С невиждано единодушие от 30 “за” съветниците на Петрич “забравиха” името на Хр. Коларов и гласуваха да се проведе конкурс за управител на “ВиК”

26 ноември 2009 00:22   17 коментара   18554 прочита
Н. Делев
Н. Делев


Н. Делев

Избраха Н. Делев за контрольор, В. Парапунов оглави комисията за избори, В. Куемджиев каза голата истина: “Хората пият мръсна вода, срам ме е от служителите на фирмата”

След двучасови разгорещени дебати с пълно единодушие от 30 гласа “за” съветниците решиха да бъде проведен конкурс за управител на “ВиК” - Петрич. Изненадващо никой не постави за гласуване директния избор на екслидера на СДС Христо Коларов, чието име дори не бе споменато.

Едното от обясненията за изненадващия обрат в настроенията на съветниците от СДС и “Българска социалдемокрация”, които се очакваше да гласуват за директния избор, бе присъствието в залата на около 50 служители на “ВиК” начело с досегашния управител инж. Огнян Деведжиев. Местните парламентаристи вероятно се уплашиха да заобиколят изискването на закона за конкурс и да назначат по същество политическа фигура, какъвто е Христо Коларов, пред погледите на своите избиратели.

Причина за обрата бе и състоялата се във вторник вечерта няколкочасова среща в село Самуилово на съветници от различни групи, които стигнали до консенсусното решение за конкурс.

Кметът Вельо Илиев разкри, че неговото предложение до Общински съвет било от две части - провеждането на конкурс или директен избор на управител, кой от двете да се приложи е трябвало да реши Общинският съвет. Гласувано бе още конкурсът за управител на общинска фирма “ВиК” да се проведе на 10 март 2010 година. Комисията, която ще проведе изпита, ще е от седем членове. В нея влизат съветниците Валентин Парапунов - председател, и членове Пламен Чолаков, д-р Митко Циканделов, инж. Димитър Танев и юрист Ариана Попова. Имената на двамата представители на Общинската администрация допълнително ще бъдат определени.

Заседанието на местния парламент премина при сериозен интерес както от страна на “ВиК” служителите, така и на петричката общественост. Всички съветници от микрофона се изказаха, че са за конкурс, и в повечето време изразяваха загриженост за “ВиК” и ласкаеха служителите на общинската фирма.

Единствен съветникът Васил Куемджиев от НДСВ заяви открито: Нещата във “ВиК” не са добри. Хората пият нечиста вода. Необходима е спешна реорганизация на фирмата. Знам, че моите думи няма да се възприемат от част от служителите на “ВиК”, но трябва да се каже истината, без да се опитваме да правим политика и да трупаме политически дивиденти, както правят някои колеги. Обръщам се към вас, служителите, мен ме е срам, че някои от вас работят във “ВиК”. Гледайки резултатите на фирмата, се срамувам. Аз съм за конкурс и провеждането на сериозна реорганизация във фирмата. Петрич има нужда от чиста вода, не е нужно градът да плаща за част от селата и ромския квартал, заключи Васил Куемджиев.

Градоначалникът Вельо Илиев заяви, че още преди няколко седмици е внесъл писменото предложение до Общинския съвет с двата варианта - за конкурс и директен избор. Неприятно ми е хора като Иван Митушев да ми вменяват неща, които не съм казвал и които не възнамерявам да правя. Няма опасност фирмата да бъде приватизирана. Не бива от хора като Митушев да се води петричката общественост, тъй като изпадат в заблуда от неверните неща.


Още за: ОбС   дебат   ВиК   Още от: Политика

Принтирай статия
17 коментара
26 Ноември 2009 08:10 | edin drug
Оценка:
2
 (
28
 гласа)

Спокойно другари от ВиК дадоха ви време да пооткраднете още малков семейната фирма ,която не просто плаче а реве за прокуратурата ,която дълбоко е заспала и не може да види че в тази фирма има явен конфликт на интереси - главен счетоводител и снаха личен състав. счетоводител и сина шеф на инкасо,-зам. шеф и дъщеря касиер.Спокойно гражданите и селяните нищо не забелязват.


26 Ноември 2009 08:18 | зора
Оценка:
-1
 (
17
 гласа)

Куемджиев е мекере на Велко.И ние се срамуваме от тези съветници,които за лична изгода се слагат на кмета,а пък Циканделов така се е надупил,че чак език е изплезил.


26 Ноември 2009 08:26 | миле
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

кмета сигорно по малко краде а пък Ицо Коларов е направо света вода


26 Ноември 2009 08:39 | ГЕРБ
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

зора написа:Куемджиев е мекере на Велко.И ние се срамуваме от тези съветници,които за лична изгода се слагат на кмета,а пък Циканделов така се е надупил,че чак език е изплезил.
много меко казано


26 Ноември 2009 08:49 | аз
Оценка:
2
 (
12
 гласа)

Еее... дребнаидушици/общински съветници/ начело с председателя си.Напълнихте гащите при вида на работниците от ВиК.Скоро проблема с водата няма да бъде решен.


26 Ноември 2009 09:48 | СДС
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

зора написа:Куемджиев е мекере на Велко.И ние се срамуваме от тези съветници,които за лична изгода се слагат на кмета,а пък Циканделов така се е надупил,че чак език е изплезил.
мендовският фант е много Ентилигентен


26 Ноември 2009 10:15 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

Такъв голям цирк сигурно няма в нито една община. Председателят на Общинския съвет е един изключително тъп мендовски тарикат, който не може да говори литиратурен български език. Сигурно е завършил 2-3 клас и там си останал. А че не може да пише без правописни грешки няма никакво съмнение. Т.нар. юристка А.Златкова е толкова задръстена, че подвежда и кмета инж. Азис с противозаконните си "правни" становища и предложения. Никакво съобразяване със законите в РБ. За съжаление деградацията на община Петрич е тотална и след още 5-10 години млад и интелегентен човек няма остане.


26 Ноември 2009 13:00 | СДС
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

e то се знаеше колко Цико разбира от медицина но с това изявление за водата съвсем блесна спокойно бе пич няма да ти вземат лабораториата а за отделението трябва да се наведеш още малко


26 Ноември 2009 13:47 | Mustafa Ibrahim
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Много ми е интересно кой от съветниците или гражданите на Община Петрич ще обжалва последното решение на Общинския съвет за избор на КОНТРОЛЬОР на лицето Н.Делев. Противоречи на всички действуващи закони да обявяваш конкурс за УПРАВИТЕЛ, а да назначаваш КОНТРОЛЬОР на общинско ЕООД !!! Тези смешници нямат ли поне един ЮРИСТ да им обясни какво правят ???


26 Ноември 2009 13:50 | Ачо Пичо
Оценка:
-11
 (
19
 гласа)

Каквито съветниците, мила моя майно ле, такива и коментарите!


26 Ноември 2009 14:43 | toi
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Докато гласоподавателите се продават за по 20 лв такива ще са им съветниците!!!!!


26 Ноември 2009 15:07 | Ина Стоянова
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Този момент с конкурса и назначенията силно ме притеснява. Не знаят ли господата от ОС, че цените и качеството на водата се регулират от ДКЕВР и Еко-министерството? И там въобще не ги интересува кой ще е шеф. И няма значение кой ще управлява ВИК - докато няма пречиствателна станция, водата ще е мръсна, защото района ни е сух и водата е подпочвена. Господата съветници, като представители на общината, която е собственик на ВИК да бяха кандидатствали за финансиране. Щото, ако имаме пречиствателна станция, няма значение кой е контрольор, инж. и управител - водата ще е чиста.
За невежеството на господин доктора просто нямам думи.....


26 Ноември 2009 16:16 | ДУПНИцА
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

бАТЕ ОГНЕ ГО ПОЗНДВА цЯлА бЬлГАрИЯ А ВИЕ КОИ СТЕ ОГрАЖДЕНСКИ СЕлЯНИ И СЕлЯНКИ


26 Ноември 2009 18:05 | Н2О
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Цикандело и за доктор не сава,по-добре е да си дрънка на китарата а не на нас.Иначе,...добре дрънка,ама на китарата де.А мендовски си е жива мъка,по му се отдава рипонки и кромид да сади,а за да си зад микруфону,требе и реч да имаш.А па оня от крадливото НДСВ,Коюмджията,аве какви ги приказва само,..срамго било.Аве нетелие срам да си кажеш от коя партия си.Къде ти е царо,...краде та се оля.ВасилеВасилееее,...яко духаш на сакса.Навик ви е на вас надупените натегачи.А невели е срам от това че предишния ви председател беше с ТУРСКО име и ЛИК?Станахте за смях с този ваш избор,резил сте си голям.


27 Ноември 2009 23:59 | Н2О
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Нема значение кой е шеф на ВиК само да монтира насекъде в общината водомери да се видат кава ГОЛА ВОДА са!


30 Ноември 2009 09:20 | Н2О
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

този Делев наистина ли е със средно образование? Едно време на такива назначения им казваха партийни - един човек от една партия трябва да взима едни пари....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар