Шефът на Адвокатската колегия В. Иванов избран за областен лидер на НДСВ в Кюстендил

22 юли 2010 00:10   4 коментара   20598 прочита
Тримата победители се снимаха за спомен с НДСВ шефката Христина Христова и лидерите на партията от региона
Тримата победители се снимаха за спомен с НДСВ шефката Христина Христова и лидерите на партията от региона


Тримата победители се снимаха за спомен с НДСВ шефката Христина Христова и лидерите на партията от региона

Националният водач на жълтите Хр. Христова "уби" от критики ГЕРБ: Управляват по метода "проба-грешка"

Кюстендилският адвокат Васил Иванов бе преизбран за областен лидер на НДСВ. Изборът е във връзка с преструктурирането на политическата сила след приемането на новия устав, уточни Иванов, който е и председател на общинския съвет на жълтите и секретар на Адвокатската колегия в съдебния окръг Кюстендил.

Досега структурите на царистите се управляваха от координатори.

За събранието на областния съвет в Кюстендил пристигна лидерът на царската партия и бивш социален министър Христина Христова.

ГЕРБ управлението е проба-грешка, лутане и хаотични действия, така оцени едногодишното управление на страната Христова. Според нея годината е загубена за реформите, които държавата е трябвало да направи, за да понесем по-леко кризата.

Не е ясно какво се случва с административна и пенсионна реформа, нито с енергийните проекти АЕЦ "Белене", "Бургас-Александруполис" и "Южен поток", каза лидерът на партията в областния център.

Христова уточни, че НДСВ харесва програмата на ГЕРБ, която за съжаление не работи и заради това няма реформи. Налице са оптимистични изказвания на финансовия министър Симеон Дянков, които обаче доведоха до актуализация на бюджета в първото полугодие на годината, констатира Христова. По отношение на здравната реформа председателят на НДСВ каза, че по някакъв начин тръгнала в края на миналата година, после спряла, сега е без визия и концепция. Не се обяснява как ще бъдат обезпечени правата на хората в закритите лечебни заведения. Очаква се националната здравна карта. Пенсионната реформа също почна, а сега е отложена за 1.01.2012, констатира бившата социална министърка.

Най-големият грях на кабинета "Борисов" е, че държавата не се издължава дори на порции на бизнеса. Ако се беше случило това, нямаше да бъде трудно събирането на ДДС, данъци и акцизи, запушил се е стопанският цикъл, каза председателят на НДСВ.

Фирмите нямат производствен процес, не внасят осигуровки, не дават заплати, освобождават работна ръка, увеличава се безработицата, която от септември до април е нараснала с 35%, подчерта тя. Според статистиката в частния сектор се освобождават работници, а за същото време администрацията се е увеличила с 4000 души. Според мен това е така, защото ГЕРБ споделя печалния опит на други партии и прави партийни назначения на административни длъжности, каза Христова.

В доклада на Еврокомисията се говори за воля, желание и намерение за борба с организираната престъпност и корупцията по високите етажи на властта, но само за воля, коментира НДВС лидерът. В същото време експертите от Брюксел твърдят, че трябва да бъдат направени реформи в МВР и че при 60% от малките и средните обществени поръчки има конфликт на интереси, докато при големите инфраструктурни проекти конфликт на интереси е открит при 100%.

НДСВ оценява като положително намерението и подкрепя напълно ГЕРБ в борбата срещу престъпността. Притеснени сме обаче от демонстративността, граничеща с полицейщина и нарушаване на човешките права по време на показните полицейски акции, заключи Христина Христова.

Двама младежи от Кюстендил и един от Бобов дол победиха в регионалния конкурс, организиран от царистите в Кюстендилско, за есе на тема "Свободата на реда и редът на свободата".

Голямата награда грабна кюстендилската ученичка от ПМГ Аксиния Пейчева, чиято награда е пътуване през есента до Европарламента в Брюксел. Второто място грабна ученикът от Икономиката в Кюстендил Мартин Иванов и получи фотоапарат. На трето място остана бобовдолският възпитаник Андрей Петров с награда MP3-плеър.

Състезанието бе организирано от младежката организация на жълтите. Есетата на наградените младежи ще бъдат преведени на английски език и раздадени на всички евродепутати, каза Христина Христова, която връчи наградите. Конкурсът се проведе по повод 5 години от подписването на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз на 25 април 2005 г.


Още за: В. Иванов   НДСВ   ЛИДЕР   Още от: Политика

Принтирай статия
4 коментара
22 Юли 2010 11:25 | 123
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Има ли още такава партия?


22 Юли 2010 11:41 | ZT
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Има ли гори на Симеон в Осогово. Нека жълтите да му ги дадат.


22 Юли 2010 12:23 | ф
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

тоя пак юнак без армия


22 Юли 2010 14:31 | 111
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дебелата Хриса с политика се занимава ,а не хвани да се събере с бившия и мъж-тракториста- и да орът заедно с него по Бялослатинските полета.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар