Ќовините на югозападна Ѕългари€
—нимка: ezine.bg—елска кухн€! ƒрусан кебап © —н.: iStock.comяжте повече банани и авокадо, ето защо ”жас€ващо! Ћицето на красива моделка бе изпепелено от етерично пачулиево масло (—Ќ»ћ » 18+)
   –егистрац舫абравена парола

— полицейски кордон »брахим ѕалев се закле за кмет на Ѕелица


4 ноември 2011 00:20  57 коментара   69748 прочита

ѕолици€та едва удържаше протестиращите при по€вата на ѕалев
ѕолици€та едва удържаше протестиращите при по€вата на ѕалев


ѕолици€та едва удържаше протестиращите при по€вата на ѕалев

ћестните мюсюлмани не искат да търп€т повече деребействата на чичото градоначалник и племенника депутат, искат работа и хл€б


 ордон от 50 полицаи от Ѕанско и –азлог пазеше вчера входа на общината в Ѕелица, докато нови€т-стар кмет, известен като местни€ велможа - »брахим ѕалев от ƒѕ—, полагаше клетва да служи в€рно на гражданите през следващите 4 години.

ƒокато течеше церемони€та в залата, отвън се чуваха скандирани€та на раз€рените стотина беличани, несъгласни с избора: “ѕалев, вън!”, “ƒолу ƒѕ—!”, “»скаме ’асан!”. ѕолицаите се опитваха да успоко€т хората, но по-радикално настроените искаха да атакуват общината и да се саморазправ€т с ѕалев. ќсновните обвинени€ на протестиращите са, че за 8 години като кмет на Ѕелица и 4 години като секретар на общината не е направил нищо нито за града, нито за хората.

«а да се се допуснат инциденти, три патрулки още в 12 часа на об€д се б€ха наредили на разклона между селото на ѕалев -  раище, и града, за да го съпровод€т за полагането на клетвата. „ас преди началото на церемони€та на площада вече “вреше”. ¬сички с нетърпение очакваха по€вата му, за да изле€т гнева си върху него. ѕолици€та обаче направи тактическа маневра и го въведе в залата на ќб— през един от страничните входове, съпровождан за кураж от селските кметове и съветниците от ƒѕ—.

—печелил съм законно, така че не виждам логика да се поддавам на натиск от хората отвън, мен могат да ме освобод€т само тези 3200 избиратели, които са ми гласували доверие, каза »брахим ѕалев пред репортер на в. “—трума”.

ѕодали сме жалби в јдминистративен съд и ÷» , каквото реши съдът, това ще приемем, ние не сме по-големи от закона, но виждате, че хората искат пром€на, защото общината от осем години е в задънена улица, н€ма работа, н€ма инвестиции, контрира от разсто€ние 300 метра опонентът на ѕалев - бивши€т кмет на общината ’асан »лан, който преди години бе изключен от ƒѕ— от племенника на новоизбрани€ градоначалник, депутата от ƒвижението ћуса ѕалев. ѕо време на протеста той остана в съседно кафене, откъдето гледаше гърбовете на хората, които вече трети ден стачкуват с искане той да им е кмет, а не ѕалев.

ѕрипомн€ме, че протестът избухна вечерта на балотажа, когато стана €сно, че ѕалев печели кметски€ мандат със 141 гласа преднина пред »лан.

¬ залата след полагането на клетва ’. »лан като най-възрастен от новите съветници откри първата сеси€ и води процедурата за избор на нов председател на ќб—. ¬отът премина предизвестено и с 9 гласа “за” на съветниците от групата на ƒѕ— бе преизбран за нови четири години досегашни€т председател ’асан ёрук. —ъветниците от Ѕ—ѕ и √≈–Ѕ гласуваха с 3 гласа “против” и 1 “въздържал се”, а коалици€та на »лан демонстративно не пусна бюлетини в урната. 9-те гласа на ƒѕ— обаче б€ха достатъчни, защото ќб— в Ѕелица е от 17 души, а изборът е легитимен, когато кандидатът е подкрепен с 50% плюс 1 от съветниците, или от 9 гласа.

«ам. областни€т управител на Ѕлагоевград Ѕисер ћихайлов, който присъства на церемони€та по заклеването на новите съветници, предупреди ќб— да престанат с предизборните страсти и да състав€т комисии - не по партиен, а по професионален признак, за да не се налага да се връщат от областни€ управител дефектни решени€.

ѕо време на първото заседание на ќб— в Ѕелица хората отвън не се разотидоха. ¬печатление правеше, че гол€ма част от т€х б€ха млади хора, които н€мат навършени години за гласуване, но б€ха най-активните при освирквани€та на ѕалев. —ред викащите имаше мюсюлмани, христи€ни и впечатл€ващо €дро роми, което категорично характеризира протеста като икономически, а не етнически. ѕолицаи признаха, че от понеделник денонощно охран€ват площада, макар вечер стачниците да се прибират по домовете си, за да гледат турските сериали.

“ри дни след избухването на протеста беличани са категорични, че ще дочакат на площада решението на ¬ј—, с което се над€ват изборите да бъдат касирани. ќткакто страстите в западналата община избу€ха, »лан и ѕалев не са се срещали и не са говорили. —поред »лан кметът тр€бва да отиде при протестиращите, а според ѕалев е редно те да му прат€т контактна група, ко€то да каже какво всъщност искат от него. »стината обаче е, че деребейското управление на общината от група активисти на ƒѕ— начело с депутата ћуса ѕалев и чичо му кмет ». ѕалев нанесе тежък удар върху ƒѕ—. ћного от местните мюсюлмани не жела€т повече да търп€т само те да си гледат личните интереси под чехъла на “правата в€ра”. ’ората искат преди всичко работа и хл€б.

ќще за: кордон  ». ѕалев  клетва ќще от: ѕолитика

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


57 коментара

4 ноември 2011 06:43 | м=6
ќценка:
12
 (
18
 гласа)

ј»– ƒј Ќ≈ ¬»ƒ»“≈ —Џ— »ћ»“ј÷»я —ѕ≈ч≈Ћ»’“≈ ¬Џ¬ Ѕ»ћЅјш ћј’јЋј Ѕјя ч≈–¬≈Ќ» “ќ–Ѕ»ч » —“≈ –ј«ƒјЋ» 1000 ƒ∆—ћј ј ѕј–» ƒј Ќ≈ √ќ¬ќ–»ћ Ќј —“ј–»“≈ ∆≈Ќ» ќЅ≈щј¬ј’“≈ ѕќ 30Ћ¬ ј —“≈ » ѕЏ’јЋ» ¬ј¬ ƒ∆ќЅќ¬≈“≈ ѕќ 12 Ћ¬ ÷яЋ ∆»¬ќ“ ≈ƒЌќ »«ћ»—Ћ≈Ќќ ƒ≈ѕ”“ј“ч≈ ќ“  –ј…щ≈ ќшћ≈– ѕјЋ≈¬ » Ћ»— ќ ћ»«”–— » -ћ≈–јЅјЋ≈—»- ч≈ ¬≈ ЋЏ∆ј“ ј ¬»≈ ’ќ–»÷ј » ¬≈–¬ј“≈, јћј “≈ —ј –≈ Ћ» —“ј–»“≈ ’ќ–ј Ќј “ј ј¬ј √Ћј¬ј “ј ќ¬ Ѕ–.


4 ноември 2011 08:49 | 007
ќценка:
11
 (
13
 гласа)

—лед опожар€ване на Ѕелица от “урците и рухване на камбанари€та с часовника, частите на същи€ са събрани от мюсюлманин и по-късно върнати на оцелелите съграждани христи€ни. ¬ Ѕелица имат нужда от "отропан"кмет с доверие в централната власт за включване в програми за –ј«¬»“»≈ на промишленост, туризъм, благоустройство. Ќовоизбрани€т стар кмет е доказано некадърен и немилеещ за просперитета на бившето китно градче, бурен€сало и запуст€ло под неговото "управление "


4 ноември 2011 09:04 | лори
ќценка:
13
 (
15
 гласа)

ѕърво да кажа, че Ѕеличани не против парти€та ƒѕ—. » второ, защо не излезнат хората на които ƒудуша им е давала подкуп от по 30лв. за да гласуват за ѕалев. » не само Ѕеличани са несъгласни с избора на кмет, и много хора от селата също са против него.


4 ноември 2011 09:07 | лори
ќценка:
6
 (
8
 гласа)

» защо до 6:00 часа изборите върв€ха в полза на ’асан »лан, а след излизането на хората от Ѕимбашова махала се обърнаха. «адавате ли си въпроса  акво е станало там? Ќакарали са хората със сила да излезнат да гласуват.


4 ноември 2011 09:18 | тв зрител
ќценка:
14
 (
16
 гласа)

“ози човек олигофрен ли е? —амо един олигофрен може да се хили така и да говори пълни глупости по телевизи€та. ќбщинската му служителка госпожа Ѕеки също. ÷€ла Ѕългари€ им гледа резила, а те се сме€т и си ръкопл€скат. “ова никак не е нормално и тези хора тр€бва да потърс€т компетентна лекарска помощ.


4 ноември 2011 09:30 | —ава ƒоганов
ќценка:
-1
 (
7
 гласа)

—тига бе беличани, стига сте пискали, имахте достатъчно време да ви светнем ние от роднинската парти€ ƒѕ—-якоруда как се прав€т избори! ƒа б€хте чели и как Ѕай √аню прави избори, пардон как Ѕай ƒестан »ванов прави избори и сега н€маше да висите премръзнали на площада! »збрахме си ”редин отново, на мен бай ƒестан, стари€ агент, и свинското краче ћурте, пак ще има стотаци, а на ти€ с метлите байраци, на трудовите им редици, хора и ръченици, на баба ћърда нови цървули, на Ќурадин нова гълъбица!


4 ноември 2011 09:36 | беличанин
ќценка:
5
 (
9
 гласа)

ти€ сел€ни от дпс ни съсипаха, ама и в града сме си виновни че ги търп€хме! най-лошо е прост човек да те управл€ва!


4 ноември 2011 10:11 | »«Ѕя√јЋ ќ“ Ѕ≈Ћ»÷ј
ќценка:
7
 (
13
 гласа)

Ѕраво на ¬ас най накра€ се осмелихте Ќ≈ —≈ ѕ–≈ƒј¬ј…“≈ не позвол€вайте на едно Ќ»ўќ∆≈—“¬ќ като »брахим ѕалев и компани€ да
ви смачка ¬ие сте по —»ЋЌ» от него не го забрав€ите Ќ≈ «јЅ–ј¬я»“≈ “≈«» 8 √ќƒ»Ќ» Ќ≈ ƒј¬ј…“≈ “ј«» ¬јЋƒјЋў»Ќј ¬ “ј«» ќЅў»Ќј “≈«» ∆јЋ » » —ћ≈ЎЌ» “¬ј–» ¬ ќЅў»Ќј“ј ƒј ¬» ћј„ ј“
¬»≈ —“≈ ѕќ —»ЋЌ» ѕќЅ≈ƒј


4 ноември 2011 10:20 | ћƒјјјјјјјј
ќценка:
14
 (
18
 гласа)

ќ—»√”–≈“≈ ћ”  ќ–ƒќЌ » ƒќ ЅќЅќ¬ƒќЋ— »я «ј“¬ќ–! “јћ ћ” ≈ ћя—“ќ“ќ!


4 ноември 2011 10:40 | Ѕ≈Ћ»÷ј
ќценка:
5
 (
7
 гласа)

а  ¬ќ —“ј¬ј — Ћј«ј– ЅјЌ ќ¬ -ѕјЋ≈¬


4 ноември 2011 10:48 | така е
ќценка:
10
 (
16
 гласа)

-—печелил съм законно, така че не виждам логика да се поддавам на натиск от хората отвън- - ј аз не виждам логика да се движиш с охрана, щом си спечелил честно и законно. Ќе виждам и логика, да се страхуваш от народната любов на хората, които са те избрали. Ќ€ма и логика да карате и работещите беличани, да пишат об€снени€ в полици€та, какво прав€т на площада...


4 ноември 2011 12:04 | 111
ќценка:
12
 (
16
 гласа)

до "така е"

 аква е тази народна любов, когато хората не те искат?  метувай си в селото, а не в Ѕелица.  олко ли нагъл човек тр€бва да бъдеш и да стоиш на м€сто на което не си желан?


4 ноември 2011 13:54 | бсп
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

а каде б€ха лидери те на най-големите партии. на герб и на бсп. защо точно те се криха от камерите и журналистите


4 ноември 2011 14:12 | 111
ќценка:
1
 (
3
 гласа)

бсп написа:а каде б€ха лидери те на най-големите партии. на герб и на бсп. защо точно те се криха от камерите и журналистите«а какво са ти лидерите, населението достатъчно показа недовоството си. ј то е важно!


4 ноември 2011 14:16 | краище
ќценка:
0
 (
2
 гласа)

бщини на ƒѕ— с най-много пари от ≈— за замеделие

ѕубликувана: ѕонеделник, 2-ри ћай 2011, автор (и) : “ихомир “ончeв; прочитани€: 1485; коментари: 1

¬иж галери€ 1
2

ї
165 евромилионери има от земеделие у нас през 2010 г., показват данни на фонд "«емеделие", об€вени вчера.

ѕо-гол€мата част от т. нар. бенефициенти със субсиди€ от над 1 млн. лв. обаче са общини, а не частни лица или фирми. 3 от първите 4 общини с най-много взети пари имат кметове от ƒѕ—. ѕървенец е —атовча с 11, 134 млн. лв. “е са за проекти по програмата за развитие на селските райони - най-вече за пътища и инфраструктура.

ќбщината в ƒевин е взела 9, 6 млн. лв., а в Ѕелица - 7, 9 млн.


4 ноември 2011 14:24 | краище
ќценка:
-5
 (
13
 гласа)

всичко това е благодарение на »Ќ∆. »Ѕ–ј’»ћ ѕјЋ≈¬, а не на н€какъв си неграмотник, който дори неможе да запомни името на опонента си, и се излага в ефир по националните медии, също така неможе да запомни точните имена на съветниците от собствената си листа и им измисл€ нови имена-"от мо€та листа е най-млади€ общински съветник-«ёЋ‘»Ќ Ў≈‘ ≈“", ха-ха-ха..... най-млади€ съветник господинчо е Ў≈‘ ≈“ јЌ≈¬, ј ќѕќЌ≈Ќ“ј ¬» Ѕ≈Ў≈ »Ѕ–ј’»ћ ѕјЋ≈¬, ј Ќ≈ ћ”—ј ѕјЋ≈¬ -«јѕќћЌ≈“≈ √ќ


4 ноември 2011 14:33 | 111
ќценка:
3
 (
5
 гласа)

краище написа:бщини на ƒѕ— с най-много пари от ≈— за замеделие

ѕубликувана: ѕонеделник, 2-ри ћай 2011, автор (и) : “ихомир “ончeв; прочитани€: 1485; коментари: 1

¬иж галери€ 1
2

ї
165 евромилионери има от земеделие у нас през 2010 г., показват данни на фонд "«емеделие", об€вени вчера.

ѕо-гол€мата част от т. нар. бенефициенти със субсиди€ от над 1 млн. лв. обаче са общини, а не частни лица или фирми. 3 от първите 4 общини с най-много взети пари имат кметове от ƒѕ—. ѕървенец е —атовча с 11, 134 млн. лв. “е са за проекти по програмата за развитие на селските райони - най-вече за пътища и инфраструктура.

ќбщината в ƒевин е взела 9, 6 млн. лв., а в Ѕелица - 7, 9 млн.


» къде са тези близо 8 млн.?  акво е направено с тези пари?


4 ноември 2011 14:36 | ƒо  раище
ќценка:
6
 (
12
 гласа)

јбе, ти доказателство за корупци€ ли даваш с то€ материал, не мога да разбера.
3 от първите 4 общини с най-много взети пари имат кметове от ƒѕ—. - то че са взети парите, взети са, спор н€ма, ама къде са отишли- в джоба на ѕалеви. ¬се пак, благодарим за раз€снени€та - така и тези, които се съмн€ват в корумпирането на "инженера", вече н€мат никакво съмнение. Ѕоже, май вашата неграмотност надхвърл€ вс€какви граници- щом в старанието си да защитаваш, тотално се излагаш.... ј признак на олигофрени€ и простащина е не поведението на ’асан »лан, а на »Ќ∆. ѕјЋ≈¬ и на всички профанизирани дебилни физиономии около него!


4 ноември 2011 15:15 | лори
ќценка:
6
 (
10
 гласа)

—амо незнам кой е неграмотника, че г-н ѕалев н€ма никакво дар слово първо на първо, и говорейки все едно, че пее като родопска песен извива.


4 ноември 2011 16:02 | ƒо  раище
ќценка:
5
 (
9
 гласа)

Ќе знаем кой е неграмотен, но по неграмотни от всички вас къде гласувахте за »браимчо √ниларов н€ма.  акво направи този през тези осем години?  олко работни места откри?  олко проекта спечели?
 ажете бе господа грамотни, кажете едно нещо, което да е направил този некадърник


4 ноември 2011 16:04 | краище
ќценка:
-6
 (
10
 гласа)

парите са за изграждане на спортна зала в —.  –ј»ў≈, ѕќƒќЅ–я¬јЌ≈ Ќј »Ќ¬–ј—“–” “ќ–ј“ј Ќј —≈Ћј“ј -ƒј√ќЌќ¬ќ,  –ј»ў≈ » √ќ–Ќќ  –ј»ў≈


4 ноември 2011 16:06 | краище
ќценка:
-5
 (
7
 гласа)

»Ќ‘–ј—“–” “ќ–ј“ј Ќј ѕЏ“я ƒќ ѕ–ќ—Ћќ¬”“ј“ј √ќ–ƒќ—“ Ќј ’ј—јЌ„ќ- ћ≈„ »“≈, «ј  ќ»“ќ “ќ… » ѕ–Џ—“ј Ќ≈ —» ≈ ћ–ЏƒЌјЋ- — „”∆ƒј ѕ»“ј ѕќћ≈Ќ ѕ–ј¬», ’ј- ’ј -’ј


4 ноември 2011 16:07 | ƒо  раище
ќценка:
8
 (
10
 гласа)

¬ие господа от ƒѕ— н€мате право да говорите за купуване на гласове, че ¬ашата ƒудуша купуваше. ћоже би ще откречете?


4 ноември 2011 16:08 | краище
ќценка:
2
 (
6
 гласа)

» ¬Ќ»ћј¬ј…“≈ «јўќ“ќ ќ“ «ЋќЅј —≈ ѕќ√–ќ«Ќя¬ј- ’ј-’ј- ’ј.....


4 ноември 2011 16:09 | лори
ќценка:
0
 (
8
 гласа)

краищеќценка: 0 (0 гласа)


»Ќ‘–ј—“–” “ќ–ј“ј Ќј ѕЏ“я ƒќ ѕ–ќ—Ћќ¬”“ј“ј √ќ–ƒќ—“ Ќј ’ј—јЌ„ќ- ћ≈„ »“≈, «ј  ќ»“ќ “ќ… » ѕ–Џ—“ј Ќ≈ —» ≈ ћ–ЏƒЌјЋ- — „”∆ƒј ѕ»“ј ѕќћ≈Ќ ѕ–ј¬», ’ј- ’ј -’ј ѕреди да правиш коментари добре е да се просветлиш относно ѕј– ј «ј ћ≈„ »“≈.4 ноември 2011 17:17 | до краище
ќценка:
3
 (
9
 гласа)

»зглежда, че си много вътре в нещата за разходите на ѕалев да не би и ти да си замазала от тези европарички с н€кое и друго проектче като производство на картофи например.


4 ноември 2011 17:41 | 111
ќценка:
9
 (
13
 гласа)

краище написа:парите са за изграждане на спортна зала в —.  –ј»ў≈, ѕќƒќЅ–я¬јЌ≈ Ќј »Ќ¬–ј—“–” “ќ–ј“ј Ќј —≈Ћј“ј -ƒј√ќЌќ¬ќ,  –ј»ў≈ » √ќ–Ќќ  –ј»ў≈


ƒа си ходи в  раище, какво прави в Ѕелица? √рада в който кметува е лицето на всеки един кмет. ј Ѕелица от 10 години н€ма лице, от както такива некадърници управл€ват!


4 ноември 2011 18:37 | ƒо  раище
ќценка:
3
 (
7
 гласа)

краище написа:парите са за изграждане на спортна зала в —.  –ј»ў≈, ѕќƒќЅ–я¬јЌ≈ Ќј »Ќ¬–ј—“–” “ќ–ј“ј Ќј —≈Ћј“ј -ƒј√ќЌќ¬ќ,  –ј»ў≈ » √ќ–Ќќ  –ј»ў≈

ƒа ви имам ин¬раструктќрата!  аквато ин¬раструкрќрата, такива и ти€ дето € изграждат! јйде, крайно време е да спрете да се излагате! » селата и Ѕелица са на едно дередже - облагодетелствани са шайка овластили се дегенерати, а народът - дупе да му е €ко.


4 ноември 2011 19:01 | 111
ќценка:
6
 (
10
 гласа)

краище написа:парите са за изграждане на спортна зала в —.  –ј»ў≈, ѕќƒќЅ–я¬јЌ≈ Ќј »Ќ¬–ј—“–” “ќ–ј“ј Ќј —≈Ћј“ј -ƒј√ќЌќ¬ќ,  –ј»ў≈ » √ќ–Ќќ  –ј»ў≈


”жааааас..... език мой роден наш.... € се научи да пишеш първо! “акива грамотни, като теб управл€ват Ѕелица!


4 ноември 2011 20:20 | ¬ането
ќценка:
5
 (
11
 гласа)

ѕ–»«ќ¬ј¬јћ Ѕ≈Ћ»„јЌ»“≈ — –ј«”ћ » »Ќ“≈Ћ≈ “ ƒј ѕќƒ –≈ѕя“ ’ј—јЌ ¬ Ѕ»“ ј“ј «ј ќ÷≈Ћя¬јЌ≈“ќ Ќ»! Ќ≈ Ѕ»¬ј ƒј ѕќ«¬ќЋя¬јћ≈ √–јƒј Ќ» ƒј ‘јЋ»–ј. Ќа краищенските поми€ри не може да се разчита. “р€бва да имаме активна гражданска позици€! Ќа изборите преди 4 години не можахме да се преборим с жандармери€та и ѕалев. —ега ни биха пак. Ќќ Ќ≈ Ѕ»¬ј ƒј —≈ ѕ–≈ƒј¬јћ≈! Ќ≈ —≈ ќ“ ј«¬ј…“≈ ќ“ Ѕќ–Ѕј“ј! Ќяћјћ≈ ѕ–ј¬ќ. ѕјЋ≈¬ ћ”“јЌ“ј » Ќ≈√ќ¬ј“ј —¬»“ј - вън от Ѕ≈Ћ»÷ј.4 ноември 2011 20:26 | до краище
ќценка:
-3
 (
7
 гласа)

»н¬раструктќрата на Ѕелица и селата си е е на ниво!! ѕродължавайте да се излагате!! Ѕива неграмотност, бива, ама вие сте уникални скъпи общинари.


4 ноември 2011 20:29 | —пасението
ќценка:
2
 (
8
 гласа)

ќттук нататък има само едно спасение за Ѕелица... ƒа се направи подписка за организиране на референдум и да се мине към община –азлог! “ака, както направи село ≈лешница! »наче ще продължават кмет да избират хората от селата, гласуващи под натиск и от страх! ’ората се изнас€т от Ѕелица, населението намал€ва, а това по селата около града се множи или остава същото, не само в белишки€ край избират кметове от селата, така е в почти ц€ла Ѕългари€!


4 ноември 2011 20:41 | ƒо —пасение
ќценка:
3
 (
11
 гласа)

—пасението написа:ќттук нататък има само едно спасение за Ѕелица... ƒа се направи подписка за организиране на референдум и да се мине към община –азлог!

ј не мислиш ли, че такова спасение е леко лицемерно... ћакар и не така масово, както е в Ѕелица, но от селата също има протестиращи, даже те застанаха в първите редици на протеста. » сега - какво, нужни сте ни за протеста, но спасението си е за нас... Ќе това е решението - не тр€бва да позвол€ваме на ѕалев и компани€ да им се размине безнаказано. Ќе тр€бва да им позвол€ваме да продължават политически€ терор над хората.


4 ноември 2011 20:47 | 111
ќценка:
2
 (
10
 гласа)

—пасението написа:ќттук нататък има само едно спасение за Ѕелица... ƒа се направи подписка за организиране на референдум и да се мине към община –азлог! “ака, както направи село ≈лешница! »наче ще продължават кмет да избират хората от селата, гласуващи под натиск и от страх! ’ората се изнас€т от Ѕелица, населението намал€ва, а това по селата около града се множи или остава същото, не само в белишки€ край избират кметове от селата, така е в почти ц€ла Ѕългари€!


“ова е спасението, н€ма отърване от простоти€та и неграмотността за съжаление.  мета избран от селата да си кметува в селото. Ѕелица е стигнала дъното с т€хното управление, то повече н€ма накъде.


4 ноември 2011 22:22 | bacheto
ќценка:
0
 (
0
 гласа)

http://www.youtube.com/watch?v=L6tqKXWfdh8


4 ноември 2011 23:15 | избирател
ќценка:
1
 (
3
 гласа)

≈то... боклуци, какво да очакваш, това са ти€ от"митинга".. D


4 ноември 2011 23:19 |  раище
ќценка:
2
 (
10
 гласа)

ѕалев е подкрепен и защитен от 3200 човека жалки мангалии, не намесвайте семействата!!!!!


4 ноември 2011 23:36 | до краище
ќценка:
-2
 (
6
 гласа)

ћного точно си се изразил:))) ѕодкрепен и защитен от 3200 жалки мангали. —ам си го казваш... уточн€вам ти, защото н€ма да се сетиш-една запетайка човек от бесилото свал€. јко още не се се сетил проблема ти е сериозен:)))


5 ноември 2011 00:06 | иво
ќценка:
1
 (
11
 гласа)

“ози, ѕалев боклук е за съда бе хора. „ухте ли го какво приказва за президента на –Ѕ, че не го иска и не е гласувал за него. » то по национална телевизи€. Ѕраво, простоти€та ти е велика. ѕролича си, че си от ѕалево дере. √ордей се с тво€та простоти€. ÷€ла Ѕългари€ те призна за най-велики€ простак
јбе отрепко, гол€мо самочувствие имаш???


5 ноември 2011 00:29 | 111
ќценка:
3
 (
13
 гласа)

иво написа:“ози, ѕалев боклук е за съда бе хора. „ухте ли го какво приказва за президента на –Ѕ, че не го иска и не е гласувал за него. » то по национална телевизи€. Ѕраво, простоти€та ти е велика. ѕролича си, че си от ѕалево дере. √ордей се с тво€та простоти€. ÷€ла Ѕългари€ те призна за най-велики€ простак
јбе отрепко, гол€мо самочувствие имаш???


„е за него лидер е само јхмед ƒоган. » отново си показа простоти€та и невежеството.  ак може хората гласували за него да са толкова заблудени? Ќе можаха ли да издигнат н€кой кадърен човек, който да извади ц€лата община от тази тин€? ’ееей гласувалите за ѕалев слепи ли сте?


5 ноември 2011 08:33 | за до краище
ќценка:
-3
 (
9
 гласа)

мангали немангали »«Ѕ–ј’ћ≈ √ќ » “ќ„ ј!!!! крещтете и се заканвайте, само с викането, простотиите и поучаването за правопис ще си останете:)))))


5 ноември 2011 08:50 | ¬нимание!!!
ќценка:
3
 (
9
 гласа)

за до краище написа:»«Ѕ–ј’ћ≈ √ќ » “ќ„ ј!!!!

ћного бързо сложи точката, драги. —л€пата увереност и непукизъм, подкрепени с гол€ма доза умствени ограничени€ и примитивизъм изиграват лоша шега. ѕротестът е Ќ≈ —јћќ на драскачите по форумите, а на ÷яЋј“ј Ѕ≈Ћ»„ ј ќЅў≈—“¬≈Ќќ—“ и немалка част от околните села. —игурно не си запознат с мирни€ митинг, проведен в понеделник вечерта - не 200, а 2000 души б€ха там. » ако наглостта и провокативното поведение на този, който "сте избрали" и на всички около него не спре - "точка" н€ма да има - да си сигурен/на в това! ћежду другото - на всички празнуващи - весели празници и да почерпите!


5 ноември 2011 11:45 | за до краище
ќценка:
-2
 (
8
 гласа)

≈, »??? не са били нито 200, нито 2000:) били сте 50 човека:)))) и не лицемерничи с честитенето на празника ни!!! всички знаем за вашето отношение към нас и празниците ни, вече добре ви опознахме, ¬»≈ се погрижихте за това!!!!


5 ноември 2011 12:26 | до всички
ќценка:
1
 (
9
 гласа)

ѕалев каза, че протестите ще продължат не повече от два-три дни, защото той беше сигурен в това, което последва след всъпването му в длъжност: вс€ване на страх, уволнение на работници, репресии срещу участниците в митингите... нищо хубаво за Ѕелица и района, докато на неграмотни и алчни личности им се позвол€ва да управл€ват общината!!!5 ноември 2011 14:17 | ƒо  раище
ќценка:
3
 (
9
 гласа)

ќоо, €вно не ти се иска да признаеш, не говори глупости, мол€ ти се! ¬ понеделник вечерта имаше над 1500 души на площада и това го има документирано!  олкото и да отричаш, фактите говор€т! ѕред т€х дори и глупостта мълчи, но това което демонстрираш, €вно надхвърл€ рамките на обикновената човешка злоба и глупост. »зказването ти за пореден път доказва, че действате не за консолидиране на хората, а за разделение и омраза. ≈дно добронамерено пожелание приемаш като лицемерие - жалко за хора като теб. Ќо така или иначе с действи€та и изказвани€та си - преднамерени или не, постепенно разкривате истинската си същност - дребни, нещастни, самодоволни хорица, приемащи се за гласа на народа, позвол€ващи си да манипулират и млтретират други хора, които сл€по върват в н€каква иде€, останала в миналото. “ова не тр€бва да те радва - напротив, тр€бва да те плаши...


5 ноември 2011 15:18 | лори
ќценка:
2
 (
10
 гласа)

—къпи Ѕеличани, аз немисла, че тр€бва да се отказваме от митингите, разрешени или не ние имаме право.
«ј ќЌ «ј —ЏЅ–јЌ»я“ј, ћ»“»Ќ√»“≈ » ћјЌ»‘≈—“ј÷»»“≈


ќтразена деноминаци€та от 5. 07. 1999 г.
ќбн. ƒ¬. бр. 10 от 2 ‘евруари 1990г., изм. ƒ¬. бр. 11 от 29 януари 1998г., изм. ƒ¬. бр. 24 от 26 ћарт 2010г.

„л. 1. “ози закон определ€ реда и гаранциите за организиране и провеждане на събрани€, митинги и манифестации.

. —ъбрани€, митинги и манифестации могат да се организират и провеждат от граждани, от сдружени€, от политически и други обществени организации.
“”  ƒј–∆ј ƒј ќЅЏ–Ќ≈“≈ ¬Ќ»ћјЌ»≈ Ќј „л. 4, той е:

„л. 4. √ражданите не могат да бъдат преследвани и наказвани за организиране и участие в събрани€, митинги и манифестации и за изразените от т€х мнени€, възгледи и становища, освен ако това съставл€ва престъпление или друго правонарушение.

„л. 9. (1) ќрганизаторите на събранието или митинга вземат необходимите мерки за осигур€ване на реда при провеждането му.5 ноември 2011 16:08 | краище
ќценка:
-5
 (
13
 гласа)

ха-ха- ха-ха....., жалки сте, друго н€ма какво да ви кажа


5 ноември 2011 18:05 | ’риси
ќценка:
1
 (
7
 гласа)

Ѕраво на в-к "—трума" ! “акавава е истината . ѕроблема наистина е социално - икономически . јко ƒоган беше подкрепил друга личност за кмет от ƒѕ— н€маше да ги има тези проблеми.


5 ноември 2011 18:11 | белица
ќценка:
2
 (
10
 гласа)

краище написа:ха-ха- ха-ха....., жалки сте, друго н€ма какво да ви кажа


∆алки ли???? ∆алки са тези на които им се промиват умовете и н€мат собствено мнение, а н€кой друг казва какво да прав€т. “ова сте ¬ие! «а вас е жалко.... и ц€л живот ще сте така. Ѕелица се събуди и ще продължи. Ѕелица се отърси от мисленето и командването на ƒѕ—. —тига!!! “р€бват умни и кадърни хора на Ѕелица.


5 ноември 2011 18:31 | за до краище
ќценка:
1
 (
11
 гласа)

хаха, аз говор€ глупости??? нали сте били 2000?? сега отведнъж се оказахте 1500... такаа, такаааа... давай надолу, може и да достигнеш истинската цифра:))) а как го документирахе?? пуснахте списък с трите имена и ≈√Ќ да се подпишат, че са присъствали ли?? а носихте ли го да ви се подпишат и ти€ дето в оде€ла ги носихте да гласуват до секциите???

» не ние демонстрираме омраза и разделение, не ние викаме на нашите събирани€"ѕќћј÷»", "ЅјЅ≈„≈Ќ≈“ќ ќ““јћ –≈ ј“ј"!!!!! не приемаме благопожелани€та ви, вие ни показахте къде според ¬ј— е ЌјЎ≈“ќ м€сто, » Ќяћј ƒј √ќ «јЅ–ј¬»ћ!!! за пореден път доказахте, че ние тр€бва да се приемаме като"¬“ќ–ќ  ј„≈—“¬ќ", е даа, ама Ќ≈!!! остав€ме ви да доказвате колко ¬≈Ћ» » ѕ»—ј“≈Ћ» сте в то€ форум, а на всички мюсюлмани чет€щти тук пожелавам при€тно изкарване на ѕ–ј«Ќ» ј Ќ»!! :))


5 ноември 2011 19:17 | ƒа  раище
ќценка:
4
 (
10
 гласа)

”важаеми, успокойте се! Ѕоже, какво огорчение, каква горест лъха от писани€та ти!  омплекси ли долав€м тукааа, мдааа, така е. яростните те викове и развинтеното ти въображение може да действат "оттам реката" (това са твои думи, да знаеш), но, скъпа, тези избори доказаха едно - колкото и да не ти се иска да е така- ’ќ–ј“ј » ќ““јћ » ќ““”  –≈ ј“ј —≈ ѕ–ќЅ”ƒ»’ј. ѕрозр€ха евтините шантажи и шмекерлъците на такива като тебе, и като си от  раище, не смей да се наричаш "бабеченка /бабеченин", защото хората от Ѕаб€к са бабечене и за разлика от тебе, са много по-цивилизовани и културни. Ќикъде досега не б€х чула етикета "второ качество" - честно! “и го лепна! » ако не е провокаци€, то то е висша степен на комплексираност и неудовлетвореност. “рудни ли ти се виждат думичките ми? “ака е, но давай, дерзай, чети, може да научиш н€ко€ и друга "културна" и "интелигентна" дума. ћоже дълбоко в себе си да се над€ваш на н€ко€ службица с мизерна заплатица из общината.


5 ноември 2011 19:34 | ƒа  раище
ќценка:
4
 (
10
 гласа)

P. S. ( това означава послеслов, да не се чудиш, сиреч, пожелавам ти лека нощ)
 олко добри писатели сме, ние вече сме доказали и не пред теб, недей да галиш самолюбието си, мислейки, че н€кой ще доказва нещо пред тебе. Ќо не си мисли и че ще останем във форума- no pasaran! (в √угъл, превод от испански и ще разбереш какво значи). ¬ крайна сметка, който се смее последен.... знаеш си! » друго да знаеш - интелигентността и добронамереността винаги наддел€ват над простоти€та и злобата, ¬»Ќј√»!


5 ноември 2011 19:42 | Ѕабеченин
ќценка:
-6
 (
16
 гласа)

 акъв вой надигате какво чудо спорите кой е по по най е сега ще ви кажа ...``Ќ€ма какво да говорим ние сме є1 хайде да не спорим пак ƒѕ— е є1 имаме си депутат и най-красив и млад без конкуренци€``...


5 ноември 2011 20:29 | за до краище
ќценка:
-5
 (
9
 гласа)

хахахаха, хохохох:))) като те гледам какъвто си писател, такъв и психолог--Ќ≈–≈јЋ»«»–јЌ:))) ами виж над мо€ пост-човека ти е казал.... :)) н€ма какво да говорим:))))


5 ноември 2011 20:47 | белица
ќценка:
8
 (
14
 гласа)

Ѕабеченин написа: акъв вой надигате какво чудо спорите кой е по по най е сега ще ви кажа ...``Ќ€ма какво да говорим ние сме є1 хайде да не спорим пак ƒѕ— е є1 имаме си депутат и най-красив и млад без конкуренци€``...


Ќе мога да разбера само как може да се радвате на посредствени хора? ƒо кога господа ще бъдете толкова заблудени?  олко още ще се остав€те да ви мачкат хора от ƒѕ— и да промиват мозъците ви? ќщината ще продължава към дъното, докато такива, като тези хора, които прослав€ш € ръковод€т!
’айде и аз да ви поздрав€ с празника, бъдете живи, здрави и здравомислещи!


6 ноември 2011 00:06 | 123
ќценка:
4
 (
12
 гласа)

 упуването и продаването на овце не е престъпление, така че едва ли ще има касиране.. за съжаление


6 ноември 2011 14:58 | бабеченин
ќценка:
-5
 (
13
 гласа)

ае престанете човека си спечели н€ма какво да се направи а Ѕелица ако иска да да се отцепи към –азлог
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.