватно обучение и професионално развитие на митническите служители при набирането им и по време на тяхната кариера, за да се насърчава и засилва непрекъснато важността на поддържането на високи етични и професионални стандарти; и
• прилагане на подходящи системи за оценка и управление на изпълнението на служебните задължения, които укрепват добрите практики и които поощряват високи равнища на личен и професионален интегритгет.


17 Декември 2009 11:38 | Ana
Оценка:
3
 (
29
 гласа)

Хора, защо сте толкова късопаметни? Не знаете ли, че Н.Шушков е дете на Социализма, обучено в Партийна школа в Москва, бивш секретар на ОК на ДКМС, и митничар от партийната номенклатура?! Няма ли в тази държава свестни специалисти извън котилото на комунистите?!Жалко!


17 Декември 2009 13:16 | Митничаря
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Уволняват се хора -специалисти,а мишоците с фалшиви дипломи се спотайват...В митница Благоевград има поне двама с фалшиви-единият е Йордан Манолов-Малюля.Донесе на 50 и кусур години диплома за ФИЗКУЛТУРНИК!Купена от ЮЗУ чрез Васко Жечев и взема заплата около хилядаркаи никой не се наема да провери ,като се знае ,че не ходил на нито един изпит...Сега чака пенсия от 700лв-ПОЗОР за почтените хора!!!Кражба от бюджета с години...Другото мекере е шофьора на Илчов-Бисер Вълев-тарикат от с.Мрамор-пътува всеки ден от село за границата с диплома от ...Силистра...да пие кръв на границата..Срам


17 Декември 2009 17:55 | МИТНИЧАР
Оценка:
12
 (
36
 гласа)

ексначалникът на Аерогара София Цв. Нешев- Ужас ! Знаете ли как му викат на това търкалящо се буре колегите му?!?!?Крадец на нафта! Преди две години му доказаха куп далавери ,но вместо да го уволнят и съдят го покриха в РМД -то.Ясно към каква промяна върви митницата!!!! Танов да си ядеш ушету! Нали уж знаеше кои ,кои е?!?!?!И аз съм митничар ,ама нещо нищо не чух за конкурси за тези длъжности. И в саита на митниците нищо не е обявено. Е сполаи ви! Ще оправите нещата! Много бързо влязохте в игрета!


17 Декември 2009 19:35 | МИТНИЧАР
Оценка:
2
 (
26
 гласа)

Шушков като беше началник на м-ца Кулата,всеки ден си пътуваше със служебната кола от Благоевград до Кулата и обратно.Отделно той и заместника му Геренски идваха с "др.хора"на обяд в петрички ресторанти.Да не говорим за гл.счетоводител Попов,който със сл.микробус всеки ден го взимаха от селото му Първомай за работа и обратно до къщата му в селото,както и децата му от София.Виждахме как пълнят служ.коли от задържаните за обмитяване цистерни с горива,но км как са оправяли и отчитали,това не зная.От м-ца Кулата също много сл.от митниците Кулата и Златарево купиха дипломи от ЮЗУ Благоевград,но кой да ги провери.И сега имали статут,но нищо не знаят от това което уж са учили.Нека им искат дипломите и ги тестоват по специалността .Няма да ги клеветя по имена,от колегиалност.


18 Декември 2009 07:06 | Иванов
Оценка:
-16
 (
30
 гласа)

Така е хора, доказа се че и зад Герб седят старите комунистически контрабандни канали!!! Как така може човек, който е бил от БКП и БСП шеф на митницата сега пак да е.Толкова ли сме прости хората, та тези от Герб да ни излъжат така.Каде е новата власт за която гласувахме с кадрите на БСП и ДПС. Бойко, Бойко и ти излезе като всички по предни, няма надежда вече. Да живее контранабандата и измамата кой колко може да отмъкне и това ще е!!!!!!!! Проблема е че след 2 години на местните избори нема да ги има и ще са се напълнили с мангизи а след още 4 ще слушаме как си харчат милионите по екзотични места а ние ще ги "накажем" с вота си ама некога!


18 Декември 2009 10:27 | Копие
Оценка:
-1
 (
25
 гласа)

Половината митничари с фалшиви дипломи http://news.expert.bg/n268341/p4/
Около 50% от митничарите в страната са с фалшиви дипломи, каза директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов по време на заседание на Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси към Народното събрание.
Фалшивите дипломи са предимно от Югозападния университет-Благоевград и от Свищовския университет.
Най-тежка е ситуацията на софийското летище, където близки и роднини на служители на полицията и следствието работят като митничари.
Две митници са проверени по сигнали за корумпирани митничари. Докладът с проверката е предоставен на НАП, след което Танов ще изпрати проверката в прокуратурата.
Той поиска от комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси да му предостави списък с имената на митничарите, към които има съмнения за корупция.ПРОДЪЛЖАВА...


18 Декември 2009 18:13 | бивш митничар
Оценка:
9
 (
23
 гласа)

ДО
МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ
Г-Н СИМЕОН ДЯНКОВ
ОТВОРЕНО ПИСМО
ОТ ЛЮДМИЛА СОТИРОВА-БИВШ СЛУЖИТЕЛ НА АГЕНЦИЯ МИТНИЦИ
Гр.Петрич ,ул. „ Димитър Талев „ № 1
Г-н Министър,
повода да напиша това писмо е ,че провежданата от Вас структурна реформа в Агенция Митници не отговаря на афишираната прозрачна процедура,защото с връчените заповеди за прекратяване на служебно правоотношение на основание чл.106,ал.1,т.2 вместо да се режете със скалпел се замазват следи и запазват корупционни практики.Мисля така защото назначения за Директор на Югозападна Митница Николай Шушков е бил и би бил ковчежник отколкото мениджър загрижен за държавната хазна , той е свързан с донорство във властта ; чадър за контрабанда и сивия сектор.Името му е знаково в транспортния бранш и превоза на акцизни стоки-конфликта на интереси при него е потресаващ.Г-н Дянков дълбоко сте подведен от идеолога на структурната реформа за истинското състояние на митническата система защото акцизните далавери са върха на айсберга


18 Декември 2009 18:16 | бивш митничар
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

на корупция на митница Кулата която от години се управлява като частна корпорация.В митница Кулата от години не се действа като в държавна структура , а като корпоративна група сякаш се работи в холдинг а не в една от най - отговорните институции на които се опира приходната част на републиканския бюджет.
Смятам че Г-н Шушков е счел да реже живо месо само и само да запази пост и интереси.Това е така защото хората на Митница Кулата получили заповеди за прекратяване на служебно правоотношение не се вписват в неговият сценарии тъпи и податливи така е и мога да го докажа . След Вашето посещение на Митница Кулата статуковото не се е променило мислещите и работещи колеги в ротационните графици винаги са в канцелария.Говоря лично от мое име защото аз съм потърпевша от неговите действия. Г-н Шушков като Директор на РМД София си бе изградил един отряд от послушници които въртяха измамата с акцизни стоки т.е. тези които се движеха под режим отложено плащане на акциза и такива като мене не се в


18 Декември 2009 18:18 | бивш митничар
Оценка:
-11
 (
29
 гласа)

вписваха в работния график защото надигнаха вой за дейстнията от ГКПП- КУЛАТА до МИТНИЦА КУЛАТА , част от ПАД които регистрирах на ГКПП –КУЛАТА като изпълняваща служебните си задължения изчезваха до МИТНИЦА КУЛАТА това мога да ви го докажа с документи , собствен анализ и справкава..
Г-н Дянков наясно ли сте какви служители уволнихте и колко семейства /съпруг-съпруга; баща –дъщеря ит.н./оставихте да работят в Югозаподна Митница и че със сегашното ръководство на новосъздадената Митница Югозапад не може да влезете в някякво рационално русло .През2010 приходите може да са само за идеологичните бащи , като Г-н Шушков които е посочен и в разсекретен от Вас доклад на инспектората на МФ.
Г-н Дянков,
Моля Ви да обърнете внимание на хората на които прекратявате служебните правоотношения защото до този момен 90% от тях са мислещи ,можещи и работещи за ДЪРЖАВАТА наречена РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.


19 Декември 2009 06:13 | Митничаря
Оценка:
13
 (
23
 гласа)

Браво Людмила.Подкрепям те.Права си.Да продължим колеги борбата за истината и справедливостта в системата.Посочвайте точни факти.Има кой да ги чете и ползва по предназначение.


19 Декември 2009 07:28 | ПП
Оценка:
1
 (
23
 гласа)

Напишете имената на уволнените и съкратени сега митн.служители от Кулата и Златарево,да направим анализ.....


19 Декември 2009 09:27 | ПОМНЕЩ
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Дама оглави Вътрешна митница - Петрич, Атанас Шивачев понижен на Златарево Роза Велкова оглави временно Вътрешно митническо бюро в Петрич. Началникът на Вътрeшната митница Атанас Шивачев е преместен на работа на ГКПП - Златарево със заповед на шефа на Районно митническо управление - Кулата Станислав Павлов. Официалният мотив за рокадата е лоша организация на работата на вътрешното бюро при управлението на Шивачев. Според митничари преместването му е свързано с неправилно бракуване на 4 ТИР-а качествено желязо, извършено по времето, когато той е оглавявал вътрешна митница. Роза Велкова е дългогодишен служител на митница Златарево. Преди няколко години тя бе уволнена от системата, преди година и половина възстановена от съда. След Нова година ще бъде обявен конкурс за шеф на митническото бюро в Петрич.Бизнесдама арестувана в краден “Мерцедес” на ГКПП - Златарево Спецченгета разследват митничар, замесен в аферата...Срещу митничаря започна незабавно разследване.”Струма” от 22.12.2003г


19 Декември 2009 09:55 | ПОМНЕЩ
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Партийни каси по митниците разкри ген. Вальо Танов
"Това, което установих още първите дни, е, че в митническите бюра има наложена практика да не се правят проверки. Всяка партия си е имала касиер", обяви пред bTV директорът на агенция "Митници" ген. Ваньо Танов.
"Когато им направиш анализ кой е на входа и кой е на изхода - ти става ясно. Не е имало никакви мобилни групи за проверка и когато попиташ защо, ти отговарят, че им е било наредено", посочи той.
"Правя изводи от това, което съм анализирал. Ясни са накъде са тръгвали средстват...


19 Декември 2009 10:47 | ПОМНЕЩ
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

Klassa.bg Ваньо Танов поема „Митниците“
2-3 млрд. лв. е течът на акцизи и ДДС, заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков
06.08.2009 19:21:34 Борисов е поставил на Танов пет персонални задачи: да спре контрабандата, да прекрати злоупотребите с акцизи, прозрачност в действията на митниците, взаимодействие с неправителствените организации и проверка на сигналите за нарушения, публикувани в медиите.
„Като бивш директор на ГДБОП познавам контрабандните канали и участниците в тях от двете страни“, заяви при представянето си Ваньо Танов. Той отказа да каже кои лица от високите етажи на властта са държали чадър над сивата икономика, както заяви при напускането си на ГДБОП през 2007 г., след като влезе в конфликт с тогавашния вътрешен министър Румен Петков.


20 Декември 2009 09:25 | колега
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Г-н Шушков това е самата истина транспортната ти фирма ТРАНС ДИНАСТИ не спира работа благодарение на информацията за добри релации.До кога ще манипулираш служителите,какво направи с Китаеца и Пешьо истината ,сем.Михови, Попови,Мутлешови,Геренски това го няма и в личната ти фирма ,защо отмени заповедите на Геренски ,Смилков и Златков за нас твоите служители е ясно но ДАНО И ГЕНЕРАЛА ДА РАЗБЕРЕ крайно време е .Браво че все пак има смели хора да кажат една част от истината за Митница Кулата и друга които ги поткрепят дори само морално.БРАВО ЛЮСИ ТИ ВИНАГИ СИ СЕ ОПЪЛЧВАЛА НА ТАКИВА ИДИОТИ


20 Декември 2009 11:29 | Митничаря
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Повече информация пишеше колеги,за да се самосезират Прокуратура,Агенция Митници,Министерството на финансите,МВР,Министерски съвет и нашите депутати О.Тетимов и М.Захов.Да изпълнят дълга си,към избирателите си,за справедливост в тези две митнице-Кулава и Златарево.Г-н Шушков,баща Ви е по-достоен и честен човек от Вас.Доказал есе е в миналото.


20 Декември 2009 12:14 | ПОМНЕЩ
Оценка:
5
 (
13
 гласа)

http://news.ibox.bg/news/id_382445126


20 Декември 2009 20:32 | Митничаря
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

РЕВИЗИРАНА) ДЕКЛАРАЦИЯ ОТ АРУША
Декларация на Съвета за митническо сътрудничество относно доброто управление и интегритета в митниците
СЪВЕТЪТ ЗА МИТНИЧЕСКО СЪТРУДНИЧЕСТВО чл.9. Дух и организационна култура
Корупция е най-вероятно да възникне в организации, в които духът или чувството за принадлежност към един екип са ниски, а митническият персонал не изпитва гордост от репутацията на своята администрация. Митническите служители ще поддържат интегритет, ако колективният дух е висок, а практиките за управление на човешките ресурси - честни и съществуват разумни възможности за развитие и напредък в кариерата. Служителите на всички нива трябва да бъдат включени активно в антикорупционната програма и трябва да бъдат насърчавани да възприемат съответното равнище на отговорност за интегритета на администрацията


22 Декември 2009 19:25 | Митничаря
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

След съкращенията на митничари – следват назначения
30.09.2009 15:59 http://www.investor.bg/?cat=5&id=87561
Щатното разписание на Агенция „Митници“ ще бъде увеличено от 3705 на 4003 души, реши днес правителството. Преди две седмици финансовият министър обяви, че реформата в митниците предвижда съкращаването на 553-има служители.
От правителствената информационна служба уточниха, че нарастването на числеността и издръжката на служителите сега ще се прави за сметка на Управление „Пътни такси и разрешителни“ в пътната агенция.
Причина за настоящото решение е възлагането на нови задачи на Агенция „Митници“.
Новите функции са свързани с последните изменения в Закона за пътищата, които предвиждат служителите на агенцията да контролират общата маса, осовото натоварване и габаритите на пътните превозни средства на граничните контролно-пропускателни пунктове.
Митничарите ще контролират превозвачите и за спазването на маршрутите от тях при влизане и излизане от страната.....


28 Декември 2009 01:31 | Копие
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Дата: 27-08-2009 22:30
Читатели : 4693

На Митница Кулата ситуацията е същата - в мобилни групи работят най- верните служители на Шушков, Геренски и Вальо Паркинга и уж контролират потока от акцизни стоки като в повечето случай те изчезват, а приходите от добре свършена работа, вие кажете къде отиват.


Afera.bg получи сигнал във връзка с оплетените като черва митници на родината ни. Публикуваме ги дословно:

„Нали постоянно се говори за контрабанда в държавата? Г-н Шушков, сега началник РМД София получи този пост като вярно куче на властта като началник Митница Кулата. Направи началник Кулата Павел Геренски и зам. Василка Точкова – хората, които от години осигуряваха безпрепятственото движение на алкохол, който се получаваше от фирмата на съпругата му.
Началник МП Златарево Васил Смилков също е върнат в системата от Шушков, въпреки че и последна инстанция на българския съд не го върна на работа, но той го дари с място Началник МП Златарево...ПРОДЪЛЖАВА


28 Декември 2009 10:48 | Копие
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

ИКОНОМИКА от 6.4.2009 год.в-к”Сега”-http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?sid=2009040600040000601
Митничари оправдават лукс със заеми от рода и приятели
Ревизии разкриват как чиновници със скромни заплати множат разходите и банковите си сметки....


28 Декември 2009 21:42 | Копие
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

http://www.btv.bg/news/news_comments.pcgi?cont_id=139719


01 Януари 2010 19:24 | Копие
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

http://www.vsekiden.com/?p=56757”Дълго време не са правени проверки в определени митници, за да се осигури комфорт на определени контрабандни канали, продължи темата днес новият директор на Агенция “Митници” ген. Ваньо Танов пред бТВ. Според него каналите са били свързани с хора по високите етажи на властта, но той не пожела да посочи нито едно име. Всяка партия си е имала касиер, а както беше тройна коалиция, то си е цяла схема, коментира той. Не е имало никакви мобилни групи за проверка и когато попиташ защо, ти отговарят, че им е било наредено, добави генералът.””В една област, включително и особено в митниците, са малко знаещите и честните. Моят опит от работата с митниците показва, че много от корумпираните се стараят да компрометират свестните, заяви генералът.....”


18 Януари 2010 23:32 | колега
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ако шефа на агенцията не вземе мерки шушков с частния транспорт и хората около него да бъдат изхвърлени от системата, ако не се поинтересува колко семейства работят столична тя а съпруга калотина, зетьове и сестри и т.н и то от години е така и точно те не са съкратени, да не говорим че същите са с фалшиви дипломи и самочувствие на непоклативи като у дома си,ако не се озърне и не види че в болшинството около него смърди на развалена риба, значи е безсилен да се справи и по-добре да сдаде поста. почти всичко наречено митничар е с изкривена психика, те не са свикнали да работят за 400-500 лв.заплата и ще продължат по старому. нови хора с нормално разбиране що е труд и възнаграждение, които не са опорочени и не са и сънували непочтеността и рушветите на "старите пушки" с две думи пълна промяна на персонала от стари митничари - това е спасението г-н танов. а не шушков си взел за зам. предишния си зам от рмд-софия. е за какво говорим хора.


07 Февруари 2010 14:54 | Митничаря
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Шушков остави за началник на митническо бюро Кулата-Василка Точкова,,която беше шев на ОБМИТЯВАНЕ там и правеше уговорките с фирмите които се пропускаха с намалени мита,с написани по-малко стоки,с други стоки и т.н.,от което са получавали хиляди лв от фирмите подкупи,за сметка на Републиканският бюджет.Физми и митн.агенции на Кулата си го приказват това в ежедневието.Защо службите позволяват това очебиещо грабителство на Държавата.Защо ген.Танов позволява това.И сега всички митничари от Петрич и Сандански пътуват със служебен микробус до ЮМ-Благоевград,за сметка на оръфаната Държава.На м-ца Златарево си продължават старите далавери,като минават нелегално стоки които може да си видят продавани спокойно на петричкият пазари цигари по магазини и ресторанти.Някои уволнени и съкратени от сатарите митничари работеха,но Шушков иска послушни далавераджии от неговата партия и негови фирми.Премиера да не се доверява,а нареди на службите да използват СРС-та и видят истината за тези митници.


18 Февруари 2018 17:54 | SamuelApert
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

долго искала и нашла где можно бесплатно качать и слушать песни http://musicrus24.ru/


20 Февруари 2018 01:12 | EmersonMor
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

как в фотошопе печатать текст - уроки фотошопа бесплатно, словарь фотошоп терминов.


15 Април 2018 18:34 | PhillipAfted
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Взлом ВК - взломать страницу вконтакте за деньги, Взлом ВК аккаунта вконтакте




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар