Сесията на ОБС разкри: Пълен провал за народните избраници! Задкулисието в политическия бардак лъсна! Съветници се гаврят с Благоевград! /ВИДЕО/

03 юли 2020 12:05   32 коментара   21382 прочита


Гонят лични и кариеристични амбиции за сметка на интересите на града!

Срам, позор и политически бардак! Това видяхме днес по време на сесия на общински съвет в Благоевград, на която трябваше да бъдат гласувани изключително важни за Благоевград точки -инвестиционен проект, участие във важно заседание на ВиК асоциацията и точки ,касаещи интересите на жителите на областния център.

Вместо това общинският съвет се зае на всяка цена да сваля председателя на ОБС Андон Тодоров и се превърна в селска говорилня, кръчма, в която опиянени "клиенти-политикани " всеки момент ще се хванат за гушите. В разгара на дебатите около свалянето на Тодоров 20 съветника, организирани с дни да направят преврата в ОБС, напуснаха залата ядосани и загърбиха важните за града точки.

Напусна групата на бившия председател Радослав Тасков, който се опита в залата да обясни какви са законовите разпоредби при гласуванията и заяви, че председателят не води заседанието, спазвайки закона. Тасков посочи практика, че ако ОБС председател не допусне влизане на точка, свързана с исканата му оставка, то той е в конфликт на интереси и би могъл да бъде детрониран от КПКОНПИ, каквато практика има в страната.

Заедно с групата на Тасков сесията напуснаха съветниците от БСП, ДСБ начело с вносителят на искането за оставка на Тодоров, Калоян Ханджийски ,БЗНС, групата на Рашко Динко. 6-тимата от ГЕРБ останаха индиферентни и предложиха при така развилата се ситуация сесията да бъде прекратена. Изключително неясна е политическата позиция на съветниците от ПП ГЕРБ, чието гласуване по всички точки има ключово значение.

В две поредни сесии те ни изумяват с поведението си в залата на общинския съвет. Опозиция ли са на властта, с кого са в конфигурация, как вземат политическите си решения при решаването на възникнали спорове, е пълна мъгла. След като не успяха да се разберат с колко гласа може да бъде свален председателят, съветниците се разпръснаха на всички страни и в крайна сметка председателят Тодоров запази поста си пак, а намерението, около което се обединяват част от съветниците повече от месец не успя.

" Виждате, че ОБС не иска да ме сваля, да ме свали иска кметът, защо?! Неговите аргументи са, че съм свикал сесия, за да изберем временен кмет на неговото място, 33 -ма съветници гласуваха за избирането на нов кмет, включително и БСП, намирам битката му за лична, има амбиции на други хора, този човек привиква съветници в кабинета си, за да ме сваля ", каза след прекратеното заседание председателят Тодоров.

А в това време 20-те, които напуснаха залата събираха подписка за извънредна сесия следващата седмица, на която да обърнат внимание на негласуваните днес точки. Липса на отговорно политическо поведение, правни каламбури, ялови спорове, белязаха днешното заседание на ОБС Благоевград..

Единственото адекватно поведение по време на сесията демонстрира съветникът от АБВ Павлин Янкулски, който разкритикува колегите си, че се занимават със сваляне на председателя: " Когато съдбата на кмета е неясна, сме тръгнали да сваляме и председателя на общински съвет и така съвсем ще блокираме работата на общината, в която виждате колко месеца вече Нищо не се случва ", каза съветникът, чиято мисъл спря от явно вълнение при вида на разиграващите се в залата спорове и агресивно политическо поведение.

Не успяха кукловодите на преврата да сменят Тодоров, но пък е факт, че разбиха общинския съвет. Вместо да работят за града, съветниците в две поредни сесии детронират председателя. И не успяват, така както месеци наред се бореха със зъби и нокти да изберат Андон Тодоров на поста.

И тогава и сега обществеността в Благоевград става свидетел на политически цирк, композиран от палячовци, част от които не знаят какво трябва да правят в общинския съвет, каква е тяхната политическа отговорност, че са избрани от хората, за да решават проблемите им, a не да се самоизяждат помежду си, гонени от личните си ежби и амбиции.

Този общински съвет, както многократно сме писали, е лишен, с малки изключения, от емблематични  за благоевградската политика лица . В него присъстват хора, събрани от кол и въже, които се лашкат на посоки, без да съзират отговорността от действията си, без да четат правилника си ,без да са запознати с това, за което трябва да гласуват, а само вдигат ръце "по инструктаж".

Отчайваща политическа ситуация в Благоевград. Общината буксува с месеци, сега и тия дето трябваше да бранят интересите ни, се разпадат. Благоевград върви стремглаво към пропастта, където ни водят озверели за власт интересчии, чийто ценз, политически и управленски компетентности ни направиха за смях в цяла България.

Благоевград се превърна в емблема на посредствеността и театър на абсурдните ситуации, чийто актьори избрахме сами. Така благоевградчани станахме съучастници на интересчии в битката им за власт, кариера и финансови облаги.

П. Костадинов

32 коментара
03 Юли 2020 12:17 | Стефанов
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

Питам - а ако общинските съветници бяха на 100 процента от ГЕРБ, така ли щеше да е? Мислете благоевградчани...


03 Юли 2020 12:22 | Айн щайн.....
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

Ако всичките общински съветници бяха от греб съвета щеше да се нарича Общински тикварник!


03 Юли 2020 12:28 | СЪРПИЧУК
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Всеки човек, който си изгуби мозъка на улицата, падне някъде и не може да го намери-в следващите 5 минути отива и си подава молба за членство в греб!


03 Юли 2020 12:36 | Джак
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

А маски, туй-унуй... нЕма, братче! Ама то това на върха на цялата палячовщина! А то не е вече САМО България! И по другите държави взеха на ви се смеят на цирковете в Община Благоевград!! Ей, с това ли ще славите града? Vip Brother пасти да ядат пред вас! Закривайте я тая община.. Бай Иван на пейката пред блока ще свърши повече работа от тия недоразумения там!!


03 Юли 2020 12:59 | До Иванчо хлапето
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Какво стана бе Иванчо Станчев, нали беше много сигурен че ще свалите Тодоров?
Абе момче, на тебе още името не можем да ти запомним, а ти си тръгнал да се правиш на голямата работа


03 Юли 2020 13:01 | Обективен
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Искам да подсетя бъдещият кмет на града Атанас Киряков, да обърне особено внимание на приноса на постоянните общински съветници от които зависеше икономическото и културното състояние, и социалната сигурност на общината. Техните действия са видими навсякъде - застроени зелените площи, унищожена градската минерална баня и пералня, природното богатство на града минералната вода приватизирана, унищожени сградите на, Зърнени храни, обезводнено плодородно поле, дрога в училищата и в общинските структури, обезлюден Благоевград и селата, и т. н. За да може гражданите да знаят как са забогатели съветниците, и дали са редовни данъкоплатци. За това трябва сериозно да се заемат данъчните служби и прокуратурата.


03 Юли 2020 13:11 | Зле е работата
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Герб са единствените които знаят какво става и изчакват, за да нанесат удъра и да приключат този фарс. Защо да си бутат д-то когато някой си мерят патките. Томов е неуспял превратаджия и кмет, а Тасков е неговата маша, която се опита да разбие опозицията.


03 Юли 2020 13:29 | Златен пръст
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Невинни в тази ситуация няма. Всички са виновни. ГЕРБ с пасивността си, Тодоров с арогантността си и Тасков с алчността си. БСП са подлоги на Томов а всички останали са статисти случайно попаднали там, за който няма значение какво се случва с града ни.


03 Юли 2020 13:44 | Ttuyyiit
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Сега да ги глобят по 300лева който са били без маска


03 Юли 2020 14:14 | гражданин
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Тия да върнат всички заплати които взеха досега. Какво я интересува каката от Покровник какво става с хората в Благоевград, ами другите незнайковци, освен личните интереси, какво др. ги интересува. Срамота.. Абе не им сработиха планчетата на никои от мъжете, които пратиха там жените си, както и бизнесменчетата които чакат поръчки и саниране... Нищо не се случва и нищо до момента не могат да получат като " много заслужили". Така ако я карат, язък за парите по изборите...


03 Юли 2020 14:31 | Наблюдател
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

В града се говори, че следващият кмет ще бъде или Андон Тодоров, или Атанас Киряков. Но, Атанас Киряков е неудобен за някои хора, защоте той като кмет на града, няма никога да позволи да се застроят парковете, Бачиново, и, Ловен дом,. Така, че тези хора ще лобират, и ще подкрепят на частичните избори за кмет да бъде избран Андон Тодоров. Но, на есен ( или напролет ), тежката дума кой да бъде следващият кмет, ще имат най - вече гражданите на Благоевград.


03 Юли 2020 14:39 | Велков
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Киряков, с тази кампания и на Горно Хърсово, нямаш шанс да станеш кмет.
Не си губи времето, а се захвани с нещо, което разбираш...


03 Юли 2020 14:41 | До Атанас Киряков
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Ей, нас*а се с тая реклама, зае*и!!!!


03 Юли 2020 14:52 | миро
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

наско киряков кмет на благоевград, давай войводо ти можеш


03 Юли 2020 15:23 | Огражденеца
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Крайно време е да се обедините около кмета Томов! Това е най-умното решение.


03 Юли 2020 15:24 | Огражденеца
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Крайно време е да се обедините околна кмета Томов! Това е най-разумното решение.


03 Юли 2020 15:32 | 1
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

явно всичко цъфти и връзва в Благоевград, няма проблеми за решаване и напеклите ги слънцето се чудят какви циркове да разиграват


03 Юли 2020 16:12 | ���������, ����
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

При сбирщайн платени общински съветници е така. Пълна скръб. половината не знаят защо са там и от коя партия са избрани. Палячовци.


03 Юли 2020 16:43 | Мая Паунова
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Докато тиквата събира пачки, децата на България ще събират капачки за да подпомагат държавата!


03 Юли 2020 17:26 | ББПП
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Атанас Киряков - войводата, давай смело, Благоевград е зад теб!


03 Юли 2020 21:48 | до стари граждани
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Недейте мили съграждани под формата на определяне на стари граждани да правите политически внушения, които разрушават целия ви експириънс във форума на Струма!


03 Юли 2020 21:58 | Якимов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Доньо създава нови закони и правила, а останалите в залата са съгласни с това! Чакайте още "добро" развитие в града.....


03 Юли 2020 22:00 | Общински кокошарник
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Благоевград, ти мой роден град. Никога в историята на града не е било това. Псевдо кмет и кокошарник. Нищо за града хората. Нищо за икономиката на града, нищо за престижа на града, нищо за децата на града. Културата е под всякакво ниво, петлите и кокошките в Общинския кокошарник само се юркат насам и натам без никакъв път и посока, а псевдо-петела не смее да каже нЕкаква съществена дума * Трима съдии знаят по-добре, Подавам Жалба, Пак Подавм Жалба, Аз съм кмета, Ти си кмета, Той е кмета, Тоя не е Председател на ОБС - дай да го свалим.... и т. н. и т. н. Като няма лидери има боричкания. Освен това и постоянното Кудкудякане за Някой си Кирияков по коментарите дето е за Хърсово. А Благоевград си дреме с разкопани улици, КОВИД-19, Болници с оборудване и тоалетни от 50-години, минимални работни заплати, мизерни пенсии, нямане на нови инвестиции и нямане на работа, младите без стабилна възможност за работа без переспектива а общинските съветници от кол и въже.


03 Юли 2020 23:00 | Ттт
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Двете сестрички (кокошки ) яко са се скарали. Хвърчала е перушина. Защо ли


03 Юли 2020 23:27 | до общински кукошарник
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Имам идеята че говорим на един и същ език! Желая да общувам с вас като начало във форума! Без интриги!


03 Юли 2020 23:28 | до общински кукошарник
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аз съм част от нормалния Благоевград!


04 Юли 2020 11:34 | Паола
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Томчо е от хорицата прости,
Дочо пък е селски тарикат,
Благоевград Бог да го прости,
Как допуснахме го чак ме става яд.
****
Превърнаха града ни в село,
Алчни са за власт и пари,
На единия в акъла му е само бЕло,
Другият не спира да реди лъжи.


04 Юли 2020 12:11 | Шумантов@
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Паола, стига, вчера с Милев си говорихме, че верно тия двамата не са добри, но как да оправим нещата, това наистина не знам, а аз куцук, куцук, ще се дотъря и до следващия мандат


04 Юли 2020 18:32 | Делян
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

РИСТЕНО, СКОЧУБРО ДИВА! ОТ ТЕБЕ ВОНИ КАКТО ВОНИ ПОСЛЕДНИЯ ДЪХ НА ПРЕЯЛ С РАЗЛОЖЕНА МЪРША ЛЕШОЯД!


04 Юли 2020 23:14 | Довиждане
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Андон Тодоров си остава на поста
А Томов до 1- 2 седмици си Отива
Ха ха ха
Томов и Милев от БСП са СМЕШНИЦИ


05 Юли 2020 11:11 | Ха ха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

На Мама Кажа - БЗНС ли сте го кръстили?
Трябва да го кръстите "Циганската махала" - нали от там си купува главно гласовете и то пет, шест пъти подред.


08 Юли 2020 00:24 | КОКО - БОТЕВ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

«Нашият православен народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила.
Тука се подиграват с имотът ти, с животът ти, с трудът ти, с децата ти и с най-свещените предмети на твоето човешко съществуване, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за своите пети-вековни страдания.
Какво искате от подобен народ?
Той е роб, и роб безусловен, и аз имам пълно человеческо право да го прокълна от сичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба.
Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци! »
Христо Ботев
В-к «Знаме», бр. 4, 5 януари 1875 г.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар